Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατανάλωση Perfera 12αρι σε γκαρσονιέρα 55τμ.

Εσωτερική θερμοκρασία 21 βαθμοί.

Εξωτερική από 7.5 χτες το απόγευμα έως 2.5 σήμερα το πρωί.

Νομίζω πως σαν αυτο άλλο κλιματιστικό που να νιώθει τις απώλειες και να προσαρμόζει την ισχύ του (και την γελοία κατανάλωσή του) δεν υπάρχει... πέφτει μέχρι και 80w περίπου...

Ύστερα βλέπω κάτι καταναλώσεις 1200w μέσο όρο που βάζετε μερικοί (και που είσαστε και ευχαριστημένοι) και δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

Screenshot_2024-01-31-05-10-20-316.jpeg

Screenshot_2024-01-31-18-54-29-322.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Κατανάλωση Perfera 12αρι σε γκαρσονιέρα 55τμ.

Εσωτερική θερμοκρασία 21 βαθμοί.

Εξωτερική από 7.5 χτες το απόγευμα έως 2.5 σήμερα το πρωί.

Νομίζω πως σαν αυτο άλλο κλιματιστικό που να νιώθει τις απώλειες και να προσαρμόζει την ισχύ του (και την γελοία κατανάλωσή του) δεν υπάρχει... πέφτει μέχρι και 80w περίπου...

Ύστερα βλέπω κάτι καταναλώσεις 1200w μέσο όρο που βάζετε μερικοί (και που είσαστε και ευχαριστημένοι) και δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

Screenshot_2024-01-31-05-10-20-316.jpeg

Screenshot_2024-01-31-18-54-29-322.jpeg

τολμησε κανεις να πει οτι το Perfera δεν ειναι εργαλειο? οτι μπορεις να ....πληρωσεις παιρνεις!!!εξου και η τιμη του!!!!

μιλας για την Ferrari των κλιματιστικων (μαζι με τα Daisekai).....

51 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Τι να σκεφτεις, τα ιδια σπιτια εχουμε ολοι; χιλιοι δυο παραμετροι διαφορετικοι..δεν αμφισβητω το εργαλειο αλλα συγκριση με καταναλωσεις σε διαφορετικους χωρους δεν γινεται!

Προφανως εχεις λιγες απωλειες

• Like 1

Έχω βρει το μπελα μου με ένα nuvelle 12αρι που έχουμε δύο υπνοδωμάτιο (νοικιασμένο σπίτι, έτσι το βρήκαμε) 

Δεν πέφτει ποτέ κάτω από 500w, δηλώνει μεγάλη άρνηση να ινβερταρει..  

Είτε δοκιμάζω 19, είτε 20, είτε 22.. 

Ολόκληρο 18αρι Daikin δουλεύει σχεδόν στα μισά στο σαλόνι.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Papakitou είπε

Έχω βρει το μπελα μου με ένα nuvelle 12αρι που έχουμε δύο υπνοδωμάτιο (νοικιασμένο σπίτι, έτσι το βρήκαμε) 

Δεν πέφτει ποτέ κάτω από 500w, δηλώνει μεγάλη άρνηση να ινβερταρει..  

Είτε δοκιμάζω 19, είτε 20, είτε 22.. 

Ολόκληρο 18αρι Daikin δουλεύει σχεδόν στα μισά στο σαλόνι.. 

Αν έχει IFEEL ή Follow Me, χρησιμοποίησε το για να παίρνει θερμοκρασία από το κοντρόλ, μήπως εκπολιτιστεί η λειτουργία του.., απλά το κοντρόλ να "κοιτάει" την εσωτερική μονάδα..

Επεξ/σία από Kozanitis1

5 ώρες πριν, thanassis55 είπε

Πριν λίγες μέρες αγόρασα Toshiba Edge 24αρι και συνδέθηκε σε προυπάρχουσα εξωτερική πρίζα: image.png.52fe35966b0b121b6be519eb46f16d95.png

Σήμερα ήρθε άλλο συνεργείο για Fujitsu KG 9αρι και αρνήθηκαν να το βάλουν σε όμοια εξωτερική πρίζα, αναφέροντας κίνδυνο να κάψει πλακέτα αν κάτι πάει στραβά και πως η Fujitsu το απαγορεύει. Τελικά το έβαλαν σε εσωτερική πρίζα.

Γνωρίζει κανείς αν αληθεύει ο ισχυρισμός του τεχνικού του Fujitsu; Εαν ναι, φανταζομαι θα έχω πιθανά προβληματα και με την εγγυηση του Toshiba.

Πρίζα σε αυτό το σημείο προφανώς έχει μπει για το A/C αλλά δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις, φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να βάλει ένα ηλεκτρολογικό κουτί.

25 minutes ago, Kozanitis1 said:

Αν έχει IFEEL ή Follow Me, χρησιμοποίησε το για να παίρνει θερμοκρασία από το κοντρόλ, μήπως εκπολιτιστεί η λειτουργία του.., απλά το κοντρόλ να "κοιτάει" την εσωτερική μονάδα..

