Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, lambros είπε

Να ρωτήσω κάτι σαν άσχετος, αν θέλουμε να αφήσουμε ένα κλιματιστικό το βράδυ να ζεσταίνει ένα χώρο υπνοδωμάτιο 15τμ έχει και μόνωση και δίπλα τζαμια (εδώ Χανιά Κρήτη δεν έχει κρύο και δεν δουλεύει συνέχεια)

Σε ποια θερμοκρασία το βάζουμε, πχ το έβαλα 23 αλλά δεν με ικανοποιούσε λόγο ότι δεν έχει ζεσταθεί ο χώρος

Ποια ρύθμιση;

Κλιματιστικο μάρκα heiner 12αρι 

το βάζεις σε θερμοκρασία που αισθάνεσαι άνετα , δεν υπάρχει ανάλυση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, korakios είπε

ασφάλεια θα βάλεις όση αντιστοιχεί για τα καλώδια και όχι μεγαλύτερη αλλιώς θα πάρεις φωτιά , είναι εγγυημένο και όχι μπορεί να τύχει

Δηλαδή τί ασφάλεια αντιστοιχεί σε τί καλώδιο;Πχ σε 1,5mm καλώδιο αντιστοιχεί 16Α και 2,5mm καλώδιο σε 20Α;

Συγγνώμη για την άγνοια μου αλλά είμαι άσχετος από ηλεκτρολογικά.

Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει ήδη ένα 18αρι όχι inverter που είναι συνδεδεμένο με 16Α ασφάλεια στον πίνακα.Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι.Το καλώδιο είναι 1,5mm.

Επεξ/σία από sonikk

23 λεπτά πριν, sonikk είπε

Δηλαδή τί ασφάλεια αντιστοιχεί σε τί καλώδιο;Πχ σε 1,5mm καλώδιο αντιστοιχεί 16Α και 2,5mm καλώδιο σε 20Α;

Συγγνώμη για την άγνοια μου αλλά είμαι άσχετος από ηλεκτρολογικά.

10Α μπορείς για το εναμισάρι καλώδιο , τράβα ξεχωριστή γραμμή για το κλιματιστικό εκτός αν υπάρχει κάποιο mode που δε γνωρίζω σε μοντέλο που να κόβει τη μέγιστη ισχύς

Στις 29/1/2024 στις 6:55 ΜΜ, liakjim είπε

Το πρωί με φώναξαν τα πεθερικά για κάποιο βουητό στο yukai. Έπαιζε στα 800W. Το άκουσα, πέρναγε ο ήχος του συμπιεστή μέσα στην εσωτερική μονάδα. Επιασα σωλήνες, μονάδα κτλ μήπως συντονίζει κάτι αλλά όχι. Εξαφανίστηκε όταν έπεσαν τα watts. Μάλλον είναι χαρακτηριστικό των toshiba; Τι λέτε; Ακούστε με ακουστικά αν μπορείτε. @Klausx τι λες;

μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω αλλα με αυτους τους εγκαταστατες δεν ξερω τι ειναι φυσιολογικό απο αυτα που ακουω

απο πρακτικερ (που μαλλον πρεπει να εχουν κάποιο τρόπο να μετράνε πόσες φορές πηρες για support) μετα από τηλέφωνα και συμπλήρωση φόρμας στην σελιδα... ενας εκπρόσωπος μου είπε οτι πρέπει να στειλω απευθείας εμαιλ με τα σχετικά στο info@pra.... 

Μετα πηραν μπρος.

Με Κοκοτα για το Panasonic περιμένω.

Εχω φύγει απο το σπιτι βέβαια γιατί θα ειχα παγώσει η θα εκαιγα κουμτελ με οτι συνεπάγεται.

Καλημέρα παιδιά,

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε ποιά είναι τα ελάχιστα watt που έχει την δυνατότητα να πέσει ενα AC? (Το MszBT25VG στην περίπτωση μου)

Δεν έχω δει ποτέ κάτω από 280watt.

Ακόμα και σε συνθήκες που μπαίνει σε onoff συνεχώς.

