Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, dimo69 είπε

η μία η χαλκοσωλήνα ήταν λίγο μεγαλύτερη από αυτή του κλιματιστικού για να μπει μέσα και να την κολλήσουν.

Συγγνώμη, σου άλλαξαν διάμετρο στις σωληνώσεις; 🫣

@Klausx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

40 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά ποιος κολλάει με άζωτο μέσα στις σωλήνες για να μη δημιουργηθούν οξείδια τα οποία θα ταξιδέψουν και μπορεί να φράξουν κάτι;

Αυτό είναι το σωστό και το έχουμε αναφέρει, πλέον υπάρχουν καλά εκχειλωτικά μαζί με τα ειδικά ρακορ που δίνουν μερικοί κατασκευαστές δεν υπάρχει θέμα.

Το πιο βασικό είναι να μην έχει τσάκισμα που δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο κυρίως στα μηχανήματα που έχουν γίνει μεταφορά με τις ίδιες σωληνώσεις.

Έχουμε και την μανία μερικοί να κοιτάμε κάτω από μονώσεις...🤣

Screenshot_75.png.2c9ffa439d0f7d88465b3ac9403f21b2.png

• Sad 1

25 λεπτά πριν, marmaris είπε

Φανταζομαι οτι θα καταλαβεις ποιο ειναι σε ποιο.......😉😄😄😄

Screenshot_20231217-072204.png

Screenshot_20231217-073059.png

Γιατί δεν ενεργοποιείς το follow me στο midea;

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Klausx

Έβαλαν 1/2' εάν άκουσα καλά στην μεγάλη.

Την λεπτή ίδια διάμετρο απλά την άνοιξαν περισσότερο ένα σαν τρυπάνι και μπήκε η μία στην άλλη, μετά συγκόλληση.

Για τεστ τι πρέπει να τσεκαρω?

Και τι τύπου θερμόμετρο πρέπει να έχω?

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Klausx

1 λεπτό πριν, dimo69 είπε

Έβαλαν 1/2' εάν άκουσα καλά στην μεγάλη.

Την λεπτή ίδια διάμετρο απλά την άνοιξαν περισσότερο ένα σαν τρυπάνι και μπήκε η μία στην άλλη, μετά συγκόλληση.

Για τεστ τι πρέπει να τσεκαρω?

Απλά το εσωτερικό έχει 3/8" με μαστό(που έκοψαν) 1/2" γιαυτό μπήκε μέσα η σωλήνα, δεν είναι πρόβλημα.

Άραγε να προτείνει η Toshiba το διαφορετικό μοντέλο εξωτερικής μονάδας; Κάνε μία ερώτηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί δεν ενεργοποιείς το follow me στο midea;

η αληθεια ειναι οτι το δουλευω απο την εφαρμογη και ΔΕΝ το εχω σκεφτει.......θα το δοκιμασω!!!

Λοιπον ερωτηση......αν εχω ενεργοποιηση το follow me στο τηλεκοντρολ το αφησω μονιμα ανοιχτο σεταρισμενο  ,αλλα το κλιματιστικο το ανοιγω  απο την εφαρμογη ......θα λειτουργει το follow me ή δεν το ενεργοποιει η εφαρμογη ακομα και αν το εχω εγω μονιμα ανοιχτο στο τηλεκοντρολ?

Επεξ/σία από marmaris

49 λεπτά πριν, Klausx είπε

Αυτό είναι το σωστό και το έχουμε αναφέρει, πλέον υπάρχουν καλά εκχειλωτικά μαζί με τα ειδικά ρακορ που δίνουν μερικοί κατασκευαστές δεν υπάρχει θέμα.

Το πιο βασικό είναι να μην έχει τσάκισμα που δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο κυρίως στα μηχανήματα που έχουν γίνει μεταφορά με τις ίδιες σωληνώσεις.

Έχουμε και την μανία μερικοί να κοιτάμε κάτω από μονώσεις...🤣

Screenshot_75.png.2c9ffa439d0f7d88465b3ac9403f21b2.png

Δούλευε ?

24 λεπτά πριν, marmaris είπε

η αληθεια ειναι οτι το δουλευω απο την εφαρμογη και ΔΕΝ το εχω σκεφτει.......θα το δοκιμασω!!!

