Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, 26ska είπε

Τα παλιά onoff όταν πιαναν θερμοκρασία κλείνανε,δεν καιγαν ρεύμα.

Τα παλιά ον οφφ καίγανε τα άντερα τους και μαζί και τα άντερα του ιδιοκτήτη 

2 λεπτά πριν, 26ska είπε

καίει παραπάνω αν είναι στους 21 και λιγότερο 22.

Αυτό δεν στέκει , αμα το σκεφτείς λίγο θα καταλάβεις ότι έχεις εσφαλμένη εντύπωση , όσο υψηλότερη ζητούμενη τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη λειτουργίας 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Spoiler

bmp280 σε d1mini. Διαγράμματα από grafana+infludb ως addons στο homeassistant

30 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε

Ευχαριστώ για την βοήθεια για άλλη μια φορά. Όπως έγραψα ο προϋπολογισμός του εξοικονομώ είναι 1200 Ευρώ οπότε δεν με παίρνει για 2 edge white.
Μάλλον απο Praktiker θα πάρω.
Σκέφτομαι να πάω σε Yukai για το 12.000BTU
1. https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b13e2kvg-e-ras-13e2avg-e-klimatistiko-inverter-13000btu-134459

αλλά το δεύτερο είναι για πολύ μικρό χώρο και το μικρότερο Yukai είναι 10.000BTU.
https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458

Και δεν θέλω Sensira...
Οπότε σκέφτηκα αντί για 1 μικρό να πάρω 2 μικρά φτηνά να βάλω και σε άλλο δωμάτιο και ας βάλω και κάτι απο την τσέπη.
Απο τα Shakai αυτά έχουμε feedback? Ξέρουμε εαν είναι φασόν κάποιας γνωστής μάρκας? Μήπως είναι Tesla?
https://www.praktiker.gr/p/shakai-sh32i-09-sh32i-09b-klimatistiko-inverter-9000btu-103481

Καλή επιλογή το yukai. Τα Shakai θα πρέπει να είναι τελευταίο νούμερο μιντεοιδές.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλάβω και εγώ . 

Στο σπίτι αυτή την στιγμή έχουμε 22.5 

Το κλιματιστικό το έχω στο 25. 

Έτσι καίω παραπάνω ρεύμα ή λιγότερο? Δεν έχω καταλάβει και εγώ την λειτουργία τους σχετικά με τo inverter 

Το ένα (12αρι) κλιματιστικό έχω παρατηρήσει ότι όταν πιάνει θερμοκρασία ανεβάζει τις περσίδες ενω το άλλο (18αρι) απλά κόβει λίγο ο αέρας.. είναι ίδια μάρκα τα κλιματιστικά..

Επεξ/σία από pavloa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, pavloa είπε

Την εχει πιάσει τη θερμοκρασία στόχο ? Αυτή η διαφορά είναι μέσα στα όρια του offset ? 

Το ένα (12αρι) κλιματιστικό έχω παρατηρήσει ότι όταν πιάνει θερμοκρασία ανεβάζει τις περσίδες

Αυτό σβήνει 

ενω το άλλο (18αρι) απλά κόβει λίγο ο αέρας..

Χαμηλώνει κατανάλωση , αλλα εαν δεν έχεις μετρητή ενέργειας δε μπορείς να ξέρεις ποσά watt καίει μπορεί να είναι 200-600-1500 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

21 λεπτά πριν, pavloa είπε

Για να καταλάβω και εγώ . 

Έτσι καίω παραπάνω ρεύμα ή λιγότερο? Δεν έχω καταλάβει και εγώ την λειτουργία τους σχετικά με τo inverter 

Το ένα (12αρι) κλιματιστικό έχω παρατηρήσει ότι όταν πιάνει θερμοκρασία ανεβάζει τις περσίδες ενω το άλλο (18αρι) απλά κόβει λίγο ο αέρας.. είναι ίδια μάρκα τα κλιματιστικά..

25 θέλεις να έχεις μέσα;

Έχουμε ένα κλιματιστικό 12άρι LG Art cool (το τετράγωνο με τον πίνακα) 10ετίας, μπορεί και παραπάνω

Από το καλοκαίρι έχουμε ένα πρόβλημα, το service της LG χωρίς να το ψάξει ιδιαίτερα αποφάνθηκε πλακέτα. Κόστος αλλαγής 520€ + εργασία σύνολο 600€. 

