Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι, έχω δει το συγκεκριμένο link, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω αφορά συνολικά δεδομένα κατοικίας ή διαμερίσματος και όχι μεμονωμένα όπως ενός δωματίου/χώρου που αναζητώ εγώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Καλημέρα.

Για επαγγελματικό χώρο (γραφείο, 3,3Χ6,5μ =22μ2) αναζητώ κάποιο κλιματιστικό θέρμανσης/ψύξης.

Η ιδιαιτερότητα είναι πως η μια πλευρά (3,3μ) του χώρου είναι με υαλοπέτασμα και μάλιστα με όχι την καλύτερη μόνωση τζαμιών κλπ.. Η περιοχή εγκατάστασης με αρκετά κρύα το χειμώνα

Κάποια πρόταση σας; 

σε αντιστοιχο γραφειο σε εμπορικο κεντρο, με μονοτουβλο στις δυο μεριες, βιτρινα μπροστα, τζαμαρια πισω που εμπαζε απο παντου, ειχα βαλει 18αρι mitsubishi on/off που δουλεψε πολυ καλα 15 χρονια και μετα fujitsu 24αρι inverter που δεν εφτανε, αλλα δεν ειχε τοποθετηθει ποτε με αντλια κενου.
Υποψιν οτι στο γραφειο, θα ανοιγει και η πορτα φανταζομαι. Δεν θα εισαι κλειδωμενος. 
Πατωμα μαρμαρο? πλακακια? τι εχει? Εχε υποψιν σου οτι το πατωμα δεν θα ζεσταθει ποτε, και ειναι μονιμα ενα μεσο που σε κρυωνει καθως ακουμπανε τα ποδια σου. Οπωσδηποτε χαλακι κατω απο το γραφειο και παχυ οσο γινεται.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Ναι, έχω δει το συγκεκριμένο link, αλλά από ό,τι καταλαβαίνω αφορά συνολικά δεδομένα κατοικίας ή διαμερίσματος και όχι μεμονωμένα όπως ενός δωματίου/χώρου που αναζητώ εγώ

Αφορά το χώρο που θες να καλύψεις , τώρα εαν αυτό είναι σπίτι είναι δωμάτιο είναι διάδρομος είναι οτιδήποτε αυτό είναι αδιάφορο και δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα που θα βγει και το αποτέλεσμα είναι πόση ενέργεια χρειάζεται ο συγκεκριμένος χώρος που θες να καλύψεις  για θέρμανση/ψυξη 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Εχε υποψιν σου οτι το πατωμα δεν θα ζεσταθει ποτε

Το πάτωμα θα έχει σχεδόν την ίδια θερμοκρασία με τον αέρα.

2 ώρες πριν, Joe22 είπε

Καλημέρα.

Για επαγγελματικό χώρο (γραφείο, 3,3Χ6,5μ =22μ2) αναζητώ κάποιο κλιματιστικό θέρμανσης/ψύξης.

Η ιδιαιτερότητα είναι πως η μια πλευρά (3,3μ) του χώρου είναι με υαλοπέτασμα και μάλιστα με όχι την καλύτερη μόνωση τζαμιών κλπ.. Η περιοχή εγκατάστασης με αρκετά κρύα το χειμώνα

Κάποια πρόταση σας; 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Οδηγίες συμπλήρωσης κάτω από το ερωτηματολόγιο.

• Thanks 1

Καλη χρόνια σε όλους .

Σε χώρο 18τετρ ,σαλόνι κουζίνα θα αλλαχθεί το a/c και αναζητώ συμβουλές από πιο έμπειρους .

Εκανα το υπολογισμό της elith και έχω απώλειες 4000 watt.

Ανώτατο ποσο 1100€ με τοποθέτηση . Αττική , κοντά σε θάλασσα . Ψύξη -θέρμανση 70-30% .

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το πάτωμα θα έχει σχεδόν την ίδια θερμοκρασία με τον αέρα.

καμια 10αρια βαθμους κατω απο τον την θερμοκρασια του αερα. Στις πολυ κρυες ημερες, παιζει να ειναι και πιο χαμηλα. 

1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

καμια 10αρια βαθμους κατω απο τον την θερμοκρασια του αερα. Στις πολυ κρυες ημερες, παιζει να ειναι και πιο χαμηλα. 

Γνωστός αστικός μύθος.

@andreaspA δες λίγο αυτό και θα καταλάβεις γιατί έχεις τη λανθασμένη εντύπωση που είπες πιο πάνω.

