Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, PSICHROS είπε

Φιλε Ευχαριστώ

σωστές οι ερωτησεις σου

Δεν ξέρω τι τσεκαραν.

Αν θυμάμαι καλά γιατι τώρα δεν ειμαι γραφείο, δεν κανει τίποτα, ουτε η εξωτ ούτε βέβαια η εσωτ

Φαντάζομαι έχεις κοιτάξει καμία ασφάλεια μήπως έχει πεσει

Επισης μπορεί το χειρηστηριο σου να μην έχει μπαταρίες, δοκίμασε να το εκκινήσεις manual από το διακόπτη που έχει σίγουρα μέσα από την προσοψη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα τι γνωμη εχετε για το παρακατω κλιματιστικο ? Αφορα σε σπιτι 80τμ. Θα καλυψει ενιαια σαλοκουζινα και 2 δωματια ? 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252265-a-c-in24-midea-aep224nxd6-all-easy-pro

Επεξ/σία από Isley89

Συμφορουμίτες, ευχαριστώ, αλλά δυστυχως δεν έχω τις γνώσεις για να απαντήσω στις εύλογες ερωτήσεις σας.

Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει είτε καμία συμβουλή για την επισκευή του παλιου κλιμ, είτε να κάνει πρόταση για νέο ή να σχολιάσει την παραπάνω επιλογή μου για το Hisense Energy SE KA50BS0EG/KA50BS0EW, θα το εκτιμουσα [πάντα με βάση το μπάτζετ και τις λοιπές πληροφορίες που έδωσα]

Επίσης τι γνωμη έχετε για αυτό ; 

Toshiba Haori RAS-13J2AVSG-E1/RAS-B13N4KVRG-E Κλιματιστικό Inverter 12000 BTU 

10 λεπτά πριν, Isley89 είπε

Αφορα σε σπιτι 80τμ. Θα καλυψει ενιαια σαλοκουζινα και 2 δωματια ? 

Αμα οι απωλειες είναι τόσες θα το καλυψει εαν δεν είναι τόσες όχι 

• Like 2

6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Αμα οι απωλειες είναι τόσες θα το καλυψει εαν δεν είναι τόσες όχι 

Καλα δεν περιμενω να κανει τα δωματια ψυγειο/φουρνο. Κυριως για ψυξη με νοιαζει το καλοκαιρι ισα ισα να σπαει η ζεστη.

Γνωριζεις γενικα αν ειναι αξιοπιστο το συγκεκριμενο, θορυβο κλπ ?

3 λεπτά πριν, Isley89 είπε

Καλα δεν περιμενω να κανει τα δωματια ψυγειο/φουρνο. Κυριως για ψυξη με νοιαζει το καλοκαιρι ισα ισα να σπαει η ζεστη.

Γνωριζεις γενικα αν ειναι αξιοπιστο το συγκεκριμενο, θορυβο κλπ ?

Midea είναι,  μεγάλος κινέζος κατασκευαστής , την ποιότητα των Toshiba Mitsubishi daikin Fujitsu δεν την έχει σίγουρα από αυτά που βλέπουμε εδώ αλλα αν το θες μόνο για να σπάει τη ζέστη θα την κάνει τη δουλειά του , φθηνό παντως δε το λες ούτε και καμία τρελή εγγύηση έχει 

• Like 1

1 hour ago, PSICHROS said:

Εχει πολυ καλες κριτικες εδω μεσα απο αρκετους  μιας και ειναι δημοφιλες.

Τι σχεση εχει με το Hisense ? για τον ιδιο χωρο ?

Έχεις δικιο το ένα είναι 118αρι και το άλλο 13αρι. Απλως επειδή δεν βρηκα κριτικές για το hisense, ψαχτηκα αε κατι πιο...mainstresm. Τελος, το τοσιμπα βγαίνει και σε αϊνοξ κατι που μετράει γιατί προορίζεται για επαγ χωρο. 

2 ώρες πριν, PSICHROS είπε
2 λεπτά πριν, PSICHROS είπε

Έχεις δικιο το ένα είναι 118αρι και το άλλο 13αρι. Απλως επειδή δεν βρηκα κριτικές για το hisense, ψαχτηκα αε κατι πιο...mainstresm. Τελος, το τοσιμπα βγαίνει και σε αϊνοξ κατι που μετράει γιατί προορίζεται για επαγ χωρο. 

Το Haori είναι πολύ καλό, έχω το 16.000 btu. Αν σε εντυπωσίασε η εμφάνιση, να ξέρεις πως την ίδια απόδοση έχει και το Edge black ή white. 

