Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Αναλόγως τι εννοείς την πάτησες. Αν έχει το δωματιο 23-24 βαθμούς όπως λες, πόσο θες να φτάσει; Είναι ήδη πολύ ψηλά.

Αφήνεις το αιρ κοντισιον στη θερμοκρασία που θες και όταν πέσει ο χώρος παρακάτω, αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί.

Γενικά αποφεύγουμε να τοποθετούμε αιρ κοντισιον πάνω από σώματα καλοριφέρ, εκτός πια αν δεν υπάρχει αλλού διαθέσιμος χώρος.

Αν το ξεκινήσω στους 30 προτού βάλω το καλοριφέρ θα έχει διαφορά ; Λογικά όχι γιατί πάλι "θα πιάσει" θερμοκρασία από τα θερμά αέρια Ε;

Δυστυχώς φίλε 23-24 όπως Το λέω κ άμα το κλείσεις , το οτιδηποτε, σε μια ώρα πάει στράφι ότι είχες κερδίσει..

οικοδομη του 1975-1980 μαξ αλλα δυστυχώς η πλήρης ανακαίνιση με την αυτόνομη θέρμανση που ήρθα ως δέλεαρ τελικά αποδείχτηκε άνθρακας.

ειμαι στο ρετιρέ , χωρίς ιδιαίτερη έως καθόλου λογικά μόνωση από πάνω στην πλάκα κ στους 4 ορόφους δεν θερμαίνεται κανένας με καλοριφέρ εκτος  από μένα κ έναν στον δεύτερο  καθώς επίσης η πλήρης ανακαίνιση που έγραψα πιο πάνω είχαν ξεχάσει να αλλάξουν αλουμίνια .. ναι μεν έχει αλλα όχι πρόσφατης τεχνολογίας , κοινώς μπάζω παντού από θερμικές απώλειες 😕

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 minutes ago, MontzOlee said:

Αν το ξεκινήσω στους 30 προτού βάλω το καλοριφέρ θα έχει διαφορά ; Λογικά όχι γιατί πάλι "θα πιάσει" θερμοκρασία από τα θερμά αέρια Ε;

Δυστυχώς φίλε 23-24 όπως Το λέω κ άμα το κλείσεις , το οτιδηποτε, σε μια ώρα πάει στράφι ότι είχες κερδίσει..

οικοδομη του 1975-1980 μαξ αλλα δυστυχώς η πλήρης ανακαίνιση με την αυτόνομη θέρμανση που ήρθα ως δέλεαρ τελικά αποδείχτηκε άνθρακας.

ειμαι στο ρετιρέ , χωρίς ιδιαίτερη έως καθόλου λογικά μόνωση από πάνω στην πλάκα κ στους 4 ορόφους δεν θερμαίνεται κανένας με καλοριφέρ εκτος  από μένα κ έναν στον δεύτερο  καθώς επίσης η πλήρης ανακαίνιση που έγραψα πιο πάνω είχαν ξεχάσει να αλλάξουν αλουμίνια .. ναι μεν έχει αλλα όχι πρόσφατης τεχνολογίας , κοινώς μπάζω παντού από θερμικές απώλειες 😕

Το μόνο που θα σε βοηθήσει, θα είναι μία μόντα στον αισθητήρα θερμοκρασίας, ώστε να μην "τρώει" όλο το θερμό αέρα του καλοριφέρ.

Σελοτέηπ; Αφρός κάποιου είδους; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι.

Αλλιώς, το ερκον αυτό είναι πύραυλος. Κλείνεις το σώμα και λειτουργείς 24/7 το μηχάνημα σε 21-22 βαθμούς, θα σου επιτυγχάνει 22-23, με μαξ 3κβ τη μέρα, δηλαδή 75 σεντς. Εκτός πια κι αν έχεις πολύ σάπιο δωμάτιο, να πας στις 4, ευράκι.

Κρατάς την ενέργεια του σώματος ασπατάλητη, για να διοχετευτεί στο υπόλοιπο σπίτι. Ίδια θερμοκρασία θα έχεις, κερδισμένος θα είσαι, και σε άνεση και σε οικονομία, αφού δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό μέσο κλιματισμού από αντλία θερμότητας αέρος - αέρος.

• Like 3

27 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Δε σε συμφερει το καλοριφερ τοτε, καθολου. 24/7 a/c  και το συντομοτερο δυνατον καλη μονωση δώματος.

• Like 1

4 hours ago, komatoza said:

Βρε παιδιά ποιος ξέρει τι σκατα συγχρονίζει στο ATXC25D στην μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα? Σε μεσαία και πιο κάτω δεν ακούγεται τίποτα και μόλις βάλω την μεγάλη ακούγεται ένας ήχος ψηλός σαν ιμάντας, μόλις ακουμπήσω το κλιματιστικό με το χέρι σταματάει, δεν είναι το καπάκι.

