Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αυτή δεν ήταν που είχε φάει πρόστιμο πριν λίγες μέρες για αθέμιτη κερδοφορία ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tolispolo είπε

Σε συνέχεια των παραπάνω να ενημερώσω πως τελικά έγινε καινούργια εγκατάσταση από την αρχή. Μήκος χαλκοσωλήνων 3 μετρά μετρημένα μπροστά μου με κενό και νέο φρεον. Η εξωτερική μονάδα κατέβηκε χαμηλότερα λόγω της τέντας που βρίσκεται μπροστά.

Τι βρήκαμε στην παλιά εγκατάσταση:

1)Μήκος χαλκοσωλήνων 90 πόντοι μετρημένη και τσακισμένος ο ένας κοντά στην ένωση με τους σωλήνες της εσωτερικής μονάδας.

2) Στις εκχυλώσεις είδαμε κάτι σαν κάθετο γδάρσιμο, σαν μικρο σκίσιμο μέσα στο χαλκό, περισσότερο εμφανές στην χοντρή σωλήνα.

3) καλώδιο 1,5αρι και τροφοδοσία από την εσωτερική στην εξωτερική για 18000btu.

Το κλιματιστικό ως αποτέλεσμα των παραπάνω είχε χάσει σχεδόν όλο το φρεον.

Πριν την νέα εγκατάσταση μέτρησε πίεση στη θέρμανση max 180 psi και θερμοκρασία αέρα εξαγωγής 33 βαθμούς.

Με την νέα εγκατάσταση πίεση πάνω από 400 και θερμοκρασία αέρα εξαγωγής 49 βαθμούς.

Ευχαριστω τα παιδια του forum που εχουν ασχοληθει τοσο πολύ και μας μεταδίδουν γνώσεις και συμβουλές και θα ηθελα να τονίσω: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ......μην τσιγγουνευτειτε 20-30 ευρω παραπανω που θα ζητησει ενας καλος μαστορας γιατι θα την πληρωσετε τη διαφορα πολλαπλασια...  

τα λεφτά απο το κατάστημα να πάρεις πίσω (αν τράβηξες βίντεο και φωτό)

Επεξ/σία από korakios

@dimostrΕχεις διαγραμματα απο 0-5 εξωτερικη να δουμε τι απο εκει; Ετσι να δουμε και τη διαφορα..με 15 εξωτερικη μονωμενο σπιτι 24/7 λογικο!

6 λεπτά πριν, energy52 είπε

@dimostrΕχεις διαγραμματα απο 0-5 εξωτερικη να δουμε τι απο εκει; Ετσι να δουμε και τη διαφορα..με 15 εξωτερικη μονωμενο σπιτι 24/7 λογικο!

Θα κοιτάξω στο φάκελο που ρίχνω τα διαγράμματα να βρω , το toyotomi είναι σε τεστ mode δεν υπάρχει διαφοροποίηση , το daikin το χαβά του δεν ανεβάζει , το μόνο που ανεβάζει watt είναι το Toshiba που είναι και στο μεγαλύτερο χώρο και φτάνει μέχρι τα 700 watt 

• Like 1

@dimostr εχω το 24αρι Kuro και με εχεις κανει να μην ξερω αν πρεπει να μαλωνω την συζυγο που το αναβει στους 22 για το σαλονι αντι να ανεβασει το αεριο(συνηθως το εχω στο 21,2-21,5) :lol:

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θα κοιτάξω στο φάκελο που ρίχνω τα διαγράμματα να βρω , το toyotomi είναι σε τεστ mode δεν υπάρχει διαφοροποίηση , το daikin το χαβά του δεν ανεβάζει , το μόνο που ανεβάζει watt είναι το Toshiba που είναι και στο μεγαλύτερο χώρο και φτάνει μέχρι τα 700 watt 

Σου κραταει το Daikin 190w με τα κρυα; μπραβο..ισως εδω παιζει ρολο το offset αλλα σιγουρα κ το σπιτι..Εμενα αν θυμαμαι καλα ανεβαζουν 240w..

To μονο αρνητικο με το τεστ mode ειναι μια πιθανη υπερθερμανση λογω ηπιου καιρου..Αλλα οκ απλα το κλεινεις..Ας πουμε εγω σημερα ανεβασα τεντες να χτυπα ο ηλιος τα υπνοδωματια ειχα 21&22 αντιστοιχα χωρις θερμανση φαντασου..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@energy52

24 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε

@dimostr εχω το 24αρι Kuro και με εχεις κανει να μην ξερω αν πρεπει να μαλωνω την συζυγο που το αναβει στους 22 για το σαλονι αντι να ανεβασει το αεριο(συνηθως το εχω στο 21,2-21,5) :lol:

Είναι 9 αρι το δικό μου και είναι σε test mode , δοκίμασε και σύ με τέτοια λειτουργία 

23 λεπτά πριν, energy52 είπε

Σου κραταει το Daikin 190w με τα κρυα; μπραβο..ισως εδω παιζει ρολο το offset αλλα σιγουρα κ το σπιτι..Εμενα αν θυμαμαι καλα ανεβαζουν 240w..

