Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ThanosL είπε

Καλημέρα. Με ενημέρωσαν από το Praktiker ,που ρώτησα, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί voucher ανακύκλωσης ταυτόχρονα με δωροεπιταγη από προηγούμενη αγορά.  Όντως ισχύει αυτό,  ή μου είπαν μ@λ@κιες στο τηλέφωνο;

Το δεύτερο. Πήρα κλιματιστικό με voucher και χρησιμοποίησα 30€ δωροεπιταγή από προηγούμενη αγορά ψυγείου που αφαιρέθηκε κανονικά. Το ίδιο θα κάνω και για την αγορά δεύτερου κλιματιστικού με voucher και θα χρησιμοποιήσω την 50αρα δωροεπιταγή από την αγορά του πρώτου. Βέβαια 100€ πήρα αλλά την σπάνε σε δύο των 50€ για αγορά άνω των 160€. Μου ήρθε το σχετικό sms. Όλα αυτά σε κατάστημα από κοντά και συγκεκριμένα της Παλλήνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω που αναγκαστικα το εχω στην ταρατσα, το κυριο προβλημα του μπορω να πω οτι ειναι τα χιονια.

Παιζει ρολο αυτο που λεει καο ο @dimostr για τον προσανατολισμο αλλα αυτο θεωρητικα παλευεται. Τα χιονια οχι, πρεπει να βγαινει κανεις και να ξεχιονιζει ενω ταυτοχρονα αυξανονται και τα defrost

2 ώρες πριν, zeys13 είπε

Ναι πάνω απο 9 βαθμούς. Και δεν υπάρχουν εξωτερικοί θόρυβοι είμαι σε χωριό. Σε σχέση με τη παλιά εξωτερική μονάδα ενα on off 18000 firstline, είναι το χάος. Και εκείνο πάντως δεν έκανε κάποιο περίεργο θόρυβο, συντονισμού ή κάτι άλλο. Απλά ακουγόταν τρελά ο ανεμιστήρας του. Για φέτος δεν ξέρω αν θα πέσουμε χαμηλά σε θερμοκρασίες για να το ακούσω και κάτω από τους 9.

Σε παρακαλώ, υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξεις ένα video από την εξωτερική μονάδα σε λειτουργία;

Επισκέπτης

Παιδιά σήμερα πήγα για το perfera στα 12000 btu, λες και  διάβασαν τις ενστάσεις μας το δίνουν 1049 με την εγκατάσταση (praktiker). Βουρρρρρ!!!!

1 ώρα πριν, notist είπε

Το δεύτερο. Πήρα κλιματιστικό με voucher και χρησιμοποίησα 30€ δωροεπιταγή από προηγούμενη αγορά ψυγείου που αφαιρέθηκε κανονικά. Το ίδιο θα κάνω και για την αγορά δεύτερου κλιματιστικού με voucher και θα χρησιμοποιήσω την 50αρα δωροεπιταγή από την αγορά του πρώτου. Βέβαια 100€ πήρα αλλά την σπάνε σε δύο των 50€ για αγορά άνω των 160€. Μου ήρθε το σχετικό sms. Όλα αυτά σε κατάστημα από κοντά και συγκεκριμένα της Παλλήνης.

Θα αναγκαστώ να πάω από κατάστημα,  μήπως βρω άκρη.  Από το τηλέφωνο πάντως μου είπαν ότι δεν μπορεί να προστεθεί και δωροεπιταγη όταν γίνεται αγορά με χρήση voucher ανακύκλωσης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κουβέντα κάνουμε, αλλά δεν έχω δει πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο εγκατάστασης να λέει να μην βλέπει αμέσως ο ήλιος την εξωτερική ή τυχόν αισθητήριο της..

σε όλα τα installation manual, λέει πως σε περιοχές με χιονοπτώσεις να προνοήσεις  να φτιάξεις κάλυμμα (σαν σκεπαστρο για να μην πέφτει πάνω το χιόνι.. 

συγνώμη αλλά τι σχέση έχει ο ηλιακός με το αισθητήριο του κλιματιστικού; διαφορετικό πράγματα συγκρίνεις με άσχετη λειτουργία, δεν στέκει σαν επιχείρημα

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

κουβέντα κάνουμε, αλλά δεν έχω δει πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο εγκατάστασης να λέει να μην βλέπει αμέσως ο ήλιος την εξωτερική ή τυχόν αισθητήριο της..

σε όλα τα installation manual, λέει πως σε περιοχές με χιονοπτώσεις να προνοήσεις  να φτιάξεις κάλυμμα (σαν σκεπαστρο για να μην πέφτει πάνω το χιόνι.. 

