Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, DJ Radio Officer είπε

Και τα δυο είναι με 21 βαθμούς

image.png.1de2231e784c438ef1df78d333057764.png

image.png.8b8482dac9bfd2348f17ccc7cd17182a.png

Έχεις 6 μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα στα 40τμ;

Διόρθωσε το. Το ίδιο κάνε και με τους τοίχους. Τους εσωτερικούς χρέωσε τους σαν άλλη κατοικία ( αν δεν το έχεις κάνει ήδη ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DJ Radio Officer επίσης βάλε μόνωση οροφής και πατώματος καμία, ποτέ δεν έβαζαν τότε φελιζόλ ανάμεσα στους ορόφους (στις πλάκες), βάλε πλημμελής ή καθόλου (ανέβασε φωτό από απώλειες) στους τοίχους και ότι σου είπε ο liakjim για τα ανοιγματα του χώρου, όχι όλου του σπιτιού ;)

Επεξ/σία από Kozanitis1

5 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@DJ Radio Officer επίσης βάλε μόνωση οροφής και πατώματος καμία, ποτέ δεν έβαζαν τότε φελιζόλ ανάμεσα στους ορόφους (στις πλάκες), βάλε πλημμελής στους τοίχους και ότι σου είπε ο liakjim για τα ανοιγματα του χώρου, όχι όλου του σπιτιού ;)

Στο τέλος θα καταλήξουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Στο 18αρι 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Στο τέλος θα καταλήξουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Στο 18αρι 😛

Spoiler

Άμα θες βάζουμε στοίχημα πως θα καταλήξει σε 22αρι :P (σε λεφτά ή kWh, ό,τι θες)

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Άμα θες βάζουμε στοίχημα πως θα καταλήξει σε 22αρι :P (σε λεφτά ή kWh, ό,τι θες)

Spoiler

Όχι απλά 18αρι, αλλά χαλαρότατο 18αρι.

IMG-20240214-115933.jpg

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχεις 6 μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα στα 40τμ;

Διόρθωσε το. Το ίδιο κάνε και με τους τοίχους. Τους εσωτερικούς χρέωσε τους σαν άλλη κατοικία ( αν δεν το έχεις κάνει ήδη ).

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

@DJ Radio Officer επίσης βάλε μόνωση οροφής και πατώματος καμία, ποτέ δεν έβαζαν τότε φελιζόλ ανάμεσα στους ορόφους (στις πλάκες), βάλε πλημμελής ή καθόλου (ανέβασε φωτό από απώλειες) στους τοίχους και ότι σου είπε ο liakjim για τα ανοιγματα του χώρου, όχι όλου του σπιτιού ;)

Είμαι λίγο άσχετος, συγνώμη...
Έτοιμος, χωρις μόνωση στα 5225, με πλημμελή στα 4719

image.png

image.png

Spoiler

Δεν το γλυτώνουμε το 22αρι βλέπω...το καβουράκι στην τσέπη ανησυχεί 🦀!!!

Επεξ/σία από DJ Radio Officer
  • Like 1

24 λεπτά πριν, DJ Radio Officer είπε

Είμαι λίγο άσχετος, συγνώμη...
Έτοιμος, χωρις μόνωση στα 5225, με πλημμελή στα 4719

image.png

image.png

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν το γλυτώνουμε το 22αρι βλέπω...το καβουράκι στην τσέπη ανησυχεί 🦀!!!

Κοίτα, εσύ ξέρεις το σπίτι καλύτερα από εμάς. Πχ το πατρικό μου βγάζει απώλειες για 24αρι στον ενιαίο αν βάλουμε τα νούμερα της εφαρμογής ( διαμέρισμα του 50 χωρίς μονώσεις και ξύλινα παράθυρα με μονό τζάμι), αλλά είναι στον 4ο και κοιτάει νότια οπότε είναι ζεστό. Του βάλαμε ένα 18αρι edge white και παίζει πολύ χαλαρά. Η εφαρμογή αυτή είναι generic . Παρόλα αυτά μέχρι τώρα έχουμε από όσο θυμάμαι ικανοποιημένους "πελάτες"  (εννοώντας τα μέλη που ψάχνουν βοήθεια).

Προσωπικά από αυτά που περιγράφεις διαισθητικά και μόνο θα έλεγα 18αρι παρόλο που μου αρέσει η υπερδιαστασιολογηση, αλλά μιας και δεν μένεις νότια στο λεκανοπέδιο και επειδή από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις και αυτόνομη θέρμανση με λέβητα, το πιο ασφαλές είναι να πας στο 22αρι. Θα είναι και πιο ασφαλές στους καύσωνες. Δική σου απόφαση.