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει πολύ υψηλό παράγοντα WAF και να αλλαχτεί με κάτι άλλο δεν παίζει. Μόνο με το ίδιο που έχει καινούριο 1400€ 

Το κλιματιστικό ξεκινάει κανονικά και σε κρύο και σε ζεστό αλλά σε 2 λεπτά κλείνει, με το λαμπάκι να αναβοσβήνει 5 φορές. Τα 5 blink υποδεικνύουν σύμφωνα με την LG πρόβλημα επικοινωνίας με την εξωτερική μονάδα... 

Κλείνει τη στιγμή που πάει να ανεβάσει στροφές ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ...

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει άλλη λύση; Αν είναι πλακέτα υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται;

Μου κάνει εντύπωση που ήρθε ο τεχνικός, το άκουσε και κατέληξε στο συμπέρασμα χωρίς να το ψάξει περισσότερο

Μπορεί να ξέρει βέβαια ο άνθρωπος από την εμπειρία του, αλλά να μην το ανοίξει έστω να ρίξει καμιά ματιά μέσα;

Μου κάνει εντύπωση και θα ήθελα να το ψάξω λίγο...

9 λεπτά πριν, bilham είπε

Έχουμε ένα κλιματιστικό 12άρι LG Art cool (το τετράγωνο με τον πίνακα) 10ετίας, μπορεί και παραπάνω

Από το καλοκαίρι έχουμε ένα πρόβλημα, το service της LG χωρίς να το ψάξει ιδιαίτερα αποφάνθηκε πλακέτα. Κόστος αλλαγής 520€ + εργασία σύνολο 600€. 

Το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει πολύ υψηλό παράγοντα WAF και να αλλαχτεί με κάτι άλλο δεν παίζει. Μόνο με το ίδιο που έχει καινούριο 1400€ 

Το κλιματιστικό ξεκινάει κανονικά και σε κρύο και σε ζεστό αλλά σε 2 λεπτά κλείνει, με το λαμπάκι να αναβοσβήνει 5 φορές. Τα 5 blink υποδεικνύουν σύμφωνα με την LG πρόβλημα επικοινωνίας με την εξωτερική μονάδα... 

Κλείνει τη στιγμή που πάει να ανεβάσει στροφές ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ...

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει άλλη λύση; Αν είναι πλακέτα υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται;

Μου κάνει εντύπωση που ήρθε ο τεχνικός, το άκουσε και κατέληξε στο συμπέρασμα χωρίς να το ψάξει περισσότερο

Μπορεί να ξέρει βέβαια ο άνθρωπος από την εμπειρία του, αλλά να μην το ανοίξει έστω να ρίξει καμιά ματιά μέσα;

@Klausx

ΥΓ Τι είναι το WAF;

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Klausx

ΥΓ Τι είναι το WAF;

Wife Acceptance Factor!! 🤣

Τα λέγαμε αυτά σε άλλο forum για ηχεία, ενισχυτές κλπ

Είναι παράγοντας όχι απλώς σταθερός, αμετακίνητος!! 🤣😂

58 λεπτά πριν, bilham είπε

Wife Acceptance Factor!! 🤣

Τα λέγαμε αυτά σε άλλο forum για ηχεία, ενισχυτές κλπ

Είναι παράγοντας όχι απλώς σταθερός, αμετακίνητος!! 🤣😂

Για κοίτα το Toshiba Haori, συνήθως και εκείνο έχει καλό WAF. 😛

• Like 1

1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Για κοίτα το Toshiba Haori, συνήθως και εκείνο έχει καλό WAF. 😛

Καμία σχέση. Το ένα είναι σαν πίνακας, έργο τέχνης, το άλλο είναι σαν υφασματένιο υπόθετο.

Βέβαια στην περίπτωση του κορεάτικου κολλάει το "απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα".

