Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Αν είσαι σίγουρος ότι κάνω λάθος, τότε ξέρεις ή δεν ξέρεις τον χώρο;

Κανεις λάθος γιατί βασιζόμαστε στο νούμερο που λέει η εφαρμογή 

τωρα για το χωρο το αν το ξέρω η όχι θα το αφήσω ασχολίαστο 

Επεξ/σία από dimostr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κανεις λάθος γιατί βασιζόμαστε στο νούμερο που λέει η εφαρμογή 

τωρα για το χωρο το αν το ξέρω η όχι θα το αφήσω ασχολίαστο 

Ποιά εφαρμογή; Η εφαρμογή συμπληρώνεται από άνθρωπο πριν υπολογίσει.

Και ρωτάω ξανά: Είναι λογικό να προστίθενται σε κάθε δωμάτιο: 1 παράθυρο κουζίνας, 1 πόρτα κουζίνας και 1 εξώπορτα σπιτιού;

Απλά ο φίλος μάλλον έχει μία τάση να τα φουσκώνει όλα. Απώλειες δωματίων, BTU κλιματιστικών κλπ.😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Η εφαρμογή συμπληρώνεται από άνθρωπο πριν υπολογίσει.

Αυτό λέμε , κάποιος γράφει και αυτό υπολογίζει 

εαν ειχες διαβάσει το ποστ του προσεκτικά θα ειχες διακρίνει ότι ο χώρος δεν απομονώνει  με ότι αυτό συνεπάγεται 

αλλα το βασικό είναι ότι έβαλε ένα κλιματιστικό και του κάνει τη δουλειά 

εαν είχε βάλει 12 αρι που του έλεγαν θα τον είχε πιει 

ολα τα υπολοιπα είναι για να κάνουμε κουβεντα μεταξύ μας 

Επεξ/σία από dimostr

1 ώρα πριν, Basketikos_ είπε

Σιγά το μέγεθος το 1,5 μέτρο για να τις βάλεις διπλές. Ή αν βάζαμε για κάθε δωμάτιο όλες τις κοινόχρηστες πόρτες του διαμερίσματος... πάει... χαθήκαμε...

θα ηθελα να παρεις ενα μετρο να δεις ποσο ειναι το 1,5 μετρο πλατος σε πορτα......οτιδηποτε ανοιγει και εχει απωλειες μπαινει.....

2 λεπτά πριν, marmaris είπε

θα ηθελα να παρεις ενα μετρο να δεις ποσο ειναι το 1,5 μετρο πλατος σε πορτα......οτιδηποτε ανοιγει και εχει απωλειες μπαινει.....

Όταν ο χώρος απομονώνει μπαίνουν μόνο τα ανοίγματα του χώρου που είναι εκεί που θα τοποθετηθεί το μηχάνημα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, marmaris είπε

Ξέρω, γιατί έχω ακόμα μεγαλύτερες. 😉

Επιμένω, έχεις συμπληρώσει λάθος τον οδηγό.

Εδώ περίπου είσαι κατά τη γνώμη μου @marmaris. Βλέπεις τι διαφορά κάνουν οι έξτρα πόρτες και μία απλώς πλημμελής (μιλάμε για κτίσμα του 1999 στο κέντρο της Αθήνας, έλεος!) μόνωση τοίχου.

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#3926

3926 Βατ = 13396.07 Βρετανικές θερμικές μονάδες ανά ώρα.

Θες να πούμε 18ρι να είμαστε μέσα; Το πολύ.

Fb7enxM.png

YGUbC5g.png

Ipjxdtz.png

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

2 ώρες πριν, Basketikos_ είπε

Ξέρω, γιατί έχω ακόμα μεγαλύτερες. 😉

Επιμένω, έχεις συμπληρώσει λάθος τον οδηγό.

Εδώ περίπου είσαι κατά τη γνώμη μου @marmaris. Βλέπεις τι διαφορά κάνουν οι έξτρα πόρτες και μία απλώς πλημμελής (μιλάμε για κτίσμα του 1999 στο κέντρο της Αθήνας, έλεος!) μόνωση τοίχου.

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#3926

3926 Βατ = 13396.07 Βρετανικές θερμικές μονάδες ανά ώρα.

Θες να πούμε 18ρι να είμαστε μέσα; Το πολύ.

