Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 21/12/2023 στις 4:39 ΜΜ, liakjim είπε

Το fujitsu θα πρέπει να είναι λίγο πιο οικονομικό σε λειτουργία (μη με ρωτήσεις στη τσέπη τι σημαίνει) αλλά το edge θα πρέπει να είναι λίγο πιο αθόρυβο και έχει υπερδιπλάσια εγγύηση. Σου είπα την άποψή μου, αλλά θα πρέπει να τα ζυγίσεις εσύ.

Ρίξε άλλη μια για το σαλόνι (35τμ ή όσα είναι), αλλάζοντας κατάλληλα αριθμό ανοιγμάτων και εκτεθειμένους τοίχους κτλ . Δείξε μας αν θέλεις και τις απαντήσεις που έβαλες.

ΥΓ Μάλλον δεν θα σε συμφέρει η μεταφορά. Αυτό θα σε πάει 120-140€ πίσω αν και προσωπικά σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη θα έβαζα το f&u αγγελία και θα έβαζα πάλι με συνεννόησή του 2 μηχανήματα πχ ένα 13άρι yukai + ένα 10άρι yukai  (δύσκολο να συνεννοηθείς το ξέρω, οπότε μάλλον θα βρούμε κάτι καλό για το υπνοδωμάτιο) .

Ευχαριστώ πολύ. Τελικά παράγγειλα το Toshiba edge white 13000 και ο Θεός βοηθός .!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια γνώμη σας παρακαλώ

Είμαι για αγορά 15 κλιματιστικών για ενοικιαζόμενα δωμάτια και αντικατάσταση των ήδη εγκατεστημένων 20ετίας. Με ενδιαφέρει περισσότερο η απόδοση στην ψύξη για τους καλοκαιρινούς μήνες

Τοπικός αντιπρόσωπος δίνει το

https://www.skroutz.gr/s/9183491/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-DM25VA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html

στα 480 ευρώ συν την τοποθέτηση 90 ευρώ. Δηλαδή συνολική τιμή στα 570 το ένα. Όποτε τον χρειάζομαι για επισκευές και συντηρήσεις στα υπάρχοντα πάντα θα έρθει το πολύ την επόμενη ημέρα. Παρόλο που έρχεται σχετικά γρήγορα συνεχώς με δαγκώνει στο κοστολόγιο των εργασιών. Ποτέ δεν κόβει απόδειξη.

Γνωστή κόκκινη αλυσίδα που το όνομα της ξεκινά από Κ μου δίνει το

https://www.skroutz.gr/s/35705985/Fujitsu-ASYG025KPCA-AOYG025KPCA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html

στα 530 ευρώ και δωρεάν τοποθέτηση. Δεν έχω ιδέα όμως τι γίνεται από θέμα υποστήριξης σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην δουλειά μου από το να μην μπορείς να διορθώσεις πρόβλημα σε δωμάτιο πελάτη εγκαίρως. 

7 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Μια γνώμη σας παρακαλώ

Είμαι για αγορά 15 κλιματιστικών για ενοικιαζόμενα δωμάτια και αντικατάσταση των ήδη εγκατεστημένων 20ετίας. Με ενδιαφέρει περισσότερο η απόδοση στην ψύξη για τους καλοκαιρινούς μήνες

Τοπικός αντιπρόσωπος δίνει το

https://www.skroutz.gr/s/9183491/Mitsubishi-Electric-MSZ-MUZ-DM25VA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html

στα 480 ευρώ συν την τοποθέτηση 90 ευρώ. Δηλαδή συνολική τιμή στα 570 το ένα. Όποτε τον χρειάζομαι για επισκευές και συντηρήσεις στα υπάρχοντα πάντα θα έρθει το πολύ την επόμενη ημέρα. Παρόλο που έρχεται σχετικά γρήγορα συνεχώς με δαγκώνει στο κοστολόγιο των εργασιών. Ποτέ δεν κόβει απόδειξη.

Γνωστή κόκκινη αλυσίδα που το όνομα της ξεκινά από Κ μου δίνει το

https://www.skroutz.gr/s/35705985/Fujitsu-ASYG025KPCA-AOYG025KPCA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html

στα 530 ευρώ και δωρεάν τοποθέτηση. Δεν έχω ιδέα όμως τι γίνεται από θέμα υποστήριξης σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην δουλειά μου από το να μην μπορείς να διορθώσεις πρόβλημα σε δωμάτιο πελάτη εγκαίρως. 

Πως και θα πάρεις μηχανήματα χωρίς έστω Hotel menu; Δεν τα λυπάσαι με ρύθμιση στους 18 το καλοκαίρι κτλ;
Μηχανήματα inverter είναι οποιαδήποτε επισκευή θα πάρει κάποιες μέρες. Πάρε 1-2 παραπάνω για άμεση αντικατάσταση και φτιάχνεις το χαλασμένο με ησυχία και λιγότερα έξοδα.

• Like 3

14 minutes ago, Klausx said:

Πως και θα πάρεις μηχανήματα χωρίς έστω Hotel menu; Δεν τα λυπάσαι με ρύθμιση στους 18 το καλοκαίρι κτλ;
Μηχανήματα inverter είναι οποιαδήποτε επισκευή θα πάρει κάποιες μέρες. Πάρε 1-2 παραπάνω για άμεση αντικατάσταση και φτιάχνεις το χαλασμένο με ησυχία και λιγότερα έξοδα.

