Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, dimostr said:

Όταν βάζεις τέτοια ζητούμενη μπορεί και να δουλευει με 150 watt οποτε αφυγρανση γιόκ  και το ότι σου μυρίζει υγρασία και εκολαπτομενη μούχλα  λίγο είναι θαύμα , βαλε καμία αφυγρανση να κανεις δουλειά γιατί δε θα μπορείς να σταθείς στο σπίτι 

Εγω το έχω 4 χρόνια μια χαρά στεγνωνε8 και δε μυρίζει 

Οπα θελω βοηθεια εδω απο οσο φαινεται..

οταν εξω ειχε 35 και εβαζα 29-30 (για να κοιμηθω) του κανει κακο;  (συνηθως στους 28 το βαζω, μονο για υπνο 29-30)

Επισης αφυγρανση να βαλω στο κλιματιστικο; και αν ναι για ποση ωρα; θερμοκρασια; κλπ κλπ;

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από jimmysss!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, jimmysss! είπε

οταν εξω ειχε 35 και εβαζα 29-30 (για να κοιμηθω) του κανει κακο; 

Επισης αφυγρανση να βαλω στο κλιματιστικο; και αν ναι για ποση ωρα; θερμοκρασια; κλπ κλπ;

Ευχαριστω!

Αφυγρανση να βάλεις στους 27 πχ και για την ωρα δεν υπάρχει κανόνας ,  για να μπορέσεις να γλιτώσεις από αυτή τη μυρωδιά , οπωσδήποτε δεν θα παρακάμπτεις τη λειτουργία στέγνωματος και ας σου φαινε5αι ότι δε κανει δουλειά 

για τον ύπνο βάλτο σε αυτή τη θερμοκρασία αλλα πρέπει και οπωσδήποτε για κάποια ώρα ο χώρος να αερίζεται 

στη τελική εαν πιστεύεις ότι χρειάζεται βαλε απλά ανεμιστήρα σε οποία ταχύτητα θες  στο κλιματις5ικο και άστο καμία ωρα να στεγνώσει 15watt καίει στη λειτουργία ανεμιστήρα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, nosstrom said:

Σε ευχαριστώ,  οποτε να ανοιξω καπακι εσωτερικής μοναδας και να παρω θερμοκρασια απο εκει που μπαινει ο αερας στα φίλτρα και μια απο εκει που βγαίνει θα οτ κανω.. απλα 15 βαθμούς διαφορά δεν ειναι πολύ, σε τοσο μικρη αποσταση πανω κατω?

Δε χρειαζεται να ανοιξεις καπακι απο πανω ειναι ανοιχτό συνηθως και ειναι απο κει που ρουφαει μεσα τον αερα η εσωτερικη μοναδα. Η εξαγωγη του αερα αφου περασει απο το στοιχείο της εσωτερικης μοναδας είναι από τις περσίδες. Τωρα αναλογα σε τι βαθμό δουλευει το κλιματιστικό τραβαει απο την πανω πλευρα πχ τους 30 βαθμους και τον βγαεζει τον αερα απο κατω στους 10-15. Οπότε βαλε τη μοναδα να δουλευει φουλ 18 βαθμους ψυξη και μετρησε τις δυο θερμοκρασίες. Αν η διαφορα ειναι 15-20 βαθμους γενικα είσαι ΟΚ αν η διαφορα του αερα εισαγωγης εξαγωγης ειναι μικροτερη είτε δεν εχεις βαλει να δουλευει φουλ είτε δεν αποδίδει καλα οπότε το ψάχνεις. Ακόμα και αυτη η διαφορα ειναι πανω κατω επίσης γιατι εξαρτάται αν πχ τις μετρησεις με 45 βαθμους εξω ε δεν θα δεις διαφορα 20 βαθμων μεσα ποτε. ολο αυτό είναι ενα χονδρικό για να δεις αν πρεπει να καλεσεις καποιον ή όχι. Αν χρειαστει μετά θα έρθει ψυκτικός να μετρήσει κανονικά φρεον κλπ να σου πει αν είναι όπως πρέπει. Προσωπικά αν εχω διαφορα απο 15 και πάνω εκτιμώ ότι είμαι ΟΚ εγώ οπότε δεν το ψάχνω περαιτέρω. Εχω ακούσει και ψυκτικους να λένε οτι και 10 βαθμους διαφορα να βγαζει μια χαρα ειναι αλλά κυκλοφορούν και πολλές ράτσες ψυκτικών εκεί έξω :D

Επεξ/σία από agnostos99

40 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

οταν εξω ειχε 35 και εβαζα 29-30 (για να κοιμηθω) του κανει κακο;  (συνηθως στους 28 το βαζω, μονο για υπνο 29-30)

Ευχαριστω!

