Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκ, ευχαριστω. Ξέρετε μήπως για το inventor leon, αν αξίζει συγκριτικά?

Υπάρχει περίπτωση ένα Α++ με seer στο 7.5 να έχει παρόμοια πραγματική κατανάλωση με αυτά των 8.5? Σε ίδιες λοιπές συνθήκες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, chriselm είπε

Υπάρχει περίπτωση ένα Α++ με seer στο 7.5 να έχει παρόμοια πραγματική κατανάλωση με αυτά των 8.5? Σε ίδιες λοιπές συνθήκες 

Ούτε ξέρουμε τι έχει μέσα το leon. Δεν έχει καν eurovent, οπότε πιστεύουμε την inventor ότι τα λέει ορθά. Βέβαια είναι φασόν midea και η midea έχει eurovent, οπότε αν ένα inventor είναι ολόιδιο με το τάδε midea, το λογικό θα ήταν ότι και οι επιδόσεις είναι οι ίδιες (και εφόσον έχουν τον ίδιο προγραμματισμό).

Όσον αφορά το seer, θεωρητικά το 8.5 θα κάψει λιγότερο και το πιθανότερο και πραγματικά (αν και έχουμε δει και κλιματιστικά των 8.5 seer να καίνε το μισό ή πιο σωστά να πέφτουν στα μισά ελάχιστα από άλλα 8.5άρια).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Δεν εχω αποψη αλλα οχι κατι πολυ ακριβο
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα: Αδιαφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 80% ψυξη
  5. Συχνότητα χρήσης: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπαρχει και λεβητας πετρελαιου που το αναβουμε να σπασει το κρυο το χειμωνα
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο
  8. Αγια Παρασκευη/Χολαργος - 203μ Υψόμετρο - (-1) ως 37 Βαθμους θερμοκρασια για το 2022 , η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στο νοτια.
  9. Επειδη θα το χρησιμοποιω για να κοιμηθω θα ηταν καλο να ηταν αθορυβο. Επισης επειδη εχω αλλεργιες δεν ξερω αν κανει διαφορα ο ιονιστης κλπ αλλα δε νομιζω να ειναι και deal breaker.
  10. εξωτερικη θερμοπροσωψη, γωνιακο δωματιο, τελευταιο οροφος (μονωση στη ταρατσα ), Νοτιοσ προσδιορισμος με μια μπαλκονοπορτα, η μια πλευρα του δωματιου εχει ντουλαπες και απο πισω ειναι το μπανιο (αν εχει αυτο σημασια)
  11. επιθυμητή θερμοκρασία= 18 καθως εχει γινει focused στην ψυξη.   
  12. Θερμικές Απώλειες
  13.  

2037.36Watt

1752.13KCal/h

145.53Watt/m2

125.15KCal/h/m2

Γενικα επειδη ειναι τελευταιο οροφος παρολου που εχει τη μονωση με τις πλακες επανω ψιλοβραζω..

Η μπαλκονοπορτα παρολο που ειναι διπλα αλουμινιου ειναι αρκετα παλια και εχουν απωλειες.

Το δωματιο ειναι γθρω στα 13-14τμ και υπαρχει και ανεμιστηρας οροφης (της πλακας απο σκλαβενιτη)

Με νοιαζει να μην καιει πολυ το κλιματιστικο ωστε να μην λυπαμαι και να το αναβω πιο ευκολα

Feel free to ask αν δεν εχω πει κατι ξεκαθαρα

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από jimmysss!

1 ώρα πριν, chriselm είπε

Εγω θα σου ελεγα αν σκεφτεσαι για κινεζικο inventro/midea/carrier  να δεις και αυτο το Haier https://www.skroutz.gr/s/8536409/Haier-Tundra-AS18TD2HRA-1U18EE8ERA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A.html  που ναι πολυ πιο οικονομικο, κατασκευαστρια εταιρεια με 5 χρονια εγγυηση και eurovent..Εχω ενα παραπλησιο μοντελο κι ειναι στην κυριολεξια VFM..1100 ευρω για 18ari  midea/inventor δεν θα τα δινα με την καμια, ουτε για το καλυτερο τους μοντελο ..Σκεψου να παρεις το leon και να μην  πεφτει κατω απο 600w στη θερμανση και δεν εμπιστευομαι (επειδη την εχω πατησει) τα ενεργειακα ταμπελακια που αναρτουν..

Κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ, εφόσον έχω αποφασίσει να δώσω αυτό το ποσό, να πήγαινα σε μια πιο αξιόπιστη επιλογή και ας θυσιάσω σχετικά λίγη ενεργειακή απόδοση.

Με seer 7,5 θα προτείνατε κάποιο καλύτερο κατασκευαστικά/ αξιόπιστο μηχάνημα?

