Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και φωτογραφίες απ την εγκατάσταση (την τρύπα που βγαίνει ο σωλήνας την έκλεισα εγω) το παράθυρο είναι 85 πόντους , οπότε το μήκος του σωλήνα δεν ειναι πανω απο 2.5 μετρα

DSCN5936.JPG.43b217ead270f9db3509bd34c69e3f74.JPG

DSCN5934.JPG.f7a0a94fa469c7f00b354323230fc37e.JPG

DSCN5933.JPG

DSCN5935.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 ώρες πριν, liakjim είπε

Όσο προλαβαίνεις

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-9-000-btu-h_4140907

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252394-a-c-in10-toshiba-ras10cavg-e-b10ckvg-e

Το πλαίσιο ίσως δεν σε καλύπτει για τη δωρεάν εγκατάσταση. Ψάχτο.

Όσο για το θερμό/μέση, μια εικόνα = χίλιες λέξεις:

klimazonen_erp-2b524041.png063099c3163a625977af3e4a8e515946.png

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η παρακάτω επιλογή πως σας φαίνεται μιας και είστε κάτοχος fujitsu ?

https://www.plaisio.gr/fujitsu-ke-series-asyg09ketf-aoyg09keta-klimatistiko-9-000-btu-h_4243889

Καλησπερα σας, για δωματιο ~13τμ, 9000btu + χωρις ιδιαιτερους οικονομικους περιορισμους θα προτεινατε

https://www.skroutz.gr/s/28695173/Fujitsu-ASYG09KETA-AOYG09KETA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html ?

(σε σχετικα καλες συνθηκες μονωσης)

Απο οτι καταλαβα toyotomi δεν προτεινονται και εχω διαβασει διαφορες αντιφατικες αποψεις για dalkin (νεοτερα μοντελα σε σχεση με 10ετιας, χωρα κατασκευης κτλ)

1 λεπτό πριν, devl82 είπε

Καλησπερα σας, για δωματιο ~13τμ, 9000btu + χωρις ιδιαιτερους οικονομικους περιορισμους θα προτεινατε

https://www.skroutz.gr/s/28695173/Fujitsu-ASYG09KETA-AOYG09KETA-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html ?

(σε σχετικα καλες συνθηκες μονωσης)

Απο οτι καταλαβα toyotomi δεν προτεινονται και εχω διαβασει διαφορες αντιφατικες αποψεις για dalkin (νεοτερα μοντελα σε σχεση με 10ετιας, χωρα κατασκευης κτλ)

Αμα δεν έχεις οικονομικούς περιορισμούς https://toshiba-aircon.gr/product/daiseikai-9-inverter-r32-2/

Πολύ πλάκα μερικές εκπτώσεις 

Επειδη παρακολουθώ κάποια μοντέλα έχω σταμπάρει κάποιες τιμες

Μάρκα Welio πρωτοεμφανιζόμενη εδώ και 4-5 μήνες το 9αρι από 299€ μέχρι τωρα ευκαιρία στα 449€ ενώ το 12αρι από 319€ μόνο 499€ .

Μαλλον τόσους μήνες είχε τιμή ευκαιρίας  και τώρα αναγνωρίστηκε η αξία του στην αγορά 

Τιναφτορε

1 ώρα πριν, tu-luba είπε

Πολύ πλάκα μερικές εκπτώσεις 

Επειδη παρακολουθώ κάποια μοντέλα έχω σταμπάρει κάποιες τιμες

Μάρκα Welio πρωτοεμφανιζόμενη εδώ και 4-5 μήνες το 9αρι από 299€ μέχρι τωρα ευκαιρία στα 449€ ενώ το 12αρι από 319€ μόνο 499€ .

