Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, ababa641 είπε

Από θέμα θορύβου μου είπε δεν έχει καμία διαφορά.

Αυτό δεν ισχύει. Το ίδιο είναι να έχεις μια πηγή θορύβου στο δάπεδο και το ίδιο είναι να την έχεις στον τοίχο; Εδώ βοηθάνε τα αντικραδασμικά λαστιχάκια στην περίπτωση που όντως περνάει κάτι μέσα (εξαρτάται τη μονάδα, τη συχνότητα, την ένταση, τα υλικά, αν είναι μονότουβλο ή διπλότουβλο, αν έχει μόνωση κτλ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Toshiba arara 16.

Ζήτηση 22 έξω έχει 9 βαθμούς. 

Μέσα στο σπίτι το θερμόμετρο στο τραπέζι λέει 19.4..

Δεν είμαι πολυ ικανοποιημένος από την θέρμανση του..

Βγαίνει και σε 16αρι; Στο site της Toshiba αναφέρει μόνο 7, 10, 13, 18 & 24.000

Βγάλε μία φώτο το εξωτερικό ταμπελάκι του μηχανήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας για αγορά κλιματιστικού σε παιδικό δωμάτιο με χρήση σε ψύξη και θέρμανση, περιοχή Κορινθίας, κόστος μέχρι 500 περίπου και να έχει δοκιμαστεί από μέλη του φόρουμ. Βλέπω ότι το παρακάτω έχει καλή απόδοση θέρμανσης σε Θερμή ζώνη.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-fujitsu-asyg09kpcaaoyg09kpca-9000-btu-aa/1679862

Επίσης διαβάζοντας το stick οδηγιών στην αρχική σελίδα σας ώστε να υπολογίσουμε την απόσβεση κόστους αγοράς, γιατί στην θέρμανση ο υπολογισμός γίνεται με τις ενδείξεις της μέσης και όχι της θερμής ζώνης;

Επεξ/σία από kikirikos

13 λεπτά πριν, Klausx είπε

Βγαίνει και σε 16αρι; Στο site της Toshiba αναφέρει μόνο 7, 10, 13, 18 & 24.000

Βγάλε μία φώτο το εξωτερικό ταμπελάκι του μηχανήματος.

Ναι βγαίνει και 16αρι φίλε μου.

20231128_154738.jpg

1 λεπτό πριν, johnnyman είπε

Ναι βγαίνει και 16αρι φίλε μου.

20231128_154738.jpg

Screenshot_53.png.8dd7ed1446b412061beb8b3f1a4c4ce6.png

Για να δω διατομή στις σωληνώσεις ήθελα το ταμπελάκι. Πρέπει να γίνει έλεγχος εκεί που έχω κυκλώσει για τσάκισμα.

8 λεπτά πριν, Klausx είπε

Screenshot_53.png.8dd7ed1446b412061beb8b3f1a4c4ce6.png

Για να δω διατομή στις σωληνώσεις ήθελα το ταμπελάκι. Πρέπει να γίνει έλεγχος εκεί που έχω κυκλώσει για τσάκισμα.

Έλεγχος γιατί?

Μια χαρά το βλέπω το τσάκισμα.

Α πόκοντά δεν είναι πολύ,νορμάλ είναι. 

3 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Έλεγχος γιατί?

Μια χαρά το βλέπω το τσάκισμα.

Α πόκοντά δεν είναι πολύ,νορμάλ είναι. 

Μάλλον εννοεί να γίνει αφαίρεση της μόνωσης τοπικά και οπτική επιθεώρηση ότι δεν έχει τσακίσει από μέσα η χαλκοσωλήνα.

Κάτι που παρατήρησα. Πολλοί ψάχνουν να βρουν που αναφέρεται στο εγχειρίδιό τους για το ελάχιστο μήκος των Toshiba (το λέει στο data book/service manual) , ενώ είναι πάνω στην εξωτερική μονάδα, μούρη μούρη.

image.png.81ad6a9a203ad2c1687f5d5ae6658131.png

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Σαν πολλές είναι για τα τμ, για τις μονώσεις εισαι σίγουρος;

οικοδομη του 99, λογικά θα εχει 3αρι στους τοίχους, στο πάτωμα σκέτο μπετό λογικά, οπότε ίσως να διορθώσεις τις απώλειες;

Επισης έχεις σε 25τμ 7 κουφώματα; βαλε για τον χώρο και όχι για όλο το σπίτι που τυχόν έβαλες.., λογικά θα εισαι γύρω στα 4kW