56 λεπτά πριν, energy52 είπε

Εγω θα σου ελεγα αν σκεφτεσαι για κινεζικο inventro/midea/carrier  να δεις και αυτο το Haier https://www.skroutz.gr/s/8536409/Haier-Tundra-AS18TD2HRA-1U18EE8ERA-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A.html  που ναι πολυ πιο οικονομικο, κατασκευαστρια εταιρεια με 5 χρονια εγγυηση και eurovent..Εχω ενα παραπλησιο μοντελο κι ειναι στην κυριολεξια VFM..1100 ευρω για 18ari  midea/inventor δεν θα τα δινα με την καμια, ουτε για το καλυτερο τους μοντελο ..Σκεψου να παρεις το leon και να μην  πεφτει κατω απο 600w στη θερμανση και δεν εμπιστευομαι (επειδη την εχω πατησει) τα ενεργειακα ταμπελακια που αναρτουν..

Προσωπικά για αποκλειστική χρήση ψύξης που θέλει ο φίλος, από Κινέζο θα πήγαινα μόνο σε μιντεοειδες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, για υπνοδωμάτιο 12τ.μ. (αλουμίνια διπλα θερμοδιακοπης και μόνωση γύρω από το σπίτι ) σε 9000 btu που θα μπει, υπάρχει κάποια πρόταση ?

Αυτό το TCL είναι οκ?

https://www.tclgreece.gr/product/c-fresh-09chsd-fai/

Θεωρείται καλύτερη επιλογή το daikin sensira η Toshiba yukai?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω την γνώμη σας. Αγόρασα από Κωτσο Σείριο το daikin perfera atxm50n. Είναι η τελευταία σειρά που έχει φτιαχτεί Τσεχία, από το  R και μετά είναι Τουρκία από όσο διάβασα. Η εξωτερική μονάδα ήταν σφραγισμένη,όταν την άνοιξα έχει τα 2 χτυπήματα που φαίνονται στις φωτογραφίες. Στην αγορά μετά από παζάρια μου έβαλαν τζάμπα το total support. Πιστεύετε αξίζει να ασχοληθώ για αντικατάσταση ή ούτε καν? Αυτό που σκέφτομαι μόνο είναι ότι πες και δεχθούν αντικατάσταση θα μου στείλουν το r που διαβάζω ότι είναι υποδεέστερο....ποια η γνώμη σας ?

Screenshot_20230531_204353_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204347_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204342_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204337_Gallery.jpg

Επεξ/σία από anestispro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια γρήγορη απάντηση θα ήθελα, χωρίς τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, πρόκειται για ερώτηση φίλου που έχει καταλήξει μεταξύ Toshiba yukai - arata 24.000  και Daikin Sensira 24.000. Ο χώρος του είναι 65τμ πολύ ψηλοτάβανος (περίπου 5m), με καλές μονώσεις, αλλά στους Θρακομακεδόνες και ελεύθερο γύρω-γύρω, με 3 μπαλκονόπορτες και πόρτα, μάλλον ένα 24άρι δεν φτάνει για να καλύψει απώλειες, αλλά θα βάλει ένα άμεσα και αργότερα βλέπουμε. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιο από τα 2 είναι πιο ισχυρό για να παλέψει ό,τι μπορεί, 70% ψύξη - 30% θέρμανση.

Συμπληρώνοντας μισοαυθαίρετα το ερωτηματολόγιο μου βγάζει 8.600w περίπου, γι αυτό λέω πως μάλλον δεν φτάνει ένα 24άρι μόνο του.

Ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από noths

1 ώρα πριν, anestispro είπε

Θέλω την γνώμη σας. Αγόρασα από Κωτσο Σείριο το daikin perfera atxm50n. Είναι η τελευταία σειρά που έχει φτιαχτεί Τσεχία, από το  R και μετά είναι Τουρκία από όσο διάβασα. Η εξωτερική μονάδα ήταν σφραγισμένη,όταν την άνοιξα έχει τα 2 χτυπήματα που φαίνονται στις φωτογραφίες. Στην αγορά μετά από παζάρια μου έβαλαν τζάμπα το total support. Πιστεύετε αξίζει να ασχοληθώ για αντικατάσταση ή ούτε καν? Αυτό που σκέφτομαι μόνο είναι ότι πες και δεχθούν αντικατάσταση θα μου στείλουν το r που διαβάζω ότι είναι υποδεέστερο....ποια η γνώμη σας ?

Screenshot_20230531_204353_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204347_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204342_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204337_Gallery.jpg

Screenshot_20230531_204324_Gallery.jpg

Δεν επηρεάζει κάπου την απόδοση αλλά προσωπικά θα ζητούσα αντικατάσταση.

Edit

Ώπα. Από Σείριο το πήρες; Αφού το ξέρεις ότι θα είχε χτυπηματακια κτλ Μην ασχοληθείς.

