Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, marmaris είπε

αφου το αναβεις για ολο το σπιτι το καλοριφερ ,γιατι να κλεισεις το σωμα? ειναι μια πηγη θερμοτητας που ειτε το κλεισεις (το σωμα) ειτε οχι το κοστος θα ειναι ιδιο.....αλλου ειναι ο θερμοστατης......αν εβαζες το κλιματιστικο στο low και σε mode ανεμιστηρα.....απλα να κυκλοφορει καλυτερα τα θερμα ρευματα αερα δεν θα ηταν καλυτερα ? απορια μου.....

Ναι ωραια απορία έχεις. 
Θα μπορούσα να το λειτουργήσω σαν ανεμιστήρα για καλύτερη ΡΟΗ - κατανομή αέρα!

θα το δοκιμάσω σήμερα να δω αν έτσι είναι καλύτερα ! Θενκς 

3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αν κρίνω από το μέγεθος του σώματος στο υπνοδωμάτιο πρέπει να έχουν βάλει παντού μεγάλα σώματα για τις απώλειες, οπότε ζεσταίνεται εύκολα μεν, καταλήγει να ζεσταίνει όμως περισσότερο τον αέρα πάνω από την ταράτσα σου. Αν είναι δικό σου, δανείσου, κλέψε κάνε ότι μπορείς αλλά μόνωσε το δώμα επειγόντως.

Δεν είναι δικό μου όχι , μόλις μπήκα με ενοίκιο.

κι εγώ είδα μεγάλα σώματα κ λέω εδώ είμαστε 

μετα βέβαια κατάλαβα ότι δεν θα βάλει κανεις κ ότι θα έχω θερμικές απώλειες καθώς μπάζει σε κάποια σημεία 😕

Επισης ο ιδιοκτήτης προφανώς κ δεν έχει διάθεση νΑ φτιάξει κάτι από αυτά..

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

TOSHIBARAA edge 24 σε λειτουργια 24/7 με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κλιμα στο σπιτι ,ανεμιστηρας στο 4 .........ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ στα 340-360 watt .....ενω βεβαια δινει εσωτερικη θερμοκρασια  στο app ,20 βαθμους ,πραγματικη δειχνει να ειναι το 21.9 .....

Screenshot_20240112-170559.png

Screenshot_20240112-165625.png

Screenshot_20240112-165658.png

Screenshot_20240112-165725.png

• Like 1

ΕΠΙΣΗΣ  🆘  για όποιον ξέρει γιατί το είχα γράψει κ παλαιότερα 

εχω κ ηλεκτρολογικό θέμα 

το μεγάλο air condition που είναι στο σαλόνι κ το ένα από τα μικρά αυτό που ανέβασα χθες από το υπνοδωμάτιο , παίρνουν από την ίδια ασφάλεια , 16αρα.

Εχω θέμα με τα φορτία ; Γι αυτό πχ φοβάμαι κ δεν τα έχω 24/7 μην γίνει καμία πατάτα ..

5 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αν μπει πιθανόν να είναι προς τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, γιατί θέλω να βάψω εξωτερικά το σπίτι.., οπότε θα περιμένετε 😁

Πάντως βλέπω ενθαρρυντικές κριτικές στο Σκρουτζ

Screenshot_2024-01-12-17-12-27-74_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.9e94caae546feddebcf632dc7fb8758f.jpgScreenshot_2024-01-12-17-13-37-76_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.fc5c57e06c0c485f06566806ca1f22b7.jpg

1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε

ΕΠΙΣΗΣ  🆘  για όποιον ξέρει γιατί το είχα γράψει κ παλαιότερα 

εχω κ ηλεκτρολογικό θέμα 

το μεγάλο air condition που είναι στο σαλόνι κ το ένα από τα μικρά αυτό που ανέβασα χθες από το υπνοδωμάτιο , παίρνουν από την ίδια ασφάλεια , 16αρα.

Εχω θέμα με τα φορτία ; Γι αυτό πχ φοβάμαι κ δεν τα έχω 24/7 μην γίνει καμία πατάτα ..

