Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, liakjim said:

Τώρα το είδα.

Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά, με αντλία κενού, αποστάσεις κτλ, μιλάμε τότε για ένα μέτριας απόδοσης μηχάνημα.

Δεν ήμουν παρόν στην εγκατάσταση του Mitsubishi είναι η αλήθεια, αλλά στο τηλέφωνο είχαν ζητηθεί. Η χαλκοσωλήνα έχει το κατάληλο μήκος απ ότι βλέπω γιατί έχει γίνει και κουλούρα απο πίσω απο το μηχάνημα. Η αντλία κενού είναι άγνωστο αν έγινε (ζητήθηκε βέβαια απο τον εγκαταστάτη ο όποιος είχε πληρωθεί ξεχωριστά για την εγκατάσταση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Δεν ήμουν παρόν στην εγκατάσταση του Mitsubishi είναι η αλήθεια, αλλά στο τηλέφωνο είχαν ζητηθεί. Η χαλκοσωλήνα έχει το κατάληλο μήκος απ ότι βλέπω γιατί έχει γίνει και κουλούρα απο πίσω απο το μηχάνημα. Η αντλία κενού είναι άγνωστο αν έγινε (ζητήθηκε βέβαια απο τον εγκαταστάτη ο όποιος είχε πληρωθεί ξεχωριστά για την εγκατάσταση).

Οπότε δεν ξέρουμε.

Δοκίμασε αν θέλεις αυτό με τον ανεμιστήρα και περσίδα και πες μας τι είδες και επίσης αν έχεις ένα καλό ψηφιακό θερμόμετρο με ακρίβεια πρώτου δεκαδικού, μπορούμε να κάνουμε και ένα τεστάκι απόδοσης.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

αν έχεις ένα καλό ψηφιακό θερμόμετρο με ακρίβεια πρώτου δεκαδικού, μπορούμε να κάνουμε και ένα τεστάκι απόδοσης.

Έχεις κανένα να προτείνεις που να βολεύει για τη συγκεκριμένη δουλειά; Εσύ ποιό χρησιμοποιείς;

Επίσης, γιατί ήθελα να το ρωτήσω και τις προάλλες. Θερμοκρασία εισόδου που μετράμε;

Επεξ/σία από Basketikos_

33 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Έχεις κανένα να προτείνεις που να βολεύει για τη συγκεκριμένη δουλειά; Εσύ ποιό χρησιμοποιείς;

Επίσης, γιατί ήθελα να το ρωτήσω και τις προάλλες. Θερμοκρασία εισόδου που μετράμε;

Θα έβαζα δύο τέτοια

https://www.skroutz.gr/s/22975785/PSifiako-THermometro-PSygeiou-50-C-100-C-TPM-10.html

Τσάμπα είναι.

Είσοδο μετράμε ψηλά στα φίλτρα ( από το πάνω μέρος της εσωτερικής μονάδας ).

ΥΓ Έχω k-thermocouples και Dallas ds18b20 σε esp32

• Like 1

21 λεπτά πριν, liakjim είπε

ΥΓ Έχω k-thermocouples και Dallas ds18b20 σε esp32

Μπορούμε να δούμε το setup; Γιατί όχι σε raspberry pi; Το σκέφτομαι για εκεί έναν σένσορα ds18b20.

εχω το KURO 24ari  και το ανοιγω για θερμανση. Αρχιζει να "γυριζει" η εξωτερικη μοναδα, ενω στην εσωτερικη μοναδα αργει μερικα λεπτα να βγαλει αερα. Ειναι φυσιολογικο;

19 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε

εχω το KURO 24ari  και το ανοιγω για θερμανση. Αρχιζει να "γυριζει" η εξωτερικη μοναδα, ενω στην εσωτερικη μοναδα αργει μερικα λεπτα να βγαλει αερα. Ειναι φυσιολογικο;

φυσιολογικο

Πριν λίγες μέρες αγόρασα Toshiba Edge 24αρι και συνδέθηκε σε προυπάρχουσα εξωτερική πρίζα: image.png.52fe35966b0b121b6be519eb46f16d95.png

Σήμερα ήρθε άλλο συνεργείο για Fujitsu KG 9αρι και αρνήθηκαν να το βάλουν σε όμοια εξωτερική πρίζα, αναφέροντας κίνδυνο να κάψει πλακέτα αν κάτι πάει στραβά και πως η Fujitsu το απαγορεύει. Τελικά το έβαλαν σε εσωτερική πρίζα.

