Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ένα gree/toyotomi *δεν ξέρεις ποσό ασφαλες* είναι να δουλευει σε χαμηλά watt ενώ το Fujitsu επειδή το έχεις εσυ δεν έχει πρόβλημα ………….

Δεν λέω αυτό. Δεν ξέρω αν έχει κάποια επίπτωση στην ασφαλή λειτουργία πχ παρακάμπτει κάποιες προστασίες ή όχι;

Έτσι και αλλιώς χάνεις τη δυνατότητα της αυτόματης ρύθμισης της θερμοκρασίας του χώρου οπότε από μενα δεν συνιστάται.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα σας παρακαλώ τα "φώτα" σας για επιλογή κλιματιστικού 18000 btu για κάλυψη χώρου περίπου 30 τμ.

Κυρίως με ενδιαφέρει να είναι αποδοτικό στη θέρμανση.

Το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, δεν εφάπτεται δεξιά - αριστερά με άλλα κτίρια κι έχει αλουμίνια . Υπάρχει μόνωση στην ταράτσα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία, σε δωρεάν εγκατάσταση από το plaisio.

Με πήραν τηλέφωνο άμεσα, σε στυλ την επόμενη μέρα από την παράδοση. Το ραντεβού επίσης άμεσο, η εγκατάσταση οκ (με αντλία, 3 μέτρα σωλήνα και ικανοποιητικό στοκάρισμα). Βέβαια αυτά τους τα είχα πει από το τηλέφωνο. Πήγαν να με χρεώσουν τα 1-2 μέτρα παραπάνω σπιράλ που έβαλαν (ενώ τους είχα ήδη δώσει εγώ το καλώδιο ρεύματος που ήθελα γύρω στα 5 μέτρα και όχι 3 προκειμένου να μην μπω σε κουβέντες), αλλά τους είπα να αφήσουν τις παπαριές και προτιμώ να τους τα δώσω σε καλό πουρμπουάρ (όπως και έγινε).

Εντύπωση μου έκαναν οι βάσεις. Αντί των κλασσικών σπαστών, μου βάλαν κάτι που παραπέμπει σε πατέντα με κολλημένα σιδεράκια. Φένονται αρκετά ψεύτικες και ότι θα πιάσουν αμέσως σκουριά, αλλά στο bestprice τις πουλάνε σε τιμή όσο τις σπαστές ή και πιο ακριβές. Δεν παίζουν πάντως με το AC βιδωμένο πάνω.

Θετική η εμπειρία θέλω να καταλήξω, καμία διαφορά με το αν έπαιρνα συνεργείο επί πληρωμής δικιάς μου.

Επεξ/σία από lordvec

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα σας παρακαλώ τα "φώτα" σας για επιλογή κλιματιστικού 18000 btu για κάλυψη χώρου περίπου 30 τμ.

Το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, δεν εφάπτεται δεξιά - αριστερά με άλλα κτίρια κι έχει αλουμίνια . Υπάρχει μόνωση στην ταράτσα.

4 λεπτά πριν, lordvec είπε

Για την ιστορία, σε δωρεάν εγκατάσταση από το plaisio.

Με πήραν τηλέφωνο άμεσα, σε στυλ την επόμενη μέρα από την παράδοση. Το ραντεβού επίσης άμεσο, η εγκατάσταση οκ (με αντλία, 3 μέτρα σωλήνα και ικανοποιητικό στοκάρισμα). Βέβαια αυτά τους τα είχα πει από το τηλέφωνο. Πήγαν να με χρεώσουν τα 1-2 μέτρα παραπάνω σπιράλ που έβαλαν (ενώ τους είχα ήδη δώσει εγώ το καλώδιο ρεύματος που ήθελα γύρω στα 5 μέτρα και όχι 3 προκειμένου να μην μπω σε κουβέντες), αλλά τους είπα να αφήσουν τις παπαριές και προτιμώ να τους τα δώσω σε καλό πουρμπουάρ (όπως και έγινε).

