Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, MiJ16 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τα tapo p110 τα κάνετε integrate με το home assistant μέσω του HACS;

Spoiler

Ναι, προσωπικά έχω αυτό https://github.com/petretiandrea/home-assistant-tapo-p100

Υπόψιν ότι από την 2024.2 οι tapo αναγνωρίζονται και από το tplink official integration αλλά δεν το δοκίμασα μιας και προτιμώ το unofficial από hacs το οποίο παίζει local ->

https://www.home-assistant.io/integrations/tplink

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

23 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Οταν λέμε η ροη του φρέον τι εννοούμε 

ομως ; Είναι κάποιο πρόβλημα;

Συγνώμη αλλα δεν έχω ιδέα ..

Το κάνει μόνο όταν ξεκινάει.

επισης το είχα στους 21 και auto όταν το έκανε επειδή εκλεινε κ έχει πιάσει θερμοκρασία κ όταν έπαιρνε  πάλι μπροστά η διαδικασία έκανε αυτό το φύσημα..

οχι κατά την διάρκεια ποτέ , αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο..

Edit : τώρα πχ είναι 23 και υψηλή σκάλα και δεν το κάνει όταν πιάνει την θερμοκρασία και κόβει .

Κανείς;

39 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Κανείς;

Θα ακούς καμιά φορά το ροή του φρέοντος ακόμα και αν όλα είναι φυσιολογικά στην εγκατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι στο Daikin το ακούω πολύ πιο συχνά από ότι στο Fujitsu . Προσωπικά θεωρώ ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά εκτός αν δείχνει προβληματική εγκατάσταση ( κενό, μήκος).

• Like 2

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Θα ακούς καμιά φορά το ροή του φρέοντος ακόμα και αν όλα είναι φυσιολογικά στην εγκατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι στο Daikin το ακούω πολύ πιο συχνά από ότι στο Fujitsu . Προσωπικά θεωρώ ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά εκτός αν δείχνει προβληματική εγκατάσταση ( κενό, μήκος).

Το κάνει μόνο στους 21 βαθμούς , 22 , 23 , 24 & 25 που το δοκίμασα όχι.

κενο είχαμε κάνει , μήκος χωρίς να εβαλα μετρο τότε, πιστεύω ότι τηρήθηκε γιατί τους σκότισα.

οι μετρήσεις μου είναι πολύ καλές θεωρώ (παίρνω μέσω Tapo)

Πχ σήμερα έχει 14-15 βαθμους εξωτερική 22 ζητούμενη στο σπίτι , 22.2 εντός και είναι αναμμένο από τις 7 το πρωί.

εως τώρα 2.4 κιλοβατώρες και ωριαία 0.29 το μέγιστο , 0.27 το μέσο & 0.21 το ελάχιστο που έχω πάρει σήμερα από μετρήσεις 

8 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Το κάνει μόνο στους 21 βαθμούς , 22 , 23 , 24 & 25 που το δοκίμασα όχι.

κενο είχαμε κάνει , μήκος χωρίς να εβαλα μετρο τότε, πιστεύω ότι τηρήθηκε γιατί τους σκότισα.

οι μετρήσεις μου είναι πολύ καλές θεωρώ (παίρνω μέσω Tapo)

Πχ σήμερα έχει 14-15 βαθμους εξωτερική 22 ζητούμενη στο σπίτι , 22.2 εντός και είναι αναμμένο από τις 7 το πρωί.

εως τώρα 2.4 κιλοβατώρες και ωριαία 0.29 το μέγιστο , 0.27 το μέσο & 0.21 το ελάχιστο που έχω πάρει σήμερα από μετρήσεις 

Το φρεο ακουγεται καποιες φορες μην ανησυχεις το κανουν κ τα δικα μου..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τα φίλτρα και ο ανεμιστήρας είναι καθαρά;

Gonna check this out όταν γυρίσω σπίτι.. πλέον δεν το κάνει ούτε στους 21 βαθμούς σήμερα , σαν να σταμάτησε πάντως  😕

Edit Λοιπόν τα φίλτρα ήθελαν καθάρισμα , όχι κάτι τρελό αλλα τα έπλυνα σε ζεστό νερό και στεγνώνουν ήδη στο μπαλκόνι.