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, bilham είπε

Η βλάβη ισχύει , το έχω δει  και σε κλιματιστικό daikin atxc 18σρι που έκανε το ίδιο , πλακέτα είναι σίγουρα , έχει ειπωθεί ότι μπορεί η πλακέτα να επισκευαστεί , πρέπει να απευθυνθείς σε μαγαζι που πουλάει ηλεκτρονικά είδη υπάρχουν τεχνικοί που βάζουν χέρι στις πλακέτες , το θέμα είναι εαν αξίζει σε μηχάνημα δεκαετίας να κανεις τέτοια παρέμβαση με το οποιο κόστος , νομίζω οτι έχει ειπωθεί και δε θυμάμαι εαν ήταν εδώ σε αυτό το θέμα η το είχα διαβάσει άλλου ότι κάτι τέτοιο θα στοιχίσει 100-150 ευρώ και δεν νομίζω ότι κανεις μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλέψει σίγουρα , σε καθε περίπτωση δυστυχως οι Κορεάτες έχουν ακριβά ανταλλακτικά σε αυτό το τομέα 

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Βέβαια στην περίπτωση του κορεάτικου κολλάει το "απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα".

Δεν ισχύει αυτο η lg έχει συμπιεστές twin rotary σε όλα τα μοντέλα όταν πχ η Toshiba τέτοιους βάζει μόνο στα κορυφαία μοντέλα 

Επεξ/σία από dimostr

3 ώρες πριν, dimostr είπε

Δεν ισχύει αυτο η lg έχει συμπιεστές twin rotary σε όλα τα μοντέλα όταν πχ η Toshiba τέτοιους βάζει μόνο στα κορυφαία μοντέλα 

Ναι αλλά έχουμε διαβάσει για πολλές βλάβες εδώ μέσα σε lg, samsung.

9 ώρες πριν, liakjim είπε

25 θέλεις να έχεις μέσα;

Όχι φυσικά. Απλά όταν το έχουμε στο 22-23 στην μεγάλη σκάλα, μειώνεται ο αέρας και αρχίζουμε να κρυώνουμε οπότε το έχουμε στο 24-25 ώστε να μην το κάνει αυτό.. αν και μια δυο φορές το έχει κάνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά έχουμε διαβάσει για πολλές βλάβες εδώ μέσα σε lg, samsung.

Δεν αντιλέγω αλλα το θέμα είναι τι βλάβες βγάζουν και σε τι συχνότητα   , αυτό που έγραψαν ότι σπάνε πχ τα πλαστικά εγω δε μπορώ να το αξιολογήσω γιατί αμα πάω να τραβήξω την περσιδα η πάω να βγάλω το καπάκι και επειδή ειμαι άγαρμπος σπάει τις βάσεις δε μπορώ να το χρεώσω σα βλάβη , Samsung είχα ινβερτερ του 2012 και το άλλαξα με το daikin δεν είχε θέματα ποιότητας και λειτουργίας απλά έκαιγε παραπάνω από αυτό που ήθελα και δε δούλευε όπως θα ήθελα (έκανε 350-400-off) κλιματιστικό lg έχω ένα 18αρι συμβατικο βεβαια στο πατρικό μου αλλα επειδή τουλάχιστον το συντηρώ εγω δηλαδή καθαρισμούς και τέτοια δε μπορώ να πω ότι έχει ευπαθή πλαστικά όπως έχει αναφερθεί και το έχω πάνω από 20 χρονια

22 ζητουμενη εξωτερικη 5

image.png.1d7674550fa0c40e9b94fd15bf3c6f4f.pngimage.png.53e6e75fad139b4485f60f396a11443f.png

IMG_0384.jpeg

Επεξ/σία από dimostr

Το morris 35150 των πεθερικών μετά τον καθαρισμό των φίλτρων, εξακολουθεί και ανεβάζει τα ελάχιστα watts από τα 200W όταν πέφτει η εξωτερική κάτω από 11C, αλλά τουλάχιστον μένει λίγο πιο κάτω από 400W που έβλεπα (κάπου 340W).

Δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν θα συνιστούσα tcl για θέρμανση. Και δεν ξέρω τι θα κάνει αν κατέβει η εξωτερική πιο κάτω. Θα ανεβάσει και άλλο ελάχιστα watts; Θα το δούμε.  

image.png.ede06aa2993227fdd5bf363f48eec9fa.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...