Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αυτές τις μέρες που έπεσαν οι θερμοκρασίες, το SRK63 έχει βαρέσει υπερωρίες..

Πιο συγκεκριμένα, ζήτηση 24, στο μισό σπίτι 21.5 με 22, στα υπνοδωμάτια 20.5 με 21 (95τμ σύνολο)

Εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 8-9 βαθμούς όλες τις μέρες σχεδόν σταθερή (+-1), παίζει από 800-1200W, με το σπίτι να καταναλώνει συνολικά γύρω στις 30-35kWh ημερησίως (με κάνα μαγείρεμα, θερμοσίφωνα κλπ)

Αν το κατεβάσω στους 23, πέφτει στα 160W, ο χώρος προφανώς κρυώνει, οπότε ανεβαίνει στα 400W και λίγο αργότερα στα 600W, αλλά και πάλι δεν συντηρεί το σπίτι..

Υπόψιν πως δεν έχουμε στρώσει χαλιά ακόμα (το πάτωμα που είναι μάρμαρο παίζει να απορροφά τη μισή θερμότητα του χώρου - μην βάζετε μάρμαρο στα σπίτι σας εκτός κι' αν δεν μένετε σε αυτά :P ), αφού λείπαμε στις γιορτές

@liakjim το Fujitsu και το Yukai, σε τι ισχύ παίζει αυτές τις "κρύες" μέρες;

Έχουμε μήπως αντίστοιχα data από το ξαδερφάκι του δικού μου , το αρκούδι (SRK80) του @apostolisep3?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Καλησπέρα, αυτές τις μέρες που έπεσαν οι θερμοκρασίες, το SRK63 έχει βαρέσει υπερωρίες..

Πιο συγκεκριμένα, ζήτηση 24, στο μισό σπίτι 21.5 με 22, στα υπνοδωμάτια 20.5 με 21 (95τμ σύνολο)

Εξωτερική θερμοκρασία γύρω στους 8-9 βαθμούς όλες τις μέρες σχεδόν σταθερή (+-1), παίζει από 800-1200W, με το σπίτι να καταναλώνει συνολικά γύρω στις 30-35kWh ημερησίως (με κάνα μαγείρεμα, θερμοσίφωνα κλπ)

Αν το κατεβάσω στους 23, πέφτει στα 160W, ο χώρος προφανώς κρυώνει, οπότε ανεβαίνει στα 400W και λίγο αργότερα στα 600W, αλλά και πάλι δεν συντηρεί το σπίτι..

Υπόψιν πως δεν έχουμε στρώσει χαλιά ακόμα (το πάτωμα που είναι μάρμαρο παίζει να απορροφά τη μισή θερμότητα του χώρου - μην βάζετε μάρμαρο στα σπίτι σας εκτός κι' αν δεν μένετε σε αυτά :P ), αφού λείπαμε στις γιορτές

Έχουμε μήπως αντίστοιχα data από το ξαδερφάκι του δικού μου , το αρκούδι (SRK80) του @apostolisep3?

οσο εχω προλαβει να δω στους 23 που το εχει η γυναικα μονιμα ειναι στα 900-1000W με το σαλονι να πιανει 24+ με εξωτερικη θερμοκρασια κοντα στο 0 και χθες και προχθες 80+ % υγρασια.

αν η θερμοκρασια παιξει κοντα στους 10 εχουμε τα κλασσικα on/off λογω αρκουδιου.

στην παρουσα ωρα που μιλαμε ειναι στα 600W στους 23 με εξωτερικη 8.

• Thanks 1

37 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Spoiler

Τα asyg και yukai παίζουν εντυπωσιακά παρόμοια

image.png.50c36bf42cbfab7a76131778aadac395.png

Η διαφορά είναι ότι το yukai παίζει σε 45τμ και έχει 22C ζήτηση ενώ έχει και τη βοήθεια του Morris (το οποίο καίει τον κώλο του στα 15τμ, πιστεύω ότι παίρνει παραπάνω έργο σε συνδυασμό με ίσως χαμηλότερη απόδοση) ενώ το asyg παίζει μόνο του στα 60τμ με 22.5C ζήτηση (και κρατάει όντως μισό βαθμό πάνω τον χώρο).

Περιμένω να πέσουν οι απώλειες πιο χαμηλά για να δω τις ισορροπίες των 2 σπιτιών. Με ανησύχησε ο συνδυασμός yukai+morris στα πεθερικά, μιας και όταν έπεσε στα χαμηλά 4C, έπαιζαν αθροιστικά κοντά στα 1000W όταν το asyg24kmta ήταν στα μισά....🫤 Και ακόμη οι απώλειες είναι στα 3.5-4KW, αρκετά χαμηλά. Θα το κοιτάω.