To μονο αρνητικο με το τεστ mode ειναι μια πιθανη υπερθερμανση λογω ηπιου καιρου..Αλλα οκ απλα το κλεινεις..Ας πουμε εγω σημερα ανεβασα τεντες να χτυπα ο ηλιος τα υπνοδωματια ειχα 21&22 αντιστοιχα χωρις θερμανση φαντασου..

Πολλά παίζουν ρόλο για την κατανάλωση το daikin το,έχω βάλει στομ21 και το έχω αφήσει , τα τεστ modes εγω όταν έξω έχει καλή θερμοκρασία το βάζω στο p0 ενώ το βράδυ που πέφτει βάζω το p4  και επειδή αυτό δουλευει συνεχώς ίσως και γιαυτο το απέναντι daikin μενει χαμηλά και σβήνει έτσι δεν έχω υπερθέρμανση 

@energy52 αυτό είναι με αρνητικές εξωτερικές και χωρίς test modes το toyotomi , είναι λίγο παλιό 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

9 ώρες πριν, coast2coast είπε

ακομα και μια αλυσίδα μπορεί να ειναι το μέτρο που λες οπότε δεν είναι επιχείρημα.

αυτοί το ιδιο θα κάνουν και πάλι ακόμα και σε μεγαλους ανθρώπους που θα τους εμπιστευτούν χωρίς δεύτερη σκέψη και πρόσβαση στο insomnia..δεν χρειάζεται πολύ μυαλό να το καταλάβεις 

Στο δημόσιο δουλεύεις μάλλον.

Αντιπαρέρχομαι των προσωπικών εκτιμήσεων και εστιάζω στην παραγματικότητα αλλά και σε ένα τωρινό γιαπί που βρίσκεται στα τούβλα αν κοιτάξεις θα δεις προστατευτικά -προσωρινά προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Όταν φτάνουμε στην τοποθέτηση κλιματιστικών έχει πάψει προ πολλού να είναι το σπίτι γιαπί και έχουν προχωρήσει και τελειώσει πολλές εργασίες.

Δεν μπορεί να ξέρει ο εγκαταστάτης ότι θα  βρεθεί σε κατάσταση σπιτιού που ούτε γιαπί δεν προσεγγίζει σε ασφάλεια αλλά αν το αναφέρει στο πελάτη θα αισθανθεί προσβεβλημένος ο ιδιοκτήτης γιατί προφανώς έχει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε "παλατάκι".

Καλησπέρα τελικά για ψύξη να χρησιμοποιώ δύο κλιματιστικά το Καλοκαίρι ( Inventor 24@ri και Toyotomi 9ari στα δωμάτια,. inverter kai τα δύο, ή μονο το.μεγαλο τις ώρες που θα το ανάβω; σπιτι 110 τμ

2 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

Μέχρι τους 20 βάλτε το από εκεί και πάνω πετάτε τα λεφτά σας. 

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αντιπαρέρχομαι των προσωπικών εκτιμήσεων και εστιάζω στην παραγματικότητα αλλά και σε ένα τωρινό γιαπί που βρίσκεται στα τούβλα αν κοιτάξεις θα δεις προστατευτικά -προσωρινά προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Όταν φτάνουμε στην τοποθέτηση κλιματιστικών έχει πάψει προ πολλού να είναι το σπίτι γιαπί και έχουν προχωρήσει και τελειώσει πολλές εργασίες.

Δεν μπορεί να ξέρει ο εγκαταστάτης ότι θα  βρεθεί σε κατάσταση σπιτιού που ούτε γιαπί δεν προσεγγίζει σε ασφάλεια αλλά αν το αναφέρει στο πελάτη θα αισθανθεί προσβεβλημένος ο ιδιοκτήτης γιατί προφανώς έχει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε "παλατάκι".

συνεχίζεις καταλαβαίνω

αυτο εδω τι δείκτες εχει? 

είναι παλιό, αλλάζει κατι στον τρόπο μέτρησης?

160 ευρω η πλακέτα για την εξωτερική μοναδα.

TAG-A10HDI

https://www.skroutz.gr/s/1759799/Toyotomi-TAN-TAG-A10HDI-Klimatistiko-Inverter-A-A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...