πλενουμε και του ενεργού άνθρακα σωστά ή έκανα βλακεία ;

Πάντως Οι ανεμιστήρες και μέσα όλα φαίνονται καθαρά.

Ωστόσο στο εξωτερικό ,  έχω ένα άλλο θέμα τώρα που είδα στα κλιματιστικά.

Πάνω στο πλαστικό του ανεμιστήρα υπάρχουν κάποιες πιτσιλιές παράξενου χρώματος , μωβ - μαύρο (βλέπε φωτό) , από τι μπορεί να είναι ; Βρόχινα νερά με σκόνη ή καμία διαρροή κάποιου υλικού απο κάπου ; 😕 

IMG_8562.jpeg

IMG_8561.jpeg

IMG_8560.jpeg

Επεξ/σία από MontzOlee

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Πάνω στο πλαστικό του ανεμιστήρα υπάρχουν κάποιες πιτσιλιές παράξενου χρώματος , μωβ - μαύρο (βλέπε φωτό) , από τι μπορεί να είναι ; Βρόχινα νερά με σκόνη ή καμία διαρροή κάποιου υλικού απο κάπου ; 😕 

IMG_8562.jpeg

IMG_8561.jpeg

IMG_8560.jpeg

Τις ίδιες πιτσιλιές έχει και το δικό μου toyotomi και δεν έχω εξηγηση

IMG_8072.HEIC

Επεξ/σία από tu-luba

Εχω ενα Samusng καμια δεκαετια και μεχρι τωρα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο κλιματιστικο απο αλλες 4 μαρκες που εχω 

Δουλευα τελεια και αμεσα ζεστο κρυο

Εδω και λιγες μερες το ζεστο δουλευει οποτε θελει και μερικες φορες βγαζει ενα μηνυμα Ε4 και κανει καποια μπιπ 

Τι μπορει να φταιει?

22 λεπτά πριν, adi32 είπε

Εχω ενα Samusng καμια δεκαετια και μεχρι τωρα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο κλιματιστικο απο αλλες 4 μαρκες που εχω 

Δουλευα τελεια και αμεσα ζεστο κρυο

Εδω και λιγες μερες το ζεστο δουλευει οποτε θελει και μερικες φορες βγαζει ενα μηνυμα Ε4 και κανει καποια μπιπ 

Τι μπορει να φταιει?

Θα το λέει το εγχειρίδιο σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εια και καλή Κυριακή,
βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτα τα κλιματιστικά Toshiba Arata & Daikin Siesta Sensira & Toyotomi CTN/CTG 335W ErAI Mystery & Mitsubishi MSZ DW35VF  & Fujitsu ASYG12KETA/AOYG12KETA 12000 btu

Θα έχω 5 και θέλω κάτι που δεν θα έχει πολύ μεγάλη καταναλοση και επίσης να είναι ένα καλό μηχάνημα για να λειτουργεί τόσο κρύο όσο και ζεστό.

ποιo θα ειναι πιο οικονομικο σε  ενεργειακή απόδοση? και ποιο προτεινετε?

ευχαριστο 

Επεξ/σία από hermesp

1 ώρα πριν, adi32 είπε

αυτο λεει 

image.png.7ce2df66470598c09958d41108849144.png

Κατι σχετικο λεει εδω 

https://www.quora.com/How-do-I-resolve-error-E4-in-a-Samsung-inverter-AC

Ίσως απώλεια φρέον. Ποιο μοντέλο έχεις ακριβώς;

43 λεπτά πριν, hermesp είπε

εια και καλή Κυριακή,
βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κλιματιστικά Toshiba Arata & Daikin Siesta Sensira & Toyotomi CTN/CTG 335W ErAI Mystery & Mitsubishi MSZ DW35VF & Mitsubishi MSZ DW35VF & Fujitsu ASYG12KETA/AOYG12KETA 12000 btu

ποιo θα ειναι πιο οικονομικο σε  ενεργειακή απόδοση? και ποιο προτεινετε?

ευχαριστο 

Εξαρτάται.

Συμπλήρωσε αυτό όποτε βρεις χρόνο -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...