Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dimostr είπε

18,000 btu δε νομίζω ότι θα χρειαστείς να πας παραπάνω 

ευχαριστώ πολύ, θα τα δω αναλυτικά,  θα το σκεφτώ και θα επανέλθω . ίσως το Toshiba to edge 18000btu , το βρηκα και σε καλη τιμη αλλα εχω ρωτησει και για το MitsubishiSRK/SRC-63ZR-W, αναμεσα σε αυτα τα δυο.

49 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 63άρι heavy έχει 34dB για 942m3/h ενώ το asyg18kmte έχει 35dB για μόλις 640m3/h.

Το heavy μπορεί να είναι και το Ultra Low (25dB) και πάλι διακινεί 624m3/h.

Σε ψύξη όλα αυτά.

Από μέλη, ξέρουμε ότι το heavy κατεβαίνει κοντά 100W σε ψύξη . Το asyg18kmte θα πρέπει και αυτό να πηγαίνει στα 100W (90W το δίνει η Fujitsu).

Προσωπικά βέβαια, το asyg24kmta που έχω, το δούλευα μόνο σε λειτουργία αφύγρανσης το καλοκαίρι μιας και σε τόσο χαμηλά watts δεν κάνει αφύγρανση, οπότε τα ελάχιστα watts δεν έχουν και τοοοοοοοσο σημασία. Σε αφύγρανση ο ανεμιστήρας παίζει σούπερ χαμηλά, πιο χαμηλά και από το quiet (29dB), οπότε ήταν πραγματικά αθόρυβο. Οι μέγιστες απώλειες του χώρου μου (60τμ) είναι όχι πάνω από 4000W. Τις υπολόγισα μιας και μετράω ισχύ κλιματιστικού σε πραγματικό χρόνο. Το asyg24kmta έπαιζε στα 500W στους 46C που μας έτυχαν φέτος το καλοκαίρι.

Για να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα.

Αν μπορείς μίλα με κάποιον μηχανικό. Πχ η ανακαίνιση έγινε με μηχανικό; Αν ναι δεν έχει μελέτη απωλειών σε ψύξη και θέρμανση; Αν όχι, τρέξε πάλι το εργαλείο με θερμοκρασία ζήτησης 18C (εξομοιώνει ψύξη). Είσαι και βόρεια, εκεί το καλοκαίρι δεν θα έχεις υψηλές θερμοκρασίες, σωστά. 

Με αυτά τα δεδομένα, κατά 99% θα σε φτάσει το 18άρι αρκεί οι απώλειές σου να είναι κάτω από 5000W σε ψύξη. Το asyg18kmte θα παίξει οικονομικά σε ψύξη. Αν θέλεις και θέρμανση σε θερμοκρασίες κάτω από 3-4C θα έχει θέμα με defrost (πιάνει εύκολα πάγο). Πιο πάνω θα παίζει με οικονομία αν και το SRK/SRC-50ZSX-W θα παίξει πιο οικονομικά και σε ψύξη (βλέπε μπάρες στο τέλος του sticky) αλλά και σε θέρμανση μιας και σε κρύα κλίματα έχει 4.7scop (πάνω από 12C θα έχει τα γνωστά on-off των mitsubishi). Μπορείς να βάλεις και ένα toshiba edge white 18άρι. Θα έχει επαρκή οικονομία σε ψύξη και σε θέρμανση και εγγύηση. Δεν υπάρχει το τέλειο κλιματιστικό.

Πάνω από 5KW απώλειες, θα πρέπει να πας στο heavy 63 ή αν θέλεις τον μικρότερο θόρυβο. Εναλλακτικά το asyg24kmte.  'Οχι σε 22άρι edge, θα έχεις συχνά on-off σε ψύξη σε χαμηλά φορτία.

Γενικά το heavy 63 είναι πολυεργαλείο αρκεί να συνδυαστεί με μια επέκταση εγγύησης και με μοναδικό ψεγάδι ότι πάνω από 12C εξωτερική ανεβάζει ελάχιστα watts στα 400W.

Πραγματικα παρά πολύ χρήσιμα όλα όσα αναφερεις και αναλυτικότατος, χίλια ευχαριστώ. σχετικά με την εφαρμογή πριν τη τρέξω αν και νομίζω είναι ρητορική η ερώτηση , στο σημείο για τα τετραγωνικά βάζουμε τα μέτρα  του χώρου που θελουμε να ψύξουμε η ζεστάνουμε σωστά?? γτ στην εφαρμογή λεει εμβαδό διαμερίσματος ? Σχετικά με την ανακαίνιση υπήρξε μηχανικός κυρίως για τα χτισίματα και κάποια στατικά θέματα της στέγης. στο ενεργειακό κομμάτι όχι δν υπάρχει κάποιος σχετικός.