Γνωρίζει κανείς αν αληθεύει ο ισχυρισμός του τεχνικού του Fujitsu; Εαν ναι, φανταζομαι θα έχω πιθανά προβληματα και με την εγγυηση του Toshiba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, thanassis55 είπε

Πριν λίγες μέρες αγόρασα Toshiba Edge 24αρι και συνδέθηκε σε προυπάρχουσα εξωτερική πρίζα: image.png.52fe35966b0b121b6be519eb46f16d95.png

Σήμερα ήρθε άλλο συνεργείο για Fujitsu KG 9αρι και αρνήθηκαν να το βάλουν σε όμοια εξωτερική πρίζα, αναφέροντας κίνδυνο να κάψει πλακέτα αν κάτι πάει στραβά και πως η Fujitsu το απαγορεύει. Τελικά το έβαλαν σε εσωτερική πρίζα.

Γνωρίζει κανείς αν αληθεύει ο ισχυρισμός του τεχνικού του Fujitsu; Εαν ναι, φανταζομαι θα έχω πιθανά προβληματα και με την εγγυηση του Toshiba.

Δεν νομίζω πως παίζει ρόλο, εφόσον οι διατομές των αγωγών είναι οι σωστές.. 

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οξειδώσεις μέσα στην πρίζα επειδή είναι σε εξωτερικό χώρο με υγρασία 

Ποιο μοντέλο 9αρι KG έβαλες συγκεκριμένα; θα μετρήσεις καταναλώσεις κάπως;

Μήπως το ASYG09KGTF?

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

1 hour ago, thanassis55 said:

Αν δεν είναι στεγανή, προφανώς και δεν επιτρέπεται να μπαίνει.

image.jpeg

• Like 2

μπαινω σπιτι τωρα το μεσημερι και ανοιγω Tapo να καμαρωσω το ....καμαρι μου το Toshiba......και τι να δω......καταναλωση στα υψη.....

Spoiler

image.png.5f6aa5b45e6fe63f0611dc80111c8dce.png

μου ηρθε εγκεφαλικο .....απο την γραμμη του νεκρου ....στην νεκρανασταση?.....ταπαιξε λεω ....4 μερες συνεχομενα ανοιχτο ....."βαρεσε μπιελα"  και τσουπ.....παει η συζυγος ....(αυτη η κακουργα) .....και κλεινει τον απορροφητηρα απο την τελεια φασολαδα που εφτιαξε....(αυτο την εσωσε) και τελειωσε το ....καρδιογραφημα του Toshiba και το δικο μου!!!!!

Spoiler

image.png.413f4133ff3a67e61b2ca160e62a50eb.png

η ....φασολαδα ηταν ονειρο......

• Like 2

2 ώρες πριν, thanassis55 είπε

Προσωπικά δεν το έβαζα ποτέ σε εξωτερική πρίζα. Μάλιστα τα toshiba μπορούν να δώσουν ρεύμα από την εσωτερική μονάδα οπότε γιατί να υπάρχει τέτοιο ρίσκο;

@Klausx τι λες;

5 ώρες πριν, Basketikos_ είπε

Μπορούμε να δούμε το setup; Γιατί όχι σε raspberry pi; Το σκέφτομαι για εκεί έναν σένσορα ds18b20.

Spoiler

Είμαστε εκτός θέματος εδώ. Αν έχεις raspberry pi 4, βάλτου homeassistant και μετά έχεις άπειρες οδούς και δυνατότητες εποπτείας.

8 hours ago, omrtlegol said:

Καλημέρα παιδιά,

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε ποιά είναι τα ελάχιστα watt που έχει την δυνατότητα να πέσει ενα AC? (Το MszBT25VG στην περίπτωση μου)

Δεν έχω δει ποτέ κάτω από 280watt.

Ακόμα και σε συνθήκες που μπαίνει σε onoff συνεχώς.

Είναι δυνατόν το υπνδωμάτιο (11 m2)  που ειναι κολλητά με σαλοτραπεζαρία (35 m2) (ίδιο προσανατολισμό, και στο ίδιο μπαλκόνι οι μονάδες) το Mitsubishi να δίνει συνεχώς +50% κατανάλωση απο το Toshiba Edge 18.000 btu του σαλονιου?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την συμβουλή σας οπως και να χει ;)

Το μηχανάκι έχει ελάχιστη στιγμιαία στην θέρμανση 212 w .

Σε παρόμοιο χώρο με το δικό σου με εξωτερική από 5 βαθμούς και πάνω έχει ωριαία κατανάλωση περίπου 280 έως 220 watts.

Δυστυχώς χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο για να δουλέψει σωστά.

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...