Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ρύθμιση στους 26 βαθμούς και μόλις ισορροπήσει ο χώρος το βάζεις στην επιθυμητή θερμοκρασία που θες.

Και πάλι κάποια στιγμή θα ανεβάσει περσίδες (και τα συναφή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και πάλι κάποια στιγμή θα ανεβάσει περσίδες (και τα συναφή).

Δεν το πολύ βάζω στην θέρμανση αλλά αυτόν τον τρόπο βρήκα όταν είναι παγωμένο το δωμάτιο, αν το ξεκινήσεις 21 κάνει πάρα πολλά on/off ή με follow me αργεί πολύ να πέσει στα ελάχιστα watt. 20-30 λεπτά στους 26 βαθμούς και μετά 21-22 ανάλογα τις απώλειες. Επίσης δεν μας είπε πόσα τ.μ. είναι και έβαλε δυο 12αρια.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Σκέφτομαι 2 λύσεις,οι οποίες έχουν την ίδια αρχή.

Έχεις homeassistant; Αν ναι φτιάχνεις generic thermostat και το δουλεύεις σαν καλοριφέρ (θα κλείνει εντελώς όταν πιάνει θερμοκρασία).

Αν δεν έχεις homeassistant, αγοράζεις αυτό και αυτό και φτιάχνεις ρουτίνα όπου διαβάζοντας τη θερμοκρασία του χώρου, να δίνει εντολή να κλείνει το κλιματιστικό (off) όταν πιάνει θερμοκρασία και να το ενεργοποιεί σε θέρμανση όταν πέφτει (πάλι σαν καλοριφέρ).

Έτσι θα είναι εντελώς κλειστό όταν δεν χρειάζεται να λειτουργεί .

με εχεις αφησει αφωνο.......το εχω παρει εδω και 1 χρονο που το ειχες ξανααναφερει γιατι μου αρεσε και ΔΕΝ ηξερα οτι μπορει να κανει αυτη τη δουλεια .....εγω τηλεκοντρολ το πηρα να αναβω tv-ενισχυτη-led φως .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sap00 είπε

Επικίνδυνη πατέντα. Η βάση είναι light για πιo μικρό μηχάνημα, και με τον τρόπο που τη μεγάλωσες, επιβαρύνεις πολύ (λόγω ροπών) τα πυράκια της στήριξης κάτω και τα βίσματα ψηλά στον τοίχο. Ειδικά αν κάνει τίποτα μικροκραδασμούς ή συντονισμούς να έχεις το νου σου. Δεν θα καθόμουν από κάτω. 

Λόγω της χοντρής λάμας που έχω βάλει θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά με πριν.

Κραδασμους έχει πολύ ελάχιστους.

Από τους 11 πόντους τώρα είναι στους 18 από τον τοίχο 

Ελπίζω πως δεν θα έχει πρόβλημα.

θα δω πάντως και το ενδεχόμενο για ντίζες από το ταβάνι 

Επεξ/σία από tu-luba

5 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ οκ. Η υπάρχουσα γωνιά φαίνεται στιβαρή και έχει βγει πολύ λίγο έξω σε σχέση με πριν. Το βάρος είναι εντός του μήκους της βάσης, οπότε αν έχει βγει 7εκ προς τα έξω, το κέντρο βάρους έχει πάει το μισό. Ένα τίποτα.

17 λεπτά πριν, marmaris είπε

με εχεις αφησει αφωνο.......το εχω παρει εδω και 1 χρονο που το ειχες ξανααναφερει γιατι μου αρεσε και ΔΕΝ ηξερα οτι μπορει να κανει αυτη τη δουλεια .....εγω τηλεκοντρολ το πηρα να αναβω tv-ενισχυτη-led φως .....

