Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναφορά σε κείμενο

εχω μια τελευταία ερώτηση  ...σε περιπτωση που μου βαλουν το καινούργιο κλιματιστικο θα μου αλλαξουν και σωληνώσεις ?

Πιθανως εχουμε αναφερθει ξανα..καποιες εταιρειες και καποια μοντελα προσφερουν τη δυνατοτητα να μην κανετε αλλαγες

cleaning-free pipe reuse ειναι ο ορος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Λ

Αν είχε και μέσα 30 λόγω θερμικών φορτίων από τον πρόσφατο καύσωνα , τί θα του έκανε ο ανεμιστήρας;

Μέχρι σημερα δεν εχω ζησει ποτε στην ζωη μου μεσα ενα σπιτι να εχει ιδια θερμοκρασια με εξω. Ουτε καν διαφορα μονο 2.5 βαθμων. Εκτος και αν μιλαμε στον αερα και το 30 ερχεται απο την εφαρμογη του καιρου που μας δινει προγνωση καιρου για την περιοχη.

Λ

Σύμφωνα με την μνήμη εσωτερικού θερμομέτρου με εξωτερικό αισθητήρα , κατά τη διάρκεια του καύσωνα έγραψε το πρωΐ 28 εξωτερική , 29,5 εσωτερική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Μέχρι σημερα δεν εχω ζησει ποτε στην ζωη μου μεσα ενα σπιτι να εχει ιδια θερμοκρασια με εξω. Ουτε καν διαφορα μονο 2.5 βαθμων. Εκτος και αν μιλαμε στον αερα και το 30 ερχεται απο την εφαρμογη του καιρου που μας δινει προγνωση καιρου για την περιοχη.

Το απόγευμα/βράδυ αν έχει 30 έξω 30 θα έχει και μέσα, άντε 29 με κλειστά παράθυρα, αλλά λογικά θα τα έχεις ανοίξει για να αεριστεί.

30 με 27 που λέει έχει μεγάλη διαφορά, αν και όντως εγώ με ανεμιστήρα είμαι εντάξει στους 30.

Αν βάλω να παίξω στο PC όμως θέλω σίγουρα a/c.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Με οσα διαβαζω τους τελευταιους μηνες εδω,
με πολυ προχειρους (κυριολεκτικα) υπολογισμους,
ενα inverter μπορει να καιει και 5 φορες λιγοτερα απο ενα παλαιο μη inverter κλιματιστικο.
Δηλαδη το ενα να καιει σταθερα 1200w, και το αλλο να καιει μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας, 100-200w.

Ετσι δεν ειναι;

Για το ένα σαλόνι μου, το fujitsu σε σχέση με το παλιό Toshiba συμβατικό έχει μια οικονομία μέχρι και 80-70%. Βέβαια αυτό δεν είναι σταθερό νούμερο, είναι το μέγιστο που έχω υπολογίσει. Το πιο σημαντικό που θα σε οδηγήσει στην οικονομια είναι ένα σωστά επιλεγμένο μηχάνημα για τον χώρο σου. 

3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Καπως γενικη η ερωτηση αλλα θεμιτη νομιζω:

Γιατι καποιος να παρει ενα κλιματιστικο Fujitsu Nocria X ASYG12KXCA 9000 BTU Α+++/Α+++ με 3.650€ αντι πχ για το

TCL ELITE PREMIUM II 9CHSD με το ενα δεκατο το χρηματων και δεκαετη εγγυηση;

Δεχομαι οτι το πρωτο εχει στα χαρτια καπως καλυτερη καταναλωση αλλα και παλι μιλαμε για οικιακη χρηση, δεν θα το βαλει κανεις να δουλευει 24/24 μεχρι να εκραγει, ακομα και ετσι παντως το φτηνο κλιματιστικο εχει 10ετη εγγυηση ενω το ακριβο εχει 2 χρονια!