Τα έχουμε ξαναπεί, σε χαμηλά watts υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην πέσει η θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρχίζουν να συμπυκνώνονται οι υδρατμοί του δωματίου. Οπότε ή βάζεις πιο χαμηλά τη ζήτηση ή βάζεις αφυγρανση. Προσωπικά όταν η υγρασία ανέβει πάνω από 50%, το βάζω αφυγρανση.

• Like 2
  • Thanks 1

2 minutes ago, liakjim said:

Τα έχουμε ξαναπεί, σε χαμηλά watts υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην πέσει η θερμοκρασία του εσωτερικού στοιχείου σε τέτοιο βαθμό ώστε να αρχίζουν να συμπυκνώνονται οι υδρατμοί του δωματίου. Οπότε ή βάζεις πιο χαμηλά τη ζήτηση ή βάζεις αφυγρανση. Προσωπικά όταν η υγρασία ανέβει πάνω από 50%, το βάζω αφυγρανση.

Αν και διαβαζω καθε μερα εδω μεσα μπας και μαθω, αυτο ειχε ξεφυγει τελειως..

Η αφυγρανση καιει περισσοτερο απο το να το εβαζα πιο χαμηλα;

6 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

Η αφυγρανση καιει περισσοτερο απο το να το εβαζα πιο χαμηλα;

Στο Fujitsu καίει λιγότερο, στο Daikin περισσότερο, στο carrier περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα κάνει σε εσένα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αρκεί να έχω καλή ατμόσφαιρα.

37 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Δε χρειαζεται να ανοιξεις καπακι απο πανω ειναι ανοιχτό συνηθως και ειναι απο κει που ρουφαει μεσα τον αερα η εσωτερικη μοναδα. Η εξαγωγη του αερα αφου περασει απο το στοιχείο της εσωτερικης μοναδας είναι από τις περσίδες. Τωρα αναλογα σε τι βαθμό δουλευει το κλιματιστικό τραβαει απο την πανω πλευρα πχ τους 30 βαθμους και τον βγαεζει τον αερα απο κατω στους 10-15. Οπότε βαλε τη μοναδα να δουλευει φουλ 18 βαθμους ψυξη και μετρησε τις δυο θερμοκρασίες. Αν η διαφορα ειναι 15-20 βαθμους γενικα είσαι ΟΚ αν η διαφορα του αερα εισαγωγης εξαγωγης ειναι μικροτερη είτε δεν εχεις βαλει να δουλευει φουλ είτε δεν αποδίδει καλα οπότε το ψάχνεις. Ακόμα και αυτη η διαφορα ειναι πανω κατω επίσης γιατι εξαρτάται αν πχ τις μετρησεις με 45 βαθμους εξω ε δεν θα δεις διαφορα 20 βαθμων μεσα ποτε. ολο αυτό είναι ενα χονδρικό για να δεις αν πρεπει να καλεσεις καποιον ή όχι. Αν χρειαστει μετά θα έρθει ψυκτικός να μετρήσει κανονικά φρεον κλπ να σου πει αν είναι όπως πρέπει. Προσωπικά αν εχω διαφορα απο 15 και πάνω εκτιμώ ότι είμαι ΟΚ εγώ οπότε δεν το ψάχνω περαιτέρω. Εχω ακούσει και ψυκτικους να λένε οτι και 10 βαθμους διαφορα να βγαζει μια χαρα ειναι αλλά κυκλοφορούν και πολλές ράτσες ψυκτικών εκεί έξω :D

Ανάλογα τα watts . Μπορεί να έχει και όχι πάνω από 10 βαθμούς διαφορά. Πχ το asyg24klca ενώ ζηταγα 25, έβγαζε 20-21.

• Like 1

15 ώρες πριν, freelove είπε

Έχω 2 inventor vision. Το 12000btu δουλεύη άψογα.

Το 9000btu κάνει θόρυβο η εξωτερική μονάδα όταν λειτουργεί ο συμπιεστής. Τα κλιματιστικά είναι σε δάπεδο τοποθέτηση.

Είχαν έρθει από inventor όσο είχε εγγύηση καί τό πρόβλημα λύθηκε προσωρινά ανάλογα αν κουναγα σωλήνα καί νά στηρίζεται κάπως αλλιώς στο τοίχο οι σωλήνες. 