Fb7enxM.png

YGUbC5g.png

Ipjxdtz.png

σε οτι λες και με αμφισβητεις .....σκεψου οτι δουλεψε ενα 24αρι σε αυτον τον χωρο και δεν εκανε on-off.......σε ενα σπιτι με τις απωλειες που εβγαλες.........τα στοιχεια ολης της αμφισβητησης σου τα εχεις διαβασει και δει στο email σου .......αν μου εξηγησεις πως λειτουργει ετσι........μηπως δεν ειναι 24αρι και ειναι 16αρι και το φουσκωνω κι αυτο?

οσο για τα κουφωματα ας οψετε ο μεγαλοεργολαβος που κοροιδεψε την πεθερα μου......τα πλακακια δεν τα βρισκω ουτε στον Ψαραδελη.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marmaris είπε

αν μου εξηγησεις πως λειτουργει ετσι

Σωστός προγραμματισμός της πλακέτας ίσως. Δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός. Κουβέντα κάνουμε.

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια ερώτηση παιδιά για τους γνώστες.

Μέχρι τώρα που αγοράστηκε το κλιματιστικό το σύστημα κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου εξυπηρετούσε ~ 300 τετραγωνικά και κάλυπτε άνετα 2 σπίτια με 38650 kcal θερμικές απώλειες.

Τώρα που θα βγεί ο κάτω όροφος απο τις απαιτήσεις του λέβητα πετρελαίου θα πρέπει να κάνω κάτι πχ αλλαγή μπεκ σε μικρότερο?

Έτρεξα το εργαλείο υπολογισμού απωλειών και μου βγάζει ότι οι απαιτήσεις απ τον λέβητα πλέον μειώνονται κατά 9500 kcal σε 29150 kcal.

To μπεκ που έμπαινε μέχρι τώρα ήταν το Danfoss 1,00 με κατανάλωση 3,7 kg/h και απ ότι βλέπω χρείαζεται το 0,75 για περίπου 9500 θερμίδες κάτω.

Είναι αναγκαίο ή δεν έχει σημασία?

Δεν κάνω εγω την συντήρηση αλλά να ξέρω τι θα πώ στον καυστηρατζή που οσονούπω θα έρθει.

ΜΠΕΚ.png

Επεξ/σία από yiannis_1

21 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Να κάνω μια ερώτηση παιδιά για τους γνώστες.

Μέχρι τώρα που αγοράστηκε το κλιματιστικό το σύστημα κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου εξυπηρετούσε ~ 300 τετραγωνικά και κάλυπτε άνετα 2 σπίτια με 38650 kcal θερμικές απώλειες.

Τώρα που θα βγεί ο κάτω όροφος απο τις απαιτήσεις του λέβητα πετρελαίου θα πρέπει να κάνω κάτι πχ αλλαγή μπεκ σε μικρότερο?

Έτρεξα το εργαλείο υπολογισμού απωλειών και μου βγάζει ότι οι απαιτήσεις απ τον λέβητα πλέον μειώνονται κατά 9500 kcal σε 29150 kcal.

To μπεκ που έμπαινε μέχρι τώρα ήταν το Danfoss 1,00 με κατανάλωση 3,7 kg/h και απ ότι βλέπω χρείαζεται το 0,75 για περίπου 9500 θερμίδες κάτω.

Είναι αναγκαίο ή δεν έχει σημασία?

Δεν κάνω εγω την συντήρηση αλλά να ξέρω τι θα πώ στον καυστηρατζή που οσονούπω θα έρθει.

ΜΠΕΚ.png

Από τη μικρή μου εμπειρία σαν βοηθός καυστηρατζή, αν ο λέβητας είναι υπερδιαστασιολογημένος, το να "πνίξεις" τον καυστήρα με μικρότερο μπεκ δε θα βοηθήσει να κάνεις οικονομία, αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καύση.

Αλλά εδώ είμαστε off topic, συμβουλέψου τον καυστηρατζή σου ή ιδανικά κάποιον μηχανολόγο μηχανικό.

