Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Basketikos_ είπε

Δε νομίζω ότι αυτό αποτελεί κανένα κέρδος το χειμώνα. Ό,τι κερδίζεις σε ήλιο θα το χάνεις σε θερμομόνωση και με το παραπάνω.

Κατά τα άλλα: ερωτηματολόγιο.

Είναι τετραπλό τζάμι με μεμβράνες ενδιάμεσα, όχι η παλιά τζαμαρία. Έχει γίνει μελέτη θέρμανσης και οι απώλειες είναι αυτές που γράφω.

5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Άμα οι απώλειες είναι αυτές θα φτάσει ,άλλη πρόταση κάνα daikin αλλά θα πληρώσεις έξτρα την 10 έτη εγγύηση 

Άρα κυνηγάω Yukai πότε θα το βρώ σε καλή τιμή ή Daikin (ποιό μοντέλο; ) υπολογίζοντας άλλα 120 ευρώ για επέκταση εγγύησης;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Είναι τετραπλό τζάμι με μεμβράνες ενδιάμεσα, όχι η παλιά τζαμαρία. Έχει γίνει μελέτη θέρμανσης και οι απώλειες είναι αυτές που γράφω.

Άρα κυνηγάω Yukai πότε θα το βρώ σε καλή τιμή ή Daikin (ποιό μοντέλο; ) υπολογίζοντας άλλα 120 ευρώ για επέκταση εγγύησης;

Το ftxc35d η επέκταση διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο ,ένα τηλ στη daikin η σε κάποιον blue dealer θα σου πει ακριβώς 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2η μέρα που τρέχει το FTXC50D στο σαλόνι-χωλ.. 

Το παρακολουθώ γενικά.. Το βράδυ το αφήνω στο 20 με auto ανεμιστήρα ( και ένα nuvelle 12αρι στο υπνοδωμάτιο επίσης, ανοικτές πόρτες). 

Παραθέτω το καρδιογραφημα από χτες το βράδυ αλλά και τις απώλειες (του σαλονιού) 

Παρατήρησα χτες απόγευμα μέχρι το βράδυ που γύρισα, το είχα βάλει πάλι 20 αλλά high ανεμιστήρα και δεν έκανε ούτε ένα on off πάντως.. 

Screenshot_20240112-115506_Tapo.png

Screenshot_20231220-104308_SystemUI.png

Επεξ/σία από Papakitou

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που έπεσε αρκετά η θερμοκρασία, κάτω από τους 12,το Toyotomi Erai 24 κανει σκαλοπάτι προς τα κάτω στην κατανάλωση όπως εχω αναφέρει παλιότερα, ετσι δοκιμαζωντας βρήκα για τον χώρο μου τον τέλειο συνδυασμό απόδοσης και άνεσης όχι μόνο για το σαλόνι αλλά και για τα 2 υπνοδωμάτια .

Εξωτερική 7-10, θερμοκρασία 20, λειτουργια Sleep απο την εφαρμογη με DIY ρυθμιση της θερμοκρασιας σταθερα στους 21 και auto ανεμιστηρα.

Αποτελεσμα, η καταναλωση πεφτει στα 320-330Watt και σταδιακα εντος 30 λεπτων ανεβαινει μεχρι και τα 370watt και παραμενει μεχρι να παει η θερμοκρασια 23 οποτε κανει off. ετσι εχω σε ολο το σπιτι 84 τ.μ. σταθερη θερμοκρασια ολο το βραδυ χωρις διακυμανσεις.

Απο την αλλη με ψιλοαπογοητευσαν τα 2 midea all easy pro 9 που εχω στα υπνοδωματια γιατι το ελαχιστο τους ειναι περιπου στα 250-280watt με αρκετα συχνα on/off αφου ζεσταινουν πολυ γρηγορα τον χωρο και ισως παραπανω απο το επιθυμητο.

Οποτε προτιμω να εχω το 24αρι να δουλευει ολο το βραδυ παρα να εχω τα 2 9αρια ανοιχτα.  

