Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, tolispolo είπε

tesla ta53fful-1832iaw

Διάβασα και το online manual και αυτό με της συσκευής.Οσο για την εγκατάσταση έχεις δίκιο γιατί δεν ήμουν παρόν.

Τώρα με το ζόρι να είναι 2 μέτρα.

δε βρήκα και εγώ ελάχιστη εκεί αλλά εννοούσα αν η εξωτερική έχει χώρο

Spoiler

1627192912_.png.6d41e4ee53c360929ad963f64e548c9a.png

αν κάνει συνεχόμενα defrost με νορμάλ θερμοκρασίες επικαλείσαι την εγγύηση για αρχή

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, tolispolo είπε

Αυτό που μου είπε για τον κύκλο του φρεον λόγω μικρου μηκους σωληνώσεων;Έχει βάση;

Όχι για τα συμπτώματά σου πιθανότατα.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, tolispolo είπε

Επίσης όταν το βάζω στους 30 για να δουλέψει στο μαξ, η μέγιστη κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1000watt στο taponκαι μετά από 5 λεπτά κλείνει με defrost.

Πριν ξεκινήσει αυτό το πρόβλημα δούλευε θέρμανση; Το είχες δοκιμάσει ποτέ και ήταν οκ;

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δούλευε και έφτανε μέχρι 1560 watt για λίγο και έπεφτε σταδιακα

IMG_2024-01-22-23-22-04-149.jpg

IMG_2024-01-22-23-22-59-125~2.jpg

Η εσωτερική μονάδα είναι ακριβώς πίσω από την εξωτερική 

Επεξ/σία από tolispolo

Βίδωμα της εσωτερικής πάνω στην κολώνα ε; Καλή φάση.

Νομίζω η εξωτερική θα μπορούσε να βγει λίγο πιο έξω, έχει περιθώριο η βάση.

Οι σωλήνα είναι κοντή, αλλά αυτό δημιουργεί θόρυβο κυρίως.

Κάτσε να σου πει και ο σχετικός ( @Klausx ) . Αν βλέπεις πάγο πάνω στο στοιχείο της εξωτερικής αυτό από τα λίγα που ξέρω σημαίνει απώλεια φρέον. Μέτρησε πιέσεις αυτός που ήρθε; Έβαλε μανόμετρα;

• Like 1

Όντως πολύ πρόχειρη εγκατάσταση, για 1 μέτρο βλέπω τις σωληνώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα διαρροή είναι το πρόβλημα σου κάτι που θα έβρισκε μπροστά του ο τεχνικός που σου μίλησε για τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν (ανεβάζοντας το κόστος που θα σου είχε ήδη πει)

1. Φωνάζεις τον 1ο εγκατάσταση να το διορθώσει
2. Δοκιμάζεις την τύχη σου με την εταιρία που έχει αναλάβει το σέρβις μήπως και η διαρροή είναι στο μηχάνημα και όχι στις συνδέσεις.

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βίδωμα της εσωτερικής πάνω στην κολώνα ε; Καλή φάση.

Νομίζω η εξωτερική θα μπορούσε να βγει λίγο πιο έξω, έχει περιθώριο η βάση.

Οι σωλήνα είναι κοντή, αλλά αυτό δημιουργεί θόρυβο κυρίως.

Κάτσε να σου πει και ο σχετικός ( @Klausx ) . Αν βλέπεις πάγο πάνω στο στοιχείο της εξωτερικής αυτό από τα λίγα που ξέρω σημαίνει απώλεια φρέον. Μέτρησε πιέσεις αυτός που ήρθε; Έβαλε μανόμετρα;

Όχι δεν έβαλε. Μου δικαιολόγησε τη λειτουργία αυτή με τον κύκλο λόγω του μικρου μήκους και ότι μέρος του υγρού σε υγρή μορφή με αποτέλεσμα να ανεβάζει πίεση ο συμπιεστής και να κόβει το ασφαλιστικό του.

5 λεπτά πριν, Klausx είπε

Όντως πολύ πρόχειρη εγκατάσταση, για 1 μέτρο βλέπω τις σωληνώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα διαρροή είναι το πρόβλημα σου κάτι που θα έβρισκε μπροστά του ο τεχνικός που σου μίλησε για τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν (ανεβάζοντας το κόστος που θα σου είχε ήδη πει)

1. Φωνάζεις τον 1ο εγκατάσταση να το διορθώσει
2. Δοκιμάζεις την τύχη σου με την εταιρία που έχει αναλάβει το σέρβις μήπως και η διαρροή είναι στο μηχάνημα και όχι στις συνδέσεις.

