Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε γκαρσονιέρα 55τμ με τους χώρους σαλοκουζινα και κρεβατοκάμαρα δίπλα δίπλα είναι τοποθετημένα 2 κλιματιστικά.

Στη Σαλοκουζινα ένα 12αρι και στην κρεβατοκάμαρα ένα 9αρι.

Οι χώροι πριν το τεστ είχαν τις εξής θερμοκρασίες...

Σαλοκουζινα 18.8

Κρεβατοκάμαρα 18.6

Μετά από μια ώρα λειτουργίας και των 2 κλιματιστικων η θερμοκρασία στη Σαλοκουζινα πήγε στους 19.4 βαθμούς και στη κρεβατοκάμαρα στους 19.2 βαθμούς.

Η ζήτηση ήταν και στα δύο 17 βαθμούς.

Ακολουθεί το διάγραμμα λειτουργίας των 2 κλιματιστικων.

Ο προβληματισμός μου είναι γιατί να δουλεύουν και να καίνε ας πούμε τζάμπα ρεύμα και να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στους χώρους ενώ εγώ ζητώ 17 να πηγαίνει μετά από μια ώρα στους 19+ .

Παρόμοια λειτουργία έχουν και με ζήτηση 16,17,18,19 βαθμούς.

Δεν έχουν follow me.

Σε πολύ φθηνότερα κλιματιστικα που έχω δοκιμάσει δε γινόταν αυτό και αυτά χωρίς follow me.

Τα σχόλια σας παρακαλώ και τις απόψεις σας για τον τρόπο λειτουργίας των σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα....

Φυσικά θα επανέλθω με τα μοντέλα των κλιματιστικών...

Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 11.5 βαθμούς.

Screenshot_2023-12-06-10-46-35-463.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Δεν έχουν follow me.

μάλλον γιαυτό , άρα βάζεις θερμοκρασία που θες μείον 2, μήπως είναι τέρμα ψηλά τοποθετημένα στην ελάχιστη απόσταση που δίνει ο κατασκευαστής και μήπως είναι ψηλοτάβανος ο χώρος ?

επίσης είναι κλειστές οι τρύπες της εγκατάστασης ή βάλανε κανα αφρόστοκο και χάνει ?

1 hour ago, alexdeskas said:

Σαλοκουζινα 18.8

Κρεβατοκάμαρα 18.6

1 hour ago, alexdeskas said:

πήγε στους 19.4 βαθμούς και στη κρεβατοκάμαρα στους 19.2 βαθμούς.

Μετρησεις θερμοκρασιας δικές σου στο κέντρο του χώρου πχ  και σε ύψος 1,5μ?  Ή τα βλέπεις στην εσωτερική μοναδα?

9 λεπτά πριν, BrunoB είπε

Μετρησεις θερμοκρασιας δικές σου στο κέντρο του χώρου πχ  και σε ύψος 1,5μ?  Ή τα βλέπεις στην εσωτερική μοναδα?

Μετρήσεις θερμοκρασίας με θερμόμετρα ακριβείας σε διάφορα μέρη του χώρου και σε ύψος περίπου ένα μέτρο.

Τα κλιματιστικά έχουν απόσταση από το ταβάνι γύρω στα 15εκ σε κανονικα σε ύψος δωμάτια (2.90 περίπου) και οι τρύπες έχουν κλείσει με στόκο μέσα έξω και φελιζολ στο ενδιάμεσο.

1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Σε γκαρσονιέρα 55τμ με τους χώρους σαλοκουζινα και κρεβατοκάμαρα δίπλα δίπλα είναι τοποθετημένα 2 κλιματιστικά.

Στη Σαλοκουζινα ένα 12αρι και στην κρεβατοκάμαρα ένα 9αρι.

Σαλοκουζινα 18.8

Κρεβατοκάμαρα 18.6

Μετά από μια ώρα λειτουργίας και των 2 κλιματιστικων η θερμοκρασία στη Σαλοκουζινα πήγε στους 19.4 βαθμούς και στη κρεβατοκάμαρα στους 19.2 βαθμούς.

Η ζήτηση ήταν και στα δύο 17 βαθμούς.

Ακολουθεί το διάγραμμα λειτουργίας των 2 κλιματιστικων.

Ο προβληματισμός μου είναι γιατί να δουλεύουν και να καίνε ας πούμε τζάμπα ρεύμα και να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στους χώρους ενώ εγώ ζητώ 17 να πηγαίνει μετά από μια ώρα στους 19+ .

