Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, liakjim said:

Γιατί 10>3.

Εσύ θα αποφασίσεις αν αξίζει να δώσεις 100€ ή θα έχεις το ρίσκο μιας εκτός εγγύησης συσκευής.

Απλα, τα κλιματιστικα, δεν θα πολυδουλευονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει κανεις εδω, που να κανει μικρη χρηση των κλιματιστικων του;
Τι εννοω μικρη;
30 μερες το καλοκαιρι, στις απολυτες ζεστες,
και 30 μερες το χειμωνα, στα απολυτα κρυα.
Οχι λιγο καθε μερα, ουτε ολο το χρονο.

Αν υπαρχουν τετοιοι συμφορουμιτες εδω μεσα,
και οχι αυτοι που ξυπνουν-κοιμουνται, σκεφτονται, αναπνεουν,
μονο με κλιματιστικο,
ας πουν αυτοι, καθε ποτε τα συντηρουν,
για αυτη τη μικρη χρηση.

---
Προσωπικα, ειμαι υπερ των 'εφαπαξ' εξοδων.
Προτιμω, αν εκτιμω οτι αξιζει,
να τα δωσω μια φορα, μια κι εξω που λενε,
παρα να αναλαβω μια υποχρεωση, εστω και 100 ευρω, για καθε ετος.

Πχ αγορασα εγγυηση για το mac μου, επεκταση,
τα εδωσα μια φορα κατα την αγορα, τελος.
Το οτι καθε χρονο, βρεξει χιονισει, πρεπει να πληρωνω, οχι την εξτρα εγγυηση,
αλλα τεχνικο να ερθει να κανει συντηρηση, ειναι κατι που με χαλαει.
Για με την 'φαρα' των τεχνικων, εχω σχεδον ΜΟΝΟ κακες εμπειριες. Διαρκως, καθε μηνα, παρακαλαω εναν τεχνικο καποιου ειδους, να ερθει, να τον πληρωσω, για να μου κανει μιση δουλεια! Τον ενα μηνα τον αλουμινα, τον αλλο μηνα τον μαραγκο, τον αλλο μηνα τον υδραυλικο, τον αλλο μηνα τον ηλεκτρολογο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαρεθηκα, κουραστηκα!

Ναι, παω το αμαξι μου σε ετησιο ελεγχο καθε χρονο, δεν μπορω να κανω αλλιως.
Αλλα οπου μπορω να το αποφυγω, το αποφευγω.

---
Στα παλια μας κλιματιστικα, φωναζαμε ψυκτικο μια φορα στη δεκαετια.
Και αυτο, ετσι, εθιμοτυπικα.
Ουτε δυσλειτουργιες ειχαν, ουτε οτι δεν εψυχαν.
---
Σε επομενη φαση, θα θεσμοθετηθει και ενας 'αραπης' να ερχεται να χαιδευει το κλιματιστικο καθε μηνα, για να εχει καλυτερη αποδοση.
Σε οποιον αρεσει φυσικα.
---

Ελπιζω να μην ειναι ολοι εδω heavy duty users,
να ακουσουμε και καμια αλλη αποψη.

Επεξ/σία από mindreader
  • Thanks 1

Μα δεν σε υποχρεώνει κανείς. Είναι απλά μια επιπλέον επιλογή. Αν δεν θέλεις μην το κάνεις. Αν μάλιστα σκεπάζεις τα κλιματιστικά με ένα ναυλον ή ένα σεμεδάκι τις υπόλοιπες 305 μέρες του χρόνου για να μην σκονίζονται άσκοπα τα φίλτρα, είσαι κομπλέ.... 

Προφανώς για τέτοια χρήση, δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να ασχολείται κανείς με αυτό το forum... 

• Like 1

4 λεπτά πριν, mindreader είπε

Τι εννοω μικρη;

μονο με κλιματιστικο,
για αυτη τη μικρη χρηση.

---

Για με την 'φαρα' των τεχνικων, εχω σχεδον ΜΟΝΟ κακες εμπειριες. Διαρκως, καθε μηνα, παρακαλαω εναν τεχνικο καποιου ειδους, να ερθει, να τον πληρωσω, για να μου κανει μιση δουλεια! Τον ενα μηνα τον αλουμινα, τον αλλο μηνα τον μαραγκο, τον αλλο μηνα τον υδραυλικο, τον αλλο μηνα τον ηλεκτρολογο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαρεθηκα, κουραστηκα!

---
---
Σε επομενη φαση, θα θεσμοθετηθει και ενας 'αραπης' να ερχεται να χαιδευει το κλιματιστικο καθε μηνα, για να εχει καλυτερη αποδοση.
Σε οποιον αρεσει φυσικα.
---

Περίπου τέτοια χρήση κάνω εγώ. Κάθε χρόνο καθαρισμός των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων και αντίστοιχα αν χρειάζεται συντήρηση. Τα φίλτρα το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα τα ελέγχω και τους κάνω καθαρισμό λόγω εντατικής χρήσης.

