Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, liakjim said:

Φίλος με asyg18kmta μου έστειλε το παρακάτω διάγραμμα. Δεν έχει καλή ανάλυση (5' ), αλλά δείχνει ότι η σειρά kmta της Fujitsu θα πρέπει να έχει τις απολύτως χαμηλότερες ελάχιστες καταναλώσεις σε 18,24Κ σε θέρμανση:

image.png.7bbecf0931721895a5eab2c9398111ad.png

Τα δίνει τα νούμερα αυτά:

image.png.013da08ba56345370a9860949b1f02b2.png

To ASYG18KMTE/AOYG18KMTA οπως λες φαινεται να εινια πιο οικονομικο απο πχ. edge 18, prefera 18. Σε σχεση  με αυτα τα 2 που θα ελεγες οτι "υστερει" to fujitsu, πχ σε θορυβο σε σχεση με toshiba η οσον αφορα defrost σε σχεση με το daikin (λογω μεγαλυτερης εξωτερικης μοναδας).

Η τιμη ,

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/265236-a-c-in18btu-fujitsu-asyg18kmte-kmta

παντως φαινεται καλη η κανω λαθος?

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από insomniagfg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Θα το κάνω, θέλεις σε διαφορετικές θερμοκρασιες εσωτερικά; να το βαλω σε υψηλή ζήτηση πχ ή στο powerful; τώρα ηταν στο auto παντως ο εσωτερικός ανεμιστήρας. Είχα γράψει και παλιότερα σχετικά με το θόρυβο, οτι μου φαίνεται μια χαρα ειδικά σε σχεση με ενα 18 on off Carrefour που ειχα πριν. 

Από την εξωτερική μονάδα θα ήθελα, όχι την εσωτερική. Η εσωτερική ας είναι σε συνήθη λειτουργία θέρμανσης.

17 λεπτά πριν, insomniagfg είπε

To ASYG18KMTE/AOYG18KMTA οπως λες φαινεται να εινια πιο οικονομικο απο πχ. edge 18, prefera 18. Σε σχεση  με αυτα τα 2 που θα ελεγες οτι "υστερει" to fujitsu, πχ σε θορυβο σε σχεση με toshiba η οσον αφορα defrost σε σχεση με το daikin (λογω μεγαλυτερης εξωτερικης μοναδας).

Η τιμη ,

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/265236-a-c-in18btu-fujitsu-asyg18kmte-kmta

παντως φαινεται καλη η κανω λαθος?

Ευχαριστω.

Θα πρέπει να είναι τα πράγματα όπως τα λες. Όντως καλή ως πολύ καλή τιμή.

37 λεπτά πριν, mindreader είπε

Την επεκταση εγγυησης, μπορω να την κανω και μονος μου, ως πελατης;

Εννοω, μπορω ισως απο την ιστοσελιδα της daikin να το κανω μονος μου; Γινεται;

Θα φτιάξεις λογαριασμό στην Daikin θα τους πάρεις τηλέφωνο που θα σε καθοδηγήσουν. Θα σου ζητήσουν να τους στείλεις με email το ταμπελάκι με τον σειριακό αριθμό του κλιματιστικού. Θα πληρώσεις online την εγγύηση και θα στην ενεργοποιήσουν.

• Like 1

2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θα φτιάξεις λογαριασμό στην Daikin θα τους πάρεις τηλέφωνο που θα σε καθοδηγήσουν. Θα σου ζητήσουν να τους στείλεις με email το ταμπελάκι με τον σειριακό αριθμό του κλιματιστικού. Θα πληρώσεις online την εγγύηση και θα στην ενεργοποιήσουν.

Λογαριασμό μάλλον εκείνοι θα του ανοίξουν, μόνος του απ' όσο ξέρω δεν θα μπορέσει να ανοίξει.

14 minutes ago, liakjim said:

Θα πρέπει να είναι τα πράγματα όπως τα λες. Όντως καλή ως πολύ καλή τιμή.

Ετρεξα ξανα το το εργαλειο για απωλειες , πριν ειμουν για 18αρι σιγουρα τωρα εφοσον βαλω μονωση πυλωτη, κουφωματα και Θερμοπροσοψη επεσαν αρκετα οι απωλειες. Καλυτερα να κοιταξω για 14αρι?

Screen Shot 11-17-23 at 09.02 AM.PNG

1 λεπτό πριν, Grim Ripper είπε

Λογαριασμό μάλλον εκείνοι θα του ανοίξουν, μόνος του απ' όσο ξέρω δεν θα μπορέσει να ανοίξει.