Έλα ντε! Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε κλιματιστικά "τοίχου". Σ ευχαριστώ. Μέχρι τώρα βασιζόμουν στα καρτόκλειδα.  Έχεις να προτείνεις κάτι περίπου σ αυτά τα χρήματα; Ανεβαίνω και λίγο παραπάνω για τις αξιόπιστες μάρκες

18 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Έλα ντε! Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε κλιματιστικά "τοίχου". Σ ευχαριστώ. Μέχρι τώρα βασιζόμουν στα καρτόκλειδα.  Έχεις να προτείνεις κάτι περίπου σ αυτά τα χρήματα; Ανεβαίνω και λίγο παραπάνω για τις αξιόπιστες μάρκες

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/leon

• Thanks 1

Στο παρακάτω video (έχω μαυρίσει την εικόνα) , θα ακουστούν οι εξωτερικές μονάδες 3 κλιματιστικών τα οποία έχουν ηχογραφηθεί στην ίδια απόσταση από το κινητό (στεκόμουν στο επίπεδο του εδάφους και τα κλιματιστικά ήταν στο μπαλκόνι τους δλδ σε ύψος κάπου 2μ και απόσταση κάπου 3-3,5μ ) . Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 6C.  Σε τυχαία σειρά θα ακούσετε ένα MSZ/MUZ-SF50VE, ένα yukai 24K και ένα asyg24kmta. Πείτε μου ποιο είναι ποιο:

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στο παρακάτω video (έχω μαυρίσει την εικόνα) , θα ακουστούν οι εξωτερικές μονάδες 3 κλιματιστικών τα οποία έχουν ηχογραφηθεί στην ίδια απόσταση από το κινητό (στεκόμουν στο επίπεδο του εδάφους και τα κλιματιστικά ήταν στο μπαλκόνι τους δλδ σε ύψος κάπου 2μ και απόσταση κάπου 3-3,5μ ) . Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 6C.  Σε τυχαία σειρά θα ακούσετε ένα MSZ/MUZ-SF50VE, ένα yukai 24K και ένα asyg24kmta. Πείτε μου ποιο είναι ποιο:

Το πρώτο πρέπει να είναι Toshiba το δεύτερο Mitsubishi 

• Like 1

21 ζητηση , ειναι τοσο αστειες οι καταναλωσεις ειδικα οταν οι εξωτερικες θερμοκρασιες δε περνανε σε αρνητικους αριθμους που ειναι να αναρωτιεται κανεις 

image.png.e677ae21e8d40edef0f1795f0d170f9e.pngimage.png.ada9072721f0e142277f9b2013329fb0.pngimage.png.bdee905c26c19941829203a3cfa9f937.png

• Like 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

1 Toshiba
2 Fujitsu
3 Mitsu

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το daikin sensira 12.000btu από τότε που το εγκατέστησαν κάνει ακριβώς σαν να μπαίνει αέρας από μια χαραμάδα που ανεβοκατεβαίνει η ένταση του. Δεν ξερω εάν το κάνει μόνο όταν φυσάει έξω. Μάλλον όχι είναι άσχετο. Γιατί από που μπορεί να μπαζει αέρα και να επηρεάζει τόσο πολυ την δικιά του σταθερή ροή? Μιλάμε για διαρκή αλλαγή στην ροή αέρα ακριβώς σαν να ακούς να φυσάει έξω. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι παρόμοιο σε δικο σας κλιματιστικό?

Επίσης έχει κάποιος feedback από το παλιό Mitshubishi MSZ-CGE25VA? Η γενικότερα από αυτή την σειρά?

Επεξ/σία από PhoneKiller

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είσαι θεός!

Πως το κατάλαβες ρε θηρίο;

Το Toshiba από τον θόρυβο του συμπιεστή, το Mitsubishi από τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Αν είχες βάλει αντί για ΚΜ  το klca θα μου το δυσκόλευες χαχα

• Like 1

Μόλις τώρα, Klausx είπε

Αν είχες βάλει αντί για ΚΜ  το klca θα μου το δυσκόλευες χαχα

Μπα, κάτω από τους 8-9C, το klca ήταν εξίσου τάφος (επίσης από αυτά που λένε μέλη, μάλλον το asyg071klca είναι αθόρυβο σαν το KM αλλά ακόμη δεν το πιστεύω αν δεν το ακούσω ο ίδιος) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπα, κάτω από τους 8-9C, το klca ήταν εξίσου τάφος (επίσης από αυτά που λένε μέλη, μάλλον το asyg071klca είναι αθόρυβο σαν το KM αλλά ακόμη δεν το πιστεύω αν δεν το ακούσω ο ίδιος) .

Έχω παρατηρήσει μία μικρή διαφορά ίσως να έτυχε. Στον εσωτερικό ανεμιστήρα σίγουρα έχουν μεγάλη διαφορά το ΚΜ πρέπει να είναι πολύ πιο ομαλό.

Επεξ/σία από Klausx

Μόλις τώρα, Klausx είπε

Στον εσωτερικό ανεμιστήρα σίγουρα έχουν μεγάλη διαφορά το ΚΜ πρέπει να είναι πολύ πιο ομαλό.

Ισχύει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...