Το σημαντικότερο είναι να βρεις τι καλύπτει τις απώλειες του χώρου σου, μπορεί να κάνει το 10.000 btu. 

Γι αυτό σου ζητήθηκε να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο σωστά. Αν δεν ξέρεις μονώσεις, βάλε χωρίς καμία μόνωση αν είναι παλιό το κτήριο. Θερμοκρασία βάλε 21 βαθμούς εφόσον θέλεις και θέρμανση, ύψος ορόφου είναι το εσωτερικό ύψος του ορόφου (πάτωμα ως ταβάνι), τα υπόλοιπα τα βλέπεις. 

Μετά μετατρέπεις τα watt σε btu και βλέπεις τι σε καλύπτει. Είναι σημαντικό γιατί αν βάλεις ισχυρότερο θα κάνει συνέχεια on - off αντί να εκμεταλλεύεται την οικονομία ενός Inverter. 

• Like 1

6 ώρες πριν, PSICHROS είπε

Καλημέρα σε ολους και καλο 15αυγουστο.

Είμαι παντελώς ασχετος απο κλιματιστικά κι εχω 2 θέματα για βοήθεια. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποίον με βοηθήσει.

1) Επειδή στο σπιτι αγορασα νεο κλιματ, είπα να μεταφέρω το παλιο general el 20ετιας στο γραφείο. Το παλιο δεν ειχε χρησιμ πολύ, δεν ειχε παρουσιασει ποτε βλαβη. Επισης τοτ εκανα τακτικές ετήσιες συντηρήσεις μεχρι και το 19. 

Συνεργειο λοιπόν έβαλε το παλιο στο γραφείο. Οταν τελείωσαν δοκίμασαν μπροστά μου, δουλεψε κι έφυγαν.

Μετα απο κανα μισαωρο το έκλεισα. Απο τοτε...ειναι...κλινικα νεκρο. Δεν ανοίγει καν. Τους ξανακάλεσα και το κοιταξαν, δεν βρήκαν κατι.

Τσεκαραν πρίζες ρευμα κλπ και ολα είναι οκ.

Είναι δυνατόν να τελείωσαν οι μερες του (πχ πλακέτα) όταν μεταφέρθηκε ? Μπορεί να είναι τέτοια σύμπτωση ? Μπορεί να φταίει κατι αλλο ? Καμια ιδέα η συμβουλή? Αξιζει να του δώσω μια ευκαιρια με ψυκτικο η να το παρατήσω ?

2). Αν το παρατήσω, πρέπει άμεσα να αγοράσω αλλο. Είναι γραφείο ενιαίος χώρος περ 35τμ σε τεταρτο όροφο στην Αθήνα. Με ενδιαφέρει και η ψύξη και η θέρμανση γιατι δεν λειτ το καλοριφέρ.

Σημειωτεον οτι γενικά ο χώρος ζεσταίνεται πολύ τον καλοκαιρι. Βεβαίως θα ήθελα το πιο οικονομικο απο πλευρας ενέργειας κι απόδοσης αλλα ξέρω οτι αυτό κοστίζει

Έχω βρει με εκπτώσεις κουπόνια κλπ στα 750 ευρω αυτό στα 18btu 

Hisense Energy SE KA50BS0EG/KA50BS0EW

Αξίζει σαν επιλογη ?

Υπάρχει καποια αλλη πρόταση ? Μπατζετ αγοράς μέχρι 700 ευρώ

Ευχαριστώ

Ο ψυκτικός έπρεπε να σου απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις. Ήρθε και δεν έκανε καν διάγνωση να σου πει τι είναι. Μας τα λες λίγο μπερδεμένα, μήπως να φωνάξεις έναν πραγματικό ψυκτικό να δει τι έχει γίνει;

Αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο έχει εσωτερικά διακόπτη on/off που μαγκώνει στην μάσκα από κάποιο χτύπημα π.χ. αλλά τέτοια σύμπτωση δύσκολα, αν είχε γίνει κάτι με το ρεύμα θα είχαν και άλλες συσκευές θέμα.

Ευχαριστώ φιλε μου. Θα ξανακάνω το ερωτημ και θα επανέλθω. Να σαι καλα

@klausx 

Ευχαριστώ φίλε μου.