Επεξ/σία από dimisoum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, dimisoum είπε

ευχαριστώ πολύ, θα τα δω αναλυτικά,  θα το σκεφτώ και θα επανέλθω . ίσως το Toshiba to edge 18000btu , το βρηκα και σε καλη τιμη αλλα εχω ρωτησει και για το MitsubishiSRK/SRC-63ZR-W, αναμεσα σε αυτα τα δυο.

Πραγματικα παρά πολύ χρήσιμα όλα όσα αναφερεις και αναλυτικότατος, χίλια ευχαριστώ. σχετικά με την εφαρμογή πριν τη τρέξω αν και νομίζω είναι ρητορική η ερώτηση , στο σημείο για τα τετραγωνικά βάζουμε τα μέτρα  του χώρου που θελουμε να ψύξουμε η ζεστάνουμε σωστά?? γτ στην εφαρμογή λεει εμβαδό διαμερίσματος ? Σχετικά με την ανακαίνιση υπήρξε μηχανικός κυρίως για τα χτισίματα και κάποια στατικά θέματα της στέγης. στο ενεργειακό κομμάτι όχι δν υπάρχει κάποιος σχετικός.

Ναι, το εργαλείο μόνο για τον χώρο, όχι όλο το διαμέρισμα ( τετραγωνικά, ανοίγματα, εκτεθειμένοι τοίχοι κτλ ).

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραία ετςι το έτρεξα , μετα και τη συμβουλή σου να βάλω ζητούμενη θερμοκρασία 18 βαθμούς έβγαλε τις παρακάτω απώλειες 5230 watt επισυνάπτω και το screenshot , ήμαστε οριακά πιστευεις .;; Να τονίσω οτι το σπίτι το βλέπει ο ηλιος όλη μερα κ εινσι τέταρτος όροφος .! Απο θερμοκρασίες κρύο κσι ζεστη το κιλκις ειναι Γ ζωνη

Εχω ρωτήσει για το Mitsubishi ηδη κατάλαβα οτι αποτελεί την πλέον Καλη λύση . Αλλα σαν ενναλακτικη πως κρίνεις αυτο 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282145-a-c-in18-toshiba-18j2avsg-e1-b18g3kvsg-e

37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Screenshot 2023-12-12 at 5.42.09 PM.jpeg

1 ώρα πριν, dimisoum είπε

Screenshot 2023-12-12 at 5.42.09 PM.jpeg

Διαισθητικά από τις φωτογραφίες και από την περιγραφή, θα στοιχημάτιζα ότι θα έφτανε ένα 18άρι, αλλά τα νούμερα δείχνουν άλλα.

Βέβαια τα νούμερα είναι από πατέντες σε μια generic εφαρμογή που έτσι και αλλιώς είναι φτιαγμένη για ολόκληρο σπίτι και για θέρμανση.

Οπότε ποιος ξέρει;

Αν νομίζεις ότι θα είσαι οκ, μια λύση είναι το edge white 18000 ή το asyg18kmte. Αν νιώθεις ανασφαλής, πηγαίνεις στο 63 heavy.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα προσπαθώ να διαλέξω τόσο καιρό κλιματιστικά είναι ένα μπέρδεμα.

ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και το χώρο που θα μπει και επειδή για eurovent είναι ακριβά σκεφτόμουνα να πάω στο tcl miracle 3 του 12άρι.

Εναλλακτικά ποσο εχει το φτηνότερο 12ari με πιστοποίηση Eurovent αν και φαντάζομαι θα χανεις σε εγγύηση..

διαβάζω έναν χρήστη όμως που το έχει αξιολογήσει στο Σκρουτζ και επιμένει ότι είναι χειρότερο από το προηγούμενο μοντέλο γιατί έχει λέει μονά "κοντεσερ" 

επίσης επιμένει και το αναφέρει και στα ερωτήματα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

τι να κάνουμε το παίρνουμε ή να πάμε στο προηγούμενο?

490 με δωρεαν μεταφορικά και 10 χρόνια εγγύηση παντου μου ειπαν απο expert ?

https://www.skroutz.gr/s/41149438/TCL-Miracle-III-12CHSD-TPG21L-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/u/GEORGIOS Τ?from=public-profile

στην σελίδα 4 μου το εμφανιζει στο προφιλ.

και αναφερει...

