Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

Καλησπέρα παιδιά ,πήρα τον Μάρτιο με το αλλάζω συσκευή ένα κλιματιστικό από Κωτσόβολο . Το κλιματιστικό είναι το morris wfin35166 loft plus αν δεν κάνω λάθος. Το θέμα μου είναι ότι εδώ και λίγες μέρες ενώ το έχω στο ζεστό βγάζει κρύο αέρα . Πριν πάρω τηλέφωνο για εγγύηση κλπ έχετε καμία ιδέα μήπως είναι κάτι απλό και το φτιάξω ;

Όταν λες κρύο , χρησιμοποίησες κάποιο,θερμόμετρο να μετρησεις την θερμοκρασία στην έξοδο , η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού ποια είναι , η ζητούμενη του κλιματιστικού ποια είναι , το έχεις στη λειτουργία θέρμανσης η στο auto , 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 2/11/2023 στις 1:18 ΜΜ, liakjim είπε

Με τόσο λίγη χρήση, θα έβαζα ένα bosch τα οποία έχουν 7 χρόνια εγγύηση άνευ όρων ( οπότε γλιτώνεις την αχρείαστη για σένα ετήσια υποχρεωτική συντήρηση).

Κοίτα για τον κωδικό ASI18AW30 που έχει follow me (σε αντίθεση με το ASI18DW30 που δεν έχει) και είναι για μένα άκρως απαραίτητο στα φασονάκια της midea.

Εδώ σε αρκετά καλή τιμή αν θέλεις από αλυσίδα -> https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/bosch-series-6-asi18aw30aso18aw30-klimatistiko-inverter-18000-btu-aa-me-wifi/1693703

ΟΚ, αυτό το Bosch ή το TCL Miracle III 18CHSD/TPG21I που βγαίνει κανένα 70€ παραπάνω?

Να πω ίσως κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο.... Το κλιματιστικό θα καλύπτει χώρο που μπάζει από παντού, είτε σε θέρμανση είτε σε ψύξη, δεν προσβλέπω να πιάνει ποτέ "ιδανική" θερμοκρασία, το θέλω τις 70 μέρες που θα λειτουργεί για να σπάει το πολύ κρύο ή να δροσίζει σε πολλή ζέστη (>35)... Οπότε "θεωρητικά" θα λειτουργεί στο φουλ 2-3 ώρες και μετά θα σβήνει... 

Ευχαριστώ και πάλι... 

Υ.Γ πήγα να δω από κοντά μερικά κλιματιστικά, μέχρι τώρα τα έβλεπα μόνο σε φωτογραφίες και σε άλλα σπίτια... Μου έκανε εντύπωση πόσο "ψεύτικα", σαν παιχνίδια φαίνονται κάποια (Sendo, Tesla, μάλλον και Bosch) και πόσο πιο καλά να το πω τα πιο ακριβά τύπου TCL, Inventor αλλά και τα ταπεινά (?) Haier (δε μιλάω για τα Fujitsu, Toyo, Toshiba κ.λ.π που είναι ούτως ή άλλως ανώτερα).... 

16 λεπτά πριν, fkyriazid είπε

Μου έκανε εντύπωση πόσο "ψεύτικα", σαν παιχνίδια φαίνονται κάποια

Πώς το "είδες" αυτό?

Εγώ έχω και bosch aw40 και carrier crystal III και toshiba yukai και μου φαίνονται ίδια, τόσο εμφανισιακά όσο και τα πλαστικά τους στην αφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Μιας που μπήκαμε επιτέλους στο δικό μας σπίτι ψάχνω για κλιματιστικό 18αρι για την σαλονοκουζίνα.

Tι έχετε να προτείνετε?

