Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, liakjim είπε

image.png.f138beed1132557ee92cc56fcadb59d3.png

Το γ απαντήθηκε.

Για το α, οι τιμές αυτές λέγονται φορτίο σχεδιασμού και αν δεις το EN 14825, είναι μια τιμή που μπαίνει ελεύθερα από τις εταιρείες στα μηχανήματά τους και αξιοποιούνται για τις μετρήσεις seer/scop.

Αυτό που έχουμε δει ως σημαντικό, είναι ότι για την Ελλάδα, καλή συμπεριφορά (χαμηλά watts, λίγα onoff) έχουν τα μοντέλα όπου το φορτίο σχεδιασμού σε θερμό είναι χαμηλότερο από το average . πχ δες το fujitsu που έχει 2,5 / 4,8 έναντι 4,3/4,2 του toyotomi.

Στο β, όπως είπαμε στο α θέλουμε να βλέπουμε χαμηλές τιμές στο pdesign για θερμό.

Σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα, για να καταλάβω περισσότερα όμως, το pdesign τί ακριβώς είναι;

Δηλαδή με παράδειγμα τις δύο φωτογραφίες που ανάρτησα, ισχύει ότι το toyotomi  έχει τη διπλή κατανάλωση σε θέρμανση από το fujitsu?

Γενικά ποία η γνώμη για τα toyotomi;

γιατί έχω διαβάσει διάφορα και οι απόψεις διίστανται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

Σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα, για να καταλάβω περισσότερα όμως, το pdesign τί ακριβώς είναι;

Δηλαδή με παράδειγμα τις δύο φωτογραφίες που ανάρτησα, ισχύει ότι το toyotomi  έχει τη διπλή κατανάλωση σε θέρμανση από το fujitsu?

Γενικά ποία η γνώμη για τα toyotomi;

γιατί έχω διαβάσει διάφορα και οι απόψεις διίστανται.

Αυτά που ρωτάς είναι εξειδικευμένες γνώσεις μηχανολογίας που λίγοι έχουν εδώ μέσα (σίγουρα όχι εγώ).

Για το pdesign διάβασε εδώ.

Οι ετήσιες κιλοβατώρες σου είπα πιο πίσω πως βγαίνουν, οπότε από τη στιγμή που το pdesign είναι διαφορετικό για κάθε μοντέλο, δεν φαίνεται να είναι καλός τρόπος για να δεις πόσο καίει κάτι. Για αυτό κοιτάμε τα seer, scop και (από εμπειρία) θέλουμε το pdesign να είναι αρκετά μικρότερο σε θερμό από το average.

Τα toytotomi είναι φασόν gree. Τα gree δεν φαίνεται να είναι σχεδιασμένα τόσο για κλίμα Ελλάδας. Σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες δείχνουν έντονες onoff συμπεριφορές με υψηλά ελάχιστα watts. Αυτό σε συνδυασμό με την ανεπαρκή εγγύηση των 2 ετών, μας κάνουν να μην τα προτείνουμε ως πρόταση αγοράς. Κάποια μέλη μάλιστα κατάφεραν και τα επέστρεψαν πίσω και στη θέση έβαλαν κάτι άλλο πχ toshiba και είδαν τεράστια μείωση στην κατανάλωση.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αυτά που ρωτάς είναι εξειδικευμένες γνώσεις μηχανολογίας που λίγοι έχουν εδώ μέσα (σίγουρα όχι εγώ).

Για το pdesign διάβασε εδώ.

Οι ετήσιες κιλοβατώρες σου είπα πιο πίσω πως βγαίνουν, οπότε από τη στιγμή που το pdesign είναι διαφορετικό για κάθε μοντέλο, δεν φαίνεται να είναι καλός τρόπος για να δεις πόσο καίει κάτι. Για αυτό κοιτάμε τα seer, scop και (από εμπειρία) θέλουμε το pdesign να είναι αρκετά μικρότερο σε θερμό από το average.

Τα toytotomi είναι φασόν gree. Τα gree δεν φαίνεται να είναι σχεδιασμένα τόσο για κλίμα Ελλάδας. Σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες δείχνουν έντονες onoff συμπεριφορές με υψηλά ελάχιστα watts. Αυτό σε συνδυασμό με την ανεπαρκή εγγύηση των 2 ετών, μας κάνουν να μην τα προτείνουμε ως πρόταση αγοράς. Κάποια μέλη μάλιστα κατάφεραν και τα επέστρεψαν πίσω και στη θέση έβαλαν κάτι άλλο πχ toshiba και είδαν τεράστια μείωση στην κατανάλωση.

Έχω προβληματιστεί για το αν έκανα καλή αγορά να σου πω την αλήθεια όσον αφορά καταναλώσεις και αξιοπιστία.

Ήμουν ανάμεσα σε toyotomi και fujitsu, που και αυτή εγγύηση έχει μόνο 3 χρόνια.

