Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Με τις περσίδες τέρμα επάνω στη ψύξη σου έρχεται το ρεύμα αέρα; Παίξε με τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και ίσως με το silent.

Είχα πάρει από τα jumbo αυτό που λες, το πέταξα. Έπαιρνε γρήγορα τον κρύο αέρα σαν επιστροφή και έμπαινε γρήγορα σε συντήρηση ενώ ο χώρος δεν είχε πιάσει σωστή θερμοκρασία.

Σε απλές θερμοκρασίες στην θέρμανση εμένα παίζουν (atxc25c, ftxc35c) στα 190-200 watt.

Το ρεύμα αέρα που έρχεται, δεν είναι απευθείας, είναι δευτερογενές. Χτυπάει ντουλάπες που έχουν πλάγια κλίση και οδηγούν τον αέρα στο κρεβάτι.

Η ρύθμιση περσίδων από το τηλεκοντρόλ και η λειτουργία silent βελτιώνουν, αλλά δε λύνουν το πρόβλημα. Εξακολουθεί να με εκνευρίζει ένα ανεπαίσθητο ρεύμα που αισθάνομαι, το οποίο (εδώ που τα λέμε) ίσως λύνεται και με ένα σκέτο σεντόνι, ή να μην ενοχλεί καν σε συνθήκες καύσωνα που την ψάχνουμε όλοι με δροσιά. Τη βλακεία του τζάμπο την πήρα κι εγώ (4,99 πεταμένα). Οι μαγκιές του αλιεξπρεςς είτε προεκτείνουν το main flap προς τα πάνω, οπότε δεν ενοχλούν τον αισθητήρα, είτε -οι μπουλντοζωτές- μπαίνουν εφαρμοστές από πάνω, οπότε οι βραχίονές τους επηρεάζουν λιγότερο τον αισθητήρα από τη βλακεία του τζάμπο.

Παρέλειψα να πω, ότι αναφέρομαι στο ΔΥΝΑΤΟ του ανεμιστήρα του ως αθόρυβο. Στο χαμηλό (και δη στο σαηλεντ), παρότι είμαι στα όρια του ψυχάκια με την ενόχληση από θορύβους, ακούγεται ένα απλό θρόισμα που είναι ΠΙΟ ευχάριστο να ακούς, από το white noise του κέντρου Αθήνας σε 6ο όροφο. Δεν ξέρω αν θα στριφνώσει - χαλάσει με τα χρόνια αυτό, πολύ πιθανόν, αλλά τώρα φλερτάρω με την ιδέα να το ανοίγω, χωρίς να χρειάζεται, στη λειτουργία ανεμιστήρα σκέτη, σε silent, για να χαλαρώνω. xD

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, liakjim said:

πολλα τα (συνολικα) λεφτα για το "follow me" δυστυχως :(

καποιο απο τα υπολοιπα αξιζουν λες? η εν τελη θα γλιτωσω τωρα 100 ευρω και θα τα πληρωσω πχ σε ρευμα σε 2χρονια?

μηπως εν τελη να αρκεστω σε 3 χρονια εγγυηση οπως εδω? (και οσο μπορεσω να κανω την συντήρηση ωστε να παρει καποια χρονια ακομα).

Επεξ/σία από iakoboss7

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Τώρα εσύ που θέλεις για 12άρι και μόνο ψύξη, θα έπρεπε να υπολογίσεις για το σπίτι σου, κατανομή ωρών ανά εξωτερική θερμοκρασία και μετά πραγματικά seer για όλα τα 12άρια της αγοράς και τέλος οικονομοτεχνική μελέτη όπου σε ορίζοντα Χ χρόνων, θα έβγαζες κόστος αγοράς, κόστος χρήσης, κόστος συντήρησης και θα έβγαζες ποιο σε συμφέρει. Κάψιμο ως ολοκληρωτικό κάψιμο.

Πραγματικα απιστευτο καψιμο! Τρελη η αναλυση σου φιλε μου, το εχεις σπουδασει το θεμα :) Επειδή είμαι και λιγο ασχετος θα παω σε πιο πρακτικο ζητημα, και θα πω οτι καταληγω μαλλον στο INVENTOR Legend LDVI-12WFI/LDVO-12 12.000 BTU A+++/A+++ με Ιονιστή για το οποιο νομιζω οτι διαβασα και καλα σχολια στις προηγουμενες σελιδες, και παει γυρω στα 800 ευρω.. Υπάρχει κάτι ως αντιπροταση σε αυτα τα χρηματα λιγο πανω λιγο κατω, ως εναλλακτικη καλυτερη επιλογη?

