Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να μας φτιάξεις μια κάτοψη;

Τα συγκεκριμένα ( φασόν midea ) είναι όντως άθλια.

Τόσο πολύ!είχα διαβάσει κάποια topic είδα και τα χαρακτηριστικά τους αλλά από ότι φαίνεται έπεσα σε παγίδα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, dopermann είπε

Εχει βαλει καποιος αυτο η μπορουμε να βρουμε καποια φθηνοτερη λυση?

Θες όλες τις  λειτουργίες του συγκεκριμένου η σε νοιάζει να έχεις απομακρυσμένο έλεγχο στο στυλ άναψε/σβήσε ρύθμιση mode , θερμοκρασία , κίνηση περσίδας ταχύτητα ανεμιστήρα και τέτοια απλά 

εαν θες το δεύτερο τότε μπορείς με αυτό https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html

4 ώρες πριν, Arkin είπε

Ελάτε να σας δείξω daikin 24 αρι βαρβάτο προ 2000 εποχής που καίει κοντά 4kw την ώρα τωρα με τις ζεστές. Τα παλιά κλιματιστικά είναι απαγορευτικά σήμερα. Δυστυχώς δεν έκανα αίτηση για τις ηλεκτρικές συσκευές είχαν πει ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και δεν μπήκα στον κόπο μετά είδα ότι τελικά τους πέρασαν όλους. Περιμένω τώρα μήπως ξανά ανοίξουν να πάω για νέο 24αρι μέχρι 1500 ευρώ να μην καίει τίποτα συγκριτικά με αυτό που έχω. 

Εγώ είχα κουπόνι 50% έλεγα να πάρω να μην πάρω για το σαλόνι -κουζινα είχα και κλιματιστικό να δώσω απόσυρση και τώρα που το αποφάσισα το κουπόνι είχε λήξει και πλήρωσα σε άλλον 150 για να μου δώσει κουπόνι 45%

Δηλαδή αντί για 1330-50%=665 πλήρωσα 731.5+150=881.5 και πλήρωσα και 30 μαύρα γιατί το κλιματιστικό που τους πήγα δεν το έβγαλαν αυτοί να το πιστοποιήσουν τάχα.

16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγώ είχα κουπόνι 50% έλεγα να πάρω να μην πάρω για το σαλόνι -κουζινα είχα και κλιματιστικό να δώσω απόσυρση και τώρα που το αποφάσισα το κουπόνι είχε λήξει και πλήρωσα σε άλλον 150 για να μου δώσει κουπόνι 45%

Δηλαδή αντί για 1330-50%=665 πλήρωσα 731.5+150=881.5 και πλήρωσα και 30 μαύρα γιατί το κλιματιστικό που τους πήγα δεν το έβγαλαν αυτοί να το πιστοποιήσουν τάχα.

Μεγια....εγώ το έβαλα το toshiba στην κουζίνα ....περιμένω το mitsubishi για το δωμάτιο της μάνας μου τώρα 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι, το έχω δει σε Mitsubishi. Ακόμα και αν πριν είχε R22.

Μια ερώτηση που έχω liakjim είναι η έξεις ...Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να βάζουμε το κλιματιστικό?

48 λεπτά πριν, dimostr είπε

Θες όλες τις  λειτουργίες του συγκεκριμένου η σε νοιάζει να έχεις απομακρυσμένο έλεγχο στο στυλ άναψε/σβήσε ρύθμιση mode , θερμοκρασία , κίνηση περσίδας ταχύτητα ανεμιστήρα και τέτοια απλά 

εαν θες το δεύτερο τότε μπορείς με αυτό https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html

πως συνδεεται αυτό χωρίς wifi module στο κλιματιστικο?

5 ώρες πριν, mindreader είπε

Αυτες τις σκεψεις εχως και εγω. Ή εγω ζω σε αλλο πλανητη, ή ολοι οι λεφταδες ειναι καπου εδω γυρω, και εγω κακως ειμαι εδω.

Ποιος μετραγε ποση βενζινη καιει το αμαξι πριν 20 χρονια; Κανεις! Πλακα μου κανεις;

Ποιος μετραγε τι καινε οι ηλεκτρικες συσκευες πριν 15 χρονια; Κανεις! Μα καλα, με αυτο θα ασχολουμασταν τοτε; Ποσο τσιπης παιζει να εισαι;

Και ομως. Αλλαξαν ολα. Μεγαλη κουβεντα το τι και το πως. Εγω δεν μπορει να εξαρταμαι απο το αν η καθε κυβερνηση θα επιδοτησει την κιλοβατωρα. Και στη ΔΕΗ παντως, δεν προκειται να χρωσταω!