Ναι, χάρη στο addon θερμομετράκι που παίρνει (μετράει και υγρασία), μπορεί να μετατραπεί σε αρκετά έξυπνο γκατζετάκι τύπου follow me για κλιματιστικό ή follow me υγρασίας για αφυγραντήρες.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Γιατί είναι ενοχλητικό; Ανεβαίνουν οι περσίδες σωστά; Επίσης ο ανεμιστήρας στρέφει τόσο αργά που δεν νιώθω κάτι. Σου κάνει κάτι διαφορετικό;

Εμένα το inventor neo όταν ανεβάζει περσίδες έχει μια ένταση δεν φαίνεται να δουλεύει στο μίνιμουμ..νοιωθεις το κρύο ρεύμα εάν είσαι μπροστά.

Πρέπει να ανέβει πολύ η θερμοκρασία για να σβήσει τελείως 

24 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Δεν λέω για τη λάμα, αλλά για τη βάση. Το μηχάνημα αυτό ζυγίζει 50 κιλά. Δες στις οδηγίες εγκατάστασης τι αντοχή βάσης προτείνεται. Αυτή είναι ήδη μικρή και επεκτείνοντας την,  λειτουργεί ως μοχλός πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις στις στηρίξεις. Δεν ξέρεις και τις αντοχές στη βίδα, στο ούπα, στον τοίχο (αν έπιασε σε τούβλο, σε αρμό, σε μπετόν ...)  Θα έβαζα δύο ντίζες ή πιο στιβαρή βάση. Κάλιο γαϊδουρόδενε.. 

Αυτό με τον ανεμιστήρα να δουλεύει όταν σταματά η εξωτερική, δεν αρέσει σε πολλούς, γιατί δεν βάζουν μια επιλογή να επιλέγουμε με αέρα ή χωρίς;  Η αίσθηση θα είναι πολύ καλύτερη και θα μπορείς να χαμηλώσεις ζητούμενη θερμοκρασία χωρίς να έχεις κρύα ρεύματα. Το παλιό on off που έκλεινε τον ανεμιστήρα μπορούσα να το βάλω στους 19 βαθμούς και δεν ενοχλούνταν κανένας. 

Στις 15/1/2024 στις 12:05 ΠΜ, MontzOlee είπε

Καλησπέρα στο thread και πάλι.

Μια ερωτηση γιατί κάτι τρέχει με το daikin μου. Εδώ και καιρό άκουγα έναν ανεπαίσθητο θόρυβο κ πίστευα ότι προερχόταν από την εσωτερική μονάδα.

Δεν είχα βγει όμως έξω να δω ότι ήταν θέμα της εξωτερικής. 
Οταν το μηχάνημα είναι στο auto αυτές τις μέρας και με ζητούμενη 22-23 "χτυπάει" ένας μεταλλικός θόρυβος (τακ-τακ-τακ) κ η κουλούρα από τις χαλκοσωλήνες τρεμοπαίζει.

εχω βίντεο αλλα είναι 18mb κ δεν μπορώ προφανώς να το ανεβάσω.. 😕

Εστω με αυτή την περιγραφή μπορεί κάποιος να μαντέψει τι είναι ;  Το παράδοξο είναι ότι ο ήχος μειώνεται αν όχι μηδενίζει να πιάσω την βάση με δύναμη ή τους σωλήνες άρα δεν είναι η φτερωτή λογικά..
να φέρω τεχνικό ; 

Την εγκατάσταση την έκανε πιστοποιημένος τεχνικός της περιοχής μου καθώς είχε δωρεάν εγκατάσταση από τα public που το αγόρασα.

Επειδή αύριο - μεθαύριο θα έρθει τεχνικός για το θέμα που ανέφερα πιο πάνω & επειδή η εξωτερική είναι όρια κ αν χρειαστεί θα κατέβει  για να βρεθεί το θέμα αν είναι εσωτερικό , σε περίπτωση που βγουν οι χαλκοσωλήνες από το κλιματιστικό , πρέπει να κάνουμε πάλι αντλία κενού κτλ ;

βασικα ποια είναι η σωστή διαδικασία σε περίπτωση που η εξωτερική μονάδα βγει από την θέση της ;;

ευχαριστω 🙏

1 ώρα πριν, User000100 είπε

Αυτό με τον ανεμιστήρα να δουλεύει όταν σταματά η εξωτερική, δεν αρέσει σε πολλούς, γιατί δεν βάζουν μια επιλογή να επιλέγουμε με αέρα ή χωρίς;  Η αίσθηση θα είναι πολύ καλύτερη και θα μπορείς να χαμηλώσεις ζητούμενη θερμοκρασία χωρίς να έχεις κρύα ρεύματα. Το παλιό on off που έκλεινε τον ανεμιστήρα μπορούσα να το βάλω στους 19 βαθμούς και δεν ενοχλούνταν κανένας. 