Τι να κάνω να απευθυνθώ σε inventor η αν γνωρίζεται κάποιον τεχνικό πού να έχει όρεξη να ασχοληθεί περιοχή Αθήνα θά σάς ήμουν ευγνώμων.

8 ώρες πριν, liakjim είπε

Σωστός!

Κάποιος συντονισμός με τους σωλήνες; Γιατί δεν τους στερεώνεις στον τοίχο;

Για δείξε μας καμιά φωτογραφία να το δουν τα τσακάλια του φόρουμ.

Μία φώτο θα βοηθήσει όντως. Αυτό που μπορείς να κάνεις μόνος είναι να το προσαρμόσεις με ένα αλφάδι να πατάει σωστά.

4 ώρες πριν, life is music είπε

Μια τελευταία ερώτηση αν το κλιματιστικό το έχω κλειστό και εγώ το βγάλω από την πρίζα θα του κάνω ζημιά ?

Όχι.

Καλησπέρα

Εχω ένα κλιματιστικό αγορασμένο και περιμένω για τοποθέτηση περίπου σε δέκα μέρες. Επίσης πρόκειται να γίνει θερμομόνωση προς το τέλος του μήνα. Η μονάδα είναι ένα perfera 18αρι και μάλλον θα τοποθετηθεί στο έδαφος η εξωτερική. Θα έχω θέμα αν εγκατασταθεί πρώτα το κλιματιστικό και μετά η μόνωση η θα πρέπει να περιμένω; Εάν μπεί το κλιματιστικό θα χρειαστεί να ξαναέρθει ο τεχνικός όταν βάλω τη μόνωση;

Επίσης η σκέψη για την εξωτερική μονάδα είναι να μπει στον ίδιο τοίχο με την εσωτερική απλά στο έδαφος. Επειδή όμως έτσι θα είναι ακριβώς δίπλα από την είσοδο, αλλιώς θα μπορούσε να μπει λίγο πιο μακριά αλλά με σωλήνες γύρω στα 7-8 μέτρα. Θα επηρεάσει καθόλου απόδοση; Αν είναι να το βάλω με 3μ στην είσοδο.

Ευχαριστώ πολύ

3 hours ago, jimmysss! said:

Btw οταν το βαζω 29-30 σαν να μυριζει λιγο

Ισως δεν δουλευει ο συμπιεστης(πραγμα αναμενομενο αν εχει φτασει ο χωρος σε αυτη την θερμοκρασια) η αν οπως ειπε ο Dimostr  δουλευει μεν αλλα με πολυ χαμηλα Watt , οποτε αναγκαστικα θα μυριζει...

37 minutes ago, Specs said:

δουλευει μεν αλλα με πολυ χαμηλα Watt , οποτε αναγκαστικα θα μυριζει.

τελικά βλέπουμε στην πράξη ότι τα πολύ χαμηλά watt είναι και πρόβλημα.. το καλοκαίρι οσμές, τον χειμώνα ρευματα..

• Like 3
  • Thanks 1

6 hours ago, ma3stros said:

Αυτο που μ εκανε εντυπωση ειναι οτι ακομα και στο hipower ακουγεται λιγοτερο απ οτι το haori στην 2η σκαλα.

Haori 13 670 m3/hour     Yukai 10 510 m3/hour  αρα με 30% παραπανω παροχη αερα στο φουλ, (αλλωστε 13ρι το ενα 10ρι το αλλο) αντιστοιχα θαναι και στις ενδιαμεσες ταχυτητες, εξ ου και ο θορυβος ο δυνατοτερος.

Θα ειναι και πιο οικονομικο με μεγαλυτερες παροχες λογικα αρα το θροισμα των χαρτονομισματων 🤑ειναι που ακουγεται οπως διασωζονται!

1 minute ago, userAnon said:

τελικά βλέπουμε στην πράξη ότι τα πολύ χαμηλά watt είναι και πρόβλημα.. το καλοκαίρι οσμές, τον χειμώνα ρευματα..

ειναι θεμα ναι και το μισο ζητημα στην ψυξη , αυτο με τις οσμες λυνεται με μοντελα τυπου  Perfera που κανουν διακοπη μεσα ανεμιστηρα

• Thanks 1

2 hours ago, liakjim said:

Στο Fujitsu καίει λιγότερο, στο Daikin περισσότερο, στο carrier περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα κάνει σε εσένα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αρκεί να έχω καλή ