Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

το κόστος μετακίνησης του τεχνικού κτλ καλύπτονται από την εγγύηση ή θα κληθώ να πληρώσω ; 

Όταν δεν πιστοποιείται βλάβη το κόστος βαραίνει τον καταναλωτή , 

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Λοιπόν επειδή σήμερα ο ψυχαναγκασμός μου βάρεσε κόκκινα καθώς περιμένω τον τεχνικό από την Παρασκευή , ανεβάζω νέο βίντεο με το τρίξιμο μπας κ κάποιος καταλάβει τι γίνεται..

λοιπόν αυτή τη στιγμή είμαι ζήτηση στους 23 , auto κ έχω 22 στο δωμάτιο. Εξωτερική θερμοκρασία 19 βαθμοί με 90% υγρασία.

χρονομέτρησα κ τώρα τον ήχο τον κάνει κάθε 1 λεπτο με 1:20  για περίπου 40-45 δεύτερα.

Επισης αν κάποιος το ακούσει προσεκτικά θα ακούσει κ έναν δεύτερο ήχο , ανεμιστήρα - συμπιεστή είναι δεν ξέρω να ενεργοποιείται και σβήνει παράλληλα με τον θόρυβο - τρίξιμο.

ανεβαζω λινκ από drive , οποίο μπορεί κ φαντάζεται κάτι ας πει τι μπορεί να είναι..

@liakjim @dimostr @korakios @BigBlack

καμία ιδέα  ;

https://drive.google.com/file/d/1LB-ZhiVN4zXC34TdCtEMpsLyLxIdxbsZ/view?usp=drivesdk

Εμενα πάντως δεν μου φαίνεται ήχος φυσιολογικός του μηχανήματος, που φεύγει με τα αντικραδασμικα.

Εφοσον στο κάνει συνεχώς και μπορείς να το αναπαράγεις μπροστα σε τεχνικό, κάλεσε οπωσδήποτε να το φτιάξει στην εγγύηση.

Ο συμπιεστης στις χαμηλές στροφές έχει μεγαλύτερο κραδασμό και κάπου ακουμπάει.

Λογικά σου σταματάει όταν ανεβάσει στροφές.

• Like 1

36 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Εμενα πάντως δεν μου φαίνεται ήχος φυσιολογικός του μηχανήματος, που φεύγει με τα αντικραδασμικα.

Εφοσον στο κάνει συνεχώς και μπορείς να το αναπαράγεις μπροστα σε τεχνικό, κάλεσε οπωσδήποτε να το φτιάξει στην εγγύηση.

Ο συμπιεστης στις χαμηλές στροφές έχει μεγαλύτερο κραδασμό και κάπου ακουμπάει.

Λογικά σου σταματάει όταν ανεβάσει στροφές.

Ναι όταν έχει στροφές δεν ακούγεται .. κ δεν είναι ότι δεν περνάει απλά μέσα , βγήκα ναι το είδα ότι δεν τον κάνει με τους ανεμιστήρες στο φουλ 

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Όταν δεν πιστοποιείται βλάβη το κόστος βαραίνει τον καταναλωτή , 

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "πιστοποιείται βλάβη" .

Για μένα από την στιγμή που κάποιος πιστοποιημένος τεχνικός μου έβαλε το μηχάνημα κ έχω ήδη 2-3 βίντεο που το μηχάνημα κάνει σαν τρακτέρ , βλάβη υπάρχει 

Ειτε εσωτερικά , είτε εξωτερικά κάτι παίζει 

κ λάθος να είναι τοποθετημένο , δεν είναι δικιάς μου υπαιτιότητας 

Toshiba haori 13 σε χώρο 50 τετραγωνικών σαλόνι κουζίνα με εγκατάσταση με αντλία κενού , σωληνώσεις 5 μέτρα αντικραδασμικα παντού . Ζήτηση 20, μέσα 21 έξω 10.

Σούπερ ικανοποιημένος. 

Screenshot_2024-01-16-10-10-05-009_com.toshibatctc.SmartAC.jpg

• Like 2

Καλημέρα σε όλους! Έχοντας διαβάζει 1.000 σελίδες και απο τα 3 κομμάτια του θέματος, έχω να πώ ότι έχω βοηθηθεί τα μέγιστα και έμαθα πολλά (thanks γι΄αυτό :P ).

Έφτασε η ώρα να ζητήσω την βοήθεια σας. Έχω στο υπνοδωμάτιο ένα Mitsubishi MSZ/MUZ-BT25VG(K) αγορασμένο φέτος το καλοκαίρι.

Κοιτώντας την κατανάλωση μέσω του app της Mitsubishi, μου φαινόντουσαν υπερβολικά (ακόμα και στην ψύξη).

Πέρα όμως από την εφαρμογή, είχα την εντύπωση ότι δεν "ρίχνει στροφές".

Πήρα λοιπόν εχθές τα δεδομένα απο το Tapo Monitor και απ' ότι καταλαβαίνω, δεν είναι καλά τα πράγματα.

Το ερώτημα είναι, τι μπορώ να κάνω; Το πρόβλημα είναι της συσκευής ή της εγκατάστασης ? Μιλάω με τον προμηθευτή, ή με την Mitsubishi?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όλους!!!

20210623125250_7f92056f.jpeg

IMG_4304.PNG

Τι εννοείς δεν είναι καλά τα πράγματα?

Μπορεί  το κλιματιστικό να μη μπορεί να κτέβει πολύ χαμηλά, μπορεί ακόμη και στο χαμηλό του να υπερβαίνει τις απώλειες του δωματίου.

Συνολική κατανάλωση πόσο έχεις σε ενα 24ωρο? Η άνεσή σου πως είναι μέσα στο δωμάτιο? Κρυώνεις? Ζεσταίνεσαι? τι εσωτερική έχεις για το παραπάνω διάγραμμα, με τι εξωτερική και πόση ζήτηση?

14 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Πήρα λοιπόν εχθές τα δεδομένα απο το Tapo Monitor και απ' ότι καταλαβαίνω, δεν είναι καλά τα πράγματα.

Δώσε και στοιχεία χώρου, περιοχής, απωλειών κλπ. Δουλεύει παράλληλα και άλλη πηγή θέρμανσης πχ καλοριφέρ? 

36 minutes ago, makevius said:

Toshiba haori 13 σε χώρο 50 τετραγωνικών σαλόνι κουζίνα με εγκατάσταση με αντλία κενού , σωληνώσεις 5 μέτρα αντικραδασμικα παντού . Ζήτηση 20, μέσα 21 έξω 10.

Σούπερ ικανοποιημένος. 

Screenshot_2024-01-16-10-10-05-009_com.toshibatctc.SmartAC.jpg

Είναι όντως τέτοια η τιμή της KWh στην Ελλάδα; Γιατί Κύπρο, τα βάζω κάτω και μου βγαίνει (με δίκτυο, αναπροσαρμογή κλπ) κάπου στα 0,34€.

2 λεπτά πριν, csontheline είπε

Είναι όντως τέτοια η τιμή της KWh στην Ελλάδα; Γιατί Κύπρο, τα βάζω κάτω και μου βγαίνει (με δίκτυο, αναπροσαρμογή κλπ) κάπου στα 0,34€.

15 λεπτά του ευρώ η καθαρή τιμή kwώρας χωρίς ΦΠΑ κλπ κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη, παράληψη μου. Βύρωνα βρίσκομαι. Στην Σαλονοκουζίνα (40τμ) δουλεύει 24/07 ένα Toshiba Edge Black 18.000 στους 19-21 ζητούμενη (ανάλογα αν είμαι σπίτι), και τα πηγαίνει περίφημα. Παίρνω καταναλώσεις 2-3 kwh την μέρα οι οποίες τις ημέρες αυτές που είχε κρύο έγιναν 4-5 kwh.