Εν τέλει κατέληξα σε toyotomi και σίγουρα δε μπορώ να κάνω αλλαγή γιατί τα έχω εδώ και 4 μήνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

Έχω προβληματιστεί για το αν έκανα καλή αγορά να σου πω την αλήθεια όσον αφορά καταναλώσεις και αξιοπιστία.

Ήμουν ανάμεσα σε toyotomi και fujitsu, που και αυτή εγγύηση έχει μόνο 3 χρόνια.

Εν τέλει κατέληξα σε toyotomi και σίγουρα δε μπορώ να κάνω αλλαγή γιατί τα έχω εδώ και 4 μήνες.

Σε ποια πόλη/περιοχή μένεις και τι χρήση θα κάνεις;

Επεξ/σία από liakjim

3 ώρες πριν, the_boss_93 είπε

Κέντρο Αθήνας και δεν έχω άλλο τρόπο θέρμανσης για το σπίτι.

Για Αθήνα και για 18άρι θα σε πηγαίναμε καρφί σε κάποιο toshiba πχ yukai ή ιδανικά στο edge white.

Αν δεν σε ενοχλούσε ο θόρυβος, ένα asyg051klca θα ήταν πολύ πιο οικονομικό σε λειτουργία και ακόμη περισσότερο ένα asyg18kmta. 

Στο toyotomi σου θα βλέπεις αυξημένα ελάχιστα watts, δλδ δεν θα πέφτει κάτω από μια σχετικά υψηλή τιμή και θα σβήνει. Από feedback μελών πάντως, μας έχουν πει ότι η νέα σειρά gree είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το παρελθόν αλλά και πάλι μακριά από τα επώνυμα πχ το asyg18kmta έχει τη δυνατότητα να παίζει στα 90W πριν κάνει off τον συμπιεστή του.

ΥΓ Υπόψιν αν δεις στις πιο πίσω σελίδες θα δεις ότι τα gree παίζουν με ένα test mode σε fix επίπεδα κατανάλωσης αν και προσωπικά δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι να δουλεύουν επί μακρόν με τέτοιον τρόπο. Θέλω να πω ότι αν ήθελε ο κατασκευαστής θα τα άφηνε εξαρχής να παίζουν έτσι.

• Like 1

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για Αθήνα και για 18άρι θα σε πηγαίναμε καρφί σε κάποιο toshiba πχ yukai ή ιδανικά στο edge white.

Αν δεν σε ενοχλούσε ο θόρυβος, ένα asyg051klca θα ήταν πολύ πιο οικονομικό σε λειτουργία και ακόμη περισσότερο ένα asyg18kmta. 

Στο toyotomi σου θα βλέπεις αυξημένα ελάχιστα watts, δλδ δεν θα πέφτει κάτω από μια σχετικά υψηλή τιμή και θα σβήνει. Από feedback μελών πάντως, μας έχουν πει ότι η νέα σειρά gree είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το παρελθόν αλλά και πάλι μακριά από τα επώνυμα πχ το asyg18kmta έχει τη δυνατότητα να παίζει στα 90W πριν κάνει off τον συμπιεστή του.

ΥΓ Υπόψιν αν δεις στις πιο πίσω σελίδες θα δεις ότι τα gree παίζουν με ένα test mode σε fix επίπεδα κατανάλωσης αν και προσωπικά δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι να δουλεύουν επί μακρόν με τέτοιον τρόπο. Θέλω να πω ότι αν ήθελε ο κατασκευαστής θα τα άφηνε εξαρχής να παίζουν έτσι.

Επομένως έχω κάνει μια κακή επιλογή κλιματιστικού για τις ανάγκες μου;

1 λεπτό πριν, the_boss_93 είπε

Επομένως έχω κάνει μια κακή επιλογή κλιματιστικού για τις ανάγκες μου;

Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι κακή απλά ίσως υπάρχουν και καλύτερες. Του έχεις μετρητή κατανάλωσης;

καλησπέρα

Πρώτη μέρα φουλ δοκιμής σε 3 yukai 10αρια και ένα haori 16

ξεκίνημα στις 6 το πρωί με εσωτερική 16 βαθμούς και ζήτηση σε όλα 21 αυτόματο

τα μικρά πραγματικά σε χρόνο dt  έπιασαν θερμοκρασία και μετά απλά ανάβουν κ σβήνουν χωρίς να τα πάρω μυρωδιά παρά μόνο επειδή σηκώνουν περσίδες.Οι πόρτες ανοιχτές από τα δωμάτια με κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει συνέχεια λόγω μετακόμισης

Το μεγάλο είχε βαρύ φορτίο να σηκώσει και πλέον παίζει στα 200-240 γιατί ανοίγουν πόρτες συνέχεια με πράγματα κλπ 