Όταν λέμε μεγάλο;

Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Όταν λέμε μεγάλο;

22.000 siesta ATXc60c sensira 

στο διάγραμμα της Tapo δεν είμαι ποτέ πάνω από 0.6-0.7kWh όταν ξεκινάει ή αλλάζω θερμοκρασία κ μέση τιμή στα 0.4 αυτές τις μέρες με το κρύο ..

• Like 1

1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε

22.000 siesta ATXc60c sensira 

στο διάγραμμα της Tapo δεν είμαι ποτέ πάνω από 0.6-0.7kWh όταν ξεκινάει ή αλλάζω θερμοκρασία κ μέση τιμή στα 0.4 αυτές τις μέρες με το κρύο ..

Αν είναι σωστή και η διαστασιολόγηση του καλωδίου (2,5άρι) είσαι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, liakjim said:

Toshiba edge white 22000 με p-sel στο 50%.

Edit

Μπορεί να είσαι οκ με 22αρι και στο 100%, άντε το πολύ πολύ να το βάλεις 75%. Σιγά μην πάει ποτέ τόσο ψηλά.

Screenshot-2024-01-12-16-52-19-96-3aea4a

Ωραίος, δεν είχε πάει ο νους μου εκεί. Κοιτούσα γιουκαη, μιτσουμπίσι και φουτζίτσου μόνο, αλλά απέρριψα τα 2 τελευταία όταν ειδα τα αμπερ τους...

Δε θα ρίχνω πολύ τις επιδόσεις τους όμως έτσι; Φαντάζομαι πάντως το 75% θα είναι ΟΚ. Το τρέχον ΟΝ/ΟΦΦ κλιματιστικό τραβάει 7,5Α και πάνω στην ίδια ασφάλεια υπάρχει χαμηλής ισχύος φωτισμός (κάτω από 100 βαττ σύνολο).

25 minutes ago, MontzOlee said:

Βεβαια 3-4 κω την μέρα με τόσες θερμικές απώλειες που έχει δύσκολο μου κάνει αλλα θα φτιάξει ο καιρός που θα πάει (meanwhile μόλις ούτε πριν 5 μέρες χάλασε 😭)

Έχω το 12άρι ως προείπα, και κρατάω 21 βαθμούς αυτές τις μέρες σε ολότρυπιο σπίτι 30τμ με 7-8κβ κατανάλωση. Αποκλειστική πηγή. Ρετιρέ 6ου με πλάκα από πάνω, όπως εσύ.

Εσύ σε μεμονωμένο δωμάτιο, με θερμαινόμενους γύρω χώρους από καλοριφέρ και 9άρι, άντε να πας στις 5 κβ. Παραπάνω δε σε βλέπω. Άσε που από Κυριακή τελειώνει το κρύο και θα επανέλθουμε σε θερμοκρασίες - ταμάμ για αντλίες θερμότητας (οβερ 7 τα βράδια).

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 1

5 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ωραίος, δεν είχε πάει ο νους μου εκεί. Κοιτούσα γιουκαη, μιτσουμπίσι και φουτζίτσου μόνο, αλλά απέρριψα τα 2 τελευταία όταν ειδα τα αμπερ τους...

Δε θα ρίχνω πολύ τις επιδόσεις τους όμως έτσι; Φαντάζομαι πάντως το 75% θα είναι ΟΚ. Το τρέχον ΟΝ/ΟΦΦ κλιματιστικό τραβάει 7,5Α και πάνω στην ίδια ασφάλεια υπάρχει χαμηλής ισχύος φωτισμός (κάτω από 100 βαττ σύνολο).

Βάλε το Tapo και τσέκαρε ρεύματα εκκίνησης σε υψηλή ζήτηση. Αν είναι κάτω από 2300W ούτε που θα καταλαβει τίποτα το σύστημα.

13 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Βάλε το Tapo και τσέκαρε ρεύματα εκκίνησης σε υψηλή ζήτηση. Αν είναι κάτω από 2300W ούτε που θα καταλαβει τίποτα το σύστημα.