Στο υπνοδωμάτιο λοιπόν έχω το εν λόγω κλιματιστικό το οποίω ανάβω πριν μέσω για ύπνο, μέχρι να ξυπνήσω.

Το παραπάνω διάγραμμα είναι με ζητούμενη 18 βαθμούς. Την θερμοκρασία την πιάνει κανονικά. Συνήθως η αρχική στο δωμάτιο ειναι 14 αυτές τις μέρες. Το δωμάτιο έχει μονά τζάμια, και απο πάνω βεράντα (οπότε υπάρχουν απώλειες). 

Το παρακάτω διάγραμμα είναι μόνο για 7-8 ώρες το βράδυ για την κάθε ημέρα.

20240116_085156874_iOS.png

Τον ίδιο μήνα το 18αρι edge, 24 ωρες την μέρα ανοιχτό, έχει δώσει το παρακάτω.

IMG_4307.PNG

Επεξ/σία από omrtlegol

12 minutes ago, makevius said:

15 λεπτά του ευρώ η καθαρή τιμή kwώρας χωρίς ΦΠΑ κλπ κλπ 

Ποιο το νόημα να μετράς την "καθαρή", αυτήν που γράφει πάνω-πάνω ο λογαριασμός; Τα υπόλοιπα δεν πληρώνονται;
Και λέω και εγώ τόσο καιρό, πως γίνεται να κοστίζει τόσο πολύ το κλιματιστικό σε εμένα και στους άλλους ψίχουλα...

kokkalis-oh-snap.gif.8dd659c279f6de6d3303a150dfefa5aa.gif

• Like 1

18 minutes ago, csontheline said:

Ποιο το νόημα να μετράς την "καθαρή", αυτήν που γράφει πάνω-πάνω ο λογαριασμός; Τα υπόλοιπα δεν πληρώνονται;
Και λέω και εγώ τόσο καιρό, πως γίνεται να κοστίζει τόσο πολύ το κλιματιστικό σε εμένα και στους άλλους ψίχουλα...

kokkalis-oh-snap.gif.8dd659c279f6de6d3303a150dfefa5aa.gif

Τους χαλας το αφηγημα!

Μα οσο ανεβαινει η καταναλωση ρευματος, με τα κλιματιστικα, δεν ανεβαινει αναλογικα και ποσοστιαια, και ολες οι αλλες χρεωσεις του λογαριασμου της δεη; Δημος, τελη, κλπ

Καποιοι παρουσιαζουν τη μιση αληθεια, σκοπιμα ή μη.

Τελικα καταληγει, αν αναλυσει καποιος το λογαριασμο και θελησει να υπολογισει και να ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ολα τα αλλα κοστη που συμπαρασυρει η καταναλωση kwh, να βγαινει πχ μια kwh πολυ παραπανω, καντε τις πραξεις οσοι ειστε καλοι στην αριθμητικη...μπορει να καταληγει μια 'συμπεριληπτικη kwh' (copyright Mindreader!) ακομη και 0,25λεπτα του ευρω!

• Like 1

41 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Το παραπάνω διάγραμμα είναι με ζητούμενη 18 βαθμούς

Πολύ χαμηλή ζητουμενη

Αν δοκιμάσεις στους 20 ή 21 θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αλλά και καλύτερη άνεση.

Στους 18 δεν κρυώνεις;

13 minutes ago, sap00 said:

όλα εδώ πληρώνονται -  αλλά είσαι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ναι, το ξέρω ότι παραστρατώ λίγο, αλλά χτυπάει αλλιώς όταν βλέπω το 18άρι να καταναλώνει 0,18€ / ώρα και αλλιώς 0,09€ / ώρα (σταθεροποιείται στα 550-600w).

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...