Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν βάλεις ένα θερμόμετρο εκεί ψηλά που είναι ο αισθητήρας του και έχει ανέβει ο θερμός αέρας του χώρου ( ο θερμός αέρας πάει πάνω) , θα δεις και εσύ 25.

Έχω βάλει δίπλα θερμόμετρο και δεν έχει τόσο. Άλλωστε το κλιματιστικό κοιτάει σε πόρτα που είναι ανοικτή και απέναντι έχει ξανά δωμάτιο οπότε δεν εγκλωβίζεται η ζέστη για να επηρεάζει τόσο το θερμόμετρο. Την ίδια εικόνα δείχνει και το δεύτερο που είναι σε διπλανό δωμάτιο με τις ίδιες ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Λολ wat, ποιο έχεις; Το D; Εγώ έχω ακριβώς το ανάποδο. Για να πετύχω 23 στο δωμάτιο, το βάζω 21. Το αντίστροφο στην ψύξη: Για να πετύχω 25, το βάζω 27.

ATXC25CV1B

Μόλις τώρα, liakjim είπε

Τότε δεν δείχνει σωστά το θερμόμετρο σου.

Έχω δοκιμάσει και υδραργύρου και ψηφιακό και υπερύθρων. Οπότε αυτό που λες το αποκλείω. Το είχα αναφέρει και στην αντιπροσωπεία και μου είχαν πει ότι έτσι είναι ρυθμισμένα.

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Έχω δοκιμάσει και υδραργύρου και ψηφιακό και υπερύθρων.

Δεν μου λέει κάτι αυτό. Αν δεν έχεις διακριβωμένο θερμόμετρο, εμπιστεύομαι αυτό που σου λέει το daikin.

Υπόψιν ο αισθητήρας του, είναι εκεί που είναι ο κόκκινος κύκλος:

image.png.5c4a3ca724cfe6cc9c7d963d18311d48.png

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μου λέει κάτι αυτό. Αν δεν έχεις διακριβωμένο θερμόμετρο, εμπιστεύομαι αυτό που σου λέει το daikin.

Υπόψιν ο αισθητήρας του, είναι εκεί που είναι ο κόκκινος κύκλος:

image.png.5c4a3ca724cfe6cc9c7d963d18311d48.png

Έδωσες σωστή ιδέα. Έχω για τρόφιμα διακριβωμένο θερμόμετρο (αν θυμάμαι σωστά). Θα δω τι απόκλιση μπορεί να έχει από τα άλλα και θα επανέλθω.

υγ. πάντως στα τρόφιμα είχα μία απόκλιση 0,3 βαθμών σε σχέση με ένα ψηφιακό της σειράς.

4 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Έδωσες σωστή ιδέα. Έχω για τρόφιμα διακριβωμένο θερμόμετρο (αν θυμάμαι σωστά). Θα δω τι απόκλιση μπορεί να έχει από τα άλλα και θα επανέλθω.

υγ. πάντως στα τρόφιμα είχα μία απόκλιση 0,3 βαθμών σε σχέση με ένα ψηφιακό της σειράς.

Και πάλι, το 25 που σου λέει το onecta μπορεί να είναι από 24.6 έως 25.4 εκτός αν έχει ρύθμιση να σου δείξει πρώτο δεκαδικό. Οπότε τι να μετρήσεις;

Αν έχεις homeassistast ρίχτο μέσα, έχει αν θυμάμαι καλά, Integration.

Καλημέρα σε όλους! Προχώρησα στην αγορά του  πρώτου κλιματιστικού .Αυτό είναι το TESLA Superior TT34TP21-1232IAWUV Κλιματιστικό Inverter 12.000 BTU A++/A+++ με WiFi .Το συγκεκριμένο σκέπτομαι να το τοποθετήσω στο 19 τ.μ. σαλόνι  όπου δεν υπάρχουν ιδιαίτερες/αυξημένες απαιτήσεις μιας και δεν γίνεται  συχνή καθημερινή χρήση του χώρου. Στην μικρή 10 τ.μ  κρεβατοκάμαρα σκέπτομαι να επιλέξω  το προτεινόμενο Daikin ATXC35D ( δηλ. το 12αρι κι όχι το 9αρι) μήπως με το μεγαλύτερο μοντέλο κατορθώσω να καλύψω κάπως και την απέναντι ca.15τ.μ. κρεβατοκάμαρα ! (ενδιάμεσα υπάρχει ένα μικρό χολ 4 τ.μ.).Στόχος μου είναι να ‘’σπάει ‘’κάπως το κρύο και σε αυτό τον χώρο μιας και εκεί υπάρχει για περίπτωση ανάγκης ή επικουρικής βοήθειας ένα 12αρι on/off σκυλί του πόλεμου Genaral Electric που χάρις στα τακτικά service αλλά και τη ποιότητα εκείνων των παλιών καλών συσκευών δουλεύει μια χαρά μετά από 20 plus χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σας  για αυτό το σκεπτικό ; Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Έχω ξετινάξει ολο το thread και ειλικρινά σας ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Αυτήν την στιγμή έχω το εξής δίλλημα, να βάλω δυο 24αρια Mitsubishi Heavy (SRC/K 71ZR-W) ή δυο 28αρια (SRC/K 80ZR-W) ;