image.png.325222b1e0201e51937e50c7bd596cbe.png

Όσον αφορά το 80άρι heavy του @apostolisep3, βλέπω να ξεδιπλώνονται όλες οι φάσεις του προγραμματισμού σε φάση που μαντεύω τι εξωτερική έχει 😅όπως βλέπουμε εδώ:

image.png.433d87ed9de93facba6c92376ac7dd4a.png

Πχ για πάνω από 11C

image.png.841407370d213f00b809cc7fbf4d6cf0.png

για 4-10C

image.png.c8dac431391e33ace8ba272bc249724f.png

και για κάτω από 4C

image.png.47c3d31bd651c2eab9fa355a96a23823.png

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, liakjim είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τα asyg και yukai παίζουν εντυπωσιακά παρόμοια

image.png.50c36bf42cbfab7a76131778aadac395.png

Η διαφορά είναι ότι το yukai παίζει σε 45τμ και έχει 22C ζήτηση ενώ έχει και τη βοήθεια του Morris (το οποίο καίει τον κώλο του στα 15τμ, πιστεύω ότι παίρνει παραπάνω έργο σε συνδυασμό με ίσως χαμηλότερη απόδοση) ενώ το asyg παίζει μόνο του στα 60τμ με 22.5C ζήτηση (και κρατάει όντως μισό βαθμό πάνω τον χώρο).

Περιμένω να πέσουν οι απώλειες πιο χαμηλά για να δω τις ισορροπίες των 2 σπιτιών. Με ανησύχησε ο συνδυασμός yukai+morris στα πεθερικά, μιας και όταν έπεσε στα χαμηλά 4C, έπαιζαν αθροιστικά κοντά στα 1000W όταν το asyg24kmta ήταν στα μισά....🫤 Και ακόμη οι απώλειες είναι στα 3.5-4KW, αρκετά χαμηλά. Θα το κοιτάω.

image.png.325222b1e0201e51937e50c7bd596cbe.png

Όσον αφορά το 80άρι heavy του @apostolisep3, βλέπω να ξεδιπλώνονται όλες οι φάσεις του προγραμματισμού σε φάση που μαντεύω τι εξωτερική έχει 😅όπως βλέπουμε εδώ:

image.png.433d87ed9de93facba6c92376ac7dd4a.png

Πχ για πάνω από 11C

image.png.841407370d213f00b809cc7fbf4d6cf0.png

για 4-10C

image.png.c8dac431391e33ace8ba272bc249724f.png

και για κάτω από 4C

image.png.47c3d31bd651c2eab9fa355a96a23823.png

AI το MITSU

@liakjim πάντως με όλα αυτά που βλέπω με τη λειτουργία του Fujitsu, έχουν ανέβει πολύ στα μάτια μου σαν μηχανήματα..

Όταν ποτέ είναι να αντικατασταθεί το Mitsu Electric (9αρι on-off), στο μεγάλο υπνοδωμάτιο των 21τμ, ψήνω άσχημα να βάλω το ASYG09KGTF, αν το βρω έως 900€ τότε, αντί του Edge White 10..

• Like 1

32 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@liakjim πάντως με όλα αυτά που βλέπω με τη λειτουργία του Fujitsu, έχουν ανέβει πολύ στα μάτια μου σαν μηχανήματα..

Όταν ποτέ είναι να αντικατασταθεί το Mitsu Electric (9αρι on-off), στο μεγάλο υπνοδωμάτιο των 21τμ, ψήνω άσχημα να βάλω το ASYG09KGTF, αν το βρω έως 900€ τότε, αντί του Edge White 10..

Λίγο ρίσκο χωρίς feedback αλλά οκ, βάλτο να μας πεις τι είδες! 😅

Έχουμε περιορισμό από διατομή καλωδίου ΚΑΙ ασφάλεια, στα 10Α. Έχουμε και μεγάλη απόσταση πίνακα - σημείου τοποθέτησης, οπότε προσπαθούμε όσο μπορούμε να δουλέψουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Στα τρέχοντα αμπέρ, ποιο είναι το ισχυρότερο κλιματιστικό που προσφέρεται; Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να είναι το YUKAI 16K BTU, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Οι απώλειες του χώρου είναι 19.500 BTU αν βάλω ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ και 22.500 αν βάλω ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω τι είναι. Ανατολικά και Δυτικά έχουμε γείτονα στα 3-4 μέτρα. Βόρεια έχουμε στα 15 και Νότια στα 10.

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Γύρισέ το σε Fahrenheit για να έχεις ενδιάμεσες θερμοκρασίες!

73°F= 22.77778°C

74°F= 23.33333°C

75°F= 23.88889°C

76°F= 24.44444°C

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Έχουμε περιορισμό από διατομή καλωδίου ΚΑΙ ασφάλεια, στα 10Α. Έχουμε και μεγάλη απόσταση πίνακα - σημείου τοποθέτησης, οπότε προσπαθούμε όσο μπορούμε να δουλέψουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Στα τρέχοντα αμπέρ, ποιο είναι το ισχυρότερο κλιματιστικό που προσφέρεται; Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να είναι το YUKAI 16K BTU, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Οι απώλειες του χώρου είναι 19.500 BTU αν βάλω ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ και 22.500 αν βάλω ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω τι είναι. Ανατολικά και Δυτικά έχουμε γείτονα στα 3-4 μέτρα. Βόρεια έχουμε στα 15 και Νότια στα 10.

