Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, μια υποθετική ερώτηση έχω σε μονωμένο σπίτι 90τετρ. αν παίζει ρόλο, 3ac Daikin FTXF 1 18αρι σε σαλόνι τραπεζαρία 28τετρ. και 2 9αρια σε υπνοδωμάτια, εφαρμογή έχει μόνο το 18αρι και μου λέει π.χ ότι έκαψε 5kwh  αντίστοιχα τα 2 9αρια θα κάψουν περίπου άλλες τόσες?

Βάζω και μια  ενδεικτική φωτογραφία από χθεσινή κατανάλωση.

Screenshot_2024-02-07-11-36-22-938_com.daikineurope.online.controller.jpg

Επεξ/σία από koriosg4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

58 λεπτά πριν, komatoza είπε

Καλησπέρα παιδιά. Για να πουλήσω ένα κλιματιστικό καλύτερα να το αφήσω στον τοίχο η να το βγάλω?

Άσε το στον τοίχο, ώστε να μπορεί να το δει αυτός που ενδιαφέρεται θα έλεγα.

Στις 4/2/2024 στις 10:09 ΜΜ, pp6210 είπε

Καλησπέρα σε όλους, καλος μου φίλος θέλει 12αρι για το σαλόνι (περιπου 26-27 τετραγωνικά, σπίτι μονομένο με διπλα τζάμια, νοτια προάστια Αθηνας, για ψύξη και θέρμανση, υπάρχει και καλοριφερ πετρελαίου) και με πήρε σήμερα για να προλάβουμε το 20% επιστροφή απο Πλαίσιο - που ληγει αύριο!

επανερχομαι γιατι προφανώς χασαμε το -20% του πλαισιου, η εμφαση ειναι στην ψυξη και υπαρχει και ενδιαφερον για καλα φιλτρα-απολυμανση λογω ανοσοκατασταλμενου στην οικογενεια.

το budget ηταν 500, προφανως οι δυο επιλογες μας το ξεπερνανε αλλα σε αυτα τα δυο καταληξαμε

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/inventor-neo-eco-necuvi-12wfi-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi-standard/1897863  650 με τοποθετηση

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/aura-grcgrco-121qikar2-n5-se-6-atokes-doseis   γυρω στα 570 με τοποθετηση

ειναι το συγκεκριμενο GREE μια καλυτερη επιλογη ως μαρκα απο το inventor; υπαρχει καποιο αλλο 12αρι μεχρι 600 που να ειναι διαθεσιμο για να δουμε

ευχαριστω εκ των προτερων

1 ώρα πριν, pp6210 είπε

επανερχομαι γιατι προφανώς χασαμε το -20% του πλαισιου, η εμφαση ειναι στην ψυξη και υπαρχει και ενδιαφερον για καλα φιλτρα-απολυμανση λογω ανοσοκατασταλμενου στην οικογενεια.

το budget ηταν 500, προφανως οι δυο επιλογες μας το ξεπερνανε αλλα σε αυτα τα δυο καταληξαμε

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/inventor-neo-eco-necuvi-12wfi-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisti-kai-wifi-standard/1897863  650 με τοποθετηση

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/aura-grcgrco-121qikar2-n5-se-6-atokes-doseis   γυρω στα 570 με τοποθετηση

ειναι το συγκεκριμενο GREE μια καλυτερη επιλογη ως μαρκα απο το inventor; υπαρχει καποιο αλλο 12αρι μεχρι 600 που να ειναι διαθεσιμο για να δουμε

ευχαριστω εκ των προτερων

https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459

Καλησπέρα σε όλους, πρώτο μου post 🙂

έχει κάποιος άποψη για τα denki κλιματιστικά που τα εισάγει η delphis; κλασικά φασόν κινεζιές υποθέτω, αλλά δεν τα έχω ξανακούσει.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!

1 ώρα πριν, kotsonatos04 είπε

Καλησπέρα σε όλους, πρώτο μου post 🙂

έχει κάποιος άποψη για τα denki κλιματιστικά που τα εισάγει η delphis; κλασικά φασόν κινεζιές υποθέτω, αλλά δεν τα έχω ξανακούσει.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!

Από ότι βλέπω είναι φασονάκια TCL οπότε ισχύει ότι έχουμε πει κατά καιρούς για αυτά.

• Like 1

Καλησπέρα , αφήνω ένα λινκ εδώ και οποίος έχει χρόνο & γνώσεις ας το δει παρακαλώ.

https://drive.google.com/file/d/1sZtYiYKKQ5QojjNae7hD3_yWFpx_7LEu/view?usp=drivesdk

αυτο είναι το 22.000 siesta sensira του σαλονιού μου.