Δεν αξίζει με την καμία να δώσεις τόσα λεφτά. Ο λόγος που φτιάχνουν τέτοια μοντέλα, είναι για να τσιμπισουν πελάτη κανέναν ζαμπλουτο που δεν ενδιαφέρει αν θα σκάσει 1 η 3k και θα νομίζει πως όσο πιο πολλά δώσεις τόσο καλύτερο, σου λένε, άσε να βγάλουμε το προϊόν που θα κερδίσουμε το τριπλάσιο σε σχέση με το κανονικό, και παραπανω λεφτά θα πάρουμε και ο πελάτης θα νομίζει ότι πήρε κάτι καλύτερο από τον μέσο όρο. 

• Like 1

Ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω είναι λάθος αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είναι μονόδρομος η απόφαση για επιλογή μόνο ενός τεμαχίου κλιματιστικου θα ρωτήσω και αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει.

Σε ένα σπίτι 60 τμ θέλω να βάλω ένα κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο 18 τμ.Το σημείο που θα μπει στο τοίχο απέναντι ακριβώς είναι και η πόρτα του υπνοδωματίου.

Επειδή υπάρχει και ένα σαλόνι καθώς και κουζίνα ξεχωριστά όμως δωμάτια,όχι ενιαίος χώρος θα ήθελα αν γίνεται να έχω την επιλογή να πηγαίνει έστω και λίγο ψύξη προς τα εκει.

Ξέρω πως κανονικά θα έπρεπε να μπουν δύο ή και τρία κλιματιστικά με τα ανάλογα btu ανάλογα τα τμ του κάθε χώρου αλλά δυστυχώς δεν έχω τέτοια επιλογή παρά μόνο αγοράς ενός κλιματιστικού.

Για αυτό σκεφτηκα να βάλω αντί για 9αρι στο υπνοδωμάτιο που κανονικά λογικά πρέπει,να μπει ένα 12αρι ή 18αρι όπου θα έχω την δυνατότητα όταν θέλω να ανοίγω την πόρτα του υπνοδωματίου και να βάζω στη δυνατή σκαλα σαν πιο δυνατό μηχανημα που είναι ένα 12αρι ή 18αρι και να πηγαίνει έστω και λίγο ψύξη και στους υπόλοιπους χώρους.

Δυστυχώς όπως είπα υπάρχει μόνο η δυνατότητα για ένα κλιματιστικό αλλά έχω την επιλογή να επιλέξω εγώ όσα btu θέλω.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι με μερικές φωτογραφίες από την εγκατάσταση στο 18άρι Yukai. 

https://i.postimg.cc/XYDMPJwj/IMG-20230801-183141.jpg
https://i.postimg.cc/RFKjqL2h/IMG-20230801-183150-1.jpg
https://i.postimg.cc/g0X9bWDv/IMG-20230801-183242-1.jpg
https://i.postimg.cc/FK2M9BWw/IMG-20230801-183253-1.jpg
https://i.postimg.cc/jSj0vNn3/IMG-20230801-183304-1.jpg

Αντικραδασμικα δεν σου εβαλαν?Εχουν βιδωσει βλεπω την βιδα στην εξωτερικη μοναδα χωρις ροδελα ειναι καλυτερα ετσι?Σου κανει θορυβο η εξωτερικη μοναδα αν το βαλεις στο HI-SPEED?

Επεξ/σία από dopermann

21 λεπτά πριν, dopermann είπε

Επανέρχομαι με μερικές φωτογραφίες από την εγκατάσταση στο 18άρι Yukai. 

https://i.postimg.cc/XYDMPJwj/IMG-20230801-183141.jpg
https://i.postimg.cc/RFKjqL2h/IMG-20230801-183150-1.jpg
https://i.postimg.cc/g0X9bWDv/IMG-20230801-183242-1.jpg
https://i.postimg.cc/FK2M9BWw/IMG-20230801-183253-1.jpg
https://i.postimg.cc/jSj0vNn3/IMG-20230801-183304-1.jpg

Αντικραδασμικα δεν σου εβαλαν?Εχουν βιδωσει βλεπω την βιδα στην εξωτερικη μοναδα χωρις ροδελα ειναι καλυτερα ετσι?Σου κανει θορυβο η εξωτερικη μοναδα αν το βαλεις στο HI-SPEED?