ΥΓ Το χάσαμε το στοίχημα Κοζανίτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DJ Radio Officer @liakjim

Σύμφωνα με το εργαλείο θα τον καλύψει το 18αρι, αλλά αν κάνει μέρες χιονιάδες ή καύσωνες, το 18αρι θα είναι οριακό, θα τον κρατήσει μόνο σε συνεχή 24/7 λειτουργία..ειδικά στη θέρμανση που δεν έχει αυτόνομη κεντρική, αλλά την ανάβουν όταν και όποτε, πιο ασφαλής επιλογή το 22αρι..

SEER και SCOP έχουν τα ίδια, ελάχιστα watt έχουν σχεδόν τα ίδια (10W παραπάνω το μεγάλο)

Οπότε θα έλεγα και εγώ να δώσεις κάτι παραπάνω για το 22αρι:

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-22000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b22g3kvsg-e-ras

Για το στοίχημα που λέγαμε, θέλω ένα WF-RAC για το Heavy που δεν βρίσκω πουθενά, θα σου στείλω κουριερ να το παραλάβει 😉

Επεξ/σία από Kozanitis1

Σας ευχαριστώ πολύ guys!!!

22 000 btu λοιπόν, όπως είπα το βλέπω σαν επένδυση για την ψυχική μου ευεξία!

Θα εκτιμούσα απεριόριστα αν έχει κάποιος να προτείνει έναν καλό μάστορα για την εγκατάσταση του μηχανήματος με τον σωστό τρόπο (pm me). Περιοχή Νέο Ηράκλειο!

Να είστε καλά :)

• Like 2

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=29961905%2C40600974

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο που να πάω;

Βλέπω ότι το Toyotomi / UTN/UTG-12AP είναι το κορυφαίο σε δημοφιλία στην κατηγορία του και έχει υψηλές αξιολογήσεις (αν σημαίνει κάτι αυτό βέβαια).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Fan είπε

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=29961905%2C40600974

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο που να πάω;

Βλέπω ότι το Toyotomi / UTN/UTG-12AP είναι το κορυφαίο σε δημοφιλία στην κατηγορία του και έχει υψηλές αξιολογήσεις (αν σημαίνει κάτι αυτό βέβαια).

Εννοείται στο Daikin.

Κοίτα και αυτό με δωρεάν εγκατάσταση

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459

Επεξ/σία από liakjim

Μου ηρθε σημερα εκκαθαριστικος και ετσι ειδα ποσο παραπανω πληρωσα για χρηση του Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-W

Εκει που πληρωνα 220 το τετραμηνο μου ηρθε 260 δηλαδη 10 ευρω παραπανω τον μηνα, μια χαρα πιστευω γιατι εκτος απο μια ωρα το πρωι και μια ωρα το μεσημερι που το αναβα πολλες φορες δουλευε και ολο το μεσημερι η ολο το πρωι η και το απογευμα.

• Like 1

40 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μου ηρθε σημερα εκκαθαριστικος και ετσι ειδα ποσο παραπανω πληρωσα για χρηση του Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-W

Εκει που πληρωνα 220 το τετραμηνο μου ηρθε 260 δηλαδη 10 ευρω παραπανω τον μηνα, μια χαρα πιστευω γιατι εκτος απο μια ωρα το πρωι και μια ωρα το μεσημερι που το αναβα πολλες φορες δουλευε και ολο το μεσημερι η ολο το πρωι η και το απογευμα.

Καλημέρα, αν θες καλύτερα πες μας την κατανάλωση ημέρας/νύκτας, πόσες ώρες τη μέρα το ανάβεις (πως και δεν το δουλεύεις 24/7 για καλύτερη απόδοση/άνεση στο χώρο), αν θυμάμαι καλά είχες και ΚΟΤ-Β?

Μόλις τώρα, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα, αν θες καλύτερα πες μας την κατανάλωση ημέρας/νύκτας, πόσες ώρες τη μέρα το ανάβεις (πως και δεν το δουλεύεις 24/7 για καλύτερη απόδοση/άνεση στο χώρο), αν θυμάμαι καλά είχες και ΚΟΤ-Β?

Εχω και KOT-B αλλα και νυχτερινο. Εχω ξυλοσομπα ενεργειακη που η ζεστη και η διαρκεια ειναι πολυ ανωτερη απο ενα κλιματιστικο.

Την  νυχτα δηλαδη την ωρα του υπνου δουλευουν τα δυο 9αρια που εχω στα υπνοδωματια και οχι τιποτα σοβαρα κατι General electric

Δεν μπορω να υπολογισω αλλα σιγουρα καθημερινες που εχουν τα παιδια σχολειο αναβε 7-8 το πρωι και 1-3 το μεσημερι.

Πολλες φορες ομως εχει δουλεψει και ολο το πρωι η ολο το απογευμα απλα τα στανταρ ειναι τα παραπανω.

Επειδη εχει ξεχωριστη γραμμη απο τον πινακα ειμαι σε σκεψη να βαλω εναν μετρητη ετσι για να δω ακριβως ποσα καιει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...