Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Specs είπε

Ok, αλλα κατασκευαστης ΔΕΝ ειναι...

Ακομα και αυτο, δεν ξερω τι σημαινει το 2023. Καποιος που σχεδιασε ενα κυκλωμα, ενα προιον και το εδωσε σε ενα εργοστασιο να το κατασκευασει, μαλλον για κατασκευαστή μου κάνει.

Η Nike δεν ειναι κατασκευαστής?

Επεξ/σία από andreaspA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, andreaspA said:

Ακομα και αυτο, δεν ξερω τι σημαινει το 2023. Καποιος που σχεδιασε ενα κυκλωμα, ενα προιον και το εδωσε σε ενα εργοστασιο να το κατασκευασει, μαλλον για κατασκευαστή μου κάνει.

Η Nike δεν ειναι κατασκευαστής?

Μπερδευεις πχ την Apple/Nike κλπ  που σχεδιαζει τα προιοντα της και αναθετει σε αλλους να τα συναρμολογησουν/κατασκευασουν , ενω στην Toyotomi  Inventor κλπ απλα καθε φορα βλεπουν τους κατασκευαστες τι εχουν να προτεινουν και επιλεγουν τι θα αγορασουν για να μπει το αυτοκολλητο τους επανω στα μηχανηματα.

Γιαυτο και βλεπεις ακομη και μεσα στην ιδια σεζον, μοντελα τους να ειναι κατασκευασμενα απο δυο η κ πιο πολλους κατασκευαστες.

Γι αυτο και καθε φορα που μιλαμε εδω μεσα για Toyotomi Inventor κλπ η συζητηση στρεφεται στο αν ειναι φτιαγμενο απο Gree Midea Haier κλπ για να δουμε αν ειναι καποια καλη υλοποιηση (οπως αυτο που εχει ο @dimostr Toyo Kuro καταπληκτικο μοντελο της Gree και εκανε καριερα και εδωσε ωθηση στο ονομα της  Toyo λογω αξιοπιστιας και αποδοσης) η αν ειναι απο αυτα τα Midea που ο @liakjim μολις τα ακουει απανταει με το ηρωικο ΟΧΙ του 1940...λογω απαραδεκτης αποδοσης.

Επεξ/σία από Specs

Τα Omnys είναι φασόν TCL; Πήρε ένας φίλος μου για χρήση στο εξοχικό, οπότε θα λειτουργεί λίγες ώρες άρα δεν κοίταξε για κάποια μεγάλη μάρκα.

Το μηχάνημα είναι wifi ready οπότε ψάξαμε να δούμε μήπως βρούμε το module αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι. Έχει κανείς ιδέα ποιο μπορεί να είναι;

Φωτογραφίες κτλ μάλλον όταν θα πάει ο φίλος μου στο εξοχικό, νωρίτερα χλωμό.

Του είπα να πάρει μια p110 για να έχουμε feedback στη κατανάλωση (λέμε τώρα). 😛

4μ σωλήνα θέλει απ' ότι είδα στο manual, δεν θυμάμαι να έχουμε δει τόσα μέτρα το λιγότερο.

Είναι το συγκεκριμένο μοντέλο. Θέλει και ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση.

Ευχαριστώ.

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-omnys-12000-btuh-84462241

Στις 28/7/2023 στις 10:55 ΠΜ, Klausx είπε

Εισαγωγή για Αγγλία και βρέθηκε Ελλάδα χωρίς πλαϊνό συμπυκνωτή (όπως κάτι mitsubishi turkey), λογικά θα τα πάει καλά με τα 40αριά...

363891608_236234415988273_8482153608710525881_n.jpg.8800dbb650d5609fe1d51ce25af79392.jpg

Και τα δύο δικά μου 13άρια Yukai από Praktiker αυτό το αυτοκόλλητο έχουν στις εσωτερικές μονάδες, τι πάει να πει αυτό;

2 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Και τα δύο δικά μου 13άρια Yukai από Praktiker αυτό το αυτοκόλλητο έχουν στις εσωτερικές μονάδες, τι πάει να πει αυτό;

Ίσως το 13αρι έχει πλαϊνό στοιχείο, δες το εξωτερικό μηχάνημα από το πλάι. Αν θες να ασχοληθείς παραπάνω μία ερώτηση στην αντιπροσωπεία αν καλύπτονται από την εγγύηση, ανταλλακτικά κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ίσως το 13αρι έχει πλαϊνό στοιχείο, δες το εξωτερικό μηχάνημα από το πλάι. Αν θες να ασχοληθείς παραπάνω μία ερώτηση στην αντιπροσωπεία αν καλύπτονται από την εγγύηση, ανταλλακτικά κτλ.

Ναι έχει πλαϊνό στοιχείο κανονικά, απλά διάβασα πως η ένδειξη UKCA δεν είναι αποδεκτή στην Ευρωπαϊκή αγορά, μόνο η CE ένδειξη είναι αποδεκτή, η οποία δεν υπάρχει πουθενά. Οπότε τι παίζει εδώ; Ας μας πει και κάποιος άλλος συμφορουμίτης με Toshiba αν στο δικό του έχει άλλη ένδειξη.

Επεξ/σία από ChrisN.S.