Θέλει ένα από τα δύο, ή και τα 2:

1) ανασήκωση της σωλήνωσης 2-3 εκατοστά και τοποθέτηση μεταξύ αυτής και του πλαστικού της εσ. μονάδας κάποιου κομματιού από πορρώδες υλικό. Χαρτί κουζίνας; Αεροστόπ; Κάτι λίγο. Η τριβή της μονωτικής ταινίας με το πλαστικό προκαλεί μικροτριγμούς.

2) το κάλυμμα των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας τείνει επίσης να αγγίζει άλλο πλαστικό και να προκαλεί τριγμούς. Προσωπικά, έχω 2 κλιματιστικά σαν το δικό σου (ένα 9άρι και ένα 12άρι), αλλά το 12άρι μπήκε σε τοίχο που έχει πλάτη ασανσέρ (6ος όροφος...) με αποτέλεσμα να το έχει γλεντήσει η συνεχής δόνηση λόγω ασανσέρ. Η λύση που βρήκα στο γλεντημένο, είναι να απαγκιστρώνω τα 2 από τα 3 δοντάκια του καλύματος του φίλτρου - πρόσοψης της μονάδας. Αν απαγκιστρώσεις το 1, συγχρονίζουν τα άλλα 2. Αν απαγκιστρώσεις και τα 3, το νέο σημείο ισορροπίας συγχρονίζει πάλι. Θες 2/3 για να φτιάξεις κλίση που δεν επιτρέπει συγχρονισμό.

52 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

το εχεις κάνει πολύπλοκο χωρίς λόγο ,

απλά κλείνεις το καλοριφέρ (το συγκεκριμένο σώμα) και άσε το ac 24ωρο

• Like 5

Στις 11/12/2023 στις 12:10 ΜΜ, amotida είπε

Προσθήκη από κάποιον άλλο με Gree Amber

"11 τρόπους για Gree Amber:

P0 (σετ 27 gr + 5x light) => περ. 115w
P4 (σετ 26 gr + 5x light) => περ. 170w
P0 (σετ 20 gr + 5x light) => περ. 230-260w (FAN U-LOW by default)
P3 (σετ 28 gr + 5x light) => περ. 310-320w
P6 (σετ 24 gr + 5x light) => περ. 370w
P1 (σετ 29 gr + 5x light) => περ. 750w
P5 (σετ 25 gr + 5x light) => περ. 770w
P9 (σετ 21 gr + 5x light) => περ. 1250w
P7 (σετ 23 gr + 5x light) => πάνω από 1200w
P8 (σετ 22 gr + 5x light) => πάνω από 1650w
P2 (σετ 30 gr + 5x light) => πάνω από 1850w

Δεν άφησα τις λειτουργίες P7, P8, P2 να σταθεροποιηθούν, η κατανάλωση είναι πολύ υψηλή για να με ενδιαφέρει.
Ρύθμιση του επιπέδου FAN σε λειτουργία Px: set FAN + 2 x light, δοκιμασμένο σε λειτουργία P0, P4 και P6 > μπορεί να οριστεί οποιοδήποτε επιθυμητό βήμα"

το δοκίμασα και εγώ σε GREE GWH18AGD-K6DNA1 και λειτουργεί , η απορία μου ειναι : μπορω να αλλάξω τη θερμοκρασία όπως αλλάζω την ταχύτητα του ανεμιστήρα?

8 λεπτά πριν, fuzz είπε

το δοκίμασα και εγώ σε GREE GWH18AGD-K6DNA1 και λειτουργεί , η απορία μου ειναι : μπορω να αλλάξω τη θερμοκρασία όπως αλλάζω την ταχύτητα του ανεμιστήρα?

Οχι

• Like 1

23 λεπτά πριν, dimostr είπε

Οχι

Αναφορά σε κείμενο

Δηλαδή αν πειράξουμε την θερμοκρασία ακυρώνουμε τη ρύθμιση . Την ταχύτητα μπορούμε να την αλλάξουμε?

9 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Spoiler

offtopic

Θα είναι ασύμφορο να καίτε 2 διαμερίσματα λέβητα που έχει σχεδιαστεί για πολύ υψηλότερα φορτίο. Ίσως να κοίταζες αυτονόμηση με φυσικό αέριο ή με κλιματιστικά.

Αν το σπίτι είναι δικό σου, σε συμφέρει να μονώσετε την πλάκα. Εναλλακτικά βάζεις μόνωση εσωτερικά και ψευδοτάβανο. Και καινούργια κουφώματα. Πιθανώς να σε πιάνει και το εξοικονομώ.

