Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Γιατί ο,τι βρήκα, είναι από 130€+

Το δικό του τόσο κάνει , για φθηνή λύση για χειρισμό με WiFi πας σε λύση τύπου πχ https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεέ μου, πόση μιζέρια ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε...

Πάντως, οι υπολογισμοί του εργαλείου που χρησιμοποιούμε, δεν ξέρω αν είναι σωστοί. Σπίτι στο οποίο έβγαλα 8-9ΚΒ απώλειες, τώρα με τα έξτρα κρύα (6 βραδινή - 9 μεσημεριανή), είχε μέσο όρο μαξ 300 βαττ κατανάλωσης το ATXC35D, όταν είχε τους 6 βαθμούς. Στους 9, χωρίς ήλιο, ήταν στα 250 βαττ. Ακόμα και με το Χ6 να το πολλαπλασιάσουμε, που είναι το "καλό" SCOP, πάμε στα 2κ βαττ απωλειών/ ώρα. Υπολογίζω κάτι λάθος;

Σήμερα είδα και την πρώτη "βέλτιστη" κατανάλωση του εν λόγω μηχανήματος, στο εν λόγω σπίτι. Για 40 λεπτά έμεινε στα 108 βαττ, το πρωί με 16 εξωτερική και 22 ζητούμενη.

• Like 1

13 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ο άνθρωπος ήταν στην no money land, παιδιά.

Και δεν βγαίνεις όποτε θέλεις από εκεί.

Αφού το ξέρετε.

Κατάλαβα, λοιπόν.

Ζημιά.

Ναι, καθιστικό και ένα δωμάτιο εννοώ.

Από ο,τι φαίνεται με βάση αυτά που μου λέτε, αυτό θα κάνει δυστυχώς.

Μόνο με πετρέλαιο.

για να βγει απο τη no money land , πρέπει να επενδύσει σε κάποια πράγματα

μόνωση με 550€ δε γίνεται και δε θα έχει σπουδαίο αποτέλεσμα (εκτός αν μπορεί ο ίδιος να περάσει υλικά για εσωτερική σε κάποια σημεία )

γιαυτό και στο θέμα μας , ας πάρει ότι φθηνότερο 24άρι με δόσεις ή έστω μτχ αν παίζει και ότι λεφτά γλυτώνει απο πετρέλαιο (άσε τις θερμοστατικές κεφαλές, ας κλείνει τα σώματα ο ίδιος) , στην άκρη για μόνωση (ίσως σε συνδυασμό με κανα εξοικονομώ)

32 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ο άνθρωπος ήταν στην no money land, παιδιά.

Και δεν βγαίνεις όποτε θέλεις από εκεί.

Αφού το ξέρετε.

Κατάλαβα, λοιπόν.

Ζημιά.

Ναι, καθιστικό και ένα δωμάτιο εννοώ.

Από ο,τι φαίνεται με βάση αυτά που μου λέτε, αυτό θα κάνει δυστυχώς.

Μόνο με πετρέλαιο.

Σε άλλο θέμα...

Θέλω ένα βάλω ένα wifi module στο Edge 18αρι μου.

Έχει κανείς υπόψη κάποιο πιο οικονομικό κατάστημα;

Γιατί ο,τι βρήκα, είναι από 130€+.

Από άποψη χρημάτων, υπάρχει αυτό

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-l2-klimatistiko-inverter-equation-l2-s-ac-10-in-s-ac-10-out-24000-btuh-24000-btuh-82367428

Ίσως να βλέπατε και καμιά αγγελία αρκεί να είναι inverter.

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από άποψη χρημάτων, υπάρχει αυτό

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-l2-klimatistiko-inverter-equation-l2-s-ac-10-in-s-ac-10-out-24000-btuh-24000-btuh-82367428

Ίσως να βλέπατε και καμιά αγγελία αρκεί να είναι inverter.

Ίσως και κανένα AUX βγαίνουν πιο φθηνά 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Ίσως και κανένα AUX βγαίνουν πιο φθηνά 

Μακριά για θέρμανση, έχω ένα 9αρι και θέλω να το πετάξω από την ταράτσα, ούτε καν από το μπαλκόνι

Δεν ινβερταρει ποτέ, καίει πολύ, κάνει θόρυβο.......... 

Χιλιες φορές το nuvelle από το πλαίσιο 

5 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Μακριά για θέρμανση, έχω ένα 9αρι και θέλω να το πετάξω από την ταράτσα, ούτε καν από το μπαλκόνι

Στο θέμα *ινβερταρισμα* τα έχουμε πει παιδιά , κλιματιστικά όπου το φορτιο σχεδιασμου είναι μεγαλύτερο  στο θερμή ζώνη σε σχέση με τη μέση ζώνη και η εξωτερική είναι πάνω από 12 δε πρόκειται να ινβερταρουν δουλεύουν με πολλά βατ και κάνουν ον οφφ , οποτε εαν κάποιος μενει σε περιοχές με ήπιο χειμώνα και έχει τέτοιο κλιματιστικό απλά τον ήπιε 

6 ώρες πριν, Raki-meze είπε

έχω arielli 9άρι και είναι όντως σάπιο στη θέρμανση , αλλά δουλειά κάνει (ειδικά σε ψύξη άψογο για τα λεφτά του φυσικά)

δε νομίζω πάντως οτι θα κατέβει χαμηλά για να πλακωθεί στα on/off ότι κλιματιστικό 24άρι να πάρει στο συγκεκριμένο χώρο , απλά να έχει τίμια απόδοση

αντλία θερμότητας LG την εχω στους 20 βαθμους και το βράδυ κ το μεσημέρι την βάζω να κατεβαινει στους 18 , κάνω καλά? τεχνικός μου είπε οτι πρέπει να την εχω σταθερά στη θερμοκρασία που θέλω