Πρόκειται για μεζονέτα διόροφη στην Θεσσαλονική. Κάθε όροφος είναι περίπου 85 τετραγωνικά. Ο πρώτος όροφος είναι ενιαίος, ο δεύτερος έχει ένα μεγάλο χολ και 3 δωμάτια. Σκέφτομαι να βάλω ένα μεγάλο κλιματιστικό σε κάθε όροφο. Το σπίτι έχει κεντρική θέρμανση (αέριο), αλλά επειδή θα βάλω φωτοβολταϊκά την άνοιξη (μάλλον 7kw), σκέφτομαι να το γυρίσω σε κλιματιστικά. Τις θερμικές απώλειες τις υπολόγισα περίπου στις 8000 watt για τον πρώτο οροφο και περίπου στις 11000 watt για τον δεύτερο. Οι δυο όροφοι επικοινωνούν μέσω μιας μεγάλης εσωτερικής σκάλας. Θέλω θέρμανση γύρω στους 21 βάθμους σε όλο το σπίτι με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Το καλοκαίρι που έφερα κάποιον για να τσεκάρει για αντλία θερμότητας μου έβγαλε τρελό κοστολόγιο (άνω των 15Κ Ευρώ) για αυτό και έχω αποκλείσει αυτήν την προοπτική.

Επεξ/σία από PK1926

17 λεπτά πριν, PK1926 είπε

Καλησπέρα! Έχω ξετινάξει ολο το thread και ειλικρινά σας ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Αυτήν την στιγμή έχω το εξής δίλλημα, να βάλω δυο 24αρια Mitsubishi Heavy (SRC/K 71ZR-W) ή δυο 28αρια (SRC/K 80ZR-W) ;

Πρόκειται για μεζονέτα διόροφη στην Θεσσαλονική. Κάθε όροφος είναι περίπου 85 τετραγωνικά. Ο πρώτος όροφος είναι ενιαίος, ο δεύτερος έχει ένα μεγάλο χολ και 3 δωμάτια. Σκέφτομαι να βάλω ένα μεγάλο κλιματιστικό σε κάθε όροφο. Το σπίτι έχει κεντρική θέρμανση (αέριο), αλλά επειδή θα βάλω φωτοβολταϊκά την άνοιξη (μάλλον 7kw), σκέφτομαι να το γυρίσω σε κλιματιστικά. Τις θερμικές απώλειες τις υπολόγισα περίπου στις 8000 watt για τον πρώτο οροφο και περίπου στις 11000 watt για τον δεύτερο. Οι δυο όροφοι επικοινωνούν μέσω μιας μεγάλης εσωτερικής σκάλας. Θέλω θέρμανση γύρω στους 21 βάθμους σε όλο το σπίτι με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Το καλοκαίρι που έφερα κάποιον για να τσεκάρει για αντλία θερμότητας μου έβγαλε τρελό κοστολόγιο (άνω των 15Κ Ευρώ) για αυτό και έχω αποκλείσει αυτήν την προοπτική.

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#8000

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#11000

στο πρώτο βαλε το μεγαλύτερο αλλα στο δεύτερο καλό θα ήταν να βάλεις πάνω από ένα κλιματιστικά ώστε να φτάσεις τα 37,000btu που είναι οι απωλειες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, PK1926 είπε

Αρχικά για να πετύχουμε θερμική άνεση και οικονομία σε τόσο μεγάλους χώρους, θέλουμε λειτουργία 24/7 όλο το χειμώνα

Έπειτα, ο κάτω χώρος αν είναι ενιαίος, τότε με την παραπάνω λειτουργία λογικά καλύπτεται με 1 μηχάνημα, μάλλον θα κοιτούσα προς το 80αρι;;

Για τον πάνω το ξεχνάς, θες 3 μηχανήματα μικρά (να φανταστώ υπνοδωμάτια;) και το χωλ αν είναι ενιαίο με τη σκάλα, θα ανεβαίνει η ζέστη του κάτω.., δεν πρόκειται να πετύχεις άνεση με 2 μεγάλα όπως λες.., χάλια αποτελέσματα θα είναι..

