Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@liakjim αν θες κάνε έναν κόπο (αν προλαβαίνεις αύριο) να μετρήσεις με πιο "ορθόδοξο" τρόπο το ATXC25/35 σου. Κατά προτίμηση πέριξ των 13 βαθμών εξωτερική.

Σήμερα μέτρησα και το ATXC35C που έχω στο κέντρο της πόλης, και οι μετρήσεις μου είναι πολύ συμβατές με το ATXC25D. Είχε απόδοση κοντά στο 12 το μεσημέρι (15 βαθμοί και η εξ μονάδα τρώει ήλιο), ενώ τώρα που βράδιασε και έχει έξω 13 βαθμούς, η απόδοση είναι 9.

Περιμένω να δω 7βαθμο, για να δω αν θα κατακρημνιστεί η απόδοση όπως στο άλλο (είχα μετρήσει 4,8 νομίζω με εξωτερική 6,5).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

@liakjim αν θες κάνε έναν κόπο (αν προλαβαίνεις αύριο) να μετρήσεις με πιο "ορθόδοξο" τρόπο το ATXC25/35 σου. Κατά προτίμηση πέριξ των 13 βαθμών εξωτερική.

Σήμερα μέτρησα και το ATXC35C που έχω στο κέντρο της πόλης, και οι μετρήσεις μου είναι πολύ συμβατές με το ATXC25D. Είχε απόδοση κοντά στο 12 το μεσημέρι (15 βαθμοί και η εξ μονάδα τρώει ήλιο), ενώ τώρα που βράδιασε και έχει έξω 13 βαθμούς, η απόδοση είναι 9.

Περιμένω να δω 7βαθμο, για να δω αν θα κατακρημνιστεί η απόδοση όπως στο άλλο (είχα μετρήσει 4,8 νομίζω με εξωτερική 6,5).

Αναμεινατε στο ακουστικό σας

Screenshot_2024-01-26-19-32-14-48_7ce04c763914e01b61700c480fb34db2.jpg.798bb2f49329a03c93c11f040a5ab1af.jpg

• Like 2

2 minutes ago, liakjim said:

Αναμεινατε στο ακουστικό σας

Screenshot_2024-01-26-19-32-14-48_7ce04c763914e01b61700c480fb34db2.jpg.798bb2f49329a03c93c11f040a5ab1af.jpg

ΑΡ ΧΟ ΝΤΑΣ.

Βασικά, ψιλοελπίζω να με βγάλεις λάθος, γιατί παραείναι κλεψιά να έχουμε μηχανήματα με τέτοιες εξωφρενικές αποδόσεις. Θα μας ακούσει κάνας έμπορος, αν ισχύουν έστω και ΚΟΝΤΑ τα νούμερα που βγάζω εγώ, θα πάει τις τιμές +95%. Με τις δικές μου μετρήσεις, το 5,7 του ταμπελακιού ισχύει μόνο από τους 8-9 βαθμούς και κάτω. Στον ήπιο Αθηναϊκό χειμώνα βγαίνουν κάτι 10άρια - 11άρια ακόμα και με συντηρητικούς υπολογισμούς.

Μόνο αν καταγράφει πλήρως μπαρούφες το θερμόμετρό μου, είμαι οφφ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

το 5,7 του ταμπελακιού

ειναι για τη θερμη ζωνη που εαν δε κανω λαθος ειναι στους +2 οποτε απο κει και πανω τα νουμερα πανε στο θεο και αυτο ειναι δυστυχώς κατι που οι περισσότεροι δε το καταλαβαίνουν 

σκεψου ενα κλιματιστικο με δεικτη 4,6 στη μεση ζωνη οπου η θερμοκρασια αναφορας ειναι το -10

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MikhailBakurin

Εξωτερική 9C, daikin και carrier σε high ανεμιστήρα. Έχει γίνει διορθώση και στο air density.

Το κινεζάκι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα ->

image.png.63048aeea97cdea88370906616962771.png

Επεξ/σία από liakjim

3 minutes ago, liakjim said:

@MikhailBakurin

Εξωτερική 9C, daikin και carrier σε high ανεμιστήρα. Έχει γίνει διορθώσεις και στο air density.

Το κινεζάκι δεν τα πήγε καθόλου άσχημα ->

image.png.63048aeea97cdea88370906616962771.png

XAXAΧΑ πολύ κοντά στις δικές μου μετρήσεις αγαπητέ! Εγώ με 10,5 εξωτερική, μέτρησα 6 πριν λίγες μέρες.

Απλά έχω την αίσθηση ότι εκτοξεύεται στα 12-13, γι' αυτό και σου είπα να ελέγξεις αν μπορείς αύριο, που είναι η τελευταία μέρα του προσεχούς διαστήματος που θα έχουμε τέτοια ευκαιρία.

Καλησπέρα στην παρέα. Ψάχνομαι για κλιματιστικό και θέλω την βοήθεια σας.

Παρακάτω έχω σχέδιο του διαμερίσματος και με ενδιαφέρει να καλύψω σαλονοτραπεζαρία- κουζίνα που είναι γύρω στα 30τμ. Την θέση που θα μπει την έχω σημειώσει με κίτρινο. Εκεί υπάρχει πρίζα και είναι ελεύθερος ο χώρος.