47 λεπτά πριν, fuzz είπε

αντλία θερμότητας LG την εχω στους 20 βαθμους και το βράδυ κ το μεσημέρι την βάζω να κατεβαινει στους 18 , κάνω καλά? τεχνικός μου είπε οτι πρέπει να την εχω σταθερά στη θερμοκρασία που θέλω

την αφήνεις μόνιμα στη ρύθμιση που σου δίνει την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο - την οποία ελέγχεις από θερμόμετρο ακριβείας στο χώρο σου και από το που αισθάνεσαι άνετα. (ο θερμοστάτης και το θερμόμετρο μπορεί να έχουν απόκλιση). Πχ αν στο χώρο θέλεις και έχεις 20 βαθμούς όταν ο θερμοστάτης λέει 19, τότε τον αφήνεις στο 19. Μόνιμα. Για να κρατάνε τα δομικά στοιχεία την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν κάποιοι χώροι υπερθερμαίνονται ενώ δεν το θέλεις, βάλε θερμοστατικές βαλβίδες στα σώματα ή κλείσε λίγο τις βαλβίδες των σωμάτων.

• Like 1

15 λεπτά πριν, sap00 είπε

την αφήνεις μόνιμα στη ρύθμιση που σου δίνει την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο - την οποία ελέγχεις από θερμόμετρο ακριβείας στο χώρο σου και από το που αισθάνεσαι άνετα. (ο θερμοστάτης και το θερμόμετρο μπορεί να έχουν απόκλιση). Πχ αν στο χώρο θέλεις και έχεις 20 βαθμούς όταν ο θερμοστάτης λέει 19, τότε τον αφήνεις στο 19. Μόνιμα. Για να κρατάνε τα δομικά στοιχεία την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν κάποιοι χώροι υπερθερμαίνονται ενώ δεν το θέλεις, βάλε θερμοστατικές βαλβίδες στα σώματα ή κλείσε λίγο τις βαλβίδες των σωμάτων.

το βράδυ π.χ. που δεν χρειάζομαι τους 20 βαθμούς καλό είναι να το βάζω στους 18?η ετσι ανεβάζω την κατανάλωση ?

13 hours ago, MikhailBakurin said:

Θεέ μου, πόση μιζέρια ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε...

Πάντως, οι υπολογισμοί του εργαλείου που χρησιμοποιούμε, δεν ξέρω αν είναι σωστοί. Σπίτι στο οποίο έβγαλα 8-9ΚΒ απώλειες, τώρα με τα έξτρα κρύα (6 βραδινή - 9 μεσημεριανή), είχε μέσο όρο μαξ 300 βαττ κατανάλωσης το ATXC35D, όταν είχε τους 6 βαθμούς. Στους 9, χωρίς ήλιο, ήταν στα 250 βαττ. Ακόμα και με το Χ6 να το πολλαπλασιάσουμε, που είναι το "καλό" SCOP, πάμε στα 2κ βαττ απωλειών/ ώρα. Υπολογίζω κάτι λάθος;

Σήμερα είδα και την πρώτη "βέλτιστη" κατανάλωση του εν λόγω μηχανήματος, στο εν λόγω σπίτι. Για 40 λεπτά έμεινε στα 108 βαττ, το πρωί με 16 εξωτερική και 22 ζητούμενη.

Οι υπολογισμοι του εργαλείου υπολογίζουν τις απώλειες για διαφορά εσω-εξω θερμοκρασίας 20 βαθμούς. Στη δική σου περίπτωση, οι απώλειες είναι λιγότερες. Επίσης, το εργαλείο θεωρεί κάποιο τύπο μόνωσης, εσύ μάλλον έχεις καλύτερη. Ίσως θερμαίνεται και από γύρω δωμάτια, φούρνους, άτομα, κλπ?

Πάντως και εγώ έχω τα daikin ATXC25c στα υπνοδωμάτια και σπάνια βλέπω κατανάλωση πάνω από 1kwh/νύχτα (και σε κρύα), σε βαθμό που διαβάζω για κόστη θέρμανσης άλλων και απορώ. 

• Like 2

1 ώρα πριν, fuzz είπε

το βράδυ π.χ. που δεν χρειάζομαι τους 20 βαθμούς καλό είναι να το βάζω στους 18?η ετσι ανεβάζω την κατανάλωση ?

... ανάλογα με τις μονώσεις και τις απώλειες, μπορεί και να την ανεβάζεις, μπορεί και όχι. Ίσως να κερδίζεις λίγο τη νύχτα αλλά καις παραπάνω το πρωί για να το φέρεις απο τους 18 στους 20. Οπότε στα ίδια είσαι. Πειραματίσου με μετρήσεις κατανάλωσης. Εγώ έχω καλοριφέρ αέριο στους 20 και ταυτόχρονα τρία κλιματιστικά στους 20. Από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο ή όσο πάνε τα κρύα σταθερά 24/7. Δεν τα πειράζω καθόλου, έχω σε όλους τους χώρους σταθερά 20 βαθμούς και προσέχω μόνο μην ξεχαστεί κανένα παράθυρο ανοιχτό. Μετά απο χρόνια δοκιμών και μετρήσεων κατέληξα οτι είναι το οικονομικότερο και κυρίως το πιο άνετο από άποψη εσωτερικού κλίματος. 

• Like 1

3 ώρες πριν, fuzz είπε

2 ώρες πριν, sap00 είπε

Υπάρχει ήδη θέμα με αντλίες θερμότητας. Εδώ μιλάμε για κλιματιστικά.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...