Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Το γραφει πως είναι υπνοδωμάτιο και A/C  σαλονιού μαζί, το Μ.Ε. όμως τί είναι;

Το επίπεδο δεν είναι κακό, μάλλον τυπικό θα έλεγα. Τσεκαρε ιδιως αν οι διατομές των καλωδιώσεων αντιστοιχούν στις ασφάλειες, τα υπόλοιπα δεν επειγουν, ιδιως αν είναι να τα πληρώσεις εσύ.

Το econo ριχνει την απόδοση φυσικά.

Προσπαθώντας να κατανοήσω την γλώσσα των Σουαχίλι ήτοι των γιατρών αυτό τώρα μου κάνει για :

Μ.Ε = Μπριζα έξω αντί για πρίζα 😂 (μπαλκόνι δηλαδή εκεί που βρίσκεται) A/C του Σαλονιού + κρεβατοκάμαρα  άρα σωστά τα λέει γιατί όπως έγραψα τελικά από κει παίρνει ρεύμα ..

Τις διατομες των καλωδίων πως μπορώ να τις τσεκάρω χωρίς να φέρω ηλεκτρολόγο ; 

Επεξ/σία από MontzOlee
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Προσπαθώντας να κατανοήσω την γλώσσα των Σουαχίλι ήτοι των γιατρών αυτό τώρα μου κάνει για :

Μ.Ε = Μπριζα έξω αντί για πρίζα 😂 (μπαλκόνι δηλαδή εκεί που βρίσκεται) A/C του Σαλονιού + κρεβατοκάμαρα  άρα σωστά τα λέει γιατί όπως έγραψα τελικά από κει παίρνει ρεύμα ..

Τις διατομες των καλωδίων πως μπορώ να τις τσεκάρω χωρίς να φέρω ηλεκτρολόγο ; 

Δε μπορείς και δεν πρέπει. Έχεις και μωρό στην κούνια, μην ξεθαρρεύεις!😋

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1

4 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Δε μπορείς και δεν πρέπει. Έχεις και μωρό στην κούνια, μην ξεθαρρεύεις!😋

Κατάλαβα κ έχεις δίκιο ο καθένας στον τομέα του..

Όταν ήρθε ο ηλεκτρολόγος βέβαια επειδή μου συνέδεσε τα 2 κλιματιστικά , του είπα να κάνει ένα τσεκ γενικέ στο σπίτι 

μαύρος έγραψε και όλο τον πίνακα όποτε θεωρητικά ίσως και να είδε τις διατομες ή κατά μεγάλη περίπτωση όχι κ να τον φωνάξω ξανά ;

Έτσι κ αλλιώς θέλω να τον φέρω να μου βγάλει μια πρίζα γιατί στο κλιματιστικό του δωματίου πήρε από κουτί κ δεν μπορώ να βάλω έξυπνη πρίζα - tapo να βλέπω την λειτουργείς του AC

1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

αυτο ωστόσο ρίχνει κ την απόδοση λογικά ή δεν έχει να κάνει ;;.

Το econo ρίχνει το μέγιστο capacity αλλά λογικά δεν θα το αντιληφθείς ποτέ ->

img-econo-mood.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, MontzOlee said:

ευχαριστώ για την απάντηση σου.. μοιάζουμε λίγο τότε όπως φαίνεται.

Πως το χειρίζεσαι ;

21 ζήτηση στο auto το έχεις όταν είσαι 24/7;

Γενικά, όποτε είμαι σπίτι, το βάζω 22/23 και επιτυγχάνω 21,5/22,5 σε εκείνη την "απόμερη γωνία" που έχω βάλει το θερμόμετρο. Γενική άνεση καλή, ως και άψογη, δεδομένου ότι δε μιλάμε για θαύματα. Τρύπιο σπίτι = δύσκολο να το θερμάνεις, ό,τι κι αν κάνεις.

Η συμβουλή μου για σπίτια ψηλών απωλειών, έχοντας κι εμπειρία από το δικό μου, είναι ότι το 24/7 δεν πολυαξίζει, με δεδομένο ότι στα κρύα (τα σοβαρά των 3-5, όχι 9-11 που μας έχει μάθει το κέντρο Αθήνας), ό,τι έχεις "χτίσει" με πολυήμερη λειτουργία, χάνεται εντός λίγων ωρών (χθες πήγα από το 20 στο 13 μέσα σε 8 ώρες, κλείνοντας το A/C μετά από 3 μήνες 24/7 λειτουργίας).