30 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Πραγματικα απιστευτο καψιμο! Τρελη η αναλυση σου φιλε μου, το εχεις σπουδασει το θεμα :) Επειδή είμαι και λιγο ασχετος θα παω σε πιο πρακτικο ζητημα, και θα πω οτι καταληγω μαλλον στο INVENTOR Legend LDVI-12WFI/LDVO-12 12.000 BTU A+++/A+++ με Ιονιστή για το οποιο νομιζω οτι διαβασα και καλα σχολια στις προηγουμενες σελιδες, και παει γυρω στα 800 ευρω.. Υπάρχει κάτι ως αντιπροταση σε αυτα τα χρηματα λιγο πανω λιγο κατω, ως εναλλακτικη καλυτερη επιλογη?

Για αποκλειστική χρήση ψύξης θα πρέπει να είναι από τις πιο vfm επιλογές. 

1 ώρα πριν, jimmysss! είπε

Καλησπερα

ενδιαφερομαι για κλιματιστικο κυριως για ψυξη για ενα υπνοδωματιο γωνιακο (γυρω στα 40τμ.. θα επανελθω με επαναμετρηση).

Το δωματιο  κοιταζει προς νοτο και ειναι τελευταοι οροφος. 

Υπαρχει θερμοπροσωψη και μονωση στην ταρατσα. 

Εχω διαβασει διαφορα εδω αλλα δεν μπορω να πω οτι εβγαλα ακρη.. τι εχετε να μου προτεινετε;

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

1 ώρα πριν, iakoboss7 είπε

πολλα τα (συνολικα) λεφτα για το "follow me" δυστυχως 

Υπολόγιζε και +100€ για εγκατάσταση και πας σε παρόμοιο κόστος. 

1 ώρα πριν, tu-luba είπε

Ενημερωτικά χωρίς να το έχω δουλέψει ακόμα, το toyotomi erai έχει ρύθμιση ποσοστού υγρασίας στο cool mode.

Το αν δουλεύει στη πράξη θα το δούμε φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάζω:

Αναφορά σε κείμενο

8 button Under “Cooling mode”: By pressing the «Humidity Control» button « » on remote controller once, the no display (horizontal louvers stops at current position) 17 GB unit will enter into «Manual Dehumidifi cation» mode. Both humidity (40~80%) and temperature can be adjusted independently. (Setting method: increase by 5% from 40%-80%, and adjust by pressing «+» and «-» buttons).Under this dehumidifi cation mode, set humidity will appear fi rst for 5s and then set temperature. By pressing «Humidity Control» button on remote controller twice, the unit will enter into «Smart Dehumidifi cation» mode, working at optimal comfortable humidity range under different temperatures according to the pre-set program. Under this dehumidifi cation mode, « » icon will appear on remote controller and «AO» appears on the display of indoor units for 5s. Humidity control is not adjustable while temperature is.

Under «Dry Mode»: By pressing «Humidity Control» button « » on remote controller once, the unit will enter into «Manual Dehumidifi cation» mode. Both humidity (30~70%) and temperature can be set independently. (Setting method: increase by 5% from 30%-70%, and adjust by pressing «+» and «-» buttons). Humidity is adjustable while temperature is not. Under this dehumidifi cation mode, set humidity will appear. By pressing «Humidity Control» button « » on remote controller twice, the unit will enter into «Continuous Dehumidifi cation» mode, keeping dehumidifi cation until room temperature reach below 16ºC degrees. Under this dehumidifi cation mode, «CO» icon will appear on both remote controller and display of indoor units. Both humidity control and temperature can NOT be adjusted.

NOTE • The air conditioner is mainly used for controlling the temperature, while the humidity control is the auxiliary function. The humidity will be affected by the factors such as indoor and outdoor environment, degree of indoor sealing and indoor fl ow. • When the set humidity is higher than current atmospheric humidity, the set humidity can’t be reached.

