Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ετσι δεν ειναι;

όχι δεν ειναι Η κατανάλωση εξαρτάται από τον όγκο του χώρου ως προς το κλιματιστικό , την μονωση του χώρου , τα άτομα και μηχανήματα που ειναι σε λειτουργία καθώς και την απόδοση του κλιματιστικού - παλαιότητα  Τι θα κάνει ένα ινβερτερ σε ένα αμονωτο χώρο που να μην καλύπτει τον όγκο κλπ ,κλπ  Θα δουλεύει στο φουλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Αν δεις στις φωτογραφίες έχει ενώσει την αποχέτευση που έρχεται από μέσα με αυτή κάτω από τη μονάδα.

Μάλλον έτσι έχει κάνει και σε μενα για αυτό και δεν βλέπω σωλήνα για την θέρμανση ....πάντως τα σπάει το yukai 

Χοντρικά η εξοικονόμηση είναι από 30% και άνω.

Το ποσο μεγαλύτερη εξαρτάται πρώτα από τις απώλειες του χώρου και μετα από το μηχάνημα που αντικαθιστάς.

Υπήρχαν πολύ αξιολογα on/off μηχανήματα που είναι πολύ οικονομικότερα από πολλά σημερινά inverter.

Γενικά σε κάθε συσκευή κλιματισμού μεγάλο ρολο παίζει ο προγραμματισμος.

Ένα άλλο καλο των inverter είναι οτι δημιουργούν σταθερο κλίμα χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας  

• Like 1

23 λεπτά πριν, mindreader είπε

Με οσα διαβαζω τους τελευταιους μηνες εδω,
με πολυ προχειρους (κυριολεκτικα) υπολογισμους,
ενα inverter μπορει να καιει και 5 φορες λιγοτερα απο ενα παλαιο μη inverter κλιματιστικο.
Δηλαδη το ενα να καιει σταθερα 1200w, και το αλλο να καιει μετα απο λιγη ωρα λειτουργιας, 100-200w.

Ετσι δεν ειναι;

η απόδοση εξαρτάται απο τα seer/cop επι το πλείστον, δλδ πόσα watt θα κάψει για τις θερμίδες που θέλει ο χώρος

• Like 1

Αντιγραφω απο εδω

https://vatis.gr/poso-reyma-kaiei-to-air-condition/

Πόσο ρεύμα καίει το air condition;

Το air condition είναι από τις συσκευές που επιβαρύνουν περισσότερο τον λογαριασμό του ρεύματός μας, καθώς συνήθως λειτουργούν για μεγάλο μέρος της ημέρας προκειμένου να διατηρήσουν μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία σε έναν χώρο. Ωστόσο υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στα παλιά και τα καινούργια κλιματιστικά, στα κοινά κλιματιστικά και τα κλιματιστικά inverter, καθώς και στη λειτουργία θέρμανσης και ψύξης.
Ενδεικτικά, ένα παλιό κλιματιστικό 12.000 btu στη λειτουργία ψύξης καταναλώνει 0,22-0,29 €/ώρα. Ένα νεότερο 0,15-0,21 €/ώρα, ενώ ένα inverter καταναλώνει μόλις 0,09-0,12 €/ώρα. Στη λειτουργία θέρμανσης όλες οι παραπάνω συσκευές καταναλώνουν κατά μέσο όρο 0,12-0,15 €/ώρα.

Αναφορά σε κείμενο

ενα inverter μπορει να καιει και 5 φορες λιγοτερα απο ενα παλαιο μη inverter κλιματιστικο

Οχι δεν ειναι τοσο χαοτικες οι διαφορες

To Πλαισιο εχει online εναν υπολογιστη για την διαφορα καταναλωσης,αν βαλεις πχ οτι εχεις ενα κλιματιστικο του 1980 και θα το αλλαξεις με ενα σημερινο σου βγαζει 48% μικροτερη καταναλωση

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, δε θα ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό στο τόπικ.

Έβγαλα από χώρο με αρκετές απώλειες A/C, το οποίο δεν πήγαινε κάτω από 8-9κβ τη μέρα, σε κανένα σενάριο και με καμία δύναμη. Στον ίδιο χώρο, ίδια ζητούμενα, στο χειρότερη μέρα του καύσωνα, είδα 8κβ. Γενικά παίζει στα 4,5 - 5,5. Δυστυχώς δεν του έχω τάπο, μονο μπλιτζγουλφ, αλλά και πάλι, σχεδόν τα μισά.

Σε χώρο με ελάχιστες απώλειες και 2 σχεδόν πανομοιότυπα δωμάτια, το ένα έχει ένα απίστευτα ποιοτικό mitsu heavy japan του 2002 ή 2003, το άλλο έχει atxc25d. Το μεν, με ίδια ζήτηση, πάει στις 3-4κβ τη μέρα, το άλλο, μέχρι στιγμής, παίζει στις 1,8-2,2 (!!!!!!) σήμερα που είναι η πρώτη του μέρα 24ωρης λειτουργίας. Ας μην πούμε ότι το ένα κινείται μεταξύ ξεπαγιάσματος και βρωμερού - υγρού αέρα διαρκώς, ενώ το άλλο μου κρατάει το χώρο 24/7 μεταξύ 26,1 και 26,3.