Όπως το βλέπω μιλάμε για 1 μεγάλο κάτω και 3 μικρά για τα δωμάτια (υπνοδωμάτια;)

Φυσικά για το μεγάλο, θέλουμε παροχή 3Χ4mm2 ιδανικά (ή 3Χ2.5mm2) με ασφάλεια 20Α (ή 16Α αντίστοιχα) τύπου L+N στον πίνακα.., δεν τροφοδοτούμε από πρίζες κλπ...

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα ήθελα να γεμίσω το σπίτι με εξωτερικές μονάδες σαν δημόσια υπηρεσία. Πιστεύεις ότι με δυο θα έχω ταιραστια καταναλωση λογω απωλειών; Υποτιθεται οτι τα SRC/K 80ZR-W  φτάνουν έως τα 38.000 btu στην θέρμανση; Στον δευτερό ειναι τα υπνοδωμάτια και δεν καιγομαι να έχω 21 βαθμους. Και με 18 γινεται η δουλεια μου. Στον δευτερο (στο χωλ του) θελω να βαλω πιο πολυ το κλιματιστικο για ισοφαρισει το γεγονος οτι θα ανεβαινει η ζεστη του κατω πανω. Λαθος σκεπτικο;

Επεξ/σία από PK1926

Μόλις τώρα, PK1926 είπε

Δεν θα ήθελα να γεμισώ το σπίτι με εξωτερικές μονάδες σαν δημόσια υπηρεσία. Πιστεύεις ότι με δυο θα έχω ταιραστια καταναλωση λογω απωλειών; Υποτιθεται οτι τα SRC/K 80ZR-W  φτάνουν έως τα 38.000 btu στην θέρμανση; Στον δευτερό ειναι τα υπνοδωμάτια και δεν καιγομαι να έχω 21 βαθμους. Και με 18 γινεται η δουλεια μου. Στον δευτερο θελω να βαλω πιο πολυ το κλιματιστικο για ισοφαρισει το γεγονος οτι θα ανεβαινει η ζεστη του κατω πανω. Λαθος σκεπτικο;

Είναι λάθος το σκεπτικό, θα "σπάει" λίγο αλλά θα πρέπει να έχεις τις πόρτες μονίμως ανοικτές.., δεν το προτείνουμε.., κάθε χώρος το δικό του..

Ένα μεγάλο κάτω και ένα σε κάθε Υ/Δ πάνω (στο χωλ μη βάλεις τίποτα)

Αν έχεις ταράτσα (όχι σκεπή) μπορείς να ανεβάσεις όλες τις εξωτερικές των πάνω σε αυτήν, ιδανικά ακόμα και του "μεγάλου", αλλιώς πάμε σε λύσεις τύπου ένα SRK80 κάτω και άλλη μια εξωτερική για τα 3 πάνω, αλλά multi split (1 εξωτερική - 3 εσωτερικές)

@PK1926 Και ο κάτω όροφος είναι μεγάλος. Ανάλογα τις μονώσεις, ίσως θα θέλει 2 μηχανήματα.

Πάνω σίγουρα 3 μηχανήματα.

Οπότε 5 μηχανήματα.

Γιατί δεν μιλάς και με κάποιον μηχανικό;

@PK1926 όντως κάτω ίσως χρειαστεί και 2 μηχανήματα..

Να φανταστώ πως έχεις σώματα καλοριφέρ;

Μίλα με κάποιο μηχανικό, να κάνει μια μελέτη απωλειών (αν δεν έχεις ήδη), μήπως μπορέσεις να κρατήσεις τα υπάρχοντα σώματα, βάζοντας μια αντλία monoblock μεσαίων (έως 65 βαθμούς - τα σώματα θέλουν κανονικά 80), ώστε να καλύψει το 90-95% των περιπτώσεων θέρμανσης και στο τρελό κρύο δουλεύεις 5-10-15 μέρες το αέριο.., από την άλλη αν δεν θες να πληρώνεις τα πάγια του αερίου, δες αν υποστηρίζει υγραέριο ο δικός σου και αλλάζοντας μπεκ και ρύθμιση να βάλεις φιάλη υγραερίου απλά για "ώρα ανάγκης"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...