Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ίσως απώλεια φρέον. Ποιο μοντέλο έχεις ακριβώς;

Εξαρτάται.

Συμπλήρωσε αυτό όποτε βρεις χρόνο -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

αυτο

https://www.xn----2lbcmca4cdtsdb1c.gr/samsung/aqv09vbcn/εγχειρίδιο

Το φρεον δεν ειναι κυριως για το κρυο ?

Το κρυο δουλευει μια χαρα

Και το ζεστο ποτε ναι ποτε οχι 

Μηπως ειναι καποιος θερμοσταστης που λενε καποιοι?

Αυτο εγινε μετα που του εκανα ενα καθαρισμο στα φιλτρα και ενα αφαιρεση καποιας σκονης- μουχλας που ειχε μαζεψει μεσα 

Φωναζω ψυκτικο ή πρεπει να παρω τη samsung ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@liakjim το εχω κανει και μου ειπατε να βαλω 12.000-13.000 στο καθε δωματιο. Οποτε τωρα ειμαι στο να διαλεκσο απο αυτα που εχω στηλη πιο πανω και απλα θελω την συμβουλη σε πιο να πάω. Ευχαρηστο 

3 λεπτά πριν, hermesp είπε

@liakjim το εχω κανει και μου ειπατε να βαλω 12.000-13.000 στο καθε δωματιο. Οποτε τωρα ειμαι στο να διαλεκσο απο αυτα που εχω στηλη πιο πανω και απλα θελω την συμβουλη σε πιο να πάω. Ευχαρηστο 

Τα Fujitsu θα πρέπει να είναι λίγο πιο αποδοτικά, αλλά δεν έχουμε feedback και δεν έχουν καλή εγγύηση (3 χρόνια), οπότε προσωπικά μιας και μιλάμε για υπνοδωμάτια, θα πήγαινα στα toshiba yukai/arata τα οποία και εγγύηση 7 χρόνων έχουν αλλά και από feedback από δεκάδες μέλη ξέρουμε ότι είναι ιδανικά για υπνοδωμάτια (παντελώς αθόρυβα) ενώ και η απόδοσή τους είναι μια χαρά. Εννοείται ότι απορρίπτουμε με συνοπτικές διαδικασίες τα toyotomi.

9 λεπτά πριν, adi32 είπε

αυτο

https://www.xn----2lbcmca4cdtsdb1c.gr/samsung/aqv09vbcn/εγχειρίδιο

Το φρεον δεν ειναι κυριως για το κρυο ?

Το κρυο δουλευει μια χαρα

Και το ζεστο ποτε ναι ποτε οχι 

Μηπως ειναι καποιος θερμοσταστης που λενε καποιοι?

Αυτο εγινε μετα που του εκανα ενα καθαρισμο στα φιλτρα και ενα αφαιρεση καποιας σκονης- μουχλας που ειχε μαζεψει μεσα 

Φωναζω ψυκτικο ή πρεπει να παρω τη samsung ?

https://data2.manualslib.com/pdf4/80/7958/795759-samsung/aqv09vba.pdf?8771658f78a0874e77ee56f684ddbb51&take=binary

Το φρέον εννοείται πως είναι και για τις 2 λειτουργίες.

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα Fujitsu θα πρέπει να είναι λίγο πιο αποδοτικά, αλλά δεν έχουμε feedback και δεν έχουν καλή εγγύηση (3 χρόνια), οπότε προσωπικά μιας και μιλάμε για υπνοδωμάτια, θα πήγαινα στα toshiba yukai/arata τα οποία και εγγύηση 7 χρόνων έχουν αλλά και από feedback από δεκάδες μέλη ξέρουμε ότι είναι ιδανικά για υπνοδωμάτια (παντελώς αθόρυβα) ενώ και η απόδοσή τους είναι μια χαρά. Εννοείται ότι απορρίπτουμε με συνοπτικές διαδικασίες τα toyotomi.

https://data2.manualslib.com/pdf4/80/7958/795759-samsung/aqv09vba.pdf?8771658f78a0874e77ee56f684ddbb51&take=binary

Το φρέον εννοείται πως είναι και για τις 2 λειτουργίες.

@liakjim

Ευχάριστο

τα daikin τα αποκληουμε? Αν και φενετε οτι είναι πιο αποδοτικά ενεργειακά? 

IMG_2396.jpeg

IMG_2397.jpeg

Μόλις τώρα, hermesp είπε

@liakjim

Ευχάριστο

τα daikin τα αποκληουμε? Αν και φενετε οτι είναι πιο αποδοτικά ενεργειακά? 

IMG_2396.jpeg

IMG_2397.jpeg

Όχι δεν τα αποκλείουμε. Έχουν 3 χρόνια εγγύηση και αυτά όμως αλλά έχει η daikin πρόγραμμα για επέκταση στα 10 χρόνια με 99€ , οπότε για να χτυπήσουν τα toshiba θα πρέπει να τα βρεις σε καλή τιμή (προσωπικά έχοντας daikin σε υπνοδωμάτιο, θα προτιμούσα κάτι που φυσάει λιγότερο -> toshiba ).

