Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@LLLEFTERIS επίσης κάτι που δεν σου είπε ευθέως αλλά το εννοεί ο @dimostr είναι ότι το κλιματιστικό θα το καις 24/7. Αν βέβαια ανάβεις την σόμπα το βράδυ θα το κλείνεις και θα το ανάβεις ξανά όταν κλείνεις τη σόμπα. Μόνο έτσι θα διατηρείς το σπίτι ζεστό.

Ααα επίσης όταν είσαι μόνος σπίτι δεν χρειάζεται να έχεις όλο το πρωί τα παράθυρα ανοιχτά, 10 λεπτά είναι αρκετά. Χάνεις ότι θερμοκρασία έχουν αποκτήσει οι τοίχοι σου απ' όλη τη μέρα. ;) 

Επεξ/σία από EchiDNA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ναι αλλα με ξυλοσομπα εχωψ ζεστη σε ολο το σπιτι 85 ΤΜ ενω με το 22αρι εχω στα 38 ΤΜ μεγαλη διαφορα.

Την νύχτα δουλεύουν τα δύο 9αρια που έχουμε στα υπνοδωμάτια.

Θυμάμαι φωτογραφίες από τον χώρο. Τελικά σε ποιους χώρους "ταξιδεύει" η ζέστη όταν ανοίγει το heavy;

Επεξ/σία από liakjim

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θυμάμαι φωτογραφίες από τον χώρο. Τελικά σε ποιους χώρους "ταξιδεύει" η ζέστη όταν ανοίγει το heavy;

Σαλόνι και κουζίνα δηλαδή κλείνω τις πόρτες στα δύο υπνοδωμάτια.

HOME.jpg.50574960109c094d6483f5b1b7d27152.jpg

Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Σαλόνι και κουζίνα δηλαδή κλείνω τις πόρτες στα δύο υπνοδωμάτια.

Οκ γιατί μας έρχονται πολλοί που έχουν ένα απλό σπίτι χωρίς ενιαίους χώρους και προσωπικά επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία ( το 24αρι μου το έχω σε μεγάλο ενιαίο χώρο), αναγκάζομαι και σκέφτομαι ότι μήπως είναι καλύτερα απλωμένα μικρότερα κλιματιστικά.

Εσύ λοιπόν έχεις ένα 22αρι τερατακι μέσα σε ένα μικρό σαλονακι από ότι θυμάμαι , με μια πόρτα που οδηγεί στην κουζίνα και από εκεί διάδρομοι σε άλλους χώρους πχ υπνοδωμάτια. Σωστά; Οπότε τι γίνεται στην πράξη; Σε τι ζήτηση έχεις το heavy ; Τι θερμοκρασία πιάνεις στο σαλόνι και πόσο στην κουζίνα; Μήπως πιάνει σφαίρα θερμοκρασία στο σαλόνι και κλείνει πριν προλάβει να πάει στην κουζίνα; Ή τελικά ταξιδεύει η ζέστη στην κουζίνα χωρίς κανένα πρόβλημα; Πάει και στους διαδρόμους; Επειδή κάνεις διακοπτόμενη χρήση ίσως δεν έχεις εικόνα οπότε αν μπορείς κάνε μας μια χάρη: μην ανάψεις για 48 ώρες τη σόμπα και άσε τα κλιματιστικά ανοιχτά με όλες τις πορτες ανοιχτές για 48ωρες και πες μας τι έγινε. Δυστυχώς το 99% παίρνουν την πρόταση αγοράς και εξαφανίζονται, ούτε feedback ούτε τίποτα. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρεις να κάνεις το τεστ και να μας πεις. Θα ήταν πολύ χρήσιμο.

• Like 2

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οκ γιατί μας έρχονται πολλοί που έχουν ένα απλό σπίτι χωρίς ενιαίους χώρους και προσωπικά επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία ( το 24αρι μου το έχω σε μεγάλο ενιαίο χώρο), αναγκάζομαι και σκέφτομαι ότι μήπως είναι καλύτερα απλωμένα μικρότερα κλιματιστικά.