((  TCL Miracle III 12CHSD/TPG21L Κλιματιστικό Inverter 12000  στις 10/10/2023 

Είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από το παλιότερο μοντέλο και έχει και χειρότερες επιδόσεις ειδικά στη θέρμανση και δεν αντιστοιχούν είναι οι διαστάσεις που αναφέρονται ούτε στην εξωτερική μονάδα ούτε στην εσωτερική ειδικά το βάθος της εξωτερικής μονάδας αναφέρεται ότι είναι 30cm είναι 26 στο εννιάρι και στο 12άρι και το σημαντικότερο είναι ότι εσωτερικά στην εξωτερική μονάδα τα κοντέσερ είναι μονά σε αντίθεση με το παλιό μοντέλο που είναι δίπλα και για αυτό έχει και καλύτερες επιδόσεις προτιμήστε το προηγούμενο μοντέλο είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό και πιο αξιόπιστο σε σχέση με το νέο το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι βγαίνει η φτερωτή της εσωτερικής μονάδας και καθαρίζεται αλλά μπροστά στα πλεονεκτήματα που έχει το παλιό δεν είναι τίποτα αυτό))

Επεξ/σία από coast2coast

35 λεπτά πριν, coast2coast είπε

καλημέρα προσπαθώ να διαλέξω τόσο καιρό κλιματιστικά είναι ένα μπέρδεμα.

ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και το χώρο που θα μπει και επειδή για eurovent είναι ακριβά σκεφτόμουνα να πάω στο tcl miracle 3 του 12άρι.

Εναλλακτικά ποσο εχει το φτηνότερο 12ari με πιστοποίηση Eurovent αν και φαντάζομαι θα χανεις σε εγγύηση..

διαβάζω έναν χρήστη όμως που το έχει αξιολογήσει στο Σκρουτζ και επιμένει ότι είναι χειρότερο από το προηγούμενο μοντέλο γιατί έχει λέει μονά "κοντεσερ" 

επίσης επιμένει και το αναφέρει και στα ερωτήματα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

τι να κάνουμε το παίρνουμε ή να πάμε στο προηγούμενο?

490 με δωρεαν μεταφορικά και 10 χρόνια εγγύηση παντου μου ειπαν απο expert ?

https://www.skroutz.gr/s/41149438/TCL-Miracle-III-12CHSD-TPG21L-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/u/GEORGIOS Τ?from=public-profile

στην σελίδα 4 μου το εμφανιζει στο προφιλ.

και αναφερει...

((  TCL Miracle III 12CHSD/TPG21L Κλιματιστικό Inverter 12000  στις 10/10/2023 

Είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από το παλιότερο μοντέλο και έχει και χειρότερες επιδόσεις ειδικά στη θέρμανση και δεν αντιστοιχούν είναι οι διαστάσεις που αναφέρονται ούτε στην εξωτερική μονάδα ούτε στην εσωτερική ειδικά το βάθος της εξωτερικής μονάδας αναφέρεται ότι είναι 30cm είναι 26 στο εννιάρι και στο 12άρι και το σημαντικότερο είναι ότι εσωτερικά στην εξωτερική μονάδα τα κοντέσερ είναι μονά σε αντίθεση με το παλιό μοντέλο που είναι δίπλα και για αυτό έχει και καλύτερες επιδόσεις προτιμήστε το προηγούμενο μοντέλο είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό και πιο αξιόπιστο σε σχέση με το νέο το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι βγαίνει η φτερωτή της εσωτερικής μονάδας και καθαρίζεται αλλά μπροστά στα πλεονεκτήματα που έχει το παλιό δεν είναι τίποτα αυτό))

Σταμάτησα να ακούω στο Μίρασλ...😅

Προσπάθησε να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου.

σε ευχαριστώ αλλά τι σχέση έχει το ερωτηματολόγιο?

ο κύρος που απάντησε να δω αν λεει αλήθεια προσπαθώ να μάθω, αν  γνωρίζει?

Γνωρίζει κάποιος?

Γιατί τo miracle τοσο χάλια κατά την άποψη σου?

( φαντάζομαι και το ii και το iii θα εννοείς έτσι όπως γραφείς)

καλούς δείκτες έχει εκτος αν είναι ψεμα εξακριβωμένο.

Μεγάλη αντιπροσωπεία είναι και δίνει την μέγιστη εγγύηση (10 χρόνια) και στο συμπιεστή αλλά και στα ηλεκτρικά που διαβάζω και είναι το σημαντικότερο.

Καλό όνομα έχει και ανταλλακτικά λογικά θα φρόντιζει να βρίσκεις.

εκτός αν είναι τόσο σφιχτή με το θέμα των συντηρήσεων και στην ουσία σου ακυρώνει "απο την πρώτη στιγμή" .

Υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά από άλλη αντιπροσωπεία σε συνδυασμό με το τι δίνει?

6 λεπτά πριν, coast2coast είπε

σε ευχαριστώ αλλά τι σχέση έχει το ερωτηματολόγιο?

ο κύρος που απάντησε να δω αν λεει αλήθεια προσπαθώ να μάθω, αν  γνωρίζει?

Γνωρίζει κάποιος?

Γιατί τo miracle τοσο χάλια κατά την άποψη σου?

( φαντάζομαι και το ii και το iii θα εννοείς έτσι όπως γραφείς)

καλούς δείκτες έχει εκτος αν είναι ψεμα εξακριβωμένο.

Μεγάλη αντιπροσωπεία είναι και δίνει την μέγιστη εγγύηση (10 χρόνια) και στο συμπιεστή αλλά και στα ηλεκτρικά που διαβάζω και είναι το σημαντικότερο.

Καλό όνομα έχει και ανταλλακτικά λογικά θα φρόντιζει να βρίσκεις.

εκτός αν είναι τόσο σφιχτή με το θέμα των συντηρήσεων και στην ουσία σου ακυρώνει "απο την πρώτη στιγμή" .

Υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά από άλλη αντιπροσωπεία σε συνδυασμό με το τι δίνει?

Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο ώστε να δώσουμε πρόταση αγοράς ανάλογα με αυτά που ψάχνεις.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, coast2coast είπε

επειδή για eurovent είναι ακριβά

Οχι 

πιστοποίηση Eurovent αν και φαντάζομαι θα χανεις σε εγγύηση..

Οχι 

διαβάζω έναν χρήστη όμως που το έχει αξιολογήσει στο Σκρουτζ και επιμένει

Αυτος μπορεί να είναι και ο τρελός της γειτονιάς η κάποιος που πουλάει άλλη μάρκα η του έχουν μείνει τα προηγούμενα στο μαγαζι και θέλει να τα σπρώξει η το πιο απλό δεν ξέρει την τυφλά του 

και αναφερει..

Ότι του κατέβει 

Επεξ/σία από dimostr

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο ώστε να δώσουμε πρόταση αγοράς ανάλογα με αυτά που ψάχνεις.

ευχαριστώ αλλα ζητάω συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δεν εχει να μου προσφέρει κατι το ερωτηματολόγιο σαν απάντηση σε αυτα που ρωτάω. Ετσι δεν είναι?

Τι αλλο μπορω να ρωτήσω περα απο τα παραπάνω για τα συγκεκριμένα.

Έχουμε αναφορές πόσο μπορούν να κατέβουν σε ιδανικές συνθήκες?

Σε υψηλές η χαμηλές θερμοκρασίες, 4 και κατω αποδίδει καλύτερα απο τον μέσο όρο οπως επίσης στις υψηλές?

Αν γνωρίζετε και θέλετε θέλετε απαντήστε απλά 

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Οχι 

Οχι 

Αυτος μπορεί να είναι και ο τρελός της γειτονιάς η κάποιος που πουλάει άλλη μάρκα η του έχουν μείνει τα προηγούμενα στο μαγαζι και θέλει να τα σπρώξει η το πιο απλό δεν ξέρει την τυφλά του 

Ότι του κατέβει 

σε εμενα πήγε ο νους ότι κάποιος του το είπε..

μπορεί και ο άσχετος η αχετικος τεχνικός και το λεει και αυτος.

υπάρχει κάποια πρόταση?

τα Yukai ειναι πχ Eurovent?

Αν ναι φαντάζομαι οτι η διαφορά στους δείκτες απο 8.5 σε 7 του yukai θα ειναι η επιτρεπόμενη διακύμανση... για να μην τους πουν κλεφτες?

4 λεπτά πριν, coast2coast είπε

ευχαριστώ αλλα ζητάω συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δεν εχει να μου προσφέρει κατι το ερωτηματολόγιο σαν απάντηση σε αυτα που ρωτάω. Ετσι δεν είναι?

Τι αλλο μπορω να ρωτήσω περα απο τα παραπάνω για τα συγκεκριμένα.

Έχουμε αναφορές πόσο μπορούν να κατέβουν σε ιδανικές συνθήκες?

Σε υψηλές η χαμηλές θερμοκρασίες, 4 και κατω αποδίδει καλύτερα απο τον μέσο όρο οπως επίσης στις υψηλές?

Αν γνωρίζετε και θέλετε θέλετε απαντήστε απλά 

Χάνουμε χρόνο. Δεν έχεις πει τίποτα, χρήση θέρμανση, ψύξη κτλ.

Αν το είχες συμπληρώσει θα είμασταν πιο κάτω στη συζήτηση.