Οποτε πας, στο οτι παλευεις να εξασφαλισεις τη μικροτερη δυνατη καταναλωση.

Εγω τα κλιματιστικα που βρηκα στο σπιτι που ειμαι τωρα, μπηκαν το 2007, θεωρω, με τα δικα μου δεδομενα, οτι καινε πολυ. 1kwh σε μια ωρα, το θεωρω παααραααα πολυ! Απαλευτο!

Ελπιζω, με τη μεταβαση σε inverter, τι να πω, ειπατε κι εσεις πολλα, αντε, οχι 5 φορες λιγοτερο, τουλαχιστον 60% κατω. Ρεαλιστικο δεν ειναι; Διαφορετικα, αν ειναι για 30% κατω, να το παρω αποφαση ουτε σε inverter να παω, ουτε και να ξαναβαλω μπροστα κλιματιστικο. Εγω χορηγος στη δεη, δεν προκειται να γινω. Ή θα γινεται λογικη καταναλωση και θα ερχονται λογικοι λογαριασμοι, ή ακυρα ολα. Οπου βγει και οπως βγει.

Αρα μιλαμε περιπου για 60% λιγοτερη καταναλωση το inverter, σωστα;

Καποιοι ειναι large απλα ζουν με λεφτα αλλων και δεν τους ενδιαφερουν ολα αυτα για αυτο βλεπεις τετοια πραγματα. Ανεκαθεν επρεπε να μας ενδιαφερουν οτιδηποτε αφορα καταναλωσεις αλλα την πλειοψηφια του κοσμου τους νοαιζει αν ανεβηκε ο καφες 10 λεπτα η αν πηρε 50 ευρω ενα κινητο. Μνημονια for life που λενε ισχυει για την Ελλαδα στο 100% για το 90% του κοσμου τουλαχιστον. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Actinidio είπε

πως συνδεεται αυτό χωρίς wifi module στο κλιματιστικο?

Έχει εφαρμογή και αντικαθιστά ουσιαστικά τις περισσότερες λειτουργίες του κοντρόλ 

εγω σε ένα daikin και σε ένα Toshiba με αυτό τα χειρίζομαι 

Επεξ/σία από dimostr

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Έχει εφαρμογή και αντικαθιστά ουσιαστικά τις περισσότερες λειτουργίες του κοντρόλ 

δεν βλεπουμε όμως καταναλωση κτλπ?

5 λεπτά πριν, Actinidio είπε

δεν βλεπουμε όμως καταναλωση κτλπ?

Όχι , για τις καταναλώσεις μπορείς με κάποια έξυπνη πριζα τύπου Tapo p110 που κάνει 12-13 ευρώ η κάποιες άλλες λύσεις 

15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όχι , για τις καταναλώσεις μπορείς με κάποια έξυπνη πριζα τύπου Tapo p110 που κάνει 12-13 ευρώ η κάποιες άλλες λύσεις 

Την έξυπνη πρίζα πως την συνδέω αφού φεύγει καλώδιο κατευθείαν στην εξωτερική μονάδα;

1 λεπτό πριν, Actinidio είπε

Την έξυπνη πρίζα πως την συνδέω αφού φεύγει καλώδιο κατευθείαν στην εξωτερική μονάδα;

Όλα αυτά έχουν απαντηθεί , κανε μια αναζητηση σε αυτό εδώ το θέμα και θα τα βρεις όλα 

Αντε αύριο αναμένω και εγώ από Κωτσόβολο την εγκατάσταση του arata. 

4 με 6 το απόγευμα γράφει στο μνμ. 

Εύχομαι όλα καλά να πάνε 😀

• Like 1

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Όλα αυτά έχουν απαντηθεί , κανε μια αναζητηση σε αυτό εδώ το θέμα και θα τα βρεις όλα 

δεν έχω βρει κάτι για αυτό ρωτάω, το θέμα το παρακολουθώ πάνω από ένα χρόνο

13 λεπτά πριν, Actinidio είπε

• Παρεμβάλεις πρίζα στο καλώδιο για να μπει πριζάκι (δεν συνιστάται)
  • Παρεμβάλεις μετρητή στο καλώδιο (πχ sonoff pow r3).
  • Τοποθετείς μετρητή ράγας πχ sonoff pow elite (συνιστάται).
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...