Σε κάποια φάση ήταν για πολύ ώρα όλα ανοιχτά γιατί σφουγγάρισαν για να στεγνώσει οπότε δεν υπάρχει σαφή εικόνα, αλλά η εκτίμηση μου είναι πως θα παίζει safe  στα 200-250 το μεγάλο

σε 17 ώρες περίπου λειτουργείας φαίνεται στις φωτό η κατανάλωση από ένα μικρό για δείγμα και το μεγάλο που αναλογικά από 250 βατ να το βάλω πιστεύω να έχω 5-6kw στη μέρα μαξ

Screenshot_2024-02-11-21-20-10-27_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Screenshot_2024-02-11-22-43-43-70_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι κακή απλά ίσως υπάρχουν και καλύτερες. Του έχεις μετρητή κατανάλωσης;

Όχι δεν έχω πάρει 

Που μπορώ να βρω και πως λειτουργεί κάτι τέτοιο;

2 λεπτά πριν, marioboni είπε

καλησπέρα

Πρώτη μέρα φουλ δοκιμής σε 3 yukai 10αρια και ένα haori 16

ξεκίνημα στις 6 το πρωί με εσωτερική 16 βαθμούς και ζήτηση σε όλα 21 αυτόματο

τα μικρά πραγματικά σε χρόνο dt  έπιασαν θερμοκρασία και μετά απλά ανάβουν κ σβήνουν χωρίς να τα πάρω μυρωδιά παρά μόνο επειδή σηκώνουν περσίδες.Οι πόρτες ανοιχτές από τα δωμάτια με κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει συνέχεια λόγω μετακόμισης

Το μεγάλο είχε βαρύ φορτίο να σηκώσει και πλέον παίζει στα 200-240 γιατί ανοίγουν πόρτες συνέχεια με πράγματα κλπ 

Σε κάποια φάση ήταν για πολύ ώρα όλα ανοιχτά γιατί σφουγγάρισαν για να στεγνώσει οπότε δεν υπάρχει σαφή εικόνα, αλλά η εκτίμηση μου είναι πως θα παίζει safe  στα 200-250 το μεγάλο

σε 17 ώρες περίπου λειτουργείας φαίνεται στις φωτό η κατανάλωση από ένα μικρό για δείγμα και το μεγάλο που αναλογικά από 250 βατ να το βάλω πιστεύω να έχω 5-6kw στη μέρα μαξ

Screenshot_2024-02-11-21-20-10-27_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Screenshot_2024-02-11-22-43-43-70_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσει ο καιρός. Αυτές τις ημέρες στην Αττική τουλάχιστον ζούμε αδιανόητα πράγματα για Φλεβάρη με 20αρια μέγιστες και 16-17 ελάχιστες...😱🥴😕

Ανάβω για 1 1/2 ώρα το πρωί και άλλο τόσο το βράδυ. Το σπίτι φούρνος.

1 λεπτό πριν, the_boss_93 είπε

Όχι δεν έχω πάρει 

Που μπορώ να βρω και πως λειτουργεί κάτι τέτοιο;

Παίρνει ρεύμα με πρίζα ή κάπως αλλιώς;

• Like 1

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσει ο καιρός. Αυτές τις ημέρες στην Αττική τουλάχιστον ζούμε αδιανόητα πράγματα για Φλεβάρη με 20αρια μέγιστες και 16-17 ελάχιστες...😱🥴😕

Παίρνει ρεύμα με πρίζα ή κάπως αλλιώς;

Έχω κάνει ανακαίνιση πρόσφατα και παίρνει ρεύμα μέσω του πίνακα απευθείας 

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

καλά ναι δεν αντιλέγω , αλλά θα επανέλθω με συνεχείς μετρήσεις με αλλά μπριζάκια και όχι tapo

μακάρι να μείνει έτσι βασικά ο καιρός ,να έχει και ήλιο να έχω και νερό από τον ηλιακό 

8 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

Έχω κάνει ανακαίνιση πρόσφατα και παίρνει ρεύμα μέσω του πίνακα απευθείας 

Ε τότε μπορείς να βάλεις μετρητή πίνακα

https://www.skroutz.gr/s/37953450/Sonoff-POW-Elite-R3-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-POWR320D.html

8 λεπτά πριν, marioboni είπε

μακάρι να μείνει έτσι βασικά ο καιρός ,να έχει και ήλιο να έχω και νερό από τον ηλιακό 

Όχι, δεν πρέπει να μείνει έτσι ο καιρός για πολλούς λόγους.

• Like 2

8 ώρες πριν, liakjim είπε

αν και προσωπικά δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι να δουλεύουν επί μακρόν με τέτοιον τρόπο. Θέλω να πω ότι αν ήθελε ο κατασκευαστής θα τα άφηνε εξαρχής να παίζουν έτσ

Ένα gree/toyotomi *δεν ξέρεις ποσό ασφαλες* είναι να δουλευει σε χαμηλά watt ενώ το Fujitsu επειδή το έχεις εσυ δεν έχει πρόβλημα ………….

• Confused 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...