Όσον αφορά το γελοία ακριβό fujitsu (3,5κ για 9άρι; Λολ!) και tcl που εγράφη νωρίτερα, προφανώς δεν είναι ΑΞΙΩΜΑ ότι το καλύτερο - ακριβότερο - σοβαρότερης εταιρείας αξίζει πάντα. Είναι εμφανώς ανόητη μαρκετίλα το εν λόγω μοντέλο, γι' αυτο και δεν ξέρω αν το έχει πάρει και κανένας. Κρίμα για το τιμ μηχανικών που το σχεδίασε, θα έχουν πάρει όλοι σχεδόν παπούτσι πλέον. Με 2300 πάντως, παίρνει κανείς σε 9άρι το ururu sarara, το οποίο είναι ένας ολικός ρυθμιστής κλίματος, με αδιανόητους συντελεστές απόδοσης και ίσως το τελευταίο Ιαπωνικής κατασκευής οικιακό - εμπορικό κλιματιστικό. Αν αυτό το συγκρίνεις με το tcl, θα σε πιάσουν τα γέλια. Το ένα είναι όντως φεράρι, το άλλο φίατ πάντα (ή τογιότα στάρλετ, που προτιμά εδώ ευλαβικώς το φόρουμ).

Επεξ/σία από MikhailBakurin

Σήμερα που το άνοιξα κατά της 11 με ζήτηση 27,5,εξωτερικη 30 σε ενιαίο χώρο legend 18,ειναι αρκετά οικονομικο κοντά στα 180w μ.ο. και έτσι θα πάει μέχρι να το κλεισω μπορεί και λίγο ποιο κάτω,

Το ποιο πολύ που εχω κάψει σε 1 ημέρα είναι 4,5 κιλοβατώρες

Από 22 Ιουλίου που έβαλα μέτρηση μέχρι στιγμής με 12-13 ωρες λειτουργίας κατά μεσο όρο ημερησίως εχω κάψει σχεδον 32 κιλοβατώρες

Στιγμιότυπο οθόνης.png

Στιγμιότυπο οθόνης (6).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα THAILAND είναι καλό κακό δεν ξέρω τουλάχιστον δεν είναι Τουρκία.

IMG_20230802_125019.jpg

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 6
  • Thanks 1

Ελάτε να σας δείξω daikin 24 αρι βαρβάτο προ 2000 εποχής που καίει κοντά 4kw την ώρα τωρα με τις ζεστές. Τα παλιά κλιματιστικά είναι απαγορευτικά σήμερα. Δυστυχώς δεν έκανα αίτηση για τις ηλεκτρικές συσκευές είχαν πει ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και δεν μπήκα στον κόπο μετά είδα ότι τελικά τους πέρασαν όλους. Περιμένω τώρα μήπως ξανά ανοίξουν να πάω για νέο 24αρι μέχρι 1500 ευρώ να μην καίει τίποτα συγκριτικά με αυτό που έχω. 

• Like 2

7 minutes ago, Arkin said:

Ελάτε να σας δείξω daikin 24 αρι βαρβάτο προ 2000 εποχής που καίει κοντά 4kw την ώρα τωρα με τις ζεστές. Τα παλιά κλιματιστικά είναι απαγορευτικά σήμερα. Δυστυχώς δεν έκανα αίτηση για τις ηλεκτρικές συσκευές είχαν πει ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και δεν μπήκα στον κόπο μετά είδα ότι τελικά τους πέρασαν όλους. Περιμένω τώρα μήπως ξανά ανοίξουν να πάω για νέο 24αρι μέχρι 1500 ευρώ να μην καίει τίποτα συγκριτικά με αυτό που έχω. 

Αυτες τις σκεψεις εχως και εγω. Ή εγω ζω σε αλλο πλανητη, ή ολοι οι λεφταδες ειναι καπου εδω γυρω, και εγω κακως ειμαι εδω.

Ποιος μετραγε ποση βενζινη καιει το αμαξι πριν 20 χρονια; Κανεις! Πλακα μου κανεις;

Ποιος μετραγε τι καινε οι ηλεκτρικες συσκευες πριν 15 χρονια; Κανεις! Μα καλα, με αυτο θα ασχολουμασταν τοτε; Ποσο τσιπης παιζει να εισαι;

Και ομως. Αλλαξαν ολα. Μεγαλη κουβεντα το τι και το πως. Εγω δεν μπορει να εξαρταμαι απο το αν η καθε κυβερνηση θα επιδοτησει την κιλοβατωρα. Και στη ΔΕΗ παντως, δεν προκειται να χρωσταω!

Οποτε πας, στο οτι παλευεις να εξασφαλισεις τη μικροτερη δυνατη καταναλωση.

Εγω τα κλιματιστικα που βρηκα στο σπιτι που ειμαι τωρα, μπηκαν το 2007, θεωρω, με τα δικα μου δεδομενα, οτι καινε πολυ. 1kwh σε μια ωρα, το θεωρω παααραααα πολυ! Απαλευτο!

