Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, atbalbo81 είπε

Οι θερμίδες είναι 4960 λάθος έγραψα 4270.  Μάλλον πάω για 24αρι σωστα;

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/χιλιοθερμίδες-ανά-ώρα/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#4960

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

46 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ναι την έχω κάνει την πράξη. Απλά θεώρησα επειδή η μεγαλυτερη πλευρά του χώρου(65-70τμ)θα είναι τζαμαρία και η άλλη θα έχει μια μπαλκονοπορτα τρία τρεισήμισι μέτρα είπα για 24αρι για να είμαι σιγουρος.(υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει καλά το 24αρι στο χωρο; )

4 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Ναι την έχω κάνει την πράξη. Απλά θεώρησα επειδή η μεγαλυτερη πλευρά του χώρου(65-70τμ)θα είναι τζαμαρία και η άλλη θα έχει μια μπαλκονοπορτα τρία τρεισήμισι μέτρα είπα για 24αρι για να είμαι σιγουρος.(υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει καλά το 24αρι στο χωρο; )

Με τι θερμοκρασία έβγαλες τις απωλειες ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

21

Μια χαρά βαλε το 24 και θα  είσαι άνετος 

διαλεξε κάποιο από τις κορυφαίες σειρές μιας και έχεις τα λεφτά Toshiba , daikin , Fujitsu 

Επεξ/σία από dimostr

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

διαλεξε κάποιο από τις κορυφαίες σειρές μιας και έχεις τα λεφτά Toshiba , daikin , Fujitsu 

Ασχέτως χρημάτων από ότι έχω καταλάβει(οι γνωσεις μ ειναι πολυ περιορισμενες αν και διαβασα αρκετα εδω στο φορουμ)το midea και το mitsubishi είναι τα  πιο αποδοτικά για ψύξη.  Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο πο τις εταιρείες που μου ανεφερες;

13 λεπτά πριν, dimostr είπε

Γιατί 24; Ψύξη θέλει. Θα το έτρεχα με 18.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Ασχέτως χρημάτων από ότι έχω καταλάβει(οι γνωσεις μ ειναι πολυ περιορισμενες αν και διαβασα αρκετα εδω στο φορουμ)το midea και το mitsubishi είναι τα  πιο αποδοτικά για ψύξη.  Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο πο τις εταιρείες που μου ανεφερες;

Toshiba edge ,Daikin perfera 

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί 24; Ψύξη θέλει. Θα το έτρεχα με 18.

Ναι αλλά εάν διαβάσεις λέει νοτιοανατολικός προσανατολισμός και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η κύρια χρήση είναι ψύξη 

Πιστεύω ότι το σπίτι θα βράζει 

Επεξ/σία από dimostr

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Toshiba edge ,Daikin perfera 

Ναι αλλά εάν διαβάσεις λέει νοτιοανατολικός προσανατολισμός και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η κύρια χρήση είναι ψύξη 

Ναι οκ, αλλά είναι Βόλο με μέγιστες 34-35.

Δεν ξέρω.

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Ναι οκ, αλλά είναι Βόλο με μέγιστες 34-35.

Δεν ξέρω.

Αφού το έχει το περιθώριο στα λεφτά άσε να πάει λίγο στα σίγουρα μπορεί αργότερα να χρειαστεί θέρμανση και επειδή είναι μεγάλος ο χώρος θα θέλει να έχει πολλά κυβικά αέρα 

• Like 1

10 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Στο τέλος του sticky έχει διαγράμματα με υπολογισμένα πιο ρεαλιστικα seer. Ίσως βοηθήσουν την επιλογή σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αφού το έχει το περιθώριο στα λεφτά άσε να πάει λίγο στα σίγουρα μπορεί αργότερα να χρειαστεί θέρμανση και επειδή είναι μεγάλος ο χώρος θα θέλει να έχει πολλά κυβικά αέρα 

Σε θέρμανση πάντως δεν πρόκειται να πάω γιατί αγόρασα αντλια. Ναι αλλά αυτά δεν έχουν πολύ χαμηλότερο seer από το midea και το mitsubishi; Με ενδιαφέρει χρήση 24/7

Επεξ/σία από atbalbo81

2 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Σε θέρμανση πάντως δεν πρόκειται να πάω γιατί αγόρασα αντλια

Το μεγάλο μπορεί να μικρύνει , το μικρό ότι και να το κανεις αμα δε φτάνει τον ήπιες 

τα ηλιακά φορτία πάνω σε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες επιβαρύνουν πολύ ένα χώρο , εγω δε θα ρίσκαρα σε οριακό μηχάνημα , εκτός και αν μας πεις ότι την μελέτη απωλειών στην έχει κάνει μηχανολόγος μηχανικός και είπε την πρόταση του , τότε πάω πάσο 

8 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Ναι αλλά αυτά δεν έχουν πολύ χαμηλότερο seer από το midea και το mitsubishi; Με ενδιαφέρει χρήση 24/7

Καταρχήν θα σε παρακαλέσω να μην βάζεις στην ίδια πρόταση την μάρκα midea και όλα τα φασον αυτής με τα Mitsubishi daikin Fujitsu Toshiba ,θα πέσει φωτιά να μας κάψει 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το μεγάλο μπορεί να μικρύνει , το μικρό ότι και να το κανεις αμα δε φτάνει τον ήπιες 

τα ηλιακά φορτία πάνω σε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες επιβαρύνουν πολύ ένα χώρο , εγω δε θα ρίσκαρα σε οριακό μηχάνημα , εκτός και αν μας πεις ότι την μελέτη απωλειών στην έχει κάνει μηχανολόγος μηχανικός και είπε την πρόταση του , τότε πάω πάσο 

Δε διαφωνω για το 24αρι. (Γενικά δε διαφωνω γιατί οπως προανεφερα δεν γνωριζω) Απλά ρωτάω γιατί όπως είπα ενδιαφέρομαι για ψύξη και είδα ότι το Midea All easy pro 24000btu και το mitsubishi το 24αρι έχουν μεγαλύτερο seer από το daikin και το toshiba. Εγώ επιθυμώ να πιανει μια θερμοκρασία  και όσο γίνεται να είναι σταθερη(δε μιλάω για λίγες φορές τη μέρα που θα δένει boost, πόρτες ανοίγουν παράθυρα κλπ)

3 λεπτά πριν, atbalbo81 είπε

Εγώ επιθυμώ να πιανει μια θερμοκρασία  και όσο γίνεται να είναι σταθερη

Αυτό θα το επιτυχεις με ένα Toshiba edge , Daikin perfera διάλεξε και παρε 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...