Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Το 9αρι που λες: https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-sensira-c25-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-inverter-9000btu-143202

Για 12αρι: https://www.praktiker.gr/p/daikin-siesta-sensira-c35d-atxc35d-arxc35d-klimatistiko-inverter-12000btu-142302

Αν δεν κάνω λάθος είναι με δωρεάν εγκατάσταση, λίγο πάνω από τα 1.000€, δυστυχώς αν πέσεις χαμηλότερα θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια σε έναν χειμώνα σε ρεύμα..

Λέει ότι οι απωλειες του βγάζουν 18 αρι και ότι εαν δε βγαίνει στα λεφτά να πάει σε 12 αρι αντί για το 18 αρι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@vagelisda, δες τα haier που λέει ο @dimostr αλλά προσοχή στις παραεισαγωγές (οι φθηνοί είναι σχεδόν πάντα με παραεισαγωγή, κοίτα να λέει 5 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας).

Εναλλακτικά δείτε τα equation από τα leroy merlin τα οποία είναι το ίδιο φασόν. Ίσως να περιμένατε για προσφορά μέχρι την Παρασκευή για τυχόν δωρεάν εγκατάσταση.

• Like 1

Καλησπέρα, ζαχαρωνω το 12αρι edge white λίγο καιρό τώρα και λέω να προχωρήσω σε αγορά. Έχω κάνει post εδώ με θερμικές απώλειες κλπ και μου το υπέδειξε ο liakjim. 

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με το κατάστημα voyias.gr αν κάποιος έχει εμπειρία σχετικά με την αγορά αλλά και την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Google reviews που τσεκαρα φαίνονται αρκετά αισιόδοξα. Δε θέλω να μπλέξω με αλυσίδες και δωρεάν εγκατάσταση από random συνεργείο για να κερδίσω 50-100€.

Παιδιά ελπίζω να μην είμαι οφφ τοπικ υπερβολικά όμως επειδή είμαι παντελώς ασχετοτατος μετά την εγκατάσταση του βλαμενου που μου ξηλώσει το κουρτινόξυλο γιατί δε μπορούσε και τον βόλευε εκεί εγώ τώρα πρέπει να κρεμάσω ξανά κουρτινόξυλο και είμαι παντελώς ασχετοτατος με το που μπορώ /πρέπει να τρυπησω.. αν κάποιος μπορεί ρίχτε τα φώτα σας σας παραθέτω φωτό και ξανά συγγνώμη..

Δεν ξέρω αν φαίνεται που είναι τα κουτιά τα ηλεκτρολογικά..

PXL_20231120_215308077__01__01__01.jpg

4 λεπτά πριν, UlveRz είπε

Παιδιά ελπίζω να μην είμαι οφφ τοπικ υπερβολικά όμως επειδή είμαι παντελώς ασχετοτατος μετά την εγκατάσταση του βλαμενου που μου ξηλώσει το κουρτινόξυλο γιατί δε μπορούσε και τον βόλευε εκεί εγώ τώρα πρέπει να κρεμάσω ξανά κουρτινόξυλο και είμαι παντελώς ασχετοτατος με το που μπορώ /πρέπει να τρυπησω.. αν κάποιος μπορεί ρίχτε τα φώτα σας σας παραθέτω φωτό και ξανά συγγνώμη..

με το κόκκινο μάλλον είναι οι γραμμές , οπότε θα τρυπούσα στο μπλε (θα έβαζα πιο κοντό κουρτινόξυλο)

Spoiler

PXL_20231120_215308077__01__01__01.webp.445e97f5f06625c47c2faf7af3d1621f.webp

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελάχιστη κατανάλωση σε ζέστη στο 24άρι fujitsu.

Ζητούμενη εσωτερική 20 σε ενιαίο χώρο ~60τμ  σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, χώλ.

image.png.a0ad3789c8c5f45910c56359840f83aa.png

Φαίνετε να πέφτει κοντά στα 155 watt όταν πιάσει θερμοκρασία.🙂

Ελάχιστη εξωτερική 9 στο διάστημα αυτό.

Μετά τη μια άνοιξα πόρτες σε δωμάτια μπάνιο και γι αυτό αναιβαίνει στα 220-230 watt

Επεξ/σία από yiannis_1

7 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Ελάχιστη κατανάλωση σε ζέστη στο 24άρι toshiba.

Ζητούμενη εσωτερική 20 σε ενιαίο χώρο ~60τμ  σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, χώλ.

image.png.a0ad3789c8c5f45910c56359840f83aa.png

Φαίνετε να πέφτει κοντά στα 155 watt όταν πιάσει θερμοκρασία.🙂

Ελάχιστη εξωτερική 9 στο διάστημα αυτό.

Μετά τη μια άνοιξα πόρτες σε δωμάτια μπάνιο και γι αυτό αναιβαίνει στα 220-230 watt

Toshiba ή Fujitsu ; 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, liakjim said:

Toshiba ή Fujitsu ; 🤔

fixed.

Καλά πρέπει να είναι.😄

Διακύμανση θερμοκρασίας στο ίδιο διάστημα.

image.png

Μέχρι τις 17:00 αν προλάβω το μειωμένο το μπουμπουνίζω 25 βαθμούς λίγο να ανεβάσει γρήγορα.

Αλλιώς αν το βάλεις απ την αρχή στην ζητούμενη είναι: τα ζα μου αργά.🤣

Ακόμα και στους 24 ρυθμισμένο και auto δεν πήγαινε πάνω απο 800 watt

Ήρεμη δύναμη!!!

Επεξ/σία από yiannis_1

Είπα και εγώ! 150W Toshiba; Είπαμε

ΥΓ Αν όλα πάνε καλά, σήμερα θα αντικατασταθεί το 18αρι α(Χ)ριστον πριος 50 των πεθερικών με ένα 24αρι Toshiba Yukai!

• Like 3
  • Thanks 1

11 ώρες πριν, UlveRz είπε

Αν στο είχε κολλήσει στο ταβάνι και δεν είχε την σωστή απόδοση/ κατανάλωση πως θα τον έλεγες;  Θα μπορούσε ο τεχνικός να σου μετακινήσει το κουρτινόξυλο αλλά στο "δωρεάν" δύσκολα να ασχοληθεί, εδώ δεν ήθελε να κάνει κενό.

Σκέψου ότι γλύτωσες τα 150αρια που λένε οι Ψυκτικοί και όλα καλά 🤣

21 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Για αρχή είσαι σίγουρος πως ο χώρος "χρειάζεται" 12αρι; Κάνε έναν υπολογισμό θερμικών απωλειών

Αν θέλεις απόδοση και οικονομία, εννοείται πως θα ψωνίσεις από τα "πάνω ράφια", οπότε πες για αρχή περιοχή και χρήση

Κάντε ένα κόπο όλοι να διαβάζετε το sticky και λίγες σελίδες πίσω, μην "ανακυκλώνουμε' συνεχώς τα ίδια και τα ίδια..

Συγνωμη για να λεω 12αρι εννοω 12αρι έχει γίνει μελέτη δεν το είπα έτσι τυχαία

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...