Παρόμοια λειτουργία έχουν και με ζήτηση 16,17,18,19 βαθμούς.

Δεν έχουν follow me.

Σε πολύ φθηνότερα κλιματιστικα που έχω δοκιμάσει δε γινόταν αυτό και αυτά χωρίς follow me.

Τα σχόλια σας παρακαλώ και τις απόψεις σας για τον τρόπο λειτουργίας των σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα....

Φυσικά θα επανέλθω με τα μοντέλα των κλιματιστικών...

Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 11.5 βαθμούς.

Το μπλε μου κάνει για atxc και το κίτρινο για perfera. Αν έχω δίκιο, έχουν +2.5C offset, οπότε για αυτό τα βλέπεις αυτά.

Καλησπέρα. Σε ATXC25D το έχω σε 21 ζήτηση δουλεύει μέχρι 190-200w με on-off αυτό δεν με ενοχλεί γιατί λειτουργεί παρέα με το SRK50ZG-S το θέμα μου είναι ότι σε σε αυτή την φάση δεν αντιδρά σε ρύθμιση ανεμιστήρα. Δηλαδή είναι σαν να λειτουργεί αυτόματα σε αυτόματο θες να το έχω στο ένα θες σε φουλ είτε σε αυτόματο αυτό φυσάει χαλαρά χωρίς αλλαγές ότι και να πατήσεις στο κοντρόλ.

Αν βάλω την θερμοκρασία σε πχ 28 και βάλω φουλ τότε ανεβάζει.

Είναι φυσιολογικό αυτό?

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Το μπλε μου κάνει για atxc και το κίτρινο για perfera. Αν έχω δίκιο, έχουν +2.5C offset, οπότε για αυτό τα βλέπεις αυτά.

Το έμπειρο και πεπειραμένο μάτι του @liakjim έπεσε μέσα ακριβώς...

Σε καμία βδομάδα πιστεύω να μετακομίσω οπότε και θα αρχίσω να τα λειτουργώ κανονικά και να τα λέμε εδώ βάζοντας διαγράμματα και μετρήσεις.

• Like 2

4 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Το έμπειρο και πεπειραμένο μάτι του @liakjim έπεσε μέσα ακριβώς...

Σε καμία βδομάδα πιστεύω να μετακομίσω οπότε και θα αρχίσω να τα λειτουργώ κανονικά και να τα λέμε εδώ βάζοντας διαγράμματα και μετρήσεις.

Υπόψιν ότι μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με τη Daikin και να ζητήσεις προγραμματισμό του atxc σε offset 0.5C , όπως έχουμε κάνει κάποιοι. Για το περφερα δες μήπως έχει κάποιο κρυφό μενού και το κάνει στα πρότυπα των Fujitsu ή θέλει και αυτό προγραμματισμό.

ΥΓ Γιατί λες θερμοκρασία περσίδων; Μετράς τον αέρα στην είσοδο στα φίλτρα ή έχεις και θερμόμετρο στην έξοδο στις περσίδες;

Περιμένω εδώ και τρεις εβδομάδες να παραλάβει ο Κωτσο το 18αρι Toshiba edge.Τα δύο μικρά arata είναι ετοιμοπαραδοτα.

Πόσο καιρό κάνει ρε παιδιά να παραδόσει η αντιπροσωπεία κλιματιστικά;Ειναι δυνατόν τρεις εβδομάδες και ακόμα περιμένω;

Αν βιάζομαι λέει να πάρω κάποιο άλλο ετοιμοπαραδοτο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτσε να πετάξω και εγώ ενα σχεδιαγραμματάκι του HA.

image.png.8dc07cbf29bf19ee917d861ec6155ee7.png

Κλασικός υπέρμαχος της διακοπτόμενης λειτουργίας.

Έχουμε και λέμε για κλιματιστικό που invertarει ιδανικά θα έλεγα.😊

Με ~10 ώρες κλειστό (9 ώρες και 40 λεπτά) κατανάλωση 2,88 kW.h

Με συνεχόμενη λειτουργία 3,84 kW.h

Απ την στιγμή που μένει το σπίτι άδειο για αυτό το χρόνο και έχω την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του κλιματιστικού δεν βλέπω κάποιο λόγο ντέ και καλά να μην το κλείνω μέχρι τέλη Απρίλιου.

Πιστεύω πως η διαφορά θα ανέβει μαζί με τις συνολικές καταναλώσεις Ιανουάριο - Μάρτιο.

Δεν ξέρω αν σε κάποιο κλιματιστικό με μεγαλύτερη ελάχιστη κατανάλωση τα πράγματα θα είναι διαφορετικά προς το χειρότερο.