Κόστος συντήρησης κάθε κλιματιστικύ 50€ το οποίο περιλαμβάνει λύσιμο των πλαστικών και καθαρισμό/απολύμανση κλπ.

Αν εννοείς το εφάπαξ των 100€ της daikin αφορά εγγύηση και όχι συντήρηση.

• Like 1

Ρε συ μαηντριντερ, δεν κανεις τον κοπο να δεις μερικες σελίδες πίσω, και καταβάλλεις ένα γιγάντιο κόπο να γράψεις σεντόνια με νόημα 5 γραμμών.

Έχει ειπωθεί πολλάκις -είναι και κοινή λογική- πως για εξοχικές κατοικίες, που επισκέπτεσαι σπάνια, δεν πολυκοιτάς ενεργειακά, ούτε ποιότητες και θόρυβο, αλλά μακρόπνοη εγγύηση. Μποςς, σέντο κλπ κλπ μάρκες.

Αν είσαι Αθηναίος με εξοχικό στην Κω ή τη Λέσβο, που τρίημερα και ΣΚ δεν παίζουν, οι καταναλώσεις σου θα αφορούν 15-30 μέρες το χρόνο. Άρα οι αποσβέσεις επιμηκύνονται στο διηνεκές ως προς ενέργεια, παίζεις μπάλα με το ίδιο το κόστος της μονάδας/ έτος --> εγγύηση μεγάλη --> δε θα χάσεις τα χρήματά σου αν έχεις mechanical failure (αφού wear/φθορά δεν υφίσταται).

• Like 1

4 minutes ago, MikhailBakurin said:

Ρε συ μαηντριντερ, δεν κανεις τον κοπο να δεις μερικες σελίδες πίσω, και καταβάλλεις ένα γιγάντιο κόπο να γράψεις σεντόνια με νόημα 5 γραμμών.

Έχει ειπωθεί πολλάκις -είναι και κοινή λογική- πως για εξοχικές κατοικίες, που επισκέπτεσαι σπάνια, δεν πολυκοιτάς ενεργειακά, ούτε ποιότητες και θόρυβο, αλλά μακρόπνοη εγγύηση. Μποςς, σέντο κλπ κλπ μάρκες.

Αν είσαι Αθηναίος με εξοχικό στην Κω ή τη Λέσβο, που τρίημερα και ΣΚ δεν παίζουν, οι καταναλώσεις σου θα αφορούν 15-30 μέρες το χρόνο. Άρα οι αποσβέσεις επιμηκύνονται στο διηνεκές ως προς ενέργεια, παίζεις μπάλα με το ίδιο το κόστος της μονάδας/ έτος --> εγγύηση μεγάλη --> δε θα χάσεις τα χρήματά σου αν έχεις mechanical failure (αφού wear/φθορά δεν υφίσταται).

Αρα, αν καταλαβαινω, καλα, σε αυτη την περιπτωση, θεωρεις οτι δεν ειναι α'προτεραιοτητα, ουτε η επεκταση εγγυησης, ουτε καθε ετος συντηρηση. Σωστα;

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Τι εννοω μικρη;

μονο με κλιματιστικο,
για αυτη τη μικρη χρηση.

---

---
---
Σε οποιον αρεσει φυσικα.
---

image.gif.df941e390b3fed40d2a7f38992839273.gif

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Απλα, τα κλιματιστικα, δεν θα πολυδουλευονται.

Και αν σου καεί στον 4ο χρόνο;

• Like 1

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός κλιματιστικού για το σαλόνι 18.000btu για χρήση τόσο για θέρμανση (αυτή τη στιγμή έχω θερμοπομπούς) όσο και για ψύξη. Το σπίτι βρίσκεται Αιγάλεω. Λόγω κάποιων δωροεπιταγών που έχω στο Πλαίσιο θα με εξυπηρετούσε η αγορά να γίνει από εκεί. Έχω φιλτράρει στο παρακάτω λινκ αυτά που είναι κλάσης Α+++ για ψύξη και Α++ για θέρμανση. Αξίζει κάποιο από τα παρακάτω?