Εντύπωση μου έκαναν οι βάσεις. Αντί των κλασσικών σπαστών, μου βάλαν κάτι που παραπέμπει σε πατέντα με κολλημένα σιδεράκια. Φένονται αρκετά ψεύτικες και ότι θα πιάσουν εμέσω σκουριά, αλλά στο bestprice τις πουλάνε σε τιμή όσο τις σπαστές ή και πιο ακριβές. Δεν παίζουν πάντως με το AC βιδωμένο πάνω.

Θετική η εμπειρία θέλω να καταλήξω, καμία διαφορά με το αν έπαιρνα συνεργείο επί πληρωμής δικιάς μου.

Δεν μας ανεβάζεις καμιά φωτό μέσα έξω να δούμε;

3 λεπτά πριν, fkarathan είπε

Καλημέρα σας,

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€ - 1200€
  2. Νέα αγορά κλιματιστικού 18000 btu
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30-35 τμ σαλόνι-κουζίνα.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες : Νίκαια-Νεάπολη με 36-38 C το καλοκαίρι και 4-5 C τον χειμώνα, υψόμετρο περίπου 112 μέτρα  , η εξωτερική μονάδα θα είναι νοτιοανατολικά .
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features Eπιθυμητό να είναι αθόρυβο και προαιρετικά, όχι απαραίτητα να έχει wifi
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,  κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

19568.50Watt

16828.91KCal/h

h/m2279.55Watt/m2

240.41KCal/h/m2

για 21C

Επεξ/σία από fkarathan

Καλημέρα σε όλους.

Θα παρακαλούσα αυτούς που έκαναν αλλαγή πλακέτας σε Daikin atxc25... αν μπορούν να με ενημερώσουν για τη διαδικασία που ακολούθησαν (που απευθύνθηκαν, τι γράψανε, τι στοιχεία έστειλαν κλπ).

Νομίζω είναι κρίμα να πληρώνω 600€ για αγορά ενός κλιματιστικού και να το έχω για μόστρα.

Μπορεί το κλιματιστικό για χώρους με αρκετές απώλειες να είναι από τα πιο οικονομικά σε θέρμανση αλλά για την περίπτωση μου που οι απώλειες μου ειναι ελαχιστες είναι όχι μόνο εντελώς άχρηστο σε λειτουργία αλλά και με επιβαρύνει με κόστος όταν λειτουργεί και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα.

Για αυτό ή θα το πουλήσω ή θα πρέπει να διορθωθεί ο τρόπος λειτουργίας του.

Ευχαριστώ 

• Like 1

14 λεπτά πριν, fkarathan είπε
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, περιστασιακή σε ψύξη
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30-35 τμ σαλόνι-κουζίνα.
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες : Νίκαια-Νεάπολη με 36-38 C το καλοκαίρι και 4-5 C τον χειμώνα, υψόμετρο περίπου 112 μέτρα  , η εξωτερική μονάδα θα είναι νοτιοανατολικά .
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features Eπιθυμητό να είναι αθόρυβο και προαιρετικά, όχι απαραίτητα να έχει wifi
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις,  κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.
  11. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

19568.50Watt

16828.91KCal/h

h/m2279.55Watt/m2

240.41KCal/h/m2

για 21C

Στο 11ο ερώτημα, επανέλαβε σύμφωνα με τις οδηγίες: όχι όλο το σπίτι, έβαλες 70τμ, μόνο τον χώρο που θέλεις να καλύψεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοίγματα. Όχι όλου του σπιτιού αλλά μόνο του χώρου. Το ίδιο και για παρακείμενους χώρους κτλ. Το ύψος σε μέτρα από πάτωμα σε ταβάνι πχ 2.8

2 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Καλημέρα σε όλους.

Θα παρακαλούσα αυτούς που έκαναν αλλαγή πλακέτας σε Daikin atxc25... αν μπορούν να με ενημερώσουν για τη διαδικασία που ακολούθησαν (που απευθύνθηκαν, τι γράψανε, τι στοιχεία έστειλαν κλπ).

Νομίζω είναι κρίμα να πληρώνω 600€ για αγορά ενός κλιματιστικού και να το έχω για μόστρα.