Έχω δει το παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/9496876/Toyotomi-Kuro-TKN-TKG-671R32-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html  πιστεύετε με καλύπτει?

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Public
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης: περιστασιακή πηγή ψύξης
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα αερίου κ΄ τζάκι 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος ~30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. (σχήμα Γ')
  8. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Αθήνα (Καλλιθέα) avrg min 5-10 χειμώνα, avrg max 35 καλοκαίρι
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Πολυκατοικία του ΄75, 5ος όροφος με ταράτσα από πάνω, αλλά ψευδοροφή ολος ο χώρος, ανατολικός + δυτικός προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια (χωρίς θερμοδιακοπή????)
  11.  7599,65 Watt
  12.  6535.70 KCal/h
  13.  217.13 Watt/m2
  14.  186.73 KCal/h/m2

Screenshot_20240126_202136_Samsung Notes.jpg

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

XAXAΧΑ πολύ κοντά στις δικές μου μετρήσεις αγαπητέ! Εγώ με 10,5 εξωτερική, μέτρησα 6 πριν λίγες μέρες.

Απλά έχω την αίσθηση ότι εκτοξεύεται στα 12-13, γι' αυτό και σου είπα να ελέγξεις αν μπορείς αύριο, που είναι η τελευταία μέρα του προσεχούς διαστήματος που θα έχουμε τέτοια ευκαιρία.

Από περιέργεια έτρεξα και ένα τεστ στο asyg24kmta. Για να το αναγκάσω να δεχτεί το high στον ανεμιστήρα, έβαλα ζήτηση 24C. Εξωτερική 6.8C. Έδωσε 6 cop στα πάνω από 7KW αποδιδόμενη!

image.png.b4679698831310fb44cdea02f2da0984.png

• Like 1

57 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Ψάχνομαι για κλιματιστικό και θέλω την βοήθεια σας.

Παρακάτω έχω σχέδιο του διαμερίσματος και με ενδιαφέρει να καλύψω σαλονοτραπεζαρία- κουζίνα που είναι γύρω στα 30τμ. Την θέση που θα μπει την έχω σημειώσει με κίτρινο. Εκεί υπάρχει πρίζα και είναι ελεύθερος ο χώρος.

Έχω δει το παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/9496876/Toyotomi-Kuro-TKN-TKG-671R32-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html  πιστεύετε με καλύπτει?

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€
  2. Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Public
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης: περιστασιακή πηγή ψύξης
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα αερίου κ΄ τζάκι 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος ~30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. (σχήμα Γ')
  8. Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Αθήνα (Καλλιθέα) avrg min 5-10 χειμώνα, avrg max 35 καλοκαίρι
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Πολυκατοικία του ΄75, 5ος όροφος με ταράτσα από πάνω, αλλά ψευδοροφή ολος ο χώρος, ανατολικός + δυτικός προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια (χωρίς θερμοδιακοπή????)
  11.  7599,65 Watt
  12.  6535.70 KCal/h
  13.  217.13 Watt/m2
  14.  186.73 KCal/h/m2

Screenshot_20240126_202136_Samsung Notes.jpg

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-22000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b22g3kvsg-e-ras

Η θέση είναι λάθος, θα πρέπει να κοιτάει στη μεγάλη διάσταση.

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-22000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b22g3kvsg-e-ras

Η θέση είναι λάθος, θα πρέπει να κοιτάει στη μεγάλη διάσταση.

Δυστυχώς δεν μπορεί να μπει διαφορετικά καθότι υπάρχει μπαλκονόπορτα και και ρόλο από έξω, και λόγω ψευδοροφής δεν έχω αρκετό ωφέλιμο ύψος να το έβαζα έστω από πάνω.

5 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

Δυστυχώς δεν μπορεί να μπει διαφορετικά καθότι υπάρχει μπαλκονόπορτα και και ρόλο από έξω, και λόγω ψευδοροφής δεν έχω αρκετό ωφέλιμο ύψος να το έβαζα έστω από πάνω.

Εκεί;

Screenshot-2024-01-26-23-50-54-93-3aea4a

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εκεί;

Screenshot-2024-01-26-23-50-54-93-3aea4a

Το ιδιο. Μπαλκονόπορτες αντικριστές. Το γνωρίζω ότι θα ήταν το ιδανικο αλλά δυστυχώς είμαι περιορισμένος στον χώρο.

2 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε

Το ιδιο. Μπαλκονόπορτες αντικριστές. Το γνωρίζω ότι θα ήταν το ιδανικο αλλά δυστυχώς είμαι περιορισμένος στον χώρο.

Ούτε εδώ;

IMG_20240127_000019.jpg.a212bfb62ce37d00f52619adca85dbea.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim

Τimeline του όλου θέματος της haier με το home assistant. Μάλλον έκαναν πισωγύρισμα. 😛

https://github.com/Andre0512/hon/blob/main/takedown_timeline.md

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...