Άρα από ότι καταλαβαίνω, απλά ελέγχει την αφύγρανση με ρύθμιση του συμπιεστή/αέρα. Σίγουρα ενδιαφέρον και θα άξιζε να μας πεις τι είδες, αλλά το ururu έχει ξεχωριστό σύστημα αφύγρανσης με dessicant και ξεχωριστά ψυκτικά κυκλώματα σε ψύξη και σε θέρμανση ενώ κάνει και εισαγωγή νωπού αέρα (το τελευταίο το κάνει το tcl c-fresh και το midea gaia). 

• Like 1

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο ψυκτικός ήρθε το κλιματιστικό (legend 18) αλλά δυστυχώς λόγου προγράμματος μου η εγκατάσταση θα γίνει την Παρασκευή,καλό ΣΚ θα ασχοληθώ δηλαδή,υπομονή. 

Εντωμεταξύ διάβαζα σήμερα στο site της inventor διάφορες πληροφορίες για τα κλιματιστικά και προτείνει για 18 και άνω εγκατάσταση στο δάπεδο, εάν μπει στον τοίχο υπάρχει θέμα με θορύβους και κραδασμούς? 

11 λεπτά πριν, tollisth είπε

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο ψυκτικός ήρθε το κλιματιστικό (legend 18) αλλά δυστυχώς λόγου προγράμματος μου η εγκατάσταση θα γίνει την Παρασκευή,καλό ΣΚ θα ασχοληθώ δηλαδή,υπομονή. 

Εντωμεταξύ διάβαζα σήμερα στο site της inventor διάφορες πληροφορίες για τα κλιματιστικά και προτείνει για 18 και άνω εγκατάσταση στο δάπεδο, εάν μπει στον τοίχο υπάρχει θέμα με θορύβους και κραδασμούς? 

Αν μπει στον τοίχο, είναι πιο πιθανό να έχεις θορύβους και κραδασμούς, για αυτό το λόγο, θα ζητήσεις από τον τεχνικό να φέρει μασίφ(μονοκόμματη-όχι σπαστή) μεγάλη βάση (απόσταση από τοίχο), στις τρύπες να μπούνε ούπα fischer, καθώς επίσης και αντικραδασμικές βάσεις εκεί που θα πατήσει η εξωτερική μονάδα πάνω στη βάση.., έτσι θεωρητικά θα ελαττωθεί όσο το δυνατόν τυχόν θόρυβος, αλλιώς βάλε το στο πάτωμα με βάσεις δαπέδου, ή αν μπορείς στην ταράτσα (υπάρχει δυνατότητα?)

Σωληνώσεις τουλάχιστον 3 μέτρα η κάθε μια, καλό κενό με αντλία κενού (10 λεπτά+) και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

• Like 2

7 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αν μπει στον τοίχο, είναι πιο πιθανό να έχεις θορύβους και κραδασμούς, για αυτό το λόγο, θα ζητήσεις από τον τεχνικό να φέρει μασίφ(μονοκόμματη-όχι σπαστή) μεγάλη βάση (απόσταση από τοίχο), στις τρύπες να μπούνε ούπα fischer, καθώς επίσης και αντικραδασμικές βάσεις εκεί που θα πατήσει η εξωτερική μονάδα πάνω στη βάση.., έτσι θεωρητικά θα ελαττωθεί όσο το δυνατόν τυχόν θόρυβος, αλλιώς βάλε το στο πάτωμα με βάσεις δαπέδου, ή αν μπορείς στην ταράτσα (υπάρχει δυνατότητα?)

Σωληνώσεις τουλάχιστον 3 μέτρα η κάθε μια, καλό κενό με αντλία κενού (10 λεπτά+) και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Ωραία για να εχω μια ιδεα τι παίζει,όχι ταράτσα δεν υπάρχει δυνατότητα,όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο ποστ ο λογος που πήγα σε αυτόν είναι ότι είναι αρκετά προσεκτικός στην δουλεια του,για αυτο το αγορασα απο εκει και πληρωνω εξτρα την εγκατάσταση για να αποφύγω δράματα με (δωρεάν εγκαταστάσεις)οι σωληνωσεις ετσι οπως θα μπει εκεί στα 3 μετρα θα είναι αλλά είναι κατι που μου το ειπε και απο μονος του,ελπίζω και εγώ να να πανε όλα καλα

«μασίφ(μονοκόμματη-όχι σπαστή) μεγάλη βάση (απόσταση από τοίχο), στις τρύπες να μπούνε ούπα fischer».