Λοιπον ερωτηση......αν εχω ενεργοποιηση το follow me στο τηλεκοντρολ το αφησω μονιμα ανοιχτο σεταρισμενο  ,αλλα το κλιματιστικο το ανοιγω  απο την εφαρμογη ......θα λειτουργει το follow me ή δεν το ενεργοποιει η εφαρμογη ακομα και αν το εχω εγω μονιμα ανοιχτο στο τηλεκοντρολ?

Θεωρητικά ανα κάποια λεπτά θα πρέπει να στέλνει σήμα οποτε εαν είναι ανοιχτό θα το πιάνει , μόνο με δοκιμή θα το δεις όμως σίγουρα 

• Like 1

1 ώρα πριν, dimo69 είπε

Δύο τέτοια

https://www.skroutz.gr/s/22975785/PSifiako-THermometro-PSygeiou-50-C-100-C-TPM-10.html

@dimo69 έχεις βάλει φωτογραφίες από την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας;

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δύο τέτοια

https://www.skroutz.gr/s/22975785/PSifiako-THermometro-PSygeiou-50-C-100-C-TPM-10.html

εχει παει να παρει θερμομετρα.......

ρε παιδια εχω ενα Daikin Sensira FTXC60C / RXC60C Κλιματιστικό Inverter

δεν ανταποκρίνετε σημερα στο ζεστο, το βαζω στο φουλ δεν, βγάζει ελάχιστο αέρα.

στο κρυο ειναι μια χαρα τι φαση;

16 λεπτά πριν, marmaris είπε

εχει παει να παρει θερμομετρα......

Χαχα είμαι έξω.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δύο τέτοια

Καλά ένα έχω, είναι παρόμοιο με αυτό της μαγειρικής.

Εάν μπορώ να το κάνω με ένα πες μου. Φαντάζομαι κάτι να δω αέρα εισαγωγής και εξαγωγής? 

Φωτογραφία από την εξωτερική όταν γυρίσω.

1 ώρα πριν, lasithi12 είπε

ρε παιδια εχω ενα Daikin Sensira FTXC60C / RXC60C Κλιματιστικό Inverter

δεν ανταποκρίνετε σημερα στο ζεστο, το βαζω στο φουλ δεν, βγάζει ελάχιστο αέρα.

στο κρυο ειναι μια χαρα τι φαση;

Δοκίμασε να το βγάλεις από το ρεύμα για κάνα 15λεπτο. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα δοκίμαζα να βάλω καινούργιες μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ.

1 minute ago, liakjim said:

Δοκίμασε να το βγάλεις από το ρεύμα για κάνα 15λεπτο. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα δοκίμαζα να βάλω καινούργιες μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ.

ok esiakse...

8 ώρες πριν, tindo είπε

Καλημέρα, μια βοήθεια θέλω σχετικά με επιλογή κλιματιστικού. Ο χώρος είναι περίπου 70μ, η περιοχή έχει ελάχιστη θερμοκρασία 5c και ο στο χώρο αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μόναδα 24000 btu φτηνό γνωστής αλυσίδας που για ψύξη είναι μια χαρά αλλά για θέρμανση η δουλειά που κάνει είναι ανύπαρκτη. Έχω καταλήξει να προχωρήσω σε αντικατάσταση της μονάδας αυτής με μια μια μονάδα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση. Είμαι μεταξύ midea easy pro 24k και Daikin sensira ftxc71c 24k. Οποιοδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη εμπειρία σε χρήση θέρμανσης; επιλογή των δυο; Κάποια άλλη αξιόπιστη επιλογή; Κτλ 

Το καλοκαίρι τοποθέτησα  το Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-63ZR-W (22.000 BTU) κυρίως για χρήση τον χειμώνα. Αρχικά είχα απογοητευθεί κάπως στην απόδοση της ψύξης σε σχέση με το daikin που είχα ΑΛΛΑ για θέρμανση το θεωρώ κορυφαίο. Καμία σχέση με ότι έχω δουλέψει ως τώρα για θέρμανση, ζεσταίνει τον χώρο ακαριαία: σαλόνι κουζίνα wc και δυο από τα δωμάτια του σπιτιού περίπου 75τ.μ - 80τ.μ σύνολο.