Εκτεθειμένο είναι. 9A ζητάνε τα περισσότερα 18άρια αλλά ότι και να βάλεις δεν καλύπτεσαι με τέτοιες απώλειες.

Επεξ/σία από BigBlack

38 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Toshiba edge white 22000 με p-sel στο 50%.

Edit

Μπορεί να είσαι οκ με 22αρι και στο 100%, άντε το πολύ πολύ να το βάλεις 75%. Σιγά μην πάει ποτέ τόσο ψηλά.

Screenshot-2024-01-12-16-52-19-96-3aea4a

15 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Το μόνο που θα σε βοηθήσει, θα είναι μία μόντα στον αισθητήρα θερμοκρασίας, ώστε να μην "τρώει" όλο το θερμό αέρα του καλοριφέρ.

Σελοτέηπ; Αφρός κάποιου είδους; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι.

Αλλιώς, το ερκον αυτό είναι πύραυλος. Κλείνεις το σώμα και λειτουργείς 24/7 το μηχάνημα σε 21-22 βαθμούς, θα σου επιτυγχάνει 22-23, με μαξ 3κβ τη μέρα, δηλαδή 75 σεντς. Εκτός πια κι αν έχεις πολύ σάπιο δωμάτιο, να πας στις 4, ευράκι.

Κρατάς την ενέργεια του σώματος ασπατάλητη, για να διοχετευτεί στο υπόλοιπο σπίτι. Ίδια θερμοκρασία θα έχεις, κερδισμένος θα είσαι, και σε άνεση και σε οικονομία, αφού δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό μέσο κλιματισμού από αντλία θερμότητας αέρος - αέρος.

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το εξετάσω όντως να κλείσω το σώμα καλοριφέρ εκεί και να το έχω 24/7 όπως είπες.

Βεβαια 3-4 κω την μέρα με τόσες θερμικές απώλειες που έχει δύσκολο μου κάνει αλλα θα φτιάξει ο καιρός που θα πάει (meanwhile μόλις ούτε πριν 5 μέρες χάλασε 😭)

15 ώρες πριν, BigBlack είπε

Δε σε συμφερει το καλοριφερ τοτε, καθολου. 24/7 a/c  και το συντομοτερο δυνατον καλη μονωση δώματος.

Ναι όντως δεν συμφέρει , θέλω 3€/ ώρα χρήσης .

Βεβαια ζεσταίνεται εύκολα - γρήγορα το σπίτι όντας 71τμ αλλα και πάλι ..

15 ώρες πριν, korakios είπε

το εχεις κάνει πολύπλοκο χωρίς λόγο ,

απλά κλείνεις το καλοριφέρ (το συγκεκριμένο σώμα) και άσε το ac 24ωρο

Αυτό προτείνετε όλοι όποτε κάτι θα ξέρετε , ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

1 λεπτό πριν, MontzOlee είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το εξετάσω όντως να κλείσω το σώμα καλοριφέρ εκεί και να το έχω 24/7 όπως είπες.

Βεβαια 3-4 κω την μέρα με τόσες θερμικές απώλειες που έχει δύσκολο μου κάνει αλλα θα φτιάξει ο καιρός που θα πάει (meanwhile μόλις ούτε πριν 5 μέρες χάλασε 😭)

αφου το αναβεις για ολο το σπιτι το καλοριφερ ,γιατι να κλεισεις το σωμα? ειναι μια πηγη θερμοτητας που ειτε το κλεισεις (το σωμα) ειτε οχι το κοστος θα ειναι ιδιο.....αλλου ειναι ο θερμοστατης......αν εβαζες το κλιματιστικο στο low και σε mode ανεμιστηρα.....απλα να κυκλοφορει καλυτερα τα θερμα ρευματα αερα δεν θα ηταν καλυτερα ? απορια μου.....

• Like 1

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Μπορείς να βάλεις κάποιο μηχάνημα που έχει μέγιστο ρεύμα μέχρι περίπου 10.5 με 11Α

Μι ασφάλεια C10, ακόμα και 11Α να τραβάς για ώρες, δεν θα πέσει.. 

Απλά επειδή το καλώδιο είναι 1.5αρι, κάντε καλές συσφίξεις/τερματισμού.. 

Άλλωστε σπάνια θα δουλέψει στα ονομαστικά ρεύματα για ώρες..

• Like 1

4 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Αν κρίνω από το μέγεθος του σώματος στο υπνοδωμάτιο πρέπει να έχουν βάλει παντού μεγάλα σώματα για τις απώλειες, οπότε ζεσταίνεται εύκολα μεν, καταλήγει να ζεσταίνει όμως περισσότερο τον αέρα πάνω από την ταράτσα σου. Αν είναι δικό σου, δανείσου, κλέψε κάνε ότι μπορείς αλλά μόνωσε το δώμα επειγόντως.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Λίγο ρίσκο χωρίς feedback αλλά οκ, βάλτο να μας πεις τι είδες! 😅

Αν μπει πιθανόν να είναι προς τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, γιατί θέλω να βάψω εξωτερικά το σπίτι.., οπότε θα περιμένετε 😁

Επεξ/σία από Kozanitis1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...