IMG_7931.png

IMG_7933.png

IMG_7934.png

IMG_7935.png

Επεξ/σία από tu-luba

2 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Τώρα που έπεσε αρκετά η θερμοκρασία, κάτω από τους 12,το Toyotomi Erai 24 κανει σκαλοπάτι προς τα κάτω στην κατανάλωση όπως εχω αναφέρει παλιότερα, ετσι δοκιμαζωντας βρήκα για τον χώρο μου τον τέλειο συνδυασμό απόδοσης και άνεσης όχι μόνο για το σαλόνι αλλά και για τα 2 υπνοδωμάτια .

Εξωτερική 7-10, θερμοκρασία 20, λειτουργια Sleep απο την εφαρμογη με DIY ρυθμιση της θερμοκρασιας σταθερα στους 21 και auto ανεμιστηρα.

Αποτελεσμα, η καταναλωση πεφτει στα 320-330Watt και σταδιακα εντος 30 λεπτων ανεβαινει μεχρι και τα 370watt και παραμενει μεχρι να παει η θερμοκρασια 23 οποτε κανει off. ετσι εχω σε ολο το σπιτι 84 τ.μ. σταθερη θερμοκρασια ολο το βραδυ χωρις διακυμανσεις.

Απο την αλλη με ψιλοαπογοητευσαν τα 2 midea all easy pro 9 που εχω στα υπνοδωματια γιατι το ελαχιστο τους ειναι περιπου στα 250-280watt με αρκετα συχνα on/off αφου ζεσταινουν πολυ γρηγορα τον χωρο και ισως παραπανω απο το επιθυμητο.

Οποτε προτιμω να εχω το 24αρι να δουλευει ολο το βραδυ παρα να εχω τα 2 9αρια ανοιχτα.  

Δυστυχως αποδεικνύεται ότι η midea στη θέρμανση δε τα πάει καθολου καλά 

μηπως έχεις δοκιμάσει σε αυτό το toyotomi αυτά τα test modes που συζητάμε τώρα τελευταία ,

IMG_0379.png

4 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Βελτιωμένα λοιπόν τα νέα μοντέλα gree. Καλό αυτό.

Για τα midea, έχεις έχει τι κάνουν με follow me και υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα;

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

μηπως έχεις δοκιμάσει σε αυτό το toyotomi αυτά τα test modes που συζητάμε τώρα τελευταία ,

IMG_0379.png

Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν αν είχα 350-400W σε 24αρι. Καταναλώσεις επιπέδου Toshiba.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν αν είχα 350-400W σε 24αρι. Καταναλώσεις επιπέδου Toshiba.

Αυτή τη κατανάλωση την έχει όταν η εξωτερική είναι κάτω από 12 άμα τους περάσει στο υπογράφω ότι θα περάσει τα 700-800 και το θέμα δεν είναι η οικονομία αλλά η αφόρητη ζέστη που θα έχει σε θερμοκρασία εξωτερική που θα έπρεπε να δουλεύει στο ρελαντί 

Επεξ/σία από dimostr

4 λεπτά πριν, dimostr είπε

IMG_0379.png

Έχω δοκιμάσει τα test modes και δουλεύουν κανονικα έπεφτε μέχρι τα 250w αλλά δεν τα έχω παρακολουθήσει για πολλές ώρες να δω ποσό ακόμα πέφτει.

Το σίγουρο είναι ότι στα 250w είναι σχετικά δροσερός ο αέρας όποτε μάλλον είναι μόνο για συντήρηση του χώρου όταν δεν είσαι μέσα παρά για κανονική χρήση.

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτή τη κατανάλωση την έχει όταν η εξωτερική είναι κάτω από 12 άμα τους περάσει στο υπογράφω ότι θα περάσει τα 700-800 και το θέμα δεν είναι η οικονομία αλλά η αφόρητη ζέστη που θα έχει 

Αυτό ισχύει και με τα νεότερα gree;

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αυτό ισχύει και με τα νεότερα gree;

Αυτό ισχύει από όσα έχουμε δει εδώ για όσα κλιματιστικά έχουν στο θερμο μεγαλύτερο φορτίο 

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα δοκιμάσω πρώτα το follow me αλλά και τον ανεμιστηρα και θα σας πω 

Αυτό που με χαλάει στα midea είναι ότι όταν κάνει off ο μεγάλος ανεμιστηρας του δεν ρίχνει πολύ πολύ χαμηλά τις στροφές του όποτε δημιουργεί ένα ρεύμα χλιαρού έως κρύου αέρα.