άγνωστο γιατί δεν έχουν επιλογή , ανέβασε εσωτερική μέχρι ο αέρας να μη σε ενοχλεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή σήμερα ο ψυχαναγκασμός μου βάρεσε κόκκινα καθώς περιμένω τον τεχνικό από την Παρασκευή , ανεβάζω νέο βίντεο με το τρίξιμο μπας κ κάποιος καταλάβει τι γίνεται..

λοιπόν αυτή τη στιγμή είμαι ζήτηση στους 23 , auto κ έχω 22 στο δωμάτιο. Εξωτερική θερμοκρασία 19 βαθμοί με 90% υγρασία.

χρονομέτρησα κ τώρα τον ήχο τον κάνει κάθε 1 λεπτο με 1:20  για περίπου 40-45 δεύτερα.

Επισης αν κάποιος το ακούσει προσεκτικά θα ακούσει κ έναν δεύτερο ήχο , ανεμιστήρα - συμπιεστή είναι δεν ξέρω να ενεργοποιείται και σβήνει παράλληλα με τον θόρυβο - τρίξιμο.

ανεβαζω λινκ από drive , οποίο μπορεί κ φαντάζεται κάτι ας πει τι μπορεί να είναι..

@liakjim @dimostr @korakios @BigBlack

καμία ιδέα  ;

https://drive.google.com/file/d/1LB-ZhiVN4zXC34TdCtEMpsLyLxIdxbsZ/view?usp=drivesdk

Επεξ/σία από MontzOlee

2 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Επειδή αύριο - μεθαύριο θα έρθει τεχνικός για το θέμα που ανέφερα πιο πάνω & επειδή η εξωτερική είναι όρια κ αν χρειαστεί θα κατέβει  για να βρεθεί το θέμα αν είναι εσωτερικό , σε περίπτωση που βγουν οι χαλκοσωλήνες από το κλιματιστικό , πρέπει να κάνουμε πάλι αντλία κενού κτλ ;

βασικα ποια είναι η σωστή διαδικασία σε περίπτωση που η εξωτερική μονάδα βγει από την θέση της ;;

ευχαριστω 🙏

1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Λοιπόν επειδή σήμερα ο ψυχαναγκασμός μου βάρεσε κόκκινα καθώς περιμένω τον τεχνικό από την Παρασκευή , ανεβάζω νέο βίντεο με το τρίξιμο μπας κ κάποιος καταλάβει τι γίνεται..

λοιπόν αυτή τη στιγμή είμαι ζήτηση στους 23 , auto κ έχω 22 στο δωμάτιο. Εξωτερική θερμοκρασία 19 βαθμοί με 90% υγρασία.

χρονομέτρησα κ τώρα τον ήχο τον κάνει κάθε 1 λεπτο με 1:20  για περίπου 40-45 δεύτερα.

Επισης αν κάποιος το ακούσει προσεκτικά θα ακούσει κ έναν δεύτερο ήχο , ανεμιστήρα - συμπιεστή είναι δεν ξέρω να ενεργοποιείται και σβήνει παράλληλα με τον θόρυβο - τρίξιμο.

ανεβαζω λινκ από drive , οποίο μπορεί κ φαντάζεται κάτι ας πει τι μπορεί να είναι..

https://drive.google.com/file/d/1LB-ZhiVN4zXC34TdCtEMpsLyLxIdxbsZ/view?usp=drivesdk

Πρέπει να κατέβει για να μπουν αντικραδασμικά αφού σου φέρνει θόρυβο εσωτερικά (εκεί πάτα). Κενό θα γίνει ξανά εφόσον κατέβει το μηχάνημα και αποσυνδεθεί από τις σωληνώσεις.