• Like 1

Παιδιά θέλω ένα κλιματιστικό για το σαλόνι 18000 btu. Έχω καταλήξει σε μάρκα, btu και μοντέλο, όμως υπάρχουν διαφορετικοί κωδικοί και δε μπορώ να ξεχωρίσω ποιο είναι το καλύτερο ή ποια είναι η διαφορά.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

https://www.skroutz.gr/s/36819627/Gree-Fairy-GRC-181QI-KFR-N5-GRCO-181QI-KFR-N5-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/14977094/Gree-Fairy-GRS-181-EI-JFR-N3-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Τι διαφορά έχουν;

Αν δε το αγοράσω εντός 2 - 3 εβδομάδων λέτε να αυξηθούν οι τιμές λόγω ζήτησης καλοκαιριού;

Έχω άλλα 2 Gree Bora στο σπίτι, άριστα μηχανήματα.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν επηρεάζει κάπου την απόδοση αλλά προσωπικά θα ζητούσα αντικατάσταση.

Edit

Ώπα. Από Σείριο το πήρες; Αφού το ξέρεις ότι θα είχε χτυπηματακια κτλ Μην ασχοληθείς.

Από Σείριο μεν, αλλά σαν εκθεσιακό δε. Η εξωτερική μονάδα ήταν σφραγισμένη από το εργοστάσιο, φαινόταν. Η εσωτερική που είχε ανοιχτεί, μου άνοιξαν το κουτί (που φαινόταν ότι είχε ανοιχτεί) και μου έδειξαν κανονικά την εσωτερική μονάδα. Απλά δεν έχω ξαναπάρει από Σείριο και δεν ξέρω τη πολιτική ακολουθούν.  Τα perfera που κατασκευάζονται Τουρκία πλέον πιστεύεις ότι έχουν υποδεέστερη ποιότητα από τα ευρωπαϊκά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Χθες ηρθε ο τεχνικος να συνδεσει το κλιματιστικο που πηρα με το προγραμμα "αλλαζω συσκευη", απο αλυσιδα καταστηματων που ειχε δωρεαν εγκατασταση. Πριν αγορασω το κλιματιστικο, τονισα στο καταστημα πως θελω να μπουν σωληνες τριων μετρων, καθως ρωτησα και αν εχει ο τεχνικος αντλια κενου. Το καταστημα με διαβεβαιωσε οτι θα μεταφερει αυτα που ζητησα στον τεχνικο και οτι εχει ολα τα συνεργα.

Οταν ηρθε λοιπον ο τεχνικος σπιτι μαζι με το βοηθο του, ανεβασε πανω στο διαμερισμα ολα του τα συνεργα και μαζι δυο κομματακια χαλκοσωληνων διχως μονωση, οποτε μετα απο λιγο εστειλε το βοηθο να φερει και τη μονωση μαυρου χρωματος, την οποια ειχε κρεμασει απ το σβερκο του ο τυπος και ηταν δεν ηταν εναμιση μετρο το καθε σφουγγαρακι... Οταν το ειδα την ψυλλιαστηκα και λεω να δεις που θα κανει τον κινεζο και δε θα βαλει 3 μετρα, οποτε σε καποια φαση του λεω, "θα βαλουμε τρια μετρα σωληνες, ετσι?" Γυριζει, με κοιταει, λεει ενα "...ναι,οκ..." και συνεχιζει να κανει τα δικα του στην εσωτερικη μοναδα που προετοιμαζε για να συνδεσει τις σωληνες.

Καποια στιγμη κατεβαινει στο αμαξι και φερνει αλλες σωληνες, με την προεγκατεστημενη λευκη μονωση που φορανε οι φθηνες σωληνες της αγορας, οι οποιες ερχονται κομμενες ακριβως στα 3 μετρα και πρεσσαρισμενες στα ακρα τους για να μην παιρνουν αερα (ειχα παραγγειλει παλια απο καπου στο ιντερνετ τις ιδιες ακριβως, οποτε λιανικη δεν κοστιζουν πανω απο 15 ευρω και οι δυο μαζι). Υστερα εστειλε το βοηθο στο αμαξι, πηγε τις αλλες κατω και συνεχισε την εγκατασταση.

Επειδη ομως εξ αρχης δεν ειχα δει πουθενα αντλια κενου, ανησυχουσα μη δεν κανει κενο, οποτε σε καποια φαση του λεω, ¨"αντλια κενου εχουμε, ετσι?" και μου απανταει, "απ'ολα εχουμε..." Μετα απο 10 δευτερολεπτα, γυρναει και μου λεει "εισαι τεχνικος?" και λεω "ναι, ειμαι μηχανολογος..." οποτε και δεν ειπε κατι αλλο, παρα συνεχισε τη δουλεια του.