Στην δουλειά που δοκίμασα always on λειτουργία με το morris wfin18 btu τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αλλά εκεί το μηχάνημα είναι υποδιαστασιολογημένο και οι απώλειες του χώρου στο θεό.

Παίζει τις δύσκολες βδομάδες του χειμώνα να παίζουν όλα συνεχόμενη λειτουργία αν δω αδυναμία κάλυψης των χώρων και ενοχλητικά defrost. 

Γενικά πάντως δεν βρίσκω το λόγο κάποιο σπίτι που μένει ~10 ώρες άδειο την μέρα να την χαρίζει στην ΔΕΗ αυτή την κιλοβατώρα.

Τώρα για συνταξιούχους, τηλεεργαζόμενους ή ξέρω εγώ πολύτεκνους που πάντα κάποιος θα είναι μέσα όκ πάω πάσο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το θεωρώ βίτσιο.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1

2 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Κάτσε να πετάξω και εγώ ενα σχεδιαγραμματάκι του HA.

image.png.8dc07cbf29bf19ee917d861ec6155ee7.png

Κλασσικός υπέρμαχος της διακοπτόμενης λειτουργίας.

Έχουμε και λέμε για κλιματιστικό που invertarει ιδανικά θα έλεγα.😊

Με ~10 ώρες κλειστό (9 ώρες και 40 λεπτά) κατανάλωση 2,88 kW.h

Με συνεχόμενη λειτουργία 3,84 kW.h

Απ την στιγμή που μένει το σπίτι άδειο για αυτό το χρόνο και έχω την δυνατότητα απομακρισμένου ελέγχου του κλιματιστικού δεν βλέπω κάποιο λόγο ντέ και καλά να μην το κλείνω μέχρι τέλη Απρίλιου.

Πιστεύω πως η διαφορά θα ανέβει όπως και οι συνολικές καταναλώσεις Ιανουάριο - Μάρτιο.

Δεν ξέρω αν σε κάποιο κλιματιστικό με μεγαλύτερη ελάχιστη κατανάλωση τα πράγματα θα είναι διαφορετικά προς το χειρότερο.

Στην δουλειά που δοκίμασα με το morris wfin18 btu τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αλλά εκεί το μηχάνημα είναι υποδιαστασιολογημένο και οι απώλειες του χώρου στο θεό.

Δεν βρίσκω το λόγο κάποιο σπίτι που μένει ~10 ώρες άδειο την μέρα να την χαρίζει στην ΔΕΗ αυτή την κιλοβατώρα.

Παίζει τις δύσκολες βδομάδες του χειμώνα να παίζουν συνεχόμενη λειτουργία αν δω αδυναμία κάλυψης των χώρων και ενοχλητικά defrost. 

Τώρα για συνταξιούχους, τηλεεργαζόμενους ή ξέρω εγώ πολύτεκνους που πάντα κάποιος θα είναι μέσα όκ πάω πάσο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το θεωρώ βίτσιο.

Αν δεν έχεις και απώλειες στον χώρο μπορείς να το κάνεις.

13 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Κλασσικός υπέρμαχος της διακοπτόμενης λειτουργίας.

Επανέλαβε το πείραμα με πιο κρύο καιρό. Θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα;

1 minute ago, liakjim said:

Επανέλαβε το πείραμα με πιο κρύο καιρό. Θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα;

Θα το κάνω όταν πέσουμε φούλ σε μονοψήφιες ακόμα είναι νωρίς.

Πιστεύω αναλογικά θα πάει το πράγμα.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Υπόψιν ότι μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με τη Daikin και να ζητήσεις προγραμματισμό του atxc σε offset 0.5C , όπως έχουμε κάνει κάποιοι. Για το περφερα δες μήπως έχει κάποιο κρυφό μενού και το κάνει στα πρότυπα των Fujitsu ή θέλει και αυτό προγραμματισμό.

ΥΓ Γιατί λες θερμοκρασία περσίδων; Μετράς τον αέρα στην είσοδο στα φίλτρα ή έχεις και θερμόμετρο στην έξοδο στις περσίδες;

Για τα offset τους θα τα δω σε λίγο καιρό που θα τα δουλεύω 24/7 και αναλόγως θα πράξω.

Θερμοκρασία μετράω στην έξοδο στις Περσίδες με τα καλωδιακά αισθητήρια που παίρνει το shelly 1pm και που η απόκριση τους σε αλλαγή θερμοκρασίας είναι άμεση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...