Εδώ και λίγο καιρό (λόγω του καιρού γιατί πλέον πιάνει εύκολα θερμοκρασία και δουλεύει σαν on - off) όταν ξεκινάει και παίρνει μπροστά ο συμπιεστης είναι σαν κάτι να ΦΥΣΑΕΙ μέσα , ακούγεται σαν αέρας.

Τι μπορεί να είναι; Στην αρχή πίστεψα ότι ειναι ο εξωτερικός αέρας αλλα πλέον δεν νομίζω γιατί δεν υπάρχει έντονος αέρας κάθε μέρα.

Το μπαλκόνι μου κοιτάζει την αυγή και αυτές τις μέρας έχει μαιστρο.. 

Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα κάποιο στο κλιματιστικό ; 😕

7 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Καλησπέρα , αφήνω ένα λινκ εδώ και οποίος έχει χρόνο & γνώσεις ας το δει παρακαλώ.

https://drive.google.com/file/d/1sZtYiYKKQ5QojjNae7hD3_yWFpx_7LEu/view?usp=drivesdk

αυτο είναι το 22.000 siesta sensira του σαλονιού μου.

Εδώ και λίγο καιρό (λόγω του καιρού γιατί πλέον πιάνει εύκολα θερμοκρασία και δουλεύει σαν on - off) όταν ξεκινάει και παίρνει μπροστά ο συμπιεστης είναι σαν κάτι να ΦΥΣΑΕΙ μέσα , ακούγεται σαν αέρας.

Τι μπορεί να είναι; Στην αρχή πίστεψα ότι ειναι ο εξωτερικός αέρας αλλα πλέον δεν νομίζω γιατί δεν υπάρχει έντονος αέρας κάθε μέρα.

Το μπαλκόνι μου κοιτάζει την αυγή και αυτές τις μέρας έχει μαιστρο.. 

Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα κάποιο στο κλιματιστικό ; 😕

Φρέον είναι λογικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν λέμε η ροη του φρέον τι εννοούμε 

ομως ; Είναι κάποιο πρόβλημα;

Συγνώμη αλλα δεν έχω ιδέα ..

33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η ροή του φρέοντος θα εννοεί ( και εγώ έτσι νομίζω ).

Το κάνει μόνο όταν ξεκινάει.

επισης το είχα στους 21 και auto όταν το έκανε επειδή εκλεινε κ έχει πιάσει θερμοκρασία κ όταν έπαιρνε  πάλι μπροστά η διαδικασία έκανε αυτό το φύσημα..

οχι κατά την διάρκεια ποτέ , αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο..

Edit : τώρα πχ είναι 23 και υψηλή σκάλα και δεν το κάνει όταν πιάνει την θερμοκρασία και κόβει .

Επεξ/σία από MontzOlee

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

γεια σου ομάδα, ψάχνo για τον καλύτερο κατάλληλο κλιματισμό για ένα πέτρινο σπίτι της δεκαετίας του 1920.  δύσκολευμε να βγαλο ακρη μόνος μου και ήθελα τις γνώσεις και τις συμβουλές σας.

για τους κύριους ενιαιουσ χώρους ψάχνω για 15000-18000   για τα  3 υπνοδωμάτια 13 τετραγ. κοιτάζω 12000 btu κσεχοριστα units.  αν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις μάρκας και μοντέλου που έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παρακάτω.  4 unit συνολο.

ειναι δύσκολο να βρω τις σωστές μονάδες που δεν θα είναι πολύ δαπανηρές και θα καλύπτουν καλά τους χώρους μου. Ελπίζω ότι κάποιος εδώ έχει κάποια εμπειρία και συμβουλές για παλιά πετρόχτιστα σπίτια με πολύ ψηλά ταβάνια. ευχαριστώ πολύ

1. Ποσό που διαθέτουμε : 700-1200
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέα αγορά.
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: Περίπου στο 50/50 
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή θέρμανσης/ψύξη
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος σαλόνι-τραπεζαρία-εισοδοσ 30τμ, αν μας καλύπτει και την κουζινα 12 τετ. που είναι σε άλλη περιοχή αλλά έχω αφαιρέσει την πόρτα, καλύτερα.    
  7. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: κέντρο της Αθήνας
  8. Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: οικονομικό καθώς θα χρησιμοποιηθεί πολύ
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): ;θερμΜόνωση στέγη, κουφώματα αλουμινίου, 380 ύψος οροφής, πέτρινη κατασκευή, μονοκατοικιά, δεκαετία 1920.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε: Δεν ξέρω αν έκανα σωστά τους υπολογισμούς, αλλά παραθέτω και τα αποτελέσματα.
    image.png.cbb185545eb014bcabbc0bb61cb2933f.png
  11. Θερμικές Απώλειες

12.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...