Δεν ακούγεται το παραμικρό. Βασικά το μηχάνημα μετά βίας το ακούς να δουλεύει εξωτερικά, πρέπει να πας από κάτω και να στήσεις αυτί. Το ίδιο και το 10άρι που μπήκε σε κρεβατοκάμαρα.

Ήθελα να βάλω αντικραδασμικά, αλλά όταν είδα και διάβασα εδώ ότι μερικά τρέμουν το ρίσκαρα.

• Like 1

56 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω είναι λάθος αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είναι μονόδρομος η απόφαση για επιλογή μόνο ενός τεμαχίου κλιματιστικου θα ρωτήσω και αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει.

Σε ένα σπίτι 60 τμ θέλω να βάλω ένα κλιματιστικό σε υπνοδωμάτιο 18 τμ.Το σημείο που θα μπει στο τοίχο απέναντι ακριβώς είναι και η πόρτα του υπνοδωματίου.

Επειδή υπάρχει και ένα σαλόνι καθώς και κουζίνα ξεχωριστά όμως δωμάτια,όχι ενιαίος χώρος θα ήθελα αν γίνεται να έχω την επιλογή να πηγαίνει έστω και λίγο ψύξη προς τα εκει.

Ξέρω πως κανονικά θα έπρεπε να μπουν δύο ή και τρία κλιματιστικά με τα ανάλογα btu ανάλογα τα τμ του κάθε χώρου αλλά δυστυχώς δεν έχω τέτοια επιλογή παρά μόνο αγοράς ενός κλιματιστικού.

Για αυτό σκεφτηκα να βάλω αντί για 9αρι στο υπνοδωμάτιο που κανονικά λογικά πρέπει,να μπει ένα 12αρι ή 18αρι όπου θα έχω την δυνατότητα όταν θέλω να ανοίγω την πόρτα του υπνοδωματίου και να βάζω στη δυνατή σκαλα σαν πιο δυνατό μηχανημα που είναι ένα 12αρι ή 18αρι και να πηγαίνει έστω και λίγο ψύξη και στους υπόλοιπους χώρους.

Δυστυχώς όπως είπα υπάρχει μόνο η δυνατότητα για ένα κλιματιστικό αλλά έχω την επιλογή να επιλέξω εγώ όσα btu θέλω.

Σας ευχαριστώ.

Σιγουρά για δωμάτιο 18 τετραγωνικά το 18αρι είναι υπερβολή,σε άλλο σημείο δεν μπαίνει για να βάλεις ποιο μεγάλο?

2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Πιθανως εχουμε αναφερθει ξανα..καποιες εταιρειες και καποια μοντελα προσφερουν τη δυνατοτητα να μην κανετε αλλαγες

cleaning-free pipe reuse ειναι ο ορος

Ναι, το έχω δει σε Mitsubishi. Ακόμα και αν πριν είχε R22.

Καλησπέρα, τοποθέτησα 3 inventor corona plus 9000btu σε κρεβατοκαμερες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα τριξίματα που που ακούω ειδικά στην αρχή που τα ανάβω είναι φυσιολογικά,στην πορεία μειώνονται αλλά όχι τελείως.

Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνονται υπερβολικός θόρυβος.Μιλησα με την inventor και της έστειλα βίντεο όπου ακούγεται ο θόρυβος και μου είπαν ότι θα στείλουν δικό τους τεχνικό. 

Εσείς τι άποψη έχετε για όλο αυτό είναι πιθανό κάτι φυσιολογικό?

Η τα πλαστικα τις inventor είναι της πλάκας??

• Sad 1

1 ώρα πριν, sonikk είπε

Σας ευχαριστώ.

Μπορείς να μας φτιάξεις μια κάτοψη;

1 λεπτό πριν, hf77 είπε

Τα συγκεκριμένα ( φασόν midea ) είναι όντως άθλια.

• Like 1

6 λεπτά πριν, hf77 είπε

Προβλημα της inventor , απο οσο ξερω δεν εχουν βρει λυση,θα επρεπε να γινει ανακληση οπως στα αυτοκινητα!

Θα το συνηθισεις αναγκαστικα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...