Είναι δυνατόν το υπνδωμάτιο (11 m2)  που ειναι κολλητά με σαλοτραπεζαρία (35 m2) (ίδιο προσανατολισμό, και στο ίδιο μπαλκόνι οι μονάδες) το Mitsubishi να δίνει συνεχώς +50% κατανάλωση απο το Toshiba Edge 18.000 btu του σαλονιου?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την συμβουλή σας οπως και να χει ;)

20 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Καλημέρα παιδιά,

Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε ποιά είναι τα ελάχιστα watt που έχει την δυνατότητα να πέσει ενα AC? (Το MszBT25VG στην περίπτωση μου)

Δεν έχω δει ποτέ κάτω από 280watt.

Ακόμα και σε συνθήκες που μπαίνει σε onoff συνεχώς.

Είναι δυνατόν το υπνδωμάτιο (11 m2)  που ειναι κολλητά με σαλοτραπεζαρία (35 m2) (ίδιο προσανατολισμό, και στο ίδιο μπαλκόνι οι μονάδες) το Mitsubishi να δίνει συνεχώς +50% κατανάλωση απο το Toshiba Edge 18.000 btu του σαλονιου?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την συμβουλή σας οπως και να χει ;)

Αν δεν το έχεις δει παρακάτω ίσως να μην πηγαίνει. Δοκίμασε πάντως να δεις τι θα κάνει αν βάλεις τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα και την περσίδα σε διαγώνια θέση ( 45 μοίρες ).

Την κατανάλωση πάντως την κοιτάμε σε kWh όχι σε στιγμιαία Watts. Καίει λοιπόν περισσότερες kWh το Mitsubishi σε σχέση με το Toshiba;

5 minutes ago, liakjim said:

Αν δεν το έχεις δει παρακάτω ίσως να μην πηγαίνει. Δοκίμασε πάντως να δεις τι θα κάνει αν βάλεις τον ανεμιστήρα σε υψηλή ταχύτητα και την περσίδα σε διαγώνια θέση ( 45 μοίρες ).

Την κατανάλωση πάντως την κοιτάμε σε kWh όχι σε στιγμιαία Watts. Καίει λοιπόν περισσότερες kWh το Mitsubishi σε σχέση με το Toshiba;

Την στιγμιαία την μελετώ υπο το πρίσμα της "ποιότητας του inverter".

Όσο αφορά την κατανάλωση λοιπόν, το Mitsubishi παρόλου που είναι σε μικρό δωμάτιο και 9άρι με ζητούμενη 17-18 δίνει τα παρακάτω. Βάζω και το Toshiba με ζητούμενη 19-20.

Και στα δύο να τονίσω ότι ο ανεμιστήρας είναι μόνιμα στο auto.

IMG_4345.PNG

IMG_4344.PNG

IMG_4346.PNG

IMG_4347.PNG

Κατανάλωση τριών Toyotomi Umi από 28 Ιανουαρίου 10:00 εώς 30 Ιανουαρίου 1:00 το πρωί (είχα σκάσει). Ζητούμενη 20 (στα κλιματιστικά, δε χρησιμοποίησα i-sense) θερμοκρασία σπιτιού από 20 εώς 22. Περιοχή κέντρο Αθήνας σε πολυκατοικία κατασκευής 1998 και το διαμέρισμα εκτεθειμένο από 3 μεριές.

Σαλόνι 35 τμ, fan auto, περσίδες τέρμα κάτω

umi utn-17ap

saloni.jpg.186b2cf79dec4d25401ae13d577cf2d4.jpg

umi utn-09ap Ανεμιστήρας στη μεσαία σκάλα και περσίδες μια θέση πιο πάνω από το τελείως κάτω (Αν το βάλω auto  και τελείως κάτω ο αέρας μαζεύεται αμέσως πάνω και κάνει off)

Γραφείο 10τμ:

grafeio.jpg.42c28610eb5b0e028b5974faf86258ee.jpg

Δωμάτιο 10τμ:

domatio.jpg.893616759d31e2182b359c9e45e76e1d.jpg

1 λεπτό πριν, omrtlegol είπε

Την στιγμιαία την μελετώ υπο το πρίσμα της "ποιότητας του inverter".