Μου είπε 140€ για εγκατάσταση από την αρχή .Όσο για την εγγύηση είπε πως αν δουν τέτοια εγκατάσταση πιθανότατα δεν θα το περάσουν στην εγγύηση.

5 λεπτά πριν, tolispolo είπε

Όσο για την εγγύηση είπε πως αν δουν τέτοια εγκατάσταση πιθανότατα δεν θα το περάσουν στην εγγύηση.

δε γίνεται να μην το περάσουν μιας και είναι δικό τους λάθος (τα καλά του να αναλαμβάνει εγκατάσταση το μαγαζί )

αλλά ήταν όντως με περαστικά η αγορά ή απλά σου σύστησαν τον κυρ Μήτσο και λεφτά πήρε στο χέρι ?

Για μένα απλά δε δουλεύει , μαγαζί τηλ να το φτιάξουν (έχε σηκωμένη τη τέντα να μη λένε χαζομάρες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σκέφτομαι να κάνω την εγκατάσταση απο την αρχή με αυτόν που φαίνεται πως ξέρει τη δουλεια και αν δεν φτιάξει τότε να επικαλεστώ την εγγύηση.

8 λεπτά πριν, korakios είπε

δε γίνεται να μην το περάσουν μιας και είναι δικό τους λάθος (τα καλά του να αναλαμβάνει εγκατάσταση το μαγαζί )

αλλά ήταν όντως με περαστικά η αγορά ή απλά σου σύστησαν τον κυρ Μήτσο και λεφτά πήρε στο χέρι ?

Για μένα απλά δε δουλεύει , μαγαζί τηλ να το φτιάξουν (έχε σηκωμένη τη τέντα να μη λένε χαζομάρες)

Τα περαστικά δεν ήταν στην τιμή.Τους πληρωσα έξτρα και μάλλον έστειλαν κάποιον που συνεργάζονταν με τα λεφτά στο χερι

Επεξ/σία από tolispolo

Σκέφτομαι να κάνω την εγκατάσταση απο την αρχή με αυτόν που φαίνεται πως ξέρει τη δουλεια και αν δεν φτιάξει τότε να επικαλεστώ την εγγύηση.

δυσκολεύεις την εγγύηση (κακή εγκατάσταση)  , συν πεταμένα λεφτά 2ης εγκατάστασης αν έχει θέμα το κλιματιστικό που λογικά θα πληρώσεις 3η απο το μαγαζί και θα θέλει τρέξιμο

10 λεπτά πριν, tolispolo είπε

Τα περαστικά δεν ήταν στην τιμή.Τους πληρωσα έξτρα και μάλλον έστειλαν κάποιον που συνεργάζονταν με τα λεφτά στο χερι

δε βοηθάς , επίσης σου ήρθε με τα λεφτά στο χέρι ? καλή φάση να τον προτιμήσουμε και ας μην κάνει εγκατάσταση 🤪... απλά πράγματα και ότι καταλάβεις : αν έδωσες στο μαγαζί λεφτά για περαστικά και έχεις απόδειξη ή καποιο χαρτί της προσφοράς που να αναφέρει εγκατάσταση (και την απόδειξη φυσικά) είσαι καλυμμένος χωρίς τρεξίματα

Προσωπικά θα γκάζωνα το μαγαζί αλλά εννοείται κάνεις ότι νομίζεις καλύτερο :)

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, korakios είπε

δυσκολεύεις την εγγύηση (κακή εγκατάσταση)  , συν πεταμένα λεφτά 2ης εγκατάστασης αν έχει θέμα το κλιματιστικό που λογικά θα πληρώσεις 3η απο το μαγαζί και θα θέλει τρέξιμο

δε βοηθάς , επίσης σου ήρθε με τα λεφτά στο χέρι ? καλή φάση να τον προτιμήσουμε και ας μην κάνει εγκατάσταση 🤪... απλά πράγματα και ότι καταλάβεις : αν έδωσες στο μαγαζί λεφτά για περαστικά και έχεις απόδειξη ή καποιο χαρτί της προσφοράς που να αναφέρει εγκατάσταση (και την απόδειξη φυσικά) είσαι καλυμμένος χωρίς τρεξίματα

Προσωπικά θα γκάζωνα το μαγαζί αλλά εννοείται κάνεις ότι νομίζεις καλύτερο :)