Μαλλον τόσους μήνες είχε τιμή ευκαιρίας  και τώρα αναγνωρίστηκε η αξία του στην αγορά 

Τιναφτορε

Δυστυχως όπως έχουμε ξαναπεί , όσο αρχίζει ο κόσμος και καταλαβαίνει ότι η θέρμανση με κλιματιστικά είναι από τις φθηνότερες και αποδοτικότερες (ακόμα και με αυτές τις τιμές του ρεύματος ) οι τιμές δε πρόκειται να πέσουν μόνο πάνω θα πηγαίνουν , βεβαια έχουμε δει και κάτι μπαγλαμοταραμαδες που υποστήριζαν  το αντίθετο και πίστευαν ότι μετά το τέλος των voucher που δινόταν για τα κλιματιστικά οι τιμές θα έπεφταν αλλα βλέπουμε ότι αυτό δε συνέβη 

2 ώρες πριν, kikirikos είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η παρακάτω επιλογή πως σας φαίνεται μιας και είστε κάτοχος fujitsu ?

https://www.plaisio.gr/fujitsu-ke-series-asyg09ketf-aoyg09keta-klimatistiko-9-000-btu-h_4243889

Δεν έχω δουλέψει ποτέ 9αρι Fujitsu οπότε δεν έχω προσωπικά άποψη ούτε θυμάμαι να έχουμε feedback. Στα χαρτιά είναι μια χαρά.

• Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά.  Θα ήθελα να μοιραστώ λίγο την εμπειρία μου με την χρήση του  Midea xtreme line ag2line 12.000btu. Δεύτερος χρόνος που λειτουργεί συμπληρωματικά με το Edge 18αρι. Πέρυσι το είχα μόνιμα στο 21 high και έπαιζε  στα 230+-watt σε θερμοκρασίες από 3 έως 10. Φέτος λοιπόν και εδώ και 4 μέρες που το λειτουργώ και αυτό,καθώς το edge κρατούσε μόνο του το σπίτι με 400watt στους 21+, μιας και έκανε περισσότερο κρύο το έβαλα κι αυτό.  Η λειτουργία τους όπως θα δείτε και κάτω τρελή.  Full on off, το σπίτι παγώνε και έσκαγε όπως να ναι και ότι ρύθμιση κι αν έκανα δεν διορθωνοταν με τίποτα. Άλλαξα θέση στο τηλεκοντρόλ (το δούλευα με Follow me), έψαξα μήπως άνοιξε καμία τρύπα στο τοίχο που περάσαμε τους σωλήνες, το έκανα service ,καθαρισμό τίποτα... όλο on off από 0 στα 900watt μευα στα 650 και πάλι off. Έτρεξα σε παλιές κριτικές μου και έβλεπα screenshots μου να δουλεύει με 200 250 watt.  Λέω δεν παίζει θα το δοκιμάσω χωρίς follow me. Το ίδιο ξανά... με τίποτα να στρώσει. Αγανάκτησα... 

Σήμερα λοιπόν και να μην το πλατιασω άλλο το έκλεισα εντελώς.  Έβγαλα τις μπαταρίες του για κανα 10 λεπτό. Έκανε reset το control το ξανά άνοιξα και ξανα πάτησα τις ρυθμίσεις που δούλευα πέρυσι. 21 high FOLLOW ME. Αυτό ήταν. Το μηχάνημα άρχισε να στρώνει. Δεν είναι ακόμα οι ίδιες καταναλώσεις με πέρυσι μιας και θέλει λίγο να προσαρμοστεί αλλά επιτέλους βλέπω 190 200 250 watt. 

Συμπέρασμα : καθε τόσο αλλαγή μπαταρίες και ρεσετ το τηλεχειριστηριο. Δεν έπαιρνε το Follow me με τίποτα και δούλευε με το θερμοστατη πάνω στο AC.

(Στις 07:00 έκανα την επανεκκίνηση του control,και ενεργοποίησα επιτέλους το Follow me)

Screenshot_20231129_224309_Tapo.jpg

Screenshot_20231129_224252_Tapo.jpg

Screenshot_20231129_224222_Tapo.jpg

• Like 4

Στις 24/11/2023 στις 1:49 ΠΜ, MikhailBakurin είπε

Αυτό το σχήμα θα διδάσκεται το 2143 στις σχολές ενεργειακών ΑΙ μηχανικών του ΕΜΠ, ως η πρώτη προσπάθεια του αούγκανου ανθρώπου να αποτυπώσει αυτά που ένιωθε στο χαρτί.