• Like 5

50 minutes ago, andreaspA said:

Εγώ λέω ότι έχεις δίκιο. Είναι γνωστό το ότι ο κρύος αέρας που περνάει μέσα από ένα θερμό στοιχείο για να θερμανθεί, ΔΕΝ ζεσταίνει τις επιφάνειες. Πρέπει να πάψουμε να χρησιμοποιούμε καλοριφέρ, σόμπες, αερόθερμα και κάθε σώμα θέρμανσης που δε λειτουργεί επαγωγικά.

Μόνο τζάκια ανοικτού τύπου, μαγκάλια και χοντρά ρούχα. Αυτή είναι η αληθινή θέρμανση.

9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ακριβώς.

Εδώ μέσα μάθαμε ότι το χειμώνα είναι το ίδιο να πατάς με γυμνό πόδι στο δρύινο δάπεδο με το να πατάς στο μάρμαρο/πλακάκι.

Ποιος είπε ότι είναι το ίδιο;

Σημασία (σε αυτό που συζητάμε) έχει πώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη θερμοκρασία, όχι αν έχουν την ίδια.

ΟΚ, είπε ο andreaspA αυτό που είπε, παρέθεσες εσύ ένα video που τον ακυρώνει, συγχαρητήρια.

Η ουσία είναι ότι πατάς κάτω και αντιλαμβάνεσαι χαμηλή θερμοκρασία. Το ότι έχουν την ίδια με τον αέρα (άρα την ίδια θερμοκρασία θα είχε το μάρμαρο με το δρύινο), πόση σημασία έχει εν τέλει;

Κι αυτό που λέω, μπορεί να επεκταθεί και στο κλασικό κλιματισμός vs πετρέλαιο. Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να εξισώσω αυτά τα δύο μέσα θέρμανσης, πόσω μάλλον να βγάλω μπροστά τον κλιματισμό όπως έχετε κάνει εδώ στο παρελθόν. Για αίσθηση μιλάμε, όχι για οικονομία κ.λπ..

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σημασία (σε αυτό που συζητάμε) έχει πώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη θερμοκρασία, όχι αν έχουν την ίδια.

ΟΚ, είπε ο andreaspA αυτό που είπε, παρέθεσες εσύ ένα video που τον ακυρώνει, συγχαρητήρια.

Η ουσία είναι ότι πατάς κάτω και αντιλαμβάνεσαι χαμηλή θερμοκρασία. Το ότι έχουν την ίδια με τον αέρα (άρα την ίδια θερμοκρασία θα είχε το μάρμαρο με το δρύινο), πόση σημασία έχει εν τέλει;

Κι αυτό που λέω, μπορεί να επεκταθεί και στο κλασικό κλιματισμός vs πετρέλαιο. Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να εξισώσω αυτά τα δύο μέσα θέρμανσης, πόσω μάλλον να βγάλω μπροστά τον κλιματισμό όπως έχετε κάνει εδώ στο παρελθόν. Για αίσθηση μιλάμε, όχι για οικονομία κ.λπ..

Θα ήταν πιο ζεστό το πάτωμα αν αντί για κλιματιστικό ανάβες καλοριφέρ;

1 minute ago, phanispal said:

Εγώ αισθάνομαι ότι το σκουριασμένο μαγκάλι που μου κληροδότησε ο παππούς μου ο Τάσος, είναι το καλύτερο. Δε μπλέκεις με αυτά τα αφύσικα που μπλέκετε όλοι οι ερκοντισιονακηδες και οι καλοριφεράκηδες, δηλαδή κάποιο υγρο και κάποιο μέταλλο ως μεταφορείς και εναλλάκτες θέρμανσης.

Αντίθετα, το ίδιο το μέσο θέρμανσης είναι ο αγωγός και εναλλάκτης της. Εκτός αυτού, ψήνω λουκάνικα στο σαλόνι μου, κάτι που εσείς οι μεταμοντέρνοι με τους κυκλοφορητές και τους συμπιεστές, δε θα καταφέρετε ποτέ. Αχ, δεν τα σιάνουν πια, όπως παλιά!

• Haha 1

Έχει κανείς εμπειρία ή άποψη για το "μικρό" ATXC20C DAIKIN? Εκτός από Pdesign, όλα τα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με το atxc25c. Προτιμώ daikin, και θέλω λίγο μικρότερο από το 25c. 

image.png.4a6edc947db6fb2a09dc6511dc174044.png

... δωμάτιο 11μ2 με απώλειες 1200 watt ... 

13 λεπτά πριν, sap00 είπε

Έχει κανείς εμπειρία ή άποψη για το "μικρό" ATXC20C DAIKIN? Εκτός από Pdesign, όλα τα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά είναι ίδια με το atxc25c. Προτιμώ daikin, και θέλω λίγο μικρότερο από το 25c. 

image.png.4a6edc947db6fb2a09dc6511dc174044.png

Αν το βρεις σε καλή τιμή, χτύπα.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...