Με εξωτερική θερμοκρασία από 2 ως 5 βαθμούς και ζήτηση 23, από τους 16-17 βαθμούς το σαλόνι πάει στους 21 βαθμούς σε λιγότερο από μισάωρο. Στο 2ωρο περίπου η θερμοκρασία στα δωμάτια πάει τους 20 βαθμούς και στο σαλόνι -κουζίνα 23 με επιλογή αυτόματης λειτουργίας. Αρνητικές θερμοκρασίες δεν έχουν καταγραφεί ακόμη στην περιοχή μου.

Είμαι ενθουσιασμένος με το μηχάνημα και ελπίζω να παραμείνω έτσι και μετά την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα.

Καινούργιο arielli μοντέλο ARSIN18AEP  σε παλιό σπίτι με αλουμινένια κουφώματα και 0 θερμομόνωση. Μπήκε στο σαλόνι με προοπτική να φυσάει όσο το δυνατόν και στο υπόλοιπο σπίτι. Ανοιγμα το πρωί στις 11:00 και δεν το έκλεισα μέχρι τώρα. Ζήτηση 24-25 αναλόγως τα κέφια και θερμοκρασία χώρου 21-22. Εξωτερική απο 1 εως 9.

image.jpeg.4bb6cf1e7cdc4bb810b70606250be441.jpeg

Παρατηρήσεις

1. Δούλεψε και χωρίς on off από τις 12:00 μέχρι τις 13:45 , με 550-600 watt ελάχιστη ζήτηση,μετά ζέστανε έξω και ξεκίνησε τα on off.
  2. Η κατανάλωση με τα on off, είναι πιο χαμηλή απότι όταν δούλευε συνεχόμενα.Αυτό φαίνεται στο επόμενο γράφημα.
  3. Το tapo δεν τα δείχνει όλα τα spikes στο συγκεκριμένο γράφημα, έπιασα το aircondition να έχει στιγμιαία κάτι 1200 watt τα οποία δεν φαίνονται στο γράφημα, οπότε αυτο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα πληρώσουμε στην ΔΕΗ, δηλαδή την ενέργεια που καταναλώνουμε και όχι τι ισχύ ζητούμε ανά πάσα στιγμή. Ενέργεια = Ισχυς x χρόνος.Δηλαδή δεν με νοιάζει εμένα και εάν σηκώνει στιγμιαία με On off και 10.000 watt για 1 δευτερόλεπτο ή 1 λεπτό, αρκεί να με ζεσταίνει. Αύτο για να ξεφύγουμε λίγο απο την καταστροφή ότι τα on off είναι χάλια και ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.
  4. Επίσης τα  aircondition έχουν κάποια απόδοση την οποία την μετράνε οι ειδικοί με τα seer και τα scop. Απλα να το πούμε όμως, ένα Aircondition έιναι μια συσκευή που για κάθε watt ρεύμα που καίει, μας προσφέρει θερμότητα στο σπίτι μας πολλαπλάσια αυτου του watt, διότι το ρεύμα που καίει το χρησιμοποιεί για να αντλησει θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο και να μας το φέρει μέσα στο σπίτι. Χαριν ευκολίας έστω ότι η απόδοση αυτή είναι ο αριθμός 5. Οταν ένα AC έχει ελάχιστα 200 watt, και με απόδοση 5 , σημαίνει ότι φέρνει θερμότητα στο σπίτι 1000watt. Έχουμε και ένα AC με την ίδια απόδοση που έχει ελάχιστα watt 500, άρα μας φέρνει στο σπίτι 2500watt. Το δεύτερο AC δεν σημαίνει ότι έιναι χειρότερο από το πρώτο. Αύτο που μας ενδοιαφέρει είναι η απόδοση του AC. Δηλαδή ο αριθμός 5.

image.jpeg.1e4ca35521960d2f45dd9047638e3de2.jpeg

Αυτο το γράφημα είναι η ουσία.Όταν άνοιξα το AC και το σπίτι ήταν κρύο περίπου 18 βαθμούς μου έκαψε 0.8 kwh και όταν το έφερε στα μέτρα τού καίει σταθερά κάτω απο μισή κιλοβατώρα την ώρα. Αυτό εμένα μου είναι υπέραρκετο από το συγκεκριμένο AC.

Αυτά από εμένα και συγγνώμη έαν κούρασα με το κατεβατό. Προσπάθησα να εξηγήσω μερικά πράματα με το πτωχό μου το μυαλό μεγαλόφωνα.

Επεξ/σία από babinosman
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...