Αν μετά τις εργασίες συνεχίσεις να το ακούς εσωτερικά το δηλώνεις βλάβη.

• Like 1

4 ώρες πριν, Klausx είπε

Πρέπει να κατέβει για να μπουν αντικραδασμικά αφού σου φέρνει θόρυβο εσωτερικά (εκεί πάτα). Κενό θα γίνει ξανά εφόσον κατέβει το μηχάνημα και αποσυνδεθεί από τις σωληνώσεις.

Αν μετά τις εργασίες συνεχίσεις να το ακούς εσωτερικά το δηλώνεις βλάβη.

Αντικραδασμικα είναι υποχρέωση του τεχνικού να βάλει ;

επειδη κ βλάβη να το δηλώσω με αυτόν συνεργάζεται το public πρέπει να ξέρω τι πρέπει να προσέξω.

Αν αποσυνδεθεί η μονάδα , λογικά θα κλείσει τα υγρά μέσα στο χαλκό κ μετά θα συνδέσει ξανά κ θα κάνει κενό ;;

Επισης είδε αναφέρει πιο πίσω ότι αυτός την προηγούμενη φορά μετά το κένο ήθελε να κάνει και κάτι ακόμα , εξαέρωση - εξώθηση ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων , αυτό ισχύει ; Το θελουμε ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Αντικραδασμικα είναι υποχρέωση του τεχνικού να βάλει ;

επειδη κ βλάβη να το δηλώσω με αυτόν συνεργάζεται το public πρέπει να ξέρω τι πρέπει να προσέξω.

Αν αποσυνδεθεί η μονάδα , λογικά θα κλείσει τα υγρά μέσα στο χαλκό κ μετά θα συνδέσει ξανά κ θα κάνει κενό ;;

Επισης είδε αναφέρει πιο πίσω ότι αυτός την προηγούμενη φορά μετά το κένο ήθελε να κάνει και κάτι ακόμα , εξαέρωση - εξώθηση ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων , αυτό ισχύει ; Το θελουμε ; 

Daikin είπαμε είναι έτσι ? 
επικοινώνησε με την daikin πες τους το πρόβλημα και ζητά να σου στείλουν συνεργείο , κατά 99% θα σου στείλουν κάποιον blue dealer που καλύπτει την περιοχή 

Γενικά εφόσον έχεις daikin ότι κανεις προσπάθησε να το κανεις μέσω της daikin και blue dealer και όχι μέσω κάποιου ψυκτικού ιδιοκτήτη μαγαζιού που μέσα στα υπολοιπα κλιματιστικά πουλάει ΚΑΙ daikin , 

προσωπική άποψη , κανε την επέκταση εγγύησης στην daikin για 10 χρόνια , οποτε όταν θα έχεις το οποιοδήποτε θέμα θα επικοινωνείς με την daikin 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

13 λεπτά πριν, dimostr είπε

Daikin είπαμε είναι έτσι ? 
επικοινώνησε με την daikin πες τους το πρόβλημα και ζητά να σου στείλουν συνεργείο , κατά 99% θα σου στείλουν κάποιον blue dealer που καλύπτει την περιοχή 

Γενικά εφόσον έχεις daikin ότι κανεις προσπάθησε να το κανεις μέσω της daikin και blue dealer και όχι μέσω κάποιου ψυκτικού ιδιοκτήτη μαγαζιού που μέσα στα υπολοιπα κλιματιστικά πουλάει ΚΑΙ daikin , 

προσωπική άποψη , κανε την επέκταση εγγύησης στην daikin για 10 χρόνια , οποτε όταν θα έχεις το οποιοδήποτε θέμα θα επικοινωνείς με την daikin 

Εγώ απλά επικοινώνησα με τον τεχνικό γιατί αυτόν μου είχε στείλει το public όταν μου έκαναν την δωρεάν εγκατάσταση ..

θα πάρω daikon τότε , το κόστος μετακίνησης του τεχνικού κτλ καλύπτονται από την εγγύηση ή θα κληθώ να πληρώσω ; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...