Για το daikin, ή το αφήνεις ανοιχτό και αυτό θα πάρει μόνο του όταν πέσει η θερμοκρασία ή κλείνεις το σώμα.  Δεν υπάρχει λόγος άγχους.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, makevius είπε

Η ένδειξη της θερμοκρασίας είναι ο κωδικός για να δουλέψει σε συγκεκριμένο test mode P0,P3,P4 με συγκεκριμένα watt  

Δεν έχει να κάνει με ρύθμιση θερμοκρασίας χώρου 

την ταχύτητα του ανεμιστήρα την αλλάζεις βάζοντας την ταχύτητα που θες η την λειτουργία quiet και πατάς δυο φορές το κουμπί light 

Η ρύθμιση γενικότερα ακυρώνεται όταν σβήνεις το κλιματιστικό η όταν αλλάζεις εσυ ρύθμιση σε άλλο test mode 

Για να μπει σε κανονική λειτουργία πρέπει να σβήσεις το κλιματιστικό 

Επεξ/σία από dimostr

Ξεκινησα να διαβαζω ολα τα pinned και ειμαι ετοιμος να παω να δωσω εξετασεις. 

Πριν δυο χρονια ειχα παρει ενα tcl μετα απο προτασεις εδω στο φορουμ και μου εχει βγει καταπληκτικο. 

Τωρα ειμαι σε φαση αναζητησης κλιματιστικων για ενοικιαζομενα σε καλοκαιρινο προορισμο. Μονο ψυξη λοιπον κ οσο δυνατον καλυτερη αποδοση και vfm. Νεες κατασκευες με καλη ενεργειακη κλαση αλλα εκτεθειμενα απο παντου 24/7. Ο μηχανικος μου ειπε 2 24ρια, 2 18ρια και 2 12ρια (ειναι πολλοι χωροι) 

Υπαρχουν καποιες vfm προτασεις ψυξης χωρις πολλα πολλα αλλα features? Θα ηταν ενδιαφερον να εχουν app παρακολουθησης καταναλωσης αλλα δεν ειναι απαραιτητο. 

Για δωμάτιο με ανάγκες για 12000 btu, 50-50 ψύξη και θέρμανση το 13άρι Yukai/Arata θα φτάσει ή θα είναι οριακό; Είναι παλιό κατάστημα που έχει μετατραπεί σε καθιστικό, ψηλοτάβανο με ηλιακά κέρδη το χειμώνα λόγω τζαμαρίας αλλά και αντίστοιχη επιβάρυνση το καλοκαίρι. Κάποιο άλλο αξιόλογο κλιματιστικό; Αξιοπιστία, οικονομία και μεγάλη εγγύηση τα μόνα απαραίτητα.

3 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Ο μηχανικος μου ειπε 2 24ρια, 2 18ρια και 2 12ρια (ειναι πολλοι χωροι) 

Υπαρχουν καποιες vfm προτασεις ψυξης χωρις πολλα πολλα αλλα features? Θα ηταν ενδιαφερον να εχουν app παρακολουθησης καταναλωσης αλλα δεν ειναι απαραιτητο.

Φαντάζομαι βάσει μελέτης έδωσε αυτά τα νούμερα έτσι ?

App κατανάλωσης συνήθως πάνε στα ακριβά μοντέλα οπότε θα σου πρότεινα να τα βάλεις πάνω σε πριζες που μετράνε  κατανάλωση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

με ηλιακά κέρδη το χειμώνα λόγω τζαμαρίας

Δε νομίζω ότι αυτό αποτελεί κανένα κέρδος το χειμώνα. Ό,τι κερδίζεις σε ήλιο θα το χάνεις σε θερμομόνωση και με το παραπάνω.

Κατά τα άλλα τις ανάγκες πώς τις μέτρησες; Από εδώ;

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

2 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Για δωμάτιο με ανάγκες για 12000 btu, 50-50 ψύξη και θέρμανση το 13άρι Yukai/Arata θα φτάσει ή θα είναι οριακό; Είναι παλιό κατάστημα που έχει μετατραπεί σε καθιστικό, ψηλοτάβανο με ηλιακά κέρδη το χειμώνα λόγω τζαμαρίας αλλά και αντίστοιχη επιβάρυνση το καλοκαίρι. Κάποιο άλλο αξιόλογο κλιματιστικό; Αξιοπιστία, οικονομία και μεγάλη εγγύηση τα μόνα απαραίτητα.

Άμα οι απώλειες είναι αυτές θα φτάσει ,άλλη πρόταση κάνα daikin αλλά θα πληρώσεις έξτρα την 10 έτη εγγύηση 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...