Εντάξει τώρα;

Δεξιά του μεσαίου σπιτιού (των πεθερικών), υπάρχει μεσοτοιχία ένα καθρεπτικό σαν το δικό μου.

image.png.3dc40244a0a0186d752749bb847a9800.png

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Εντάξει τώρα;

Δεξιά του μεσαίου σπιτιού (των πεθερικών), υπάρχει μεσοτοιχία ένα καθρεπτικό σαν το δικό μου.

image.png.3dc40244a0a0186d752749bb847a9800.png

Στο αριστερό σπίτι πως και δεν έβαλες το asyg στην μέση, δίπλα από την πόρτα; διαχέει σωστά στην θερμοκρασία;

1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Στο αριστερό σπίτι πως και δεν έβαλες το asyg στην μέση, δίπλα από την πόρτα; διαχέει σωστά στην θερμοκρασία;

Το μπαλκόνι είναι κάτω όπως βλέπουμε. Για να μπει η εσωτερική εκεί που λες, θα έπρεπε να τρέξουν οι σωλήνες εξωτερικα μέχρι το μπαλκόνι. Δεν το ήθελα αυτό γιατί είναι η κεντρική είσοδος και δεν ήθελα να αλλοιώσω αισθητικά την πρόσοψη ακόμη και αν τις έκλεινα μέσα σε κανάλι και το έβαφα.

Εκεί που είναι και με τις περσίδες προς τα δεξιά, έχω μια καλή κατανομή του αέρα, ειδικά στην 24/7 λειτουργία που το έχω. Η κουζίνα παίζει έναν βαθμό κάτω αλλά δεν με απασχολεί ( κοιτάει και νότια οπότε τσιμπάει και λίγο ήλιο).

• Like 1

13 ώρες πριν, dimostr είπε

Αμα δεν έχεις οικονομικούς περιορισμούς https://toshiba-aircon.gr/product/daiseikai-9-inverter-r32-2/

Ευχαριστω πολυ για την προταση σας. Προτεινετε το toshiba γιατι ειναι πολυ καλυτερο, ή τα fijitsu δεν ειναι καλη επιλογη γενικοτερα (αποδοση, θορυβος κτλ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, devl82 είπε

Ευχαριστω πολυ για την προταση σας. Προτεινετε το toshiba γιατι ειναι πολυ καλυτερο, ή τα fijitsu δεν ειναι καλη επιλογη γενικοτερα (αποδοση, θορυβος κτλ)

Είναι δυο κορυφαίες μάρκες εγω πιστεύω εφάμιλλες , όμως εδώ μέσα την περισσότερη εμπειρία την έχουμε με τα Toshiba τα οποια δείχνουν μια αξιοσημείωτη απόδοση από τα entry level που λέμε μέχρι τα κορυφαία μοντέλα σε όλα τα btu 

Επισης υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι πχ ταβToshiba  έχουν 7ετη εγγύηση τα Fujitsu 3 χρόνια οποτε εαν αγοράσεις πχ από αλυσίδα ηλεκτρικών ίσως χρειαστεί να αγοράσεις επέκταση εγγύησης 

Το ίδιο πχ ισχύει γ8α τα daikin που έρχονται με εγγυήσεις 3-5 χρόνια και επέκταση με πληρωμή έως τα 10 χρόνια 

Οταν κάποιος αγοράζει ένα κλιματιστικό μπαίνουν αρκετοί παράγοντες στην λήψη απόφασης και όχι μόνο το οικονομικό 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσίμπησα ένα φθηνιάρικο 9άρι Sendo SND-09/CRS2 σε skroutz plus offer για κάτι λιγότερο από 250€ .
Το μοντέλο που μου ήρθε όμως είναι το SND-09/CRSκαι αναρωτιέμαι:

- ποιο από τα 2 είναι ποιο; Αυτό το όμορφο ή αυτό το όχι τόσο; (το έχω ακόμα κλειστό στο κουτί του)
- ποιο από τα 2 είναι καλύτερο;
- μήπως έχω θέμα με την εγγύηση στο μέλλον αν χρειαστεί;

Ουσιαστικά προσπαθώ να αποφασίσω αν πρέπει να ζητήσω αλλαγή η απλώς να κρατήσω αυτό που ήρθε.

Επεξ/σία από chocorello

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...