Μπορεί το κλιματιστικό για χώρους με αρκετές απώλειες να είναι από τα πιο οικονομικά σε θέρμανση αλλά για την περίπτωση μου που οι απώλειες μου ειναι ελαχιστες είναι όχι μόνο εντελώς άχρηστο σε λειτουργία αλλά και με επιβαρύνει με κόστος όταν λειτουργεί και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα.

Για αυτό ή θα το πουλήσω ή θα πρέπει να διορθωθεί ο τρόπος λειτουργίας του.

Ευχαριστώ 

Σου έρχεται πμ σε λίγο.

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο 11ο ερώτημα, επανέλαβε σύμφωνα με τις οδηγίες: όχι όλο το σπίτι, έβαλες 70τμ, μόνο τον χώρο που θέλεις να καλύψεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοίγματα. Όχι όλου του σπιτιού αλλά μόνο του χώρου. Το ίδιο και για παρακείμενους χώρους κτλ. Το ύψος σε μέτρα από πάτωμα σε ταβάνι πχ 2.8

Σου έρχεται πμ σε λίγο.

ευχαριστώ

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σου έρχεται πμ σε λίγο.

ευχαριστώ

9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features Eπιθυμητό να είναι αθόρυβο και προαιρετικά, όχι απαραίτητα να έχει wifi

4272.56Watt

3674.40KCal/h

122.07Watt/m2

104.98

• Like 1

14 λεπτά πριν, fkarathan είπε

ευχαριστώ

ευχαριστώ

9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features Eπιθυμητό να είναι αθόρυβο και προαιρετικά, όχι απαραίτητα να έχει wifi

4272.56Watt

3674.40KCal/h

122.07Watt/m2

104.98

Αν θα χρησιμοποιηθεί ο λέβητας πετρελαίου σε δύσκολες περιόδους κρύου ->

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-16000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b16g3kvsg-e-ras

Αν θα ήθελες να έχεις 100% αυτάρκεια με το κλιματιστικό ->

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b18g3kvsg-e-ras

Δεν λες αν είσαι τελευταίο όροφο και αν έχεις από πάνω σου τίποτα αμόνωτη πλάκα. Αν όχι και ο χώρος απομονώνει από το υπόλοιπο σπίτι,  ίσως σε παίρνει και να πας και στο αντίστοιχο 13άρι. Αν είναι ανοιχτός σε όλο το σπίτι και έχεις τίποτα πλάκες από πάνω, ίσως να πήγαινες στο 18άρι.

Θέλω να πω ότι μιας και έχεις λέβητα και μένεις σε περιοχή με μαλακό καιρό, έχεις την άνεση να πας σε κάτι μικρότερο αλλά με μεγαλύτερους δείκτες απόδοσης. Δεν ξέρω τι γίνεται το καλοκαίρι. Ίσως το 16άρι να είναι η πιο all around επιλογή.

• Like 1

Είμαι σε τελευταίο όροφο, από πάνω πλάκα με μόνωση

7 λεπτά πριν, fkarathan είπε

Είμαι σε τελευταίο όροφο, από πάνω πλάκα με μόνωση, ευχαριστώ πολύ

η άποψή σας για αυτό ποια είναι?

https://www.skroutz.gr/s/18329461/Daikin-FTXC50B-RXC50B-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html

• Like 1

1 ώρα πριν, fkarathan είπε

https://www.skroutz.gr/s/18329461/Daikin-FTXC50B-RXC50B-Klimatistiko-Inverter-18000-BTU-A-A.html

Παλαιό μοντέλο, έχουν βγει δύο νεότερες σειρές, με την νεότερη να είναι το FTXC50D , υποδεέστερα των toshiba που σου προτείνει ο liakjim..

• Like 2

1 ώρα πριν, fkarathan είπε

Εάν πρόκειται να ενεργοποιήσεις και την 10ετη εγγύηση (είναι επί πληρωμή ,αλλιώς έχεις 5ετη ) τότε  είναι οκ 

• Like 1

41 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εάν πρόκειται να ενεργοποιήσεις και την 10ετη εγγύηση (είναι επί πληρωμή ,αλλιώς έχεις 5ετη ) τότε  είναι οκ 

5 από blue dealer μόνο.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...