Εννοείται ότι κάνεις όπως νομίζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χάνουμε χρόνο. Δεν έχεις πει τίποτα, χρήση θέρμανση, ψύξη κτλ.

Αν το είχες συμπληρώσει θα είμασταν πιο κάτω στη συζήτηση.

Εννοείται ότι κάνεις όπως νομίζεις.

ανθρωπέ μου τι να σου πω ?

για τα κοντεσερ του tcl θελω μαθω και πληροφορίες που όπως βλέπεις ρωταω και δεν παίρνω απάντηση 

και ζεστή και ψύξη.

λες να μην το έχουμε κανει το τεστ..?  η είμαστε χαζοί? είναι πολλά τα σημεία.

Επεξ/σία από coast2coast

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, coast2coast είπε

ανθρωπέ μου τι να σου πω ?

για τα κοντεσερ του tcl θελω μαθω και πληροφορίες που όπως βλέπεις ρωταω και δεν παίρνω απάντηση 

και ζεστή και ψύξη.

λες να μην το έχουμε κανει το τεστ..?  η είμαστε χαζοί? είναι πολλά τα σημεία.

Αν θέλεις και θέρμανση, θα πρότεινα να αποφύγεις οποιαδήποτε κινέζικο. Κοίτα με σειρά προτίμησης, Toshiba, Daikin, Fujitsu, Mitsubishi.

Επεξ/σία από liakjim

πραγματικά ειμαι σίγουρος οτι περιμένεις να σου απαντήσω κατι για να μου πεις για το ερωτηματολόγιο.

Ειπα τοσα για να μου πουν περίπου οτι ειπε και η υπουργός Παιδείας χθες...

φάτε πέντεσπάνι παρτε Φεράρι.

Αρα δεν γνωρίζεις για τα κοντεσερ η κάτι άλλο ?

Τα yukai κατάλαβα οτι εχουν Eurovent.Το επιβαίνει κάποιος?

Με την Εγγύηση μεταξύ των tcl και toshiba υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε περα απο τα 3 χρόνια διαφορά?

Το yukai 12000 το δίνουν 700 με τοποθέτηση αλλα κάτι που με έβαλε σε περαιτέρω σκέψεις ειναι ότι αναφέρουν εως 2 μετρα σωλήνα και με φοβίζει..?

Πρέπει..?

Αν έχετε να προτείνετε απο που να τα πάρουμε και ποιος να τα βάλει στείλτε πμ.

Ειδικά αν ειναι και μέλος σαν εσας θα υπάρχει και περισσότερο εμπειρία εμπιστοσύνη.

• Confused 1

3 λεπτά πριν, coast2coast είπε

πραγματικά ειμαι σίγουρος οτι περιμένεις να σου απαντήσω κατι για να μου πεις για το ερωτηματολόγιο.

Ειπα τοσα για να μου πουν περίπου οτι ειπε και η υπουργός Παιδείας χθες...

φάτε πέντεσπάνι παρτε Φεράρι.

Αρα δεν γνωρίζεις για τα κοντεσερ η κάτι άλλο ?

Τα yukai κατάλαβα οτι εχουν Eurovent.Το επιβαίνει κάποιος?

Με την Εγγύηση μεταξύ των tcl και toshiba υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε περα απο τα 3 χρόνια διαφορά?

Το yukai 12000 το δίνουν 700 με τοποθέτηση αλλα κάτι που με έβαλε σε περαιτέρω σκέψεις ειναι ότι αναφέρουν εως 2 μετρα σωλήνα και με φοβίζει..?

Πρέπει..?

Αν έχετε να προτείνετε απο που να τα πάρουμε και ποιος να τα βάλει στείλτε πμ.

Ειδικά αν ειναι και μέλος σαν εσας θα υπάρχει και περισσότερο εμπειρία εμπιστοσύνη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει με το πλήθος των loops στο εξωτερικό στοιχείο. Μπορεί να είναι όπως το λέει ο φίλος στο Σκρουτζ. Αυτό σημαίνει ότι το miracle II είναι μια καλή πρόταση για θέρμανση; Σημασία έχει ο προγραμματισμός και το σύνολο των υλικών. Από την εμπειρία μας και το feedback των μελών εδώ, θα απέφευγα οποιοδήποτε κινέζικο για θέρμανση.

Θα περίμενα για προσφορές σε Toshiba Yukai/Arata ή Daikin atxc35d. Με προτίμηση το πρώτο λόγω εγγύησης. Μην ασχολείσαι με το μήκος του σωλήνα αρκεί να μπει παραπάνω από το minimum.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...