Αφου εγινε η τοποθετηση, φτανει η ωρα της συνδεσμολογιας των σωληνων και στελνει το βοηθο να φερει την αντλια κενου. Η μοναδα ηταν σε σημειο που δυστυχως δε μπορουσα να δω τι κανει κατα τη συνδεση και δεν ηθελα να φανω οτι καθομαι και στο σβερκο τους, οποτε κοιτουσα απο αποσταση διακριτικα. Συνδεει την αντλια, κρεμαει τα ρολογια στη σκαλα, κοιταζω το ρολοι μου, ηταν 12μμ ακριβως. Η αντλια εκανε φασαρια, παραπανω απ οσο εχω ακουσει να κανουν αλλες αντλιες και μου εκανε εντυπωση. Περασαν γυρω στα 6 λεπτα και σε καποια φαση αρχισε να μουγκριζει η αντλια εντονα, οποτε οπως ηταν ο μαστορας στη σκαλα πανω, του λεει ο βοηθος, να την κλεισω? Ναι του λεει αυτος κλειστη και πριν προλαβω να πω κατι, βγαζει ο βοηθος την αντλια απ την πριζα και με αστραπιαιες κινησεις ξεβιδωνει ο μαστορας τις σωληνες, ακουγεται ενα φφφφσστ σαν να πηρε κατι αερα και ειδα οτι εκανε κινηση και ανοιξε τη βανα με αλεν. Εν τω μεταξυ δεν παρατηρησα να κοιταξε καν τα ρολογια...

Κατεβηκε απ τη σκαλα, ηρθε μεσα, εβαλε το κλιματιστικο σε λειτουργια, δε μου εδειξε απολυτως τιποτα σχετικα με τη λειτουργια του, δε μιλησε καθολου, οσο εκανε την εγκατασταση φαινοταν σαν να ηταν στραβωμενος, πηρε τα 20 ευρω για την απεγκατασταση, μου αφησε και κατι σκουπιδακια απο δω κ απο κει, μαζεψαν τα χοντρα, αφησαν και τα κουτια στο μπαλκονι και εφυγαν στα γρηγορα.

Μετα λοιπον απ ολα αυτα, μου προεκυψαν καποιες αμφιβολιες και αποριες...

- Υπαρχει περιπτωση να εβαλε την αντλια με τις βανες κλειστες, απλα για να φανει οτι εκανε κενο, ενω στην ουσια η αντλια τραβαγε το κενο μονο των δικων της σωληνων? Δε θελω να πιστεψω πως συνεβει αυτο, αλλα εχω αμφιβολιες γιατι η αντλια ακουγοταν να ζοριζεται πολυ... Επισης μου εκανε εντυπωση οτι στο τελος ανοιξε μια βανα της εξωτερικης μοναδας και οχι 2, αν και δε μπορουσα να δω καθαρα.

-Υπαρχει περιπτωση ο αερας που ακουστηκε οταν ξεβιδωσε τη βανα, να περασε στο ψυκτικο κυκλωμα? Απ οτι ξερω, υπαρχει μια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις καθως συνδεεις και αποσυνδεεις το συστημα, γι αυτο υπαρχουν και οι βανες πανω στα ρολογια, τις οποιες δεν ειδα να χρησιμοποιει...

-Προλαβαινει με 5-6 λεπτα η αντλια να κανει κενο σε 3 μετρα σωληνες, σε 12αρι κλιματιστικο?

-Ποια θα ειναι τα συμπτωματα αν το κυκλωμα εχει εγκλωβισει αερα μεσα? Βλεπεις διαφορα στην ψυξη κατευθειαν? Η αποδοση παντως του κλιματιστικου φαινεται για την ωρα να ειναι νορμαλ, δουλευει ησυχα και ψυχει (αν και δε νιωθεις οτι βγαζει πολικο ψυχος οταν καθεσαι απο κατω), αν και το περιμενα λιγο πιο δυνατο.

Το κλιματιστικο ειναι ενα Inventor Neo N2uvi 12αρι.

Υγ: Γιατι οι ψυκτικοι δεν κανετε σωστα τη δουλεια σας, οπως προβλεπει ο κατασκευαστης? Το κερδος που θα ειχατε αν κανατε τη δουλεια σας οπως πρεπει, χωρις να προσπαθειτε να κανετε λαμογιες, θα ηταν πολλαπλασιο για εσας, απ το κερδος που εχετε για ενα μετρο χαλκοσωληνα και 10 λεπτα παραπανω αναμονη με την αντλια κενου... Εγω τωρα γιατι να συστησω αυτον τον τεχνικο σε καποιον? Δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω, ενω αν ηταν σωστος, θα τον διαφημιζα κιολας.

Επεξ/σία από arvacon
Ορθογραφικα λαθη.
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...