ειναι ενα ζητημα που πρεπει να λυθει γιατι το ιδιο σπιτι υπαρχει παντου.....εχω λοιπον 2 μεγαλες συρομενες μπαλκονοπορτες,αρα ο τοιχος μονο τουβλο με κενο για τις συρομενες........μια πορτα για το διαδρομακι στα υπνοδωματια.....μια ξυλινη εξωπορτα ......μια πορτα κουζινας και ενα παραθυρο κουζινας.......οι μπαλκονοπορτες ειναι 1,35 ανοιγμα η καθεμια ,ετσι της εβαλα διπλες......τα κουφωματα ειναι αλουμινενια με διπλα παραθυρα........

https://postimg.cc/gallery/vbJG68c

Επεξ/σία από marmaris

3 λεπτά πριν, marmaris είπε

ειναι ενα ζητημα που πρεπει να λυθει γιατι το ιδιο σπιτι υπαρχει παντου.....εχω λοιπον 2 μεγαλες συρομενες μπαλκονοπορτες,αρα ο τοιχος μονο τουβλο με κενο για τις συρομενες........μια πορτα για το διαδρομακι στα υπνοδωματια.....μια ξυλινη εξωπορτα ......μια πορτα κουζινας και ενα παραθυρο κουζινας.......οι μπαλκονοπορτες ειναι 1,35 ανοιγμα η καθεμια ,ετσι της εβαλα διπλες......τα κουφωματα ειναι αλουμινενια με διπλα παραθυρα........

https://postimg.cc/gallery/vbJG68c

Άρα σαλόνι και κουζίνα είναι ενιαίος; Μπορείς να φτιάξεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού;

• Like 1

3 ώρες πριν, energy52 είπε

Δηλαδη ποσα ελαχιστα watts βλεπεις; 

Στο 12αρι τα ελάχιστα είναι 340. Στο 9αρι είναι 360. Και έχω και το θηρίο το Fujitsu το 24αρι που το έχω δει να πέφτει ακόμα και στα 140w. Εκεί φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε ένα μέτριο κλιματιστικό και σε ένα από το πάνω ράφι. 

6 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Στο 12αρι τα ελάχιστα είναι 340. Στο 9αρι είναι 360. Και έχω και το θηρίο το Fujitsu το 24αρι που το έχω δει να πέφτει ακόμα και στα 140w. Εκεί φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε ένα μέτριο κλιματιστικό και σε ένα από το πάνω ράφι. 

Ετσι ρωτησα να χουμε μια εικονα για sendo..ναι θα μπορουσαν και καλυτερα..δηλαδη αμα εξω εχει 18πχ κι εσυ ζητας 22 μεσα 340min και μετα off? Στην ψυξη λογικα θα ναι λιγο καλυτερα.

Καλα τα fujitsu ειναι μαλλον πρωταθλητες στο ποσο χαμηλα μπορουν να κατεβουν..

4 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ετσι ρωτησα να χουμε μια εικονα για sendo..ναι θα μπορουσαν και καλυτερα..δηλαδη αμα εξω εχει 18πχ κι εσυ ζητας 22 μεσα 340min και μετα off? Στην ψυξη λογικα θα ναι λιγο καλυτερα.

Καλα τα fujitsu ειναι μαλλον πρωταθλητες στο ποσο χαμηλα μπορουν να κατεβουν..

Ναι, έχω κάνει άπειρες δοκιμές για να τα πιέσω να πέσουν οσο πιο χαμηλά γίνεται. Κάτω από 340 δεν έχουν κατέβει ποτέ.

Αυτό όμως δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, γενικά τα χαμηλά watts κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι λίγο υπερεκτιμημένα καθώς πάνε πακέτο με κρύα ρεύματα που για κάποιους είναι πολύ ενοχλητικά. 

• Like 1

54 λεπτά πριν, marmaris είπε

IMG-20231128-165502-174.jpg

μην ξεχασω ....η ταρατσα εχει μονωση περλομπετον 10 cm με πλακακι.......

Ετσι οπως βλεπω τον χωρο σου, μπορει και να ηθελες τουλαχιστον 18αρι..κατ αρχη εχεις 8,10μ σαλονι -κουζινα κι ανοιγμα σε διαδρομο+ 2 μπαλκονοπορτες..τωρα τι θερμοκρασια  εχεις μεσα και ποσο καιει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ετσι οπως βλεπω τον χωρο σου, μπορει και να ηθελες τουλαχιστον 18αρι..κατ αρχη εχεις 8,10μ σαλονι -κουζινα κι ανοιγμα σε διαδρομο+ 2 μπαλκονοπορτες..τωρα τι θερμοκρασια  εχεις μεσα και ποσο καιει;

τωρα δουλευει ον -οφφ.......εσωτερικη 22,4-23,5 .......μεγιστη και ελαχιστη σε θερμοκρασιες κατω του 14 εως 6 βαθμους.....

Screenshot_20231126-110504.png

Screenshot_20231127-214536.png

στο ενδιαμεσο το εκλεισε η κορη γιατι ζεσταθηκε.......

Screenshot_20231127-214637.png

Επεξ/σία από marmaris

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...