3 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Το σίγουρο είναι ότι στα 250w είναι σχετικά δροσερός ο αέρας όποτε μάλλον είναι μόνο για συντήρηση του χώρου όταν δεν είσαι μέσα παρά για κανονική χρήση.

Άμα έξω έχει 16-17-18 και το βάλεις έτσι πίστεψε με θα σου λύσει τα χέρια από το να δουλεύει με 700 και 800 watt και να μη μπορείς να σταθείς 

Επίσης μπορείς να βάλεις σε χαμηλή ταχύτητα και να μη το καταλαβαίνεις καθόλου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αυτή τη κατανάλωση την έχει όταν η εξωτερική είναι κάτω από 12 άμα τους περάσει στο υπογράφω ότι θα περάσει τα 700-800

Όπως έχω αναφέρει ξανά δουλεύει ως εξής:

πανω από τους 12 έχει σε κανονική λειτουργία με auto ανεμιστηρα ελάχιστη 560w ενώ με sleep πέφτει στα 430-460.

κατω από τους 12 έχει 480w και 330-370w αντιστοιχα

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Επίσης μπορείς να βάλεις σε χαμηλή ταχύτητα και να μη το καταλαβαίνεις καθόλου 

Αν βαλω στο quiet ανεβαινει η καταναλωση σταδιακα

Να τονισω οτι στα 370watt η εξωτερικη μοναδα δεν ακουγεται καθολου παρα μονο ο συμπιεστης πολυ λιγο

Επεξ/σία από tu-luba
  • Like 2

47 λεπτά πριν, tu-luba είπε

Όπως έχω αναφέρει ξανά δουλεύει ως εξής:

πανω από τους 12 έχει σε κανονική λειτουργία με auto ανεμιστηρα ελάχιστη 560w ενώ με sleep πέφτει στα 430-460.

κατω από τους 12 έχει 480w και 330-370w αντιστοιχα

Αν βαλω στο quiet ανεβαινει η καταναλωση σταδιακα

Να τονισω οτι στα 370watt η εξωτερικη μοναδα δεν ακουγεται καθολου παρα μονο ο συμπιεστης πολυ λιγο

Έχω την αίσθηση ότι πλέον η gree πάει να ξεπεράσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) τη midea στο θέμα θέρμανση. Και μη ξεχνάμε ότι τα gree ΔΕΝ είναι φτιαγμένα για κλίμα Ελλάδας ( τουλάχιστον όχι για το μαλακό κλίμα των περισσότερων περιοχών).

1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Αν έχεις τη δυνατότητα προτίμησε το edge white.

Συνήθως παίζει σε καλές τιμές εδώ https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-13000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b13g3kvsg-e-ras

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να δουμε και στα πιο κρυα τι ψαρια πιανει.

Ενα αλλο αξιοσημειωτο, ειναι οτι ο αισθητηρας θερμοκρασιας του συγκεκριμενου toyotomi ειναι πολυ κοντα στην πραγματικη θερμοκρασια του χωρου και οχι στην θερμοκρασια στο υψος της μοναδας, σε αντιθεση με τα midea που εχω στα δωματια οπου βλεπουν την θερμοκρασια ψηλα και εχουν μεγαλη αποκλιση απο αυτη του χωρου.

Για παραδειγμα με ρυθμιση 21,5 κανει off και δειχνει θερμοκρασια 26 στην μοναδα. Μαλλον θα χρειαστει να τα δουλεψω με follow me για να δω πως θα συμπεριφερθουν.

Το καλο ειναι οτι εχω δυο με την ιδια συμπεριφορα οποτε δεν εχω αμφιβολια για την λειτουργια τους.

Επεξ/σία από tu-luba

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...