Εσύ λοιπόν έχεις ένα 22αρι τερατακι μέσα σε ένα μικρό σαλονακι από ότι θυμάμαι , με μια πόρτα που οδηγεί στην κουζίνα και από εκεί διάδρομοι σε άλλους χώρους πχ υπνοδωμάτια. Σωστά; Οπότε τι γίνεται στην πράξη; Σε τι ζήτηση έχεις το heavy ; Τι θερμοκρασία πιάνεις στο σαλόνι και πόσο στην κουζίνα; Μήπως πιάνει σφαίρα θερμοκρασία στο σαλόνι και κλείνει πριν προλάβει να πάει στην κουζίνα; Ή τελικά ταξιδεύει η ζέστη στην κουζίνα χωρίς κανένα πρόβλημα; Πάει και στους διαδρόμους; Επειδή κάνεις διακοπτόμενη χρήση ίσως δεν έχεις εικόνα οπότε αν μπορείς κάνε μας μια χάρη: μην ανάψεις για 48 ώρες τη σόμπα και άσε τα κλιματιστικά ανοιχτά με όλες τις πορτες ανοιχτές για 48ωρες και πες μας τι έγινε. Δυστυχώς το 99% παίρνουν την πρόταση αγοράς και εξαφανίζονται, ούτε feedback ούτε τίποτα. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρεις να κάνεις το τεστ και να μας πεις. Θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Διαδρόμους δεν έχω εκτός ένα μικρό κομμάτι ανάμεσα στην τουαλέτα και στις δύο πόρτες των υπνοδωματιων.

Δες φωτό.

Το τραπέζι της κουζίνας που εκεί τρώμε είναι ανάμεσα στην πυξίδα και εκεί που λέει παιδικό 1 και εκεί το πολύ σε 5 άντε 8 λεπτά έχει έρθει μια χαρά ζεστή.

Δεν έχω πόρτα είχε δύο συρόμενες που τις έχω βγάλει εντελώς είναι 18ΤΜ το σαλόνι και άλλα τόσα η κουζίνα χωλ.

22 άντε 23 βαθμούς το βάζω και είναι εντελώς αθόρυβο ενώ τα σαραβαλα τα άλλα που πήρα κάνουν σαν κομπρεσέρ πολλές φορές.

Δηλαδή για 48 ώρες να τα ανάψω και τα τρία το 22αρι και τα δυο 9αρια;

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι αν μπορείς.

Δυσκολο θα προσπαθησω δεν ειμαι μονος μου εδω και το βραδυ κλεινουμε τις πορτες αρα δυσκολο να τους πω να τις αφησουμε ανοιχτες και να δουλευει και του σαλονιου.

Να τα ανοιξω και τα τρια για 3-4 ωρες ναι αλλα πρεπει αν παρω ενα θερμομετρο αν και πιστευω με σε λειτουργια και τα τρια θα εχω παντου το ιδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δυσκολο θα προσπαθησω δεν ειμαι μονος μου εδω και το βραδυ κλεινουμε τις πορτες αρα δυσκολο να τους πω να τις αφησουμε ανοιχτες και να δουλευει και του σαλονιου.

Να τα ανοιξω και τα τρια για 3-4 ωρες ναι αλλα πρεπει αν παρω ενα θερμομετρο αν και πιστευω με σε λειτουργια και τα τρια θα εχω παντου το ιδιο.

Το να κάνεις μια δοκιμή να αφήσεις το μεγάλο 24/7, με τις πόρτες ανοικτές (αν δεν υπάρχει θέμα φυσικά), να δεις μετά από μια μέρα σε τι θερμική ισορροπία έρχεται το σπίτι;

Φαντάσου πως σε εμάς ζεσταίνονται 95τμ με ένα SRK63, που είναι στη μια μεριά του σπιτιού, "βλέποντας" το χωλ και στο βάθος τις πόρτες των δωματίων στα 8 μέτρα.., ζήτηση αυτές τις μέρες στους 23, στη σαλοκουζίνα έχει 22.5, στα δωμάτια 21-21.5, απλά δεν κλείνουμε ποτέ τις πόρτες (μέχρι κάποια στιγμή να βρούμε λ7 να αλλάξουμε τα 2 παλιά των Υ/Δ που δεν τα χρησιμοποιούμε στη θέρμανση)

