Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Craven είπε

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω για υπνοδωμάτιο (περιοχή έξω από Θεσσαλονίκη) ένα TCL Miracle III 9ρι

Πέρα από τις καταναλώσεις, το έχει κανείς να μου πει αν η εσωτερική μονάδα κάνει "τριγμούς" ή ακόμα χειρότερα αν στις συστολές διαστολές ακούγονται τα γνωστά "κρακ" που έχουν τα φτηνά; Και γενικά κάποια άποψη από κάποιον κάτοχο για το συγκεκριμένο για να μην ψάχνω 3 διαφορετικά θέματα σχετικά..

Μετά από τα Daikin siesta perfera στο σπίτι στον Πειραιά είμαστε "καλομαθημένοι" αλλά δυστυχώς, λεφτά πλέον δεν υπάρχουν για τέτοια εδώ :)

Φυσικά ευπρόσδεκτες και άλλες προτάσεις για 9ρι μέχρι τα 450 ευρώ για χρήση και χειμώνα και καλοκαίρι σε υπνοδωμάτιο γυρω στα 12τμ σε "κρύα" περιοχή με γνώμωνα και την κατανάλωση αλλά και την ησυχία απο τριγμούς και συστολές-διαστολές.

Σαλόνι έχουμε ένα Daikin ATXC60C το οποίο την παλεύει με τα δωμάτια κλειστα. Πειραιά σε άλλο σπίτι εκεί έχουμε 2 perfera (ΑΤΧΜ 12ρι και ΑΤΧΝ 9ρι) ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένοι μεν αλλά 1000 για ένα 9ρι δεν ξαναδίνω...

Λίγο πάνω από το budget αλλά δεν πας στο ATXC25D;  Αν και συνήθως δεν το προτείνουμε για υπνοδωμάτια επειδή ακούγεται η ροή του αέρα, λογικά θα το έχεις παρατηρήσει σε ένα βαθμό με το ATXC60C.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-atxc25darxc25d-sensira-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa/1769383

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Αν και συνήθως δεν το προτείνουμε για υπνοδωμάτια επειδή ακούγεται η ροή του αέρα

Πιο πίσω θα διαβάσουμε και διαφορετική άποψη ( ότι δλδ είναι μια χαρά).

Η τιμή αυτή με εγκατάσταση ίσως να είναι η καλύτερη που θα δούμε νομίζω ( αν και έχουμε έχει δει και 450€ ).

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιο πίσω θα διαβάσουμε και διαφορετική άποψη ( ότι δλδ είναι μια χαρά).

Η τιμή αυτή με εγκατάσταση ίσως να είναι η καλύτερη που θα δούμε νομίζω ( αν και έχουμε έχει δει και 450€ ).

Ναι το ξέρω, γι'αυτό το πρότεινα είναι η αλήθεια. 😛

Στο silent ούτε εγώ είχα ιδιαίτερο θέμα είναι η αλήθεια βέβαια εγώ είχα θέμα επειδή το κρεβάτι είναι κουκέτα οπότε ήμουν  αρκετά κοντά στη μονάδα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα απο θεμα καταναλωσης ειναι οικονομικο?γιατι το γλυκοκοιταζω.Για το συγκεκριμενο κλιματιστικο μιλατε,ετσι δεν ειναι?και εγω για κρεβατοκαμαρα σκεφτομαι 12 τ.μ

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-atxc25darxc25d-sensira-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa/1769383

Επεξ/σία από alucard82

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alucard82 είπε

καλημερα απο θεμα καταναλωσης ειναι οικονομικο?γιατι το γλυκοκοιταζω.Για το συγκεκριμενο κλιματιστικο μιλατε,ετσι δεν ειναι?και εγω για κρεβατοκαμαρα σκεφτομαι 12 τ.μ

Οικονομικότατο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1

Θα συμφωνήσω ότι είναι οικονομικότατο το Siesta.

Δοκιμή Παρασκευή & Σάββατο: Εξωτερική 12 βαθμούς, ο χώρος 19,5  και ζητούμενη 22 βαθμούς: Ναι μεν ξεκίνησε ψηλά στα 500-600 watts αλλά έπεσε στα 200-240 watt όταν στο διπλανό δωμάτιο το Carrier ξεκίνησε με 1100 watt και συντήρηση στα 400-450 watt. Τα μόνο αρνητικά είναι ότι δεν έχει follow me και το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς πάνω από ότι είναι η θερμοκρασία του χώρου.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

17 ώρες πριν, liakjim είπε

Τoyotomi για θέρμανση;

Cbs No GIF by HULU

Δείτε απώλειες και διαλέξτε ανάμεσα σε MITSUBISHI Heavy SRK/SRC-63ZR-W ή MITSUBISHI Heavy SRK/SRC-71ZR-W .