Το χρυσό φλουρί είναι στο να κάνεις αυτοματισμούς, στα σπίτια ψηλών απωλειών. Βάζεις θερμόμετρο tuya wifi (4 ευρώ στο αλιεξπρεςς) και έναν πομπό IR αντίστοιχο (κάνα τάληρο-δεκαρικάκι) και στην εφαρμογή προγραμματίζεις 2-3 ώρες πριν πας σπίτι, να ανάψει το όποιο A/C σου στους 20-21 βαθμούς.

Στα σπίτια χαμηλών απωλειών, βολεύει να έχεις μόνιμα το 20αράκι σου, κι όποτε γυρίζεις, να μπουμπουνάς το 21-22-23 σου, ό,τι βολεύει εσένα - μπέμπη - σύζυγο (που είναι συνήθως η πιο δύστροπη...).

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 3

3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Το χρυσό φλουρί είναι στο να κάνεις αυτοματισμούς, στα σπίτια ψηλών απωλειών. Βάζεις θερμόμετρο tuya wifi (4 ευρώ στο αλιεξπρεςς) και έναν πομπό IR αντίστοιχο (κάνα τάληρο-δεκαρικάκι) και στην εφαρμογή προγραμματίζεις 2-3 ώρες πριν πας σπίτι, να ανάψει το όποιο A/C σου στους 20-21 βαθμούς.

Το θερμόμετρο και το IR γιατί;

Βάζεις τον χρονοδιακόπτη από το τηλεκοντρόλ και τέλος, όσοι έχουν wifi απλά το ανάβουν κατευθείαν από την εφαρμογή.

5 hours ago, Grim Ripper said:

Το θερμόμετρο και το IR γιατί;

Βάζεις τον χρονοδιακόπτη από το τηλεκοντρόλ και τέλος, όσοι έχουν wifi απλά το ανάβουν κατευθείαν από την εφαρμογή.

Γιατί δε μένω πάντα σε αυτό το σπίτι. ΣΚ πάω πατρικό, τις καθημερινές μπορεί να κοιμηθώ στο σπίτι κάποιας δεσποινίδος ( :) ), πολλές φορές λείπω σε ακανόνιστες ώρες.

Οπότε, χρειάζομαι απομακρυσμένο έλεγχο που κανείς έχει (ορθώς λες) και με το wifi. Απλά το dongle στοιχίζει 70-80 ευρώ, ενώ ο κινέζικος αυτοματισμός που αναφέρω... 15.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

asyg24kmta και το Yukai δίπλα στα πεθερικά, πάνε χεράκι χεράκι (με τη διαφορά ότι έχω 22.5 και 60τμ, αυτοί 22C και 45τμ):

image.png.a5005db7f2fd79cc4e97e55a1a52a5a9.png

Το morris έρχεται να χαλάσει τη σούπα, καίνε μαζί 1100W...

Νομίζω ο χώρος του morris των 15τμ έχει περισσότερες απώλειες από ότι υπολογίζει η εφαρμογή.

Επεξ/σία από liakjim

Καταστροφική βραδιά για το asyg24kmta, με 0C και 100% υγρασία και 6 defrost σε 8 ώρες, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι όσο καλά είναι σε ευνοϊκό κλίμα, τόσο δυσκολεύονται σε συνθήκες που ευνοούν τη συσσώρευση πάγου.

image.png.42c9bde48c5ed9435b6d627b226eedea.png

ως αποτέλεσμα, έπεσε η θερμοκρασία του χώρου

Spoiler

image.png.d038ebfe7282a2f79275cb7026f5bc60.png

το atxc25b έκανε 3 defrost

Spoiler

image.png.e5d88010989093800ebbeb03c45f1228.png

το yukai στα πεθερικά έδειξε πολύ μεγαλύτερη αντοχή στα defrost, κάνοντας ένα παρόλο που άνοιξε μέσα στη νύχτα και δούλευε στο 1KW

Spoiler

image.png.57091576340a9fd7e4be831e7cabd32b.png

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καταστροφική βραδιά για το asyg24kmta, με 0C και 100% υγρασία και 6 defrost σε 8 ώρες, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι όσο καλά είναι σε ευνοϊκό κλίμα, τόσο δυσκολεύονται σε συνθήκες που ευνοούν τη συσσώρευση πάγου.