οκ οπότε αν καταλαβαίνω καλά από πλευράς εγγύησης η toshiba είναι καλύτερη. αλλά θα ήθελα να μάθω ποιο θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό για να τρέξω και να μου προσφέρει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος. 
το daikin? Η δεν ειναι μεγαλη διαφορα? 

* και επίσης αν το yukai και το arata είναι το ίδιο. γιατί έχουν διαφορετική ενεργειακή απόδοση? 

28 λεπτά πριν, hermesp είπε

οκ οπότε αν καταλαβαίνω καλά από πλευράς εγγύησης η toshiba είναι καλύτερη. αλλά θα ήθελα να μάθω ποιο θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό για να τρέξω και να μου προσφέρει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος. 
το daikin? Η δεν ειναι μεγαλη διαφορα? 

* και επίσης αν το yukai και το arata είναι το ίδιο. γιατί έχουν διαφορετική ενεργειακή απόδοση? 

Μικροδιαφορές μεταξύ των Toshiba, Fujitsu, Daikin σε οικονομία ψύξης/ θέρμανσης.

Τα yukai, arata είναι ίδια μεταξύ τους. Τυχόν διαφορές θα είναι από μικροδιαφορές κατά τη διαδικασία της πιστοποίησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ καταλαβα, τα reviews για το Arata στο skroutz 3 ατομα λενα για παρα πολυ θωρηβω στν φτερωτη. Ενο στο yukai ολη ευχαρηστημενη. Για αυτο το φωβαμε  λιγο το arata σε σχεση το yukai. 

εχει καποιος εδω Arata και ειναι happy? 

Επεξ/σία από hermesp

4 λεπτά πριν, hermesp είπε

Οκ καταλαβα, τα reviews για το Arata στο skroutz 3 ατομα λενα για παρα πολυ θωρηβω στν φτερωτη. Ενο στο yukai ολη ευχαρηστημενη. Για αυτο το φωβαμε  λιγο το arata σε σχεση το yukai. 

εχει καποιος εδω Arata και ειναι happy? 

Πολλοί. Κάνε ένα search.

7 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι

Τώρα άναψε κανονικά 

Δεν ξέρω τι γίνεται. 

Απλός συντηρητής μπορεί να το φτιάξει ή πρέπει να έρθει η αντιπροσωπεία? 

Μόλις τώρα, adi32 είπε

Τώρα άναψε κανονικά 

Δεν ξέρω τι γίνεται. 

Απλός συντηρητής μπορεί να το φτιάξει ή πρέπει να έρθει η αντιπροσωπεία? 

Είναι καθαρά τα φίλτρα;

Στις 8/2/2024 στις 10:36 ΜΜ, liakjim είπε

Ακόμα και αν έχεις βγάλει τις πόρτες, δεν έχεις κολώνες; Δεν έχει διαμόρφωση το ταβάνι με εσοχές; Οι πόρτες αποκλείεται να πάνε μέχρι τέρμα πάνω στο ταβάνι (αν και δεν ξέρω πως είναι τα σπίτια του μεσοπολέμου), αλλά με τόσο ψηλό ταβάνι που έχεις , θεωρώ ότι ο αέρας θα εγκλωβίζεται ψηλά και απλά θα σβήνει το κλιματιστικό που θα βρίσκεται ας πούμε στον χώρο του σαλονιού. Δεν θα ταξιδεύει η ζέστη και αλλού.

Ρίξε μια ανάγνωση στο sticky, λέμε κάποια πράγματα εκεί.

Επίσης οι ετήσιες κιλοβατώρες είναι ο λόγος της πράξης (pdesign*1400)/scop, όπου 1400 είναι οι ώρες λειτουργίας της χειμερινής περιόδου βάσει προτύπου στο θερμό (και στο average), όπου θερμό είναι η Αθήνα (πάλι βάσει προτύπου).

Φίλε μου θα μπορούσες επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και με αναζητήσεις που κάνω δε καταλαβαίνω πολλούς από τους όρους, να μου απαντήσεις πιο συγκεκριμένα σε αυτά που ρωτάω;

Ευχαριστώ!!

17 λεπτά πριν, the_boss_93 είπε

Φίλε μου θα μπορούσες επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και με αναζητήσεις που κάνω δε καταλαβαίνω πολλούς από τους όρους, να μου απαντήσεις πιο συγκεκριμένα σε αυτά που ρωτάω;

Ευχαριστώ!!

image.png.f138beed1132557ee92cc56fcadb59d3.png

Το γ απαντήθηκε.

Για το α, οι τιμές αυτές λέγονται φορτίο σχεδιασμού και αν δεις το EN 14825, είναι μια τιμή που μπαίνει ελεύθερα από τις εταιρείες στα μηχανήματά τους και αξιοποιούνται για τις μετρήσεις seer/scop.

Αυτό που έχουμε δει ως σημαντικό, είναι ότι για την Ελλάδα, καλή συμπεριφορά (χαμηλά watts, λίγα onoff) έχουν τα μοντέλα όπου το φορτίο σχεδιασμού σε θερμό είναι χαμηλότερο από το average . πχ δες το fujitsu που έχει 2,5 / 4,8 έναντι 4,3/4,2 του toyotomi.

Στο β, όπως είπαμε στο α θέλουμε να βλέπουμε χαμηλές τιμές στο pdesign για θερμό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...