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000-1300
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αγορά νέου
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν έχω θέμα
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50 - 50
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 50 - 50
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Θα τοποθετηθεί αντλία θερμότητας αργότερα
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Βέροια κέντρο
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: δεν έχω θέμα
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Έχουμε βάλει κουφώματα συνθετικά... μόνωση θα μπει το καλοκαίρι, βρίσκετε στον τρίτο όροφο απο πάνω υπάρχει και άλλος όροφος.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-11-05 082423.jpg

Επεξ/σία από pavloa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα! Να μοιραστώ μιά θετική εμπειρία εγκατάστασης ενός 13αριού Toshiba Yukai, από εγκαταστάτες της Klimeco (αν δεν πρέπει να αναφερθεί η εταιρεία, pm να το σβήσω). Το μηχάνημα είχε αγοραστεί από Praktiker με δωρεάν εγκατάσταση και κάναν τρεις μήνες σχεδόν να το παραδώσουν, αλλά με το που έγινε η παράδοση η εταιρεία εγκατάστασης επικοινώνησε μαζί μου άμεσα, κανονίστηκε ραντεβού σε ημέρα που με βόλευε, οι τεχνικοί ήρθαν στην ώρα τους πλήρως οργανωμένοι, εννοείται με αντλία κενού, έβαλαν και 3 μέτρα σωληνώσεις ενώ σύμφωνα με την Toshiba δεν είναι απαραίτητο. Είχαν και διακλαδωτή για την αποχέτευση αλλά τους έδωσα να χρησιμοποιήσουν τον δικό μου για να μην πάει χαμένος, γενικά γρήγορη και καθαρή δουλειά με προδιαγραφές by the book και καλύτερες. Μπράβο τους από εμένα, ειλικρινά δεν το περίμενα.

Να ευχαριστήσω και όλους τους συμφορουμίτες που με τις συμβουλές τους με είχαν προετοιμάσει για να αντιμετωπίσω το οποιοδήποτε πρόβλημα. Σίγουρα το ότι ήξερα τι ήθελα και τι έπρεπε να γίνει στην εγκατάσταση έπαιξε το ρόλο του.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 4

10 ώρες πριν, dimostr είπε

Όταν λες κρύο , χρησιμοποίησες κάποιο,θερμόμετρο να μετρησεις την θερμοκρασία στην έξοδο , η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού ποια είναι , η ζητούμενη του κλιματιστικού ποια είναι , το έχεις στη λειτουργία θέρμανσης η στο auto , 

καλησπερα δεν εβαλα θερμομετρο γιατι κανει μπαμ ειναι κρυος αερας ακομα και μετα απο ωρα βγαζει ακομα κρυο οποτε δεν ειναι θεμα προθερμανσης . Η εσωτερικη θερμοκρασια ειναι 20-21 απο θερμοστατη και το εχω βαλει στο 25 ειτε στο 28 ειτε 31 και εχει το ιδιο αποτελεσμα. το δοκιμασα και στο auto μηπως παρει μονο του αλλα και στην λειτουργια της θερμανσης  αλλα τιποτα . Επισης δοκιμασα και απο το τηλεκοντρολ αλλα και απο την εφαρμογη στο κινητο μηπως αλλαξει τιποτα αλλα παλι δεν

19 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε

καλησπερα δεν εβαλα θερμομετρο γιατι κανει μπαμ ειναι κρυος αερας ακομα και μετα απο ωρα βγαζει ακομα κρυο οποτε δεν ειναι θεμα προθερμανσης . Η εσωτερικη θερμοκρασια ειναι 20-21 απο θερμοστατη και το εχω βαλει στο 25 ειτε στο 28 ειτε 31 και εχει το ιδιο αποτελεσμα. το δοκιμασα και στο auto μηπως παρει μονο του αλλα και στην λειτουργια της θερμανσης  αλλα τιποτα . Επισης δοκιμασα και απο το τηλεκοντρολ αλλα και απο την εφαρμογη στο κινητο μηπως αλλαξει τιποτα αλλα παλι δεν

Εαν το έχεις σε πριζα βγαλτο για λίγο και ξανά βάλτο εαν είναι σε μπουάτ απευθείας κλείσε το διακόπτη του πίνακα που έχει αυτή τη γραμμή , εαν δεν συνέρθει και μετά από αυτό (μπορεί να έχει κολλήσει κάτι ) τότε έχεις θέμα , μήπως έχει βγάλει κάποιο κωδικό βλάβης ?

2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εαν το έχεις σε πριζα βγαλτο για λίγο και ξανά βάλτο εαν είναι σε μπουάτ απευθείας κλείσε το διακόπτη του πίνακα που έχει αυτή τη γραμμή , εαν δεν συνέρθει και μετά από αυτό (μπορεί να έχει κολλήσει κάτι ) τότε έχεις θέμα , μήπως έχει βγάλει κάποιο κωδικό βλάβης ?