image.png.42c9bde48c5ed9435b6d627b226eedea.png

ως αποτέλεσμα, έπεσε η θερμοκρασία του χώρου

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.d038ebfe7282a2f79275cb7026f5bc60.png

το atxc25b έκανε 3 defrost

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.e5d88010989093800ebbeb03c45f1228.png

το yukai στα πεθερικά έδειξε πολύ μεγαλύτερη αντοχή στα defrost, κάνοντας ένα παρόλο που άνοιξε μέσα στη νύχτα και δούλευε στο 1KW

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.57091576340a9fd7e4be831e7cabd32b.png

Το morris ? 
το yukai σε τι θερμοκρασία το είχαν ?

το carrier ?

Επεξ/σία από dimostr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το morris ? 
το yukai σε τι θερμοκρασία το είχαν ?

Morris (ένα defrost ανά περίπου 90' )

Spoiler

image.png.5224abec81b8a5316c7fbc69b7d67f9a.png

Morris και yukai σε ρύθμιση 22C.

edit

@dimostr, το carrier δεν καταλαβαίνει τίποτα αν και είναι αλήθεια ότι δεν προλαβαίνει να δουλέψει πολύ με το follow me

Spoiler

image.png.1b80420bef373fb4ee2ae1f937b671d8.png

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους

@liakjim νομίζω με τις μετρήσεις σου κοντά στο 0 το βράδυ, επιβεβαιώνουν πως όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 4-5, πρέπει να κάνουμε διόρθωση στην διαστασιολόγηση του μηχανήματος, όπως αναφέρουν κάποιοι κατασκευαστές, λόγω αποψύξεων..

Πχ το Fujitsu σου, δουλεύει εξαιρετικά για τις 355 από τις 365 μέρες του χρόνου, πλην τυχόν 10 ημερών με "βαρύ χειμώνα", όπου εκεί ίσως υστερεί λίγο όπως φαίνεται στο γράφημα..

Προσωπικά εκτιμώ πως οι αποψύξεις που κάνει είναι "προληπτικές", δηλαδή δεν έχει συγκεντρώσει πάγο, αλλά κάνει προληπτικά απόψυξη για να μην συγκεντρώσει, όπου με αύξηση της ζήτησης εκείνες τις ώρες, πχ στο 24+, θα τις μείωνε κατά πολύ.. (δική μου εκτίμηση)

Επίσης αν τυχόν το είχες σε ταράτσα, όχι κάτω από μπαλκόνι ή γενικότερα πιο "κλειστό" χώρο, επειδή δημιουργεί μικροκλίμα, ανεβάζει την συσσώρευση πάγου στο στοιχείο της εξωτερικής..

Εγώ χθες επειδή κατάλαβα πως οι απώλειες του χώρου ήταν αρκετές, με ζήτηση 24 το SRK63ZR-W, ο χώρος είχε "πέσει" στις 20.5-21, ανέβασα ένα βαθμό ακόμα στους 25 τη ζήτηση, ξύπνησα το πρωί και είχαμε 22.5 μέσα (τώρα τι μπορεί να έκαψε τη νύχτα δεν ξέρω 😅),  οπότε το άφησα 25.. (τρομερή διαφορά ο χώρος χωρίς χαλιά, λες και έχει διπλάσιες απώλειες, πρέπει να στρώσω ASAP)

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

@Kozanitis1

είναι πραγματικές αποψυξεις. Πιάνει πάγο για την πλάκα του.

Βάζω και ένα asyg18kmta ενός φίλου στη Ραφήνα. -1.6C έφτασε. Παρόμοια εικόνα.

image-5.png.1cca58c3d982c94be235644032cc4002.png

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε και ενα γράφημα απο fujitsu asyg 71 klca συνεχόμενη λειτουργία.

Untitled.png.2fcfae169ee577705d149479008c8042.png

2 ημερών είναι και σηκώνει ουσιαστικά μόνο του ολόκληρο το ισόγειο 100+ τμ στον Αγιο Στέφανο. Εξωτερική δεν εχω δει κάτω απο 2 βαθμούς ακόμα.

Μέση κατανάλωση ~14 kw.h τη μέρα.