Δεν ξέρω τι είναι αυτά όλα.

Βάλτε μας αν θέλετε και καμιά φωτογραφία/ Και κανένα link από κατάστημα πώλησης/ Πως θα έχει απόσταση από τον τοίχο; 

Βοηθούν πράγματι στην ελάττωση θορύβου της εξωτερικής μονάδας, ώστε να μην ενοχλείται ο γείτονας από το μοτέρ, εφόσον δεν μπορούμε να το βάλλουμε στο δάπεδο;

Κάποιος είχε γράψει στο παρελθόν για μονοκόμματες γωνιακές βάσεις, για ελάττωση θορύβου. Έκανα ερώτημα για το αν βοηθάει στο θόρυβο, πριν 2 μέρες, αλλά κανείς δεν απάντησε. 

Όσο αφορά το κενό να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με αυτά που διαβάζω.

Κουτουρού 10 ή 20 λεπτά δεν μπορείς να ξέρεις πόσο κενό έχεις κάνει.

Χρειάζεται κατά την διαδικασία να υπάρχει συνδεμένο μανόμετρο κενού ψηφιακό ώστε να πετύχουμε κάτω από 500 micron.

Αν χάνουν τα λάστιχα ή τα μανόμετρα που είναι συνδεμένα με την αντλία ούτε σε μία ώρα δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους.
Βρίσκομαι σε διαδικασία έρευνας για καινούργια κλιματιστικά μέσω του προγράμματος "Ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή".
Μου έχει βγεί επιδότηση 45% για 2 κλιματιστικά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι τα 2 δωμάτια που θέλω να τα βάλω είναι 16.3 τ.μ το καθένα και είναι στο όριο μεταξύ 9άρι και 12άρι (έτσι εχω καταλάβει, ίσως κάνω λάθος) και έχω σκαλώσει, δεν βγάζω άκρη αν θα είναι καλύτερα να πάω σε 12 ή όχι.
Τα φώτα σας παρακαλώ!

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 350-400 ευρώ το τεμάχιο. (μετά την επιδότηση)
Νέα αγορά
Επιθυμητό κατάστημα: Κωτσόβολος γιατί θέλω να κάνουν και την τοποθέτηση
Χρήση κλιματιστικού:  20% ψύξη / 80% θέρμανση
Συχνότητα χρήσης: αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης
Εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου: Όχι
Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο και σαλόνι, ίδια τετραγωνικα, ίδια χαρακτηριστικά (παράθυρα, προσανατολισμός κτλ.)
Τοποθεσία Κέρκυρα, δεν κατάφερα να βρώ τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες στο Meteo, υψόμετρο:120 μέτρα. Ιδιαιτερότητες: εκτεθειμένο απο πάντού πάνω σε κορυφογραμμή. Φούλ ηλιοφάνεια. Οροφοδιαμέρισμα 1ου ορόφου με σκεπή ελενίτ.
Επιθυμητό: μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο
Καμία μόνωση πουθενά, κουφώματα PVC διετίας.

Θερμικές Απώλειες για 21 C

5717.83Watt

4917.34KCal/h

357.36Watt/m2

307.33KCal/h/m2

Να διευκρινήσω οτι πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει η θέρμανση παρά η ψύξη. Ψάχνω για κάτι καλό και αξιόπιστο, είμαι ελαφρώς ελαστικός στα χρήματα μιας και παίζει η επιδότηση.

Το μεγάλο μου δίλημα είναι αν πρέπει να πάω σε 12αρι ή όχι. Διάβασα αρκετά σχόλια και καταλαβαίνω κάποιες βασικές γραμμές αλλά λόγω των τετραγωνικών των δωματίων και της παντελούς έλλειψης μόνωσης δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε τίποτα, ρωτήστε με να συμπληρώσω στοιχεία αν χρειαστεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί.