Εμένα πάντως σαν να δούλεψε αυτό, αν και μόλις το έβαλα. Θα κάνω update σε καμια ώρα να δούμε πως πάει. Από τα 1600 watt έπεσε στα 75 watt και τώρα σταμάτησε (στα 11 watt) με ζητούμενη 18. Άρα μάλλον δεν την παλεύει ο σένσορας του κλιματιστικού.

1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Εμένα πάντως σαν να δούλεψε αυτό, αν και μόλις το έβαλα. Θα κάνω update σε καμια ώρα να δούμε πως πάει. Από τα 1600 watt έπεσε στα 75 watt και τώρα σταμάτησε (στα 11 watt) με ζητούμενη 18. Άρα μάλλον δεν την παλεύει ο σένσορας του κλιματιστικού.

αν θες βάλε μας το γράφημα από την 24ωρη (χθες μέχρι σήμερα) λειτουργία ;)

10 λεπτά πριν, Klausx είπε

Πρίζα σε αυτό το σημείο προφανώς έχει μπει για το A/C αλλά δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις, φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να βάλει ένα ηλεκτρολογικό κουτί.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ ηλεκτρολόγος, δεν αφήνει εκεί που είναι να μπει κλιματιστικό κουλούρα 1-2 μέτρα (έστω ΝΥΑ 3Χ2.5) καλώδιο, μέσα σε ένα σπιράλ, ώστε όταν μπει κλιματιστικό να συνδέσουν απλά την παροχή από εκεί..., κουτιά πρίζες κλπ, κόστος και τσάμπα κόψε ράψε στα καλώδια (κατά τη γνώμη μου), σε κόστος μια η άλλη είναι..

• Like 1

34 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Έχει, το έχω δοκιμάσει σε διάφορα σημεία χωρίς αποτέλεσμα.. 

2 minutes ago, Kozanitis1 said:

αν θες βάλε μας το γράφημα από την 24ωρη (χθες μέχρι σήμερα) λειτουργία ;)

Δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον, πριν κανα μισάωρο το άναψα. Αλλά όσο και να το αφήσω δεν ρίχνει τα watt χωρίς το IFEEL το παρατήρησα χτες. Το πρόβλημα είναι ότι το κάθε θερμόμετρο δείχνει τα δικά του. Tου καλοριφέρ δείxνει τώρα 15. Ένα μικρό που δείχνει και υγρασία μου δείχνει 14.4. Όταν έβαλα το IFEEL και έκανα το comment το app έδειχνε 19 αλλά μετά μάλλον έχασε την εμβέλεια και έπεσε στους 12 πολύ γρήγορα. Τώρα το έβαλα πιο κοντά το τηλεκοντρόλ να δούμε αν αλλάξει κάτι. (1400watt). Μάλλον έχω απλά πολύ μεγάλες απώλειες στον χώρο.

Όσο έγραφα το comment πήγε μέσα στο app από τους 12 στους 19 μέσα σε λιγότερο απο 1 λεπτό, και σταμάτησε να δουλεύει πάλι. Οπότε κάπου το χάνει με τις μετρήσεις σίγουρα.

Απολογισμός Γενάρη ->

image.png.16bd2a8c5449be63a9bbddbdc7f7c0b6.png

Η 4η συσκευή είναι αφυγραντήρας.

image.png.ffd376bd959843d1e4acf442ac30fe9b.png

Οπότε τα 3 κλιματιστικά για σπίτι 120τμ και απωλειών 15KW σύμφωνα με την εφαρμογή, έκαψαν στο κλίμα του Ωρωπού Αττικής (εμφανώς πιο κρύο μέρος από την Αθήνα), 458KWh.

Αν βάλουμε τελική τιμή 0.25KWh, τότε πάμε στα περίπου 115€ τελική τιμή για θέρμανση.

• Like 8
  • Thanks 1

1 minute ago, doomnx said:

Εσείς εδώ θα ξέρετε σίγουρα. Εκτός από το Tapo P110 v1 κάποιο άλλο παίζει; Είναι σίγουρα μέχρι 16Α; Αλλού το βλέπω με 10 αλλού με 16.

To P100 είναι το 10άρι, εμένα τα δύο P110 που έχω είναι 16A σίγουρα.

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Εσείς εδώ θα ξέρετε σίγουρα. Εκτός από το Tapo P110 v1 κάποιο άλλο παίζει; Είναι σίγουρα μέχρι 16Α; Αλλού το βλέπω με 10 αλλού με 16.

Spoiler

16A είναι. Προσωπικά έχω ψωνίσει από εδώ.

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

To P100 είναι το 10άρι, εμένα τα δύο P110 που έχω είναι 16A σίγουρα.

1 λεπτό πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

16A είναι. Προσωπικά έχω ψωνίσει από εδώ.

Thanks! Παίζει χωρίς αντίπαλο; Να το χτυπήσω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...