Αποψύξεις κάνει άλλα όχι τπτ το τρομερό. PS Το morris στο γραφείο δεν έχει κάνει ακόμα φέτος!!!

Στον ενιαίο χώρο 20 βαθμοί στο πιο απομακρυσμένο γωνιακό βορινό δωμάτιο με βεράντα πάνω (που συνήθως το κλείνω γιατί γαμιέ...)σπάει την παγωνιά 18 βαθμοί αν αφήσω πόρτα όλη μέρα. 

Επεξ/σία από yiannis_1

1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα σε όλους

@liakjim νομίζω με τις μετρήσεις σου κοντά στο 0 το βράδυ, επιβεβαιώνουν πως όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 4-5, πρέπει να κάνουμε διόρθωση στην διαστασιολόγηση του μηχανήματος, όπως αναφέρουν κάποιοι κατασκευαστές, λόγω αποψύξεων..

Πχ το Fujitsu σου, δουλεύει εξαιρετικά για τις 355 από τις 365 μέρες του χρόνου, πλην τυχόν 10 ημερών με "βαρύ χειμώνα", όπου εκεί ίσως υστερεί λίγο όπως φαίνεται στο γράφημα..

Προσωπικά εκτιμώ πως οι αποψύξεις που κάνει είναι "προληπτικές", δηλαδή δεν έχει συγκεντρώσει πάγο, αλλά κάνει προληπτικά απόψυξη για να μην συγκεντρώσει, όπου με αύξηση της ζήτησης εκείνες τις ώρες, πχ στο 24+, θα τις μείωνε κατά πολύ.. (δική μου εκτίμηση)

Επίσης αν τυχόν το είχες σε ταράτσα, όχι κάτω από μπαλκόνι ή γενικότερα πιο "κλειστό" χώρο, επειδή δημιουργεί μικροκλίμα, ανεβάζει την συσσώρευση πάγου στο στοιχείο της εξωτερικής..

Εγώ χθες επειδή κατάλαβα πως οι απώλειες του χώρου ήταν αρκετές, με ζήτηση 24 το SRK63ZR-W, ο χώρος είχε "πέσει" στις 20.5-21, ανέβασα ένα βαθμό ακόμα στους 25 τη ζήτηση, ξύπνησα το πρωί και είχαμε 22.5 μέσα (τώρα τι μπορεί να έκαψε τη νύχτα δεν ξέρω 😅),  οπότε το άφησα 25.. (τρομερή διαφορά ο χώρος χωρίς χαλιά, λες και έχει διπλάσιες απώλειες, πρέπει να στρώσω ASAP)

Και υπερδιαστασιολογηση να γίνει ,αν έχει ευπάθεια στα defrost,που φαίνεται να έχει για κάποιο λογο, τίποτα δεν θα γίνει.. Χαλαρά παίζει στα 600watt.. Το συγκεκριμένο Fuji μπορεί να πάει πάνω 2000-2500watt (μπορεί και πολύ παραπάνω, δεν θυμάμαι πόσο). Παρόλα αυτά,ενώ πέφτει η θερμοκρασία του χώρου δεν "γκαζωνει" μέχρι 1200watt φτάνει, γιατί μάλλον όσο πιο πολύ δυνατά παίξει τόσο πιο γρήγορα θα πιάσει πάγο..,πιο συχνά defrost ,και θα πέσει ακόμα πιο γρήγορα η θερμοκρασία του χώρου.. 

Από ότι φαίνεται όσο καλό είναι για συγκεκριμένα κλίματα το Fuji,τόσο κακό και αδύνατο είναι για αλλά.. Φαντάσου @liakjim να είχες καμία διακοπή ρεύματος πιο πριν και να είχε πέσει η θερμοκρασία του σπιτιού.. και να έπρεπε όχι μόνο να διατηρήσει την θερμοκρασία του χώρου αλλά να την ανεβάσει σημαντικά.. Εκτός και αν.. έχει κάποιο κρυφό άσο στο μανίκι στο προγραμματισμό του και αλλάζει κάτι υπό συνθήκες.. Θα δοκίμαζα όταν αρχίζει τα συνεχόμενα defrost όπως χθες,να ανέβαζα σημαντικά την επιθυμητή θερμοκρασία μήπως και αλλάξει κάτι προγραμματιστικά...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...