εχει υποτιθεται κατι για αυτοδιαγνωση για να βγαζει κωδικους βλαβης το εκανα και δεν εβγαλε τιποτα λεει ετοιμο για λειτουργια , μιλησα με κωτσοβολο δευτερα μεσημερι θα ειναι τεχνικος εδω να το δει οποτε αναμενω 

4 λεπτά πριν, basilisgate13 είπε

εχει υποτιθεται κατι για αυτοδιαγνωση για να βγαζει κωδικους βλαβης το εκανα και δεν εβγαλε τιποτα λεει ετοιμο για λειτουργια , μιλησα με κωτσοβολο δευτερα μεσημερι θα ειναι τεχνικος εδω να το δει οποτε αναμενω 

Ψυξη δουλευει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/11/2023 at 01:41, rbx1000 said:

Πώς μου είχαν ξεφύγει αυτά τα ποστς.

Αντιμετωπίζω τον ΙΔΙΟ ακριβώς ενοχλητικότατο ήχο στο 18αρι Mirai Plus από πέρισυ, το είχα αναφέρει και εδώ γράψει και εδώ, μάλλον δεν έπεσες και εσύ επάνω στο ποστ. Pls, πές μου ότι βρέθηκε λύση.

Το μόνό που έλυνε προσωρινό το πρόβλημα ήταν το power off/power on μετα από λίγα δευτερα. Μέχρι να ξεκινήσει ξανά βέβαια..

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.

Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα.

Άνοιξα σήμερα το arata σε θερμοκρασία 26 ενώ στο θερμόμετρο που έχω στο τραπέζι λίγο πιο δίπλα έλεγε 22.5.

Όταν άνοιξε το arata στην εφαρμογή έλεγε ότι έχει 21 μέσα στο σαλόνι τώρα δείχνει 26 μετά από 3 τέταρτα περιπου λειτουργίας αλλά το θερμόμετρο στο τραπέζι δείχνει 23.1

Γιατί τέτοια μεγάλη απόκλιση? 

Screenshot_20231104_233220.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να αναφέρω την θετικότατη εμπειρία ενος arielli 18btu inverter που αγόρασα για το γραφείο μου πριν 4 μήνες από το eshop Κυριολεκτικά δουλεύει ακατάπαυστα 12-14 ώρες αρχικά σε φουλ ψύξη, κανένα μήνα περισσότερο στον ανεμιστήρα και εδώ και λίγες ημέρες σε θέρμανση. Σε καμμία λειτουργία του δεν παρατήρησα θόρυβο. Ενδεχομένως κάποιες στιγμές κατά την πρώτη λειτουργία, μέχρι να πιάσει θερμοκρασία, το καλοκαίρι με τις ακραίες ζεστές που είχαμε. Το design του επίσης είναι οκ, not great not terrible και όλα αυτά στα 500€. Το WIFI με σύνδεση , AC FREEDOM μια χαρά και δεν έχει χάσει ποτέ σύνδεση σε αντίθεση με το Inventor που έχω στο σπίτι επίσης καινούργιο. Αν διατηρήσει με σωστή συντήρηση την απόδοση του 3-4 χρόνια τολμώ να πω ότι θα βγάλει υπέρ τίμια τα λεφτά του. Σε κατανάλωση ως φαίνεται ότι υπόσχεται καθώς δεν είδα κάτι πέραν των υπολογισμών μου στον λογαριασμό. Φοβήθηκα πολύ την αγορά του αλλά μέχρι στιγμής όλα οκ. Σε σχέση με το 12 btu inventor στο σπίτι με σχεδόν διπλή τιμή τολμώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος έως σήμερα να δώσει κάποιες ακριβώς τα διπλά λεφτά. Συνεπώς προϋπόθεση για τίμια απόσβεση τα απροβληματιστα 3-4 χρόνια. Το βλέπουμε...

Επεξ/σία από babble tribe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, johnnyman είπε

αλλά το θερμόμετρο στο τραπέζι δείχνει 23.1

Για βάλτο πάνω στο κλιματιστικό το θερμόμετρο να δεις ποσό έχει , εκει θα δεις πόση είναι η απόκλιση και αν η θερμοκρασία της εφαρμογής συμβαδίζει με αυτή του θερμόμετρου 

Επεξ/σία από dimostr
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...