4 λεπτά πριν, animale είπε

Καλησπέρα σε όλους.
Βρίσκομαι σε διαδικασία έρευνας για καινούργια κλιματιστικά μέσω του προγράμματος "Ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή".
Μου έχει βγεί επιδότηση 45% για 2 κλιματιστικά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι τα 2 δωμάτια που θέλω να τα βάλω είναι 16.3 τ.μ το καθένα και είναι στο όριο μεταξύ 9άρι και 12άρι (έτσι εχω καταλάβει, ίσως κάνω λάθος) και έχω σκαλώσει, δεν βγάζω άκρη αν θα είναι καλύτερα να πάω σε 12 ή όχι.
Τα φώτα σας παρακαλώ!

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 350-400 ευρώ το τεμάχιο. (μετά την επιδότηση)
Νέα αγορά
Επιθυμητό κατάστημα: Κωτσόβολος γιατί θέλω να κάνουν και την τοποθέτηση
Χρήση κλιματιστικού:  20% ψύξη / 80% θέρμανση
Συχνότητα χρήσης: αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης
Εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου: Όχι
Χώρος που θα τοποθετηθεί: Υπνοδωμάτιο και σαλόνι, ίδια τετραγωνικα, ίδια χαρακτηριστικά (παράθυρα, προσανατολισμός κτλ.)
Τοποθεσία Κέρκυρα, δεν κατάφερα να βρώ τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες στο Meteo, υψόμετρο:120 μέτρα. Ιδιαιτερότητες: εκτεθειμένο απο πάντού πάνω σε κορυφογραμμή. Φούλ ηλιοφάνεια. Οροφοδιαμέρισμα 1ου ορόφου με σκεπή ελενίτ.
Επιθυμητό: μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο
Καμία μόνωση πουθενά, κουφώματα PVC διετίας.

Θερμικές Απώλειες για 21 C

5717.83Watt

4917.34KCal/h

357.36Watt/m2

307.33KCal/h/m2

Να διευκρινήσω οτι πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει η θέρμανση παρά η ψύξη. Ψάχνω για κάτι καλό και αξιόπιστο, είμαι ελαφρώς ελαστικός στα χρήματα μιας και παίζει η επιδότηση.

Το μεγάλο μου δίλημα είναι αν πρέπει να πάω σε 12αρι ή όχι. Διάβασα αρκετά σχόλια και καταλαβαίνω κάποιες βασικές γραμμές αλλά λόγω των τετραγωνικών των δωματίων και της παντελούς έλλειψης μόνωσης δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε τίποτα, ρωτήστε με να συμπληρώσω στοιχεία αν χρειαστεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

Θα περίμενα προσφορά με δωρεάν εγκατάσταση. Τώρα όχι.

20 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

Θα περίμενα προσφορά με δωρεάν εγκατάσταση. Τώρα όχι.

Σε ευχαριστώ. Οπότε λές 12αρι δαγκωτό;

7 λεπτά πριν, animale είπε

Σε ευχαριστώ. Οπότε λές 12αρι δαγκωτό;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα. Από αυτά που λες όμως και από τη στιγμή που δεν έχεις και backup, better safe than sorry.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Αυτό το Carrier ειναι ίδιο με το Midea?

https://www.skroutz.gr/s/36085144/Carrier-Cool-Easy-42QHE18D8SH-38QHE18D8SH-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/35600300/Midea-All-Easy-Pro-AEP2-18NXD6-I-AEP2-18NXD6-O-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Κάποια αξιόλογη εναλλακτική σε αυτά τα χρήματα, για ψύξη μόνο?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από chriselm

6 λεπτά πριν, chriselm είπε

Καλησπέρα,

Αυτό το Carrier ειναι ίδιο με το Midea?

https://www.skroutz.gr/s/36085144/Carrier-Cool-Easy-42QHE18D8SH-38QHE18D8SH-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/35600300/Midea-All-Easy-Pro-AEP2-18NXD6-I-AEP2-18NXD6-O-Κλιματιστικό-Inverter-18000-BTU-A-A-με-Ιονιστή-και-WiFi.html

Κάποια αξιόλογη εναλλακτική σε αυτά τα χρήματα, για ψύξη μόνο?

Ευχαριστώ

Δεν είμαστε μέσα στο κάθε μηχάνημα οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι εξαρτήματα έχουν ψωνίσει από τα ράφια της midea. Πάντως τα Carrier cool easy, inventor legend και midea easy pro, θα πρέπει να είναι ολοδια ή σχεδόν ίδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...