Σε αυτό ίσως έχεις δίκιο. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είχα κάνει.

• Like 1

2 λεπτά πριν, insomniagfg είπε

Ετρεξα ξανα το το εργαλειο για απωλειες , πριν ειμουν για 18αρι σιγουρα τωρα εφοσον βαλω μονωση πυλωτη, κουφωματα και Θερμοπροσοψη επεσαν αρκετα οι απωλειες. Καλυτερα να κοιταξω για 14αρι?

Screen Shot 11-17-23 at 09.02 AM.PNG

Αν ισχύουν οι απώλειες, ένα 12αρι θα είναι άνετο.

Αν καποιος εχει κανει 'επεκταση εγγυησης' της daikin στα 10 ετη,

μπορει να μου πει, ποσα χρηματα ζητα ο πιστοποιημενος τεχνικος που υποθετω εχει καποια σχεση με τη daikin,

για ετησιο....υποχρεωτικο....service;

13 minutes ago, liakjim said:

Αν ισχύουν οι απώλειες, ένα 12αρι θα είναι άνετο.

θεσσαλονικη ,αν εχουμε κατω απο 7 βαθμους και λιγοτερο, οπου πεφτει η αποδοση, λες να φτανει το 12?

7 λεπτά πριν, mindreader είπε

μπορει να μου πει, ποσα χρηματα ζητα ο πιστοποιημενος τεχνικος που υποθετω εχει καποια σχεση με τη daikin,

Λάθος υποθέτεις , μπορείς να πάρεις οποιο μάστορα θες 

• Like 1

8 λεπτά πριν, mindreader είπε

Όποιον τεχνικό θέλει μπορείς να πάρεις αρκεί να έχει αποδεικτικό της συντήρησης αν σου ζητηθεί από την εταιρεία.

Όσον αφορά την τιμή, εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο του κάθε τεχνικού. Υπάρχουν τεχνικοί που κάνουν συντήρηση με 10-20 € και άλλοι με 50€ ανά μονάδα. Η δουλειά δεν είναι ίδια εννοείται. Στα 20€ θα σου ψεκάσει τις κυψέλες για να τις ξεπλύνει και θα φύγει και αυτός με τα 50€ θα βγάλει τα εσωτερικά πλαστικά για να τα καθαρίσει, θα βάλει ελεφαντάκι για να καθαρίσει την εσωτερική μονάδα, θα καθαρίσει την εσωτερική φτερωτή, θα κάνει έλεγχο φρέον κλπ. 

• Like 1

A μαλιστα, φερνω λοιπον οποιον ψυκτικο θελω εγω.

Υποχρεωτικα, μια φορα ετησιως, σωστα; (για να μην χαθει η 10ετης εγγυηση).

Υποβαλλω καπου ετησιως το αποδεικτικο της συντηρησης, ή απλα κραταω αποδειξεις, αν τυχον ποτε χρειαστουν, να μπορω να τις δειξω στην daikin;

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

A μαλιστα, φερνω λοιπον οποιον ψυκτικο θελω εγω.

Υποχρεωτικα, μια φορα ετησιως, σωστα; (για να μην χαθει η 10ετης εγγυηση).

Υποβαλλω καπου ετησιως το αποδεικτικο της συντηρησης, ή απλα κραταω αποδειξεις, αν τυχον ποτε χρειαστουν, να μπορω να τις δειξω στην daikin;

Τις κρατάς τις αποδείξεις. Όλες αυτές οι απορίες λύνονται και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της εταιρείας που πίστεψέ με είναι πολύ ευγενικοί και κατατοπιστικοί στις απορίες σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, plasTOST said:

Τις κρατάς τις αποδείξεις. Όλες αυτές οι απορίες λύνονται και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της εταιρείας που πίστεψέ με είναι πολύ ευγενικοί και κατατοπιστικοί στις απορίες σου.

Ευχαριστω που μου το ειπες.

Με διαφορα που εχω δει, παντα ειμαι υπερβολικα επιφυλακτικος για την εξυπηρετηση πελατων στην Ελλαδα....βεβαια, ισως η κακη εντυπωση ειναι απο 'ελληνικες εταιριες', μια σοβαρη πολυεθνικη οπως η daikin δεν ειναι παιξε γελασε.

Και οταν πεσεις σε κακο customer support, λες ευτυχως υπαρχει το google και το insomnia!

Επεξ/σία από mindreader

καλημέρες στην παρέα

Μιας και πιάσατε τέτοια κουβεντούλα για την 7ετη που έχει το Toshiba πρέπει να κάνω κάποια κίνηση η τρεχη κανονικά από μόνη της ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...