Ακόμα και στον "δύσκολο" δικό σου χώρο, εκτιμώ πως θα έρθει το σπίτι σε ισορροπία, χωρίς να δουλεύεις τα μικρά (ή μόνο το βράδυ συμπληρωματικά), αν θες δοκίμασε το.., ιδανικά βάλε το στους 24 για λίγες ώρες και μετά χαμήλωσε το εκεί που θες.. ή ακόμα καλύτερα αυτό που σου λέει ο liakjim.. ;)

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

Παρομοίως και εγω, σε σπίτι 68 τμ με εξωτερική θερμομόνωση. Το 22αρι edge ζεσταίνει όλο το σπίτι. Ρυθμισμένο στους 21, στο σαλόνι έχω 22+ και στα υπνοδωμάτια 21. Από 15 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχει καταναλώσει 340 kwh.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα, την Δευτέρα θα έρθει ο τεχνικός να εγκαταστήσει ενα mitsubishi 12άρι κλιματιστικό που πήρα. Διαβάζω στο installation manual ότι με την αντλία κενού, ο μετρητής πρέπει να δείχνει -0.101Mpa (-760mmHg).

1.) Είναι εύκολο να διαπιστώσω και εγώ ότι έβαλε την αντλία κενού μέχρι να δείξει ο μετρητής αυτές τις τιμές;

2.) Αν αφήσει την αντλία κενού περισσότερη ώρα τότε θα μειωθεί και άλλο η τιμή και δεν πρέπει;

3.) Οι τιμές είναι στάνταρ για όλα τα κλιματιστικά;

Επισυνάπτω την σελίδα απο το manual.IMG_4561.jpeg.2888a9f66be713f62f6be203bb662a88.jpeg

Επεξ/σία από _^ThEo^_
  • Like 1

Η περίπτωση του @LLLEFTERIS είναι ιδιαίτερη γιατί έχει ΚΟΤ και αν ξεπεράσει την κλίμακα θα το χάσει

Επίσης αν θυμάμαι καλά το σπίτι είναι τέρμα αμόνωτο οπότε δεν νομίζω να παίζει 24ωρο σε υψηλές θερμοκρασίες (ΚΟΤ) 

Αλλά @LLLEFTERIS πάρε έναν μετρητή να δεις τι παίζει με kw

Spoiler

oftopic παίζει ποιο οικονομικά βγαίνει απο την ξυλόσομπα , αγνοώντας θαλπωρές και αισθήσεις που είναι υποκειμενικά , το θέμα είναι να μη χάσεις ΚΟΤ ή να υπολογίσεις ο ίδιος πόσα δίνεις για ξύλα VS ρεύμα χωρίς την έκπτωση ΚΟΤ. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το δεις ....πλην της έκπτωσης ΚΟΤ πρέπει να δεις και ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δουλεύω ένα ururu 18αρι και ένα perfera 12αρι σε παιδικό και κρεβατοκάμαρα αντίστοιχα 1 χρόνο περίπου περιοχή Δράμα. 22 ζήτηση το παιδικό και 21 η κρεβατοκάμαρα (24ω/7η)

Από 23/10 μέχρι και 24/1 που πάτησα το on και τσεκάρω εχω κατανάλωση 650kwh και 490kwh. (Μόνα τζάμια καμία μόνωση ξύλινα κουφώματα). Βάση λογαριασμών έχω τιμή kwh με όλα 0,217€ άρα συνολικά 248€.Σαλόνι έχω ξυλοσομπα την ημέρα όταν είμαστε σπίτι. 

Πιστεύω είμαι καλά, σίγουρα με μόνωση και αλλαγή στα κουφώματα θα είμαι καλύτερα, 

Επεξ/σία από Panos1987
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Onecta με sonoff που έχω... 10 kwh τον μήνα διαφορά. 

Sonoff με tapo που δοκίμασα  πήγαιναν μαζί σχεδόν. 

Onecta tapo δεν έκανα σύγκριση 

Επεξ/σία από Panos1987

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...