Όσο αφορά την κατανάλωση λοιπόν, το Mitsubishi παρόλου που είναι σε μικρό δωμάτιο και 9άρι με ζητούμενη 17-18 δίνει τα παρακάτω. Βάζω και το Toshiba με ζητούμενη 19-20.

Και στα δύο να τονίσω ότι ο ανεμιστήρας είναι μόνιμα στο auto.

IMG_4345.PNG

IMG_4344.PNG

IMG_4346.PNG

IMG_4347.PNG

Το κάτω είναι το Toshiba ; Αν ναι χρειάζεται να κάψει παραπάνω ( ως ήταν αναμενόμενο).

2 minutes ago, liakjim said:

Το κάτω είναι το Toshiba ; Αν ναι χρειάζεται να κάψει παραπάνω ( ως ήταν αναμενόμενο).

Όχι, τα μπλέ ειναι το mitsubishi τα κιτρινα το toshiba. Τα 2 πρώτα είναι σημερινα, τα 2 κάτω ειναι χθεσινα.

(Δεν το διευκρίνησα και εγώ :( )

5 λεπτά πριν, tuboflo είπε

Κατανάλωση τριών Toyotomi Umi από 28 Ιανουαρίου 10:00 εώς 30 Ιανουαρίου 1:00 το πρωί (είχα σκάσει). Ζητούμενη 20 (στα κλιματιστικά, δε χρησιμοποίησα i-sense) θερμοκρασία σπιτιού από 20 εώς 22. Περιοχή κέντρο Αθήνας σε πολυκατοικία κατασκευής 1998 και το διαμέρισμα εκτεθειμένο από 3 μεριές.

Σαλόνι 35 τμ, fan auto, περσίδες τέρμα κάτω

umi utn-17ap

saloni.jpg.186b2cf79dec4d25401ae13d577cf2d4.jpg

umi utn-09ap Ανεμιστήρας στη μεσαία σκάλα και περσίδες μια θέση πιο πάνω από το τελείως κάτω (Αν το βάλω auto  και τελείως κάτω ο αέρας μαζεύεται αμέσως πάνω και κάνει off)

Γραφείο 10τμ:

grafeio.jpg.42c28610eb5b0e028b5974faf86258ee.jpg

Δωμάτιο 10τμ:

domatio.jpg.893616759d31e2182b359c9e45e76e1d.jpg

Κλασική συμπεριφορά gree.

Ως φασονάκια gree, ίσως να δοκίμαζες τα test mode που έχουν αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες.

1 minute ago, omrtlegol said:

Όχι, τα μπλέ ειναι το mitsubishi τα κιτρινα το toshiba. Τα 2 πρώτα είναι σημερινα, τα 2 κάτω ειναι χθεσινα.

Δηλαδή Mitsubishi 3.3 kwhr για 17oC στο υπνοδωμάτιο, την ίδια ώρα σαλοτραπεζαρία 2,2kwhr για 19oC το Toshiba.

3 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Ίδια ζήτηση και ίδιο τελικό αποτέλεσμα θερμοκρασίας στον εκάστοτε χώρο;

Just now, liakjim said:

Ίδια ζήτηση και ίδιο τελικό αποτέλεσμα θερμοκρασίας στον εκάστοτε χώρο;

Οι ζητούμενες θερμοκρασίες επιτυγχάνονται και στους δύο χώρους.

1 λεπτό πριν, omrtlegol είπε

Δηλαδή Mitsubishi 3.3 kwhr για 17oC στο υπνοδωμάτιο, την ίδια ώρα σαλοτραπεζαρία 2,2kwhr για 19oC το Toshiba.

Τώρα το είδα.

Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά, με αντλία κενού, αποστάσεις κτλ, μιλάμε τότε για ένα μέτριας απόδοσης μηχάνημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...