Αν θέλετε και εγγύηση αναμονή μήπως παίξει εκπτώσεις αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/282146-a-c-in24-toshiba-24j2avsg-e1-b24g3kvsg-e

ΥΓ Το 63άρι παίζει σε καλή τιμή και είναι top μηχάνημα εφόσον βέβαια σας καλύπτει.

Χτύπησα χθες το 63αρι Mitsubishi από public με 20%εκπτωση  στα 1119 Ευρώπουλα! Με δωρεάν εγκατάσταση και επιταγή 100 Ευρώ για ανακύκλωση του δεινόσαυρου 24.000 btu 25ετίας LG(χωρίς inverter). Θα ενημερώσω σχετικά όταν εγκατασταθεί τώρα που αρχίζουν και τα κρύα...!!  

• Like 1

9 ώρες πριν, UlveRz είπε

Στα χαρτιά μιλάμε για παρομοια μηχανήματα, η εγκατάσταση βάζοντας το στο καλάθι μου τη δίνει δωρεάν δεν είναι κακό καθόλου.. Θα κατέβει άραγε ο Κωτσο στην bf η θα δώσει δωρεάν εγκατάσταση για arata;; 🥴🤔

Σε γενικές γραμμές το χρησιμοποιώ στα υπνοδωμάτια για ψύξη. Το χειμώνα μόνο για να "σπάσει". Είμαι ευχαριστημένος από τη λειτουργία του. Είναι αθόρυβο στη χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα. Στην αρχή όταν το βάζεις να δουλέψει αργεί λίγο να ξεκινήσει την έξω μονάδα, μάλλον για να μετρήσει. Στις λειτουργίες του είναι σπαρτιάτικο δεν έχει πολλές επιλογές. Πλαστικά και ποιότητα κατασκευής καλή. Η εξωτερική μονάδα κάνει θόρυβο σε λογικά πλαίσια. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να πάρω μετρήσεις ενέργειας. Στα χαρτιά πάντως είναι οικονομικό. Πάντως τα καλοκαίρια δεν μου έχει έρθει τρελός λογαριασμός. Αν υπάρχει χρόνος θα μπορούσα να πάρω καμία μέτρηση στη θέρμανση το Σαββατοκύριακο.

• Like 2
  • Thanks 1

Καλημέρα παιδες

Μια ερωτηση..

Τωρα που εχω γυρισει το κλιματιστικο στο ζεστο μυριζει πολυ μια μυρωδια σκονης. Εχει δουλεψει αρκετα και δεν εχει φυγει. Πριν 6 μηνες πριν το δουλέψω στο κρυο το ειχα καθαρισει απο εξω και απο μεσα και το ειχα ψεκασει και με υγρο. Πρωτη φορα υπαρχει αυτη η μυρωδια. Λετε να χρειαζεται παλι καθαρισμό απο εξω και μεσα στα φιλτρα;; δεν εχει δουλεψει πολυ γενικα απο τοτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, mindreader είπε

Τι εννοεις "δεν έχει follow me και το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς πάνω από ότι είναι η θερμοκρασία του χώρου. "

Στο Siesta Sensira δεν έχει follow me το τηλεκοντρόλ και η θερμοκρασία που μετράει η κεντρική μονάδα είναι +3 από την πραγματική.

υγ. Follow me είναι η λειτουργία που το τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού μετράει την θερμοκρασία του χώρου αντί του θερμομέτρου του κλιματιστικού. Προϋπόθεση να υπάρχει οπτική επαφή του τηλεκοντρόλ με το κλιματιστικό ώστε να μεταφέρει την πληροφορία στην κεντρική μονάδα, ώστε αυτή να λειτουργεί αντίστοιχα.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 1

9 minutes ago, plasTOST said:

Στο Siesta Sensira δεν έχει follow me το τηλεκοντρόλ και η θερμοκρασία που μετράει η κεντρική μονάδα είναι +3 από την πραγματική.

υγ. Follow me είναι η λειτουργία που το τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού μετράει την θερμοκρασία του χώρου αντί του θερμομέτρου του κλιματιστικού. Προϋπόθεση να υπάρχει οπτική επαφή του τηλεκοντρόλ με το κλιματιστικό ώστε να μεταφέρει την πληροφορία στην κεντρική μονάδα, ώστε αυτή να λειτουργεί αντίστοιχα.

Κατανοητο.

Αρα εγω οταν θελω μια επιθυμητη θερμοκρασια να πιασει, πρεπει να υπολογιζω 3 βαθμους λιγοτερο; Αν θελω στο δωματιο 23 βαθμους, πρεπει να βαζω στο τηλεκοντρολ 20;

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κατανοητο.