αν βαλουν ταυτοχρονα ενα πιστολακι για μαλλια ....οεο? με εχει ...."καψει" αυτο το πιστολακι.....τρια θυληκα εχω.....

16 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Δεν ισχύει στα inverter η εξίσωση P=V*I. Μπορεί να έχουν ακόμη και 0.6 cosφ οπότε το ασφαλές είναι να μετράμε αμπέρ για προστασία του καλωδίου και όχι watts. Κάποια πριζακια όπως οι tapo έχουν δυνατότητα να κλείνουν πάνω από κάποιο όριο watts. Δεν μας κάνει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ισχύει στα inverter η εξίσωση P=V*I. Μπορεί να έχουν ακόμη και 0.6 cosφ οπότε το ασφαλές είναι να μετράμε αμπέρ για προστασία του καλωδίου και όχι watts. Κάποια πριζακια όπως οι tapo έχουν δυνατότητα να κλείνουν πάνω από κάποιο όριο watts. Δεν μας κάνει.

Έχεις δίκιο, όλο το ξεχνάω αυτό. Μετράς με μιά αμπεροτσιμπίδα τότε από τον πίνακα. Αν είσαι ηλεκτρολόγος... 😇

29 λεπτά πριν, marmaris είπε

αν βαλουν ταυτοχρονα ενα πιστολακι για μαλλια ....οεο? με εχει ...."καψει" αυτο το πιστολακι.....τρια θυληκα εχω.....

Μη τζιζ! Τίποτα άλλο στο ίδιο κύκλωμα, πόσο μάλλον πιστολάκια και τοστιέρες και σίδερα!

Επεξ/σία από BigBlack

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Toshiba edge white 22000 με p-sel στο 50%.

Edit

Μπορεί να είσαι οκ με 22αρι και στο 100%, άντε το πολύ πολύ να το βάλεις 75%. Σιγά μην πάει ποτέ τόσο ψηλά.

Screenshot-2024-01-12-16-52-19-96-3aea4a

Το p-sel που πρέπει να το έχουμε;

1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Αν είναι σωστή και η διαστασιολόγηση του καλωδίου (2,5άρι) είσαι οκ.

Είμαι οκ να έχω το 22.000 ή να μπορώ να το έχω παράλληλα αναμμένο και με αυτό του δωματίου των 9.000btu ? 

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Έχω το 12άρι ως προείπα, και κρατάω 21 βαθμούς αυτές τις μέρες σε ολότρυπιο σπίτι 30τμ με 7-8κβ κατανάλωση. Αποκλειστική πηγή. Ρετιρέ 6ου με πλάκα από πάνω, όπως εσύ.

Εσύ σε μεμονωμένο δωμάτιο, με θερμαινόμενους γύρω χώρους από καλοριφέρ και 9άρι, άντε να πας στις 5 κβ. Παραπάνω δε σε βλέπω. Άσε που από Κυριακή τελειώνει το κρύο και θα επανέλθουμε σε θερμοκρασίες - ταμάμ για αντλίες θερμότητας (οβερ 7 τα βράδια).

ευχαριστώ για την απάντηση σου.. μοιάζουμε λίγο τότε όπως φαίνεται.

Πως το χειρίζεσαι ;

21 ζήτηση στο auto το έχεις όταν είσαι 24/7;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Είμαι οκ να έχω το 22.000 ή να μπορώ να το έχω παράλληλα αναμμένο και με αυτό του δωματίου των 9.000btu ? 

Θεωρώ πως είσαι στο όριο αλλά αν τα λειτουργείς 24/7 δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις θέμα γιατί θα ζητάνε πολύ λίγο ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση αν κάποια στιγμή πέσει η ασφάλεια θα ξέρεις πως έχεις πρόβλημα, γι'αυτό τις βάζουμε.

Να συμπληρώσω βέβαια πως βασική προυπόθεση είναι να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα στην εγκατάσταση και τα υλικά του πίνακα να μην είναι τίποτα κινεζιές αλλά επώνυμα (ABB, Hager κλπ)

Επεξ/σία από BigBlack

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...