5 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Ναι έχει πλαϊνό στοιχείο κανονικά, απλά διάβασα πως η ένδειξη UKCA δεν είναι αποδεκτή στην Ευρωπαϊκή αγορά, μόνο η CE ένδειξη είναι αποδεκτή, η οποία δεν υπάρχει πουθενά. Οπότε τι παίζει εδώ; Ας μας πει και κάποιος άλλος συμφορουμίτης με Toshiba αν στο δικό του έχει άλλη ένδειξη.

Παίζουν παραεισαγωγές σε μερικά μοντέλα, το θέμα είναι αν το καλύπτει η Ελληνική αντιπροσωπεία, κάτι που θα απαντηθεί μόνο με ερώτηση σε αυτήν είτε τηλεφωνικά είτε με mail.

25 minutes ago, ChrisN.S. said:

Σε ένα toshiba 10ri που είδα δεν είχε πλαινό στοιχείο και είχε πιστοποίηση CE μονο, αν αυτό σε βοηθαει κάπου.

Στο δικό μου 13ri έχει πλαινό στοιχείο και  CE πιστοποίηση.

• Like 1

2 ώρες πριν, Specs είπε

Μπερδευεις πχ την Apple/Nike κλπ  που σχεδιαζει τα προιοντα της και αναθετει σε αλλους να τα συναρμολογησουν/κατασκευασουν , ενω στην Toyotomi  Inventor κλπ απλα καθε φορα βλεπουν τους κατασκευαστες τι εχουν να προτεινουν και επιλεγουν τι θα αγορασουν για να μπει το αυτοκολλητο τους επανω στα μηχανηματα.

Γιαυτο και βλεπεις ακομη και μεσα στην ιδια σεζον, μοντελα τους να ειναι κατασκευασμενα απο δυο η κ πιο πολλους κατασκευαστες.

Γι αυτο και καθε φορα που μιλαμε εδω μεσα για Toyotomi Inventor κλπ η συζητηση στρεφεται στο αν ειναι φτιαγμενο απο Gree Midea Haier κλπ για να δουμε αν ειναι καποια καλη υλοποιηση (οπως αυτο που εχει ο @dimostr Toyo Kuro καταπληκτικο μοντελο της Gree και εκανε καριερα και εδωσε ωθηση στο ονομα της  Toyo λογω αξιοπιστιας και αποδοσης) η αν ειναι απο αυτα τα Midea που ο @liakjim μολις τα ακουει απανταει με το ηρωικο ΟΧΙ του 1940...λογω απαραδεκτης αποδοσης.

Ολα αυτα ειναι υποθεσεις που κανουμε και δεν εχουμε στη πραγματικοτητα ιδεα. Αυτο που λεω ειναι οτι δεν εχει καμια σχεση πια το αν το εργοστασιο που παραγγελνεις ειναι δικο σου ή οχι. Μπορει το προιον σου να ειναι το καλυτερο , μπορει και το χειρότερο.
Δεν ξερεις τι υλοποιηση ειναι. Μπορει εμφανισιακα να μοιαζει, αλλα μεσα να μην υπαρχει τιποτα ιδιο ποιοτικά. Ανθρωποι που φερνουν πραγματα απο κινα, προσωπικα μου λενε οτι βλεπεις με το ματι σου το ιδιο προιον αλλα μπορει να υπαρχουν και 5 και 6 διαφορετικες ποιοτητες και τιμές.

5 minutes ago, andreaspA said:

Ολα αυτα ειναι υποθεσεις που κανουμε και δεν εχουμε στη πραγματικοτητα ιδεα.

Πραγματι, η μονη πραγματικοτητα ειναι το αποτελεσμα που βιωνουν και περιγραφουν οσοι εχουν μοντελα που καινε τα αντερα τους  και μονο συμπεριφορα ινβερτερ δεν εχουν...

1 ώρα πριν, agnostos99 είπε

Σε ένα toshiba 10ri που είδα δεν είχε πλαινό στοιχείο και είχε πιστοποίηση CE μονο, αν αυτό σε βοηθαει κάπου.

Στο δικό μου 13ri έχει πλαινό στοιχείο και  CE πιστοποίηση.

Ανέβασε μια την φωτογραφία με το CE στην εσωτερική μονάδα αν σου είναι εύκολο.

1 ώρα πριν, Specs είπε

Hρεμηστε , οσον αφορα το πλαινο τα μικρα Toshiba ειναι διαφορετικα απο το 13ρι

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3072023 92046 μμ.jpg

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 3072023 92053 μμ.jpg

Δεν μιλάμε για τα πλαϊνά, μιλάμε για την παραεισαγωγή που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της ΕΕ για τις προδιαγραφές του προϊόντος..

3 hours ago, ChrisN.S. said:

μόνο η CE ένδειξη είναι αποδεκτή, η οποία δεν υπάρχει πουθενά. Οπότε τι παίζει εδώ;

Μα εγώ στη φώτο του Klausx την βλέπω την ένδειξη CE. Το δικό σου έχει διαφορετικό ταμπελάκι;

7 ώρες πριν, vali είπε

Μα εγώ στη φώτο του Klausx την βλέπω την ένδειξη CE. Το δικό σου έχει διαφορετικό ταμπελάκι;

Έχεις δίκιο, έχει και ένδειξη CE στα αριστερά που μου είχε διαφύγει. False alarm 😅

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...