Αρα εγω οταν θελω μια επιθυμητη θερμοκρασια να πιασει, πρεπει να υπολογιζω 3 βαθμους λιγοτερο; Αν θελω στο δωματιο 23 βαθμους, πρεπει να βαζω στο τηλεκοντρολ 20;

Επί του πρακτικού θέματος προσωπικά για να έχω στον χώρο 22 βάζω 23 και τον ανεμιστήρα στο χαμηλό και διατηρεί την θερμοκρασία στους 22. Βέβαια μέσα από την εφαρμογή της Daikin (Onecta) βλέπω ότι το κλιματιστικό "βλέπει" θερμοκρασία χώρου 25.

• Like 1

5 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Επί του πρακτικού θέματος προσωπικά για να έχω στον χώρο 22 βάζω 23 και τον ανεμιστήρα στο χαμηλό και διατηρεί την θερμοκρασία στους 22. Βέβαια μέσα από την εφαρμογή της Daikin (Onecta) βλέπω ότι το κλιματιστικό "βλέπει" θερμοκρασία χώρου 25.

Αν βάλεις ένα θερμόμετρο εκεί ψηλά που είναι ο αισθητήρας του και έχει ανέβει ο θερμός αέρας του χώρου ( ο θερμός αέρας πάει πάνω) , θα δεις και εσύ 25.

10 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κατανοητο.

Εξαρτάται από τον εκάστοτε χώρο. Ίσως εσύ να χρειάζεσαι το ανάποδο.

48 λεπτά πριν, pallisi είπε

Σε γενικές γραμμές το χρησιμοποιώ στα υπνοδωμάτια για ψύξη. Το χειμώνα μόνο για να "σπάσει". Είμαι ευχαριστημένος από τη λειτουργία του. Είναι αθόρυβο στη χαμηλή σκάλα του ανεμιστήρα. Στην αρχή όταν το βάζεις να δουλέψει αργεί λίγο να ξεκινήσει την έξω μονάδα, μάλλον για να μετρήσει. Στις λειτουργίες του είναι σπαρτιάτικο δεν έχει πολλές επιλογές. Πλαστικά και ποιότητα κατασκευής καλή. Η εξωτερική μονάδα κάνει θόρυβο σε λογικά πλαίσια. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να πάρω μετρήσεις ενέργειας. Στα χαρτιά πάντως είναι οικονομικό. Πάντως τα καλοκαίρια δεν μου έχει έρθει τρελός λογαριασμός. Αν υπάρχει χρόνος θα μπορούσα να πάρω καμία μέτρηση στη θέρμανση το Σαββατοκύριακο.

Ευχαριστούμε για το feedback . Έχεις νιώσει καθόλου κρύα ρεύματα αέρα ή έχει γλυκιά ζέστη;

Για μέτρηση αν έχεις πρίζα, τότε βάζεις μια TP-Link tapo p110.

• Like 3

4 minutes ago, plasTOST said:

Λολ wat, ποιο έχεις; Το D; Εγώ έχω ακριβώς το ανάποδο. Για να πετύχω 23 στο δωμάτιο, το βάζω 21. Το αντίστροφο στην ψύξη: Για να πετύχω 25, το βάζω 27.

Πάντως, να επισημάνω εδώ ότι η αναφορά μου που βλέπετε σε προηγούμενο ποστ, αναφέρεται σε ΕΛΑΧΙΣΤΗ απόσταση από τη μονάδα, όσο είμαι στο γραφείο (1 - 1,5 μέτρο) και λίγη παραπάνω στον ύπνο (περίπου 3 - 3,5 μέτρα).

Επίσης, για να είμαι ξηγημένος, δεν ανέχονται - συνηθίζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, τους ίδιους θορύβους! Ο συριχτός που παράγουν κάποια mitsubishi και toshiba μου δίνει στα νεύρα εμένα πχ. Ο πιο μπάσος που βγάζει το συγκεκριμένο, μου κάθεται καλύτερα. Άλλος, μπορεί να θεωρει ότι ο συριχτός είναι πιο αθόρυβος.

Ρόλο παίζει και η ίδια σας η ακοή. Είμαι 28 και σε ακουόγραμμα που έκανα πριν 2 χρόνια σε ιδιώτη ΩΡΛ, έξυνε το κεφάλι του λέγοντάς μου ότι έχω περίπου 20% οξύτερη ακοή σε όλο το φάσμα από αυτό που θεωρείται υγιές μέσο. Αλλιώς ενοχλείται ο καθένας. (Για να ευθυμήσουμε και λίγο: Το ίδιο μου είχε πει κι ο οφθαλμίατρος, ότι βλέπω γραμματάκια στο τεστ που είναι εκεί όχι για να τα δεις, αλλά για να τσεκάρει ο Οφθ. αν "κλέβεις" τεντώνοντας τα μάτια σου ή σκύβοντας μπροστά. Τα perks του να είσαι απόγονος Κρητικών ορεσείβιων με τέντα αισθήσεις και να πρέπει να μείνεις σε πόλη με υπερπαροχή οπτικών κι ακουστικών ερεθισμάτων... Αιώνιο βασανιστήριο.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...