Η απόδειξη κόπηκε από το μαγαζί αφού πληρώθηκε ο εγκαταστατης με μετρητά (αυτό εννοώ στο χέρι) μετά τη εγκατάσταση.Εχω απόδειξη εγκατάστασης που μου εστειλαν με μεηλ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tolispolo είπε

Η απόδειξη κόπηκε από το μαγαζί αφού πληρώθηκε ο εγκαταστατης με μετρητά (αυτό εννοώ στο χέρι) μετά τη εγκατάσταση.Εχω απόδειξη εγκατάστασης που μου εστειλαν με μεηλ

Από τη στιγμή που το μαγαζί που έκανες την αγορά ανέλαβε και την εγκατάσταση, θα πρότεινα να μην εμπλακεί  ο άλλος ψυκτικός ( που καλά τα λέει για μήκη και κενά αλλά δεν μέτρησε πιέσεις όταν άκουσε για πάγους οπότε στο μυαλό μου δεν μου γεμίζει εμπιστοσύνη στο φουλ ) , ούτε ακόμη την αντιπροσωπεία ( γιατί παίζει να αρνηθούν την εγγύηση αν δουν την εγκατάσταση ) και να απευθυνθείς στο μαγαζί για troubleshooting. Μπορείς να τους πεις για νεα εγκατάσταση λέγοντας ότι ρώτησες την αντιπροσωπεία και σου είπαν γενικά ότι θέλουμε 3μ και κενό με αντλία εφόσον όμως μετρηθεί το μηχάνημα. Προσωπικά αυτό θα έκανα. Αν δεν έχει διαρροή, θέλει ξυλωμα όλες τις σωληνώσεις ( μη δεχθείς επέκταση με κόλληση), απόρριψη του παλιού φρεοντος ( σε κατάλληλη φιάλη όχι ατμόσφαιρα), νέες σωλήνες με το σωστό μήκος ( κουλούρα πίσω από την μονάδα ) , κενό, νέο φρεον .

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο thread , 

μια ερώτηση γιατί δεν έχω λειτουργήσει κλιματιστικό ξανά με κρύα..

Σε υπνοδωμάτιο με daikin siesta 9.000btu, ειναι λογικό με ζητούμενη θερμοκρασία 24 και εξωτερική 4 , το δωμάτιο να έμεινε σταθερά στους 20.5 ; 
Ανεμιστήρες στο auto από τις 20:00 και πιο πριν το δωμάτιο είχε 17 βαθμούς χωρίς θέρμανση .. 

edit * : τελικά εκ παραδρομής ήταν στο silent όχι auto , λογικά αυτό παίζει ρόλο έτσι ;;

IMG_8290.jpeg

Επεξ/σία από MontzOlee

εχω GREE πριν μια βδομάδα που έκανα δοκιμές δούλευε  το hack με το LIGHT

P0 (σετ 20 gr + 5x light) => περ. 230-260w (FAN U-LOW by default)
P3 (σετ 28 gr + 5x light) => περ. 310-320w

σήμερα δεν δουλευει...έβγαλα,  έβαλα την πρίζα απο το κλιματιστικό ...τίποτα....καμμια ιδεα???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fuzz είπε

εχω GREE πριν μια βδομάδα που έκανα δοκιμές δούλευε  το hack με το LIGHT

P0 (σετ 20 gr + 5x light) => περ. 230-260w (FAN U-LOW by default)
P3 (σετ 28 gr + 5x light) => περ. 310-320w

σήμερα δεν δουλευει...έβγαλα,  έβαλα την πρίζα απο το κλιματιστικό ...τίποτα....καμμια ιδεα???

Βγάλε τις μπαταρίες ξαναβάλτες η βάλε καινούργιες  στο κοντρόλ και ξανακάνε προσπάθεια αφού σβήσεις το κλιματιστικό από το κοντρόλ πρωτα και όχι από την πρίζα 

1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Σε υπνοδωμάτιο με daikin siesta 9.000btu, ειναι λογικό με ζητούμενη θερμοκρασία 24 και εξωτερική 4 , το δωμάτιο να έμεινε σταθερά στους 20.5 ; 

Αυτό είναι αποτέλεσμα του μεγάλου offset ,πρέπει να μαντέψεις αν θα κάτσει πάνω η κάτω από το οριζόμενο offset με βάση την ζητούμενη 

Η κατανάλωση του ξέρεις ποια είναι με αυτή τη θερμοκρασία ?

Εάν έχει μπει σε φάση συντήρησης και δεν είναι θέμα ανεπάρκειας τότε πρέπει να κάνεις δοκιμές με.τγν ζητούμενη για να δεις πότε θα φτάσεις πιο κοντά 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...