• Like 1

Υπάρχει διαθέσιμο ένα 16άρι toshiba inverter και αναρωτιέμαι αν πρέπει να το βάλω να δουλέψει ή να το αφήσω στην άκρη.
Ο λόγος γίνεται για τα ενεργειακά του περισσότερο, αφού σαν μονάδα παίζει μια χαρά.
Ο χώρος κανονικά απαιτεί μεγαλύτερο κλιματιστικό αλλά αυτό σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος αγοράς νέου. :P

Πρόκειται για το παρακάτω, αν κάποιος μπορεί να βγάλει άκρη:
image.png.3fcaa7a0fe1b0efe58a3563da659daa2.png

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, chocorello είπε

Υπάρχει διαθέσιμο ένα 16άρι toshiba inverter και αναρωτιέμαι αν πρέπει να το βάλω να δουλέψει ή να το αφήσω στην άκρη.
Ο λόγος γίνεται για τα ενεργειακά του περισσότερο, αφού σαν μονάδα παίζει μια χαρά.
Ο χώρος κανονικά απαιτεί μεγαλύτερο κλιματιστικό αλλά αυτό σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος αγοράς νέου. :P

Πρέπει να γράψεις τις εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης για να έχει νόημα κάποια απάντηση.

Επίσης, για το τι απαιτεί ο χώρος θα συμπληρώσεις αυτό:
https://www.elith.gr/calc/index.php

Επεξ/σία από Basketikos_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, chocorello είπε

Εννοείς είναι τοποθετημένο σε κάποιο χώρο, αλλά είναι "μικρό" για τον χώρο που είναι;

Πόσα kW είναι οι απώλειες του χώρου που το έχεις;

Αν δεν κάνω λάθος είναι inverter με R410a ψυκτικό;

Θες να το δουλέψεις για θέρμανση σε κάποιο χώρο; Τώρα με τι τον θερμαίνεις;

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμ έπρεπε να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, έχετε δίκιο.

Για ψύξη περισσότερο θα χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι τοποθετημένο αλλά βρίσκεται διαθέσιμο προς εγκατάσταση (δε βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλο χώρο). Σε σαλόνι-κουζίνα σπιτιού πολυκατοικίας (μεσαίος όροφος) κατασκευής τελευταίας 20ετίας με καλή μόνωση για την εποχή του. Δε γνωρίζω άλλες πληροφορίες για το κτίριο. Η σκέψη είναι είτε να αγοραστεί νέο (24άρι λογικά,  είναι αρκετά τα τμ. στο χώρο, υπολογίζω περισσότερα από 40-50τμ χωρίς να γνωρίζω ακριβώς), είτε να χρησιμοποιηθεί αυτό το 16άρι το οποίο λογικά δεν θα φτάνει και λογικα θα δουλεύει στα μέγιστα για να δροσίζει.

Επεξ/σία από chocorello

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, chocorello είπε

Χμμμ έπρεπε να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, έχετε δίκιο.

Για ψύξη περισσότερο θα χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι τοποθετημένο αλλά βρίσκεται διαθέσιμο προς εγκατάσταση (δε βρίσκεται εγκατεστημένο σε άλλο χώρο). Σε σαλόνι-κουζίνα σπιτιού πολυκατοικίας (μεσαίος όροφος) κατασκευής τελευταίας 20ετίας με καλή μόνωση για την εποχή του. Δε γνωρίζω άλλες πληροφορίες για το κτίριο. Η σκέψη είναι είτε να αγοραστεί νέο (24άρι λογικά,  είναι αρκετά τα τμ. στο χώρο, υπολογίζω περισσότερα από 40-50τμ χωρίς να γνωρίζω ακριβώς), είτε να χρησιμοποιηθεί αυτό το 16άρι το οποίο λογικά δεν θα φτάνει και λογικα θα δουλεύει στα μέγιστα για να δροσίζει.

Χωρίς συγκεκριμένες μετρήσεις για το χώρο, οι απαντήσεις θα παραμένουν γενικόλογες δυστυχώς. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να δοθεί τεκμηριωμένη απάντηση.

Και πάλι δε μας είπες εναλλακτικές όμως. Δηλαδή αν η εναλλακτική είναι θερμοπομπός π.χ., ακόμα και το 16ρι παραμένει οικονομικότερη λύση θέρμανσης. Αλλά θα αρκεί για να νοιώσεις σωστή ζέστη; Αυτό θα το απαντήσει το ερωτηματολόγιο που σου έγραψα πιο πάνω. Προσπάθησε να μάθεις αυτά που ρωτάει για να τα συμπληρώσεις.

Επεξ/σία από Basketikos_

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...