Το θεμα είναι που και ποιον να βρω και αν αξίζει για μηχανημα 20ετιας

Στις 12/8/2023 στις 12:38 ΜΜ, life is music είπε

Ενταξει ρε φίλε μια ερώτηση έκανα 

Οντως ετσι ειναι και σε κλιματιστικα toshiba 20 ετιας που εχω κανουν το ιδιο πραγμα δουλευει ο ανεμιστηρας για κανα 30 λεπτο και μετα κλεινει... μπορει να φαινεται παραξενο αλλα σε σχεση με mitsubishi παλι 20 ετιας που δεν κανει το ιδιο πραγμα (το οποιο μοντελο θα αντικαταστησει το yukai) μπορω να σου πω οτι οταν πηγαινει στον ανεμιστηρα ,οταν πιανει θερμοκρασια,μυριζει σαν μουχλα το mitsubishi,ενω στα toshiba δεν εχω παρατηρησει το ιδιο πραγμα, αρα συμπεραινω οτι κανει δουλεια και " διωχνει" την υγρασια εσωτερικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, red66phone είπε

Τελικά, τα πήρα τα Daikin Siesta Sensira  ATXC50D (18αρι)  και ATXC35D (12αρι) από Public, ήρθαν σήμερα Βόρεια Εύβοια. 

Θα αντικαταστήσουν παλαιά. 

Συμβουλές για εγκατάσταση (εκτός από τα γνωστά αντλία κενού και 3m χαλκοσωλήνες) ?

Λόγω χώρου για να μην κλείνει το μπαλκόνι θα μπουν σε επιτοιχιες βάσεις (όπως φαίνεται στη φωτο), είναι εντάξει αυτές ή πρέπει να βάλω αντικραδασμικεςή ή καινούριες ? 

Δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται στη δωρεάν εγκατάσταση, θα κοιτάξω τους όρους.. 

Όλες οι παλαιές σωληνώσεις καλό είναι να ξηλωθούν να περαστούν νέες, υποθέτω? 

IMG-76620632096602c0f5df17ad933d028e-V.jpg

Όπως τα λέμε στο sticky. 3μ, κενό, αποστάσεις. Όπως τα βλέπω, θα έλεγα νέες βάσεις και εννοείται νέες σωλήνες.

3 ώρες πριν, Isley89 είπε

Καλησπερα τι γνωμη εχετε για το παρακατω κλιματιστικο ? Αφορα σε σπιτι 80τμ. Θα καλυψει ενιαια σαλοκουζινα και 2 δωματια ? 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252265-a-c-in24-midea-aep224nxd6-all-easy-pro

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Στο 11ο ερώτημα ακολουθούμε τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση.

41 λεπτά πριν, PSICHROS είπε

Ευχαριστώ φιλε μου. Θα ξανακάνω το ερωτημ και θα επανέλθω. Να σαι καλα

@klausx 

Ευχαριστώ φίλε μου.

Το θεμα είναι που και ποιον να βρω και αν αξίζει για μηχανημα 20ετιας

Προσωπικά θα το σούταρα. Και να φτιαχτεί, δεν ξέρουμε για πόσο θα λειτουργήσει αλλά και να παίξει, θα καίει.

Όσον αφορά το νέο, προσπάθησε να προσδιορίσεις τις απώλειές σου. Ρώτα τον διαχειριστή, ιδιοκτήτη για τις πληροφορίες που λείπουν. Αλλιώς πες μας ότι ξέρεις ή δείξε μας τι έβαλες στις ερωτήσεις και κάποια επιπρόσθετα στοιχεία πχ προσανατολισμός, αν έχεις πλάκα από πάνω κτλ

Συμπλήρωσέ μας ιδανικά και αυτό Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PSICHROS είπε

@liakjim ευχαριστώ. Ναι μαλλον θα το σουταεω. Το haori 13 με ψήνει αρκετα πάντως. 

Αν σε φτάνει είναι ένα από τα προτεινόμενα (εμφάνιση, ποιότητα, απόδοση, εγγύηση, χαρακτηριστικά). Εναλλακτικά υπάρχει το νέο toshiba edge white (ή black)

Κωδικοί: RAS-B13G3KVSG-E/RAS-13J2AVSG-E1

RAS-B13G3KVSGB-E/RAS-13J2AVSG-E1

(παρόμοια απόδοση/χαρακτηριστικά, δεν έχει το ύφασμα, λίγο πιο φθηνό).

Επίσης εναλλακτικά για πιο χαμηλή τιμή το atxc35d (αν βρεθεί σε καλή τιμή + επέκταση εγγύηση με 99€ στα 10 έτη) αλλά με λιγότερα χαρακτηριστικά και τα toshiba yukai/arata.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252395-a-c-in13-toshiba-ras13cavg-e-b13ckvg-e

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...