συγνώμη αλλά τι σχέση έχει ο ηλιακός με το αισθητήριο του κλιματιστικού; διαφορετικό πράγματα συγκρίνεις με άσχετη λειτουργία, δεν στέκει σαν επιχείρημα

Εαν εσυ δε θεωρείς ότι δεν επηρεάζεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας επειδή με νότιο προσανατολισμό θα τον χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα και θα γράφει και γαμω τις  θερμοκρασίες τι να πω , γυρνά το κλιματιστικό σου έτσι και μας λες το καλοκαίρι τι θα γίνει 

Επεξ/σία από dimostr

14 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εαν εσυ δε θεωρείς ότι δεν επηρεάζεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας επειδή με νότιο προσανατολισμό θα τον χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα και θα γράφει και γαμω τις  θερμοκρασίες τι να πω

Μολις ξεκινησει να δουλευει, ο ανεμιστηρας του αλλαζει την θερμοκρασια και την κανει "ρεαλιστικη"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Specs είπε

Μολις ξεκινησει να δουλευει, ο ανεμιστηρας του αλλαζει την θερμοκρασια και την κανει "ρεαλιστικη"

Ευτυχώς που υπάρχουν κλιματιστικά που εκκινούν  και σε θερμοκρασίες +55 οποτε ξεκινάνε και αφού ξεκινήσει θα την ρίξει ο ανεμιστήρας την θερμοκρασία ,τώρα στο +45 που είναι το όριο για τις κοινές μάρκες αμα είσαι σε καμία Λάρισα και αποφασίσεις να το ανάψεις μεσημεριάτικα και έχεις το κλιματιστικό να κοιτάει η πλευρά του αισθητήρα ηλιο ,καλή τύχη 

Επεξ/σία από dimostr

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ευτυχώς που υπάρχουν κλιματιστικά που εκκινούν  και σε θερμοκρασίες +55 οποτε ξεκινάνε και αφού ξεκινήσει θα την ρίξει ο ανεμιστήρας την θερμοκρασία ,τώρα στο +45 που είναι το όριο για τις κοινές μάρκες αμα είσαι σε καμία Λάρισα μεσημεριάτικα και έχεις το κλιματιστικό να κοιτάει η πλευρά του αισθητήρα ηλιο ,καλή τύχη 

Δεν πιστευω οτι δεν εχουν προβλεψει κατι τετοιο...και το κυριωτερο δεν εχουν θεμα στην πραξη, θα το ξεραμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Specs είπε

Δεν πιστευω οτι δεν εχουν προβλεψει κατι τετοιο...και το κυριωτερο δεν εχουν θεμα στην πραξη, θα το ξεραμε...

Μια δοκιμή θα σε πείσει το καλοκαιράκι , εξάλλου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι θα βρεθεί μάστορας να τοποθετήσει κλιματιστικό με φάτσα στον ηλιο την πλευρά του αισθητήρα  , εγω ένα κλιματιστικό είδα έτσι και έκοβε , μόλις το έστριψε λιγο δεν ξανά σταμάτησε 

Επεξ/σία από dimostr

Σε ενιαίο χώρο 50 τμ ( σαλόνι- τραπεζαρία- κουζίνα) που είναι ο κάτω όροφος μεζονέτας, άρα έχει και εσωτερική σκάλα ( με τις επακόλουθες απώλειες,  κυρίως στη ζέστη) και χρήση ψύξης 70 % - θερμανσης 30% , μου βγάζει απώλειες περ.5000 w . Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Fujitsu inverter 24αρι 15ετιας που έχει αρχίσει να κάνει νούμερα. Τι θα προτείνατε; Πάλι 24αρι και ποιο ; Ή αρκεί και μικρότερο ( και πάλι ποιο; ) . 

Κάτι μεταξύ Toshiba , Daikin ή Fujitsu

12 λεπτά πριν, ThanosL είπε

Σε ενιαίο χώρο 50 τμ ( σαλόνι- τραπεζαρία- κουζίνα) που είναι ο κάτω όροφος μεζονέτας, άρα έχει και εσωτερική σκάλα ( με τις επακόλουθες απώλειες,  κυρίως στη ζέστη) και χρήση ψύξης 70 % - θερμανσης 30% , μου βγάζει απώλειες περ.5000 w . Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Fujitsu inverter 24αρι 15ετιας που έχει αρχίσει να κάνει νούμερα. Τι θα προτείνατε; Πάλι 24αρι και ποιο ; Ή αρκεί και μικρότερο ( και πάλι ποιο; ) . 

Κάτι μεταξύ Toshiba , Daikin ή Fujitsu

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#5000
το ποιο εξαρτα5αι από τα λεφτά που θες να ξοδέψεις 

να βαλουμε και κανα διαγραμμα τωρα που εκανε λιγο κρυο 

image.png

image.png

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

https://convertlive.com/el/u/μετατροπή/βατ/σε/βρετανικές-θερμικές-μονάδες-ανά-ώρα#5000
το ποιο εξαρτα5αι από τα λεφτά που θες να ξοδέψεις 

Δεν μπορώ να υπολογίσω τις απώλειες της εσωτερικής σκάλας.  Επειδή υπάρχουν αρκετά μοντέλα στις εταιρίες που προανέφερα,  ποιες προτάσεις υπάρχουν μέχρι 1500ευρω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...