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/18-000-btu-h?location=categories%3dΚλίμα+Σπιτιού%2cΚλιματισμός%2cΚλιματιστικά+τοίχου%3bnominal+capacity%3d18.000+btu%2fh%3benergy+class+for+cooling%3da%2b%2b%2b%3benergy+class+ave+zone+-+heating%3dΑ%2b%2b

37 λεπτά πριν, G30RGE είπε

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός κλιματιστικού για το σαλόνι 18.000btu για χρήση τόσο για θέρμανση (αυτή τη στιγμή έχω θερμοπομπούς) όσο και για ψύξη. Το σπίτι βρίσκεται Αιγάλεω. Λόγω κάποιων δωροεπιταγών που έχω στο Πλαίσιο θα με εξυπηρετούσε η αγορά να γίνει από εκεί. Έχω φιλτράρει στο παρακάτω λινκ αυτά που είναι κλάσης Α+++ για ψύξη και Α++ για θέρμανση. Αξίζει κάποιο από τα παρακάτω?

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/18-000-btu-h?location=categories%3dΚλίμα+Σπιτιού%2cΚλιματισμός%2cΚλιματιστικά+τοίχου%3bnominal+capacity%3d18.000+btu%2fh%3benergy+class+for+cooling%3da%2b%2b%2b%3benergy+class+ave+zone+-+heating%3dΑ%2b%2b

Κανένα.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-asyg18kmte-aoyg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_3959724

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-perfera-atxm-arxm50r-klimatistiko-18-000-btu-h_3665119

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-ecolandia-series-asyg053klca-aoyg053klca-klimatistiko-18-000-btu-h_3959597

• Thanks 1

6 hours ago, liakjim said:

image.gif.df941e390b3fed40d2a7f38992839273.gif

Και αν σου καεί στον 4ο χρόνο;

Εστειλα ενα ιδιαιτερα εξεζητημενο mail στην Daikin, για ολα αυτα τα θεματα. Να δω τι θα μου απαντησουν. Εξαλλουν εχετε πει και οντως το εχω διαπιστωσει και εγω, οτι εχουν πολυ καλο after sales support. Για να δουμε αν θα βρεθει χρυση τομη στο τι θελω εγω και το τι μπορει να δωσουν αυτοι. Θα επανελθω εδω λογικα, επ'αυτου...

• Sad 1

24 minutes ago, mindreader said:

Εστειλα ενα ιδιαιτερα εξεζητημενο mail στην Daikin, για ολα αυτα τα θεματα. Να δω τι θα μου απαντησουν. Εξαλλουν εχετε πει και οντως το εχω διαπιστωσει και εγω, οτι εχουν πολυ καλο after sales support. Για να δουμε αν θα βρεθει χρυση τομη στο τι θελω εγω και το τι μπορει να δωσουν αυτοι. Θα επανελθω εδω λογικα, επ'αυτου...

Καλά έκανες....

Επιτέλους, πρέπει να μάθουμε να ρωτάμε τις σωστές ερωτήσεις....

42 λεπτά πριν, mindreader είπε

Για να δουμε αν θα βρεθει χρυση τομη στο τι θελω εγω και το τι μπορει να δωσουν αυτοι.

Θέλεις να μας ενημερώσεις για το τι θέλεις και τι ζητάς να σου δώσουν? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, sap00 said:

Θέλεις να μας ενημερώσεις για το τι θέλεις και τι ζητάς να σου δώσουν? 

Αν μπορουν να παρεχουν ενιαιο πακετο 'επεκταση εγγυησης + συντηρηση ετησια απο τεχνικο της daikin', με εφαπαξ πληρωμη-προπληρωμη, συνολικα, για ολα, απο τωρα, χωρις προσθετες μελλοντικες επιβαρυνσεις. Να πληρωσω μια φορα, και να μην ξανασχοληθω.

Επισης, αν μπορουν να αναλαβουν αυτοι την ευθυνη να με καλουν ετησιως για το ραντεβου της ετησιας συντηρησης (κι οχι να παρακαλω εγω την καθε μαστορατζα). Ξανα οπως και πιο πανω: Να πληρωσω μια φορα, και να μην ξανασχοληθω.

---

Οπως λεμε και στην πληροφορικη, τα καλυτερα συστηματα απο πλευρας για ζητηματα συντηρηση ειναι τα unattended.

Μπελαδες στο κεφαλι μου δεν θα βαλω.

Θα παω να βαλω και το σταθερο στη δεη και τελος.

Αλλιως, να ασχολουμαι, σαν σκοπο ζωης, καθε μερα, ποσο πηγε η δεη και πως τα παει το κλιματιστικο. Αρκετα με τις μλκιες που μας εχουν φαει κυριολεκτικα τη ζωη. Να τυχει κατι εκτακτο, να τυχει, ηταν εκτακτο. Οπως ειπα, καθε μηνα, τον τελευταιο χρονο, παρακαλαω και μια αλλη ειδικοτητα μαστορα να ερθει σπιτι. Αρκετα, οπου μπορω θα τα στησω να μην ξανασχοληθω, παρα μονο σε τρελα εκτακτη κατασταση.

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...