Ελπιζω, με τη μεταβαση σε inverter, τι να πω, ειπατε κι εσεις πολλα, αντε, οχι 5 φορες λιγοτερο, τουλαχιστον 60% κατω. Ρεαλιστικο δεν ειναι; Διαφορετικα, αν ειναι για 30% κατω, να το παρω αποφαση ουτε σε inverter να παω, ουτε και να ξαναβαλω μπροστα κλιματιστικο. Εγω χορηγος στη δεη, δεν προκειται να γινω. Ή θα γινεται λογικη καταναλωση και θα ερχονται λογικοι λογαριασμοι, ή ακυρα ολα. Οπου βγει και οπως βγει.

41 minutes ago, MikhailBakurin said:

Παιδιά, δε θα ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό στο τόπικ.

Έβγαλα από χώρο με αρκετές απώλειες A/C, το οποίο δεν πήγαινε κάτω από 8-9κβ τη μέρα, σε κανένα σενάριο και με καμία δύναμη. Στον ίδιο χώρο, ίδια ζητούμενα, στο χειρότερη μέρα του καύσωνα, είδα 8κβ. Γενικά παίζει στα 4,5 - 5,5. Δυστυχώς δεν του έχω τάπο, μονο μπλιτζγουλφ, αλλά και πάλι, σχεδόν τα μισά.

Σε χώρο με ελάχιστες απώλειες και 2 σχεδόν πανομοιότυπα δωμάτια, το ένα έχει ένα απίστευτα ποιοτικό mitsu heavy japan του 2002 ή 2003, το άλλο έχει atxc25d. Το μεν, με ίδια ζήτηση, πάει στις 3-4κβ τη μέρα, το άλλο, μέχρι στιγμής, παίζει στις 1,8-2,2 (!!!!!!) σήμερα που είναι η πρώτη του μέρα 24ωρης λειτουργίας. Ας μην πούμε ότι το ένα κινείται μεταξύ ξεπαγιάσματος και βρωμερού - υγρού αέρα διαρκώς, ενώ το άλλο μου κρατάει το χώρο 24/7 μεταξύ 26,1 και 26,3.

Αρα μιλαμε περιπου για 60% λιγοτερη καταναλωση το inverter, σωστα;

• Like 1

2 minutes ago, mindreader said:

Αρα μιλαμε περιπου για 60% λιγοτερη καταναλωση το inverter, σωστα;

Σε μεγάλες απώλειες, καλό είναι να είμαστε πιο δίκαιοι με τα ον-οφφ. Εκεί θα έλεγα 30-40% μαξ κάτω.

Σε μικρές απώλειες ναι, έχω δει κι 60%.

• Like 2

Τι να πω ρε παιδια....

Θα πω κατι σχετικο και ασχετο, ισως ομως, οχι τελικα και τοσο ασχετο.

Αλλαξα το ψυγειο 30ετιας, με inverter. Ψυγειο λεει ο αλλος...ελα μωρε, και τι να καιει; Σωστα;

Ελα μου ομως που δεν ειναι ετσι! Διμηνο που το σπιτι ηταν σχεδον ψιλοαδειο και ηταν ανοιξη (αρα νορμαλ θερμοκρασιες, οχι καυσωνες), με σχεδον κανεναν στο σπιτι να κανει καταναλωσεις, ημασταν ολοι...διερχομενοι γιατι τρεχαμε στα νοσοκομεια, και ηρθε λογαριασμος κεραμιδα! Λεω τι στην ευχη; Ποιος, απο που, δεν καταλαβαινω! Δεν υπηρχε αλλη εξηγηση: το ψυγειο!!!

Πηρα inverter ψυγειο. Παροτι δεν εχω κανει ακριβης μετρησεις, μαλλον δεν χρειαζεται κανω. Βλεπω κιλοβατωρες συνολικα στο ρολοι και εν τελει λογαριασμους. Η διαφορα ειναι χαώδης!

Αρα ευλογα αναμενω, γερη μειωση καταναλωσης ρευματος, με inverter, εστω και αν ειναι πιο πολυραγοντικο ζητημα απ'οτι τα ψυγεια.

1 ώρα πριν, tollisth είπε

Σήμερα που το άνοιξα κατά της 11 με ζήτηση 27,5,εξωτερικη 30 σε ενιαίο χώρο legend 18,ειναι αρκετά οικονομικο κοντά στα 180w μ.ο. και έτσι θα πάει μέχρι να το κλεισω μπορεί και λίγο ποιο κάτω,

Και δεν επαιρνες με 50€ εναν ανεμιστηρα απο το leroy με τηλεκοντρολ? Καλυτερα θα ηταν και θα ειχες γλυτωσει και τα λεφτα του aircondition.
Δεν καταλαβαινω ειλικρινα! 30c εξωτερική θερμοκρασια και του ζητας μεσα στο σπιτι 27.5c ?
Και γιατι χαιρεσαι ? επειδη δεν καιει ρευμα? γιατι να καψει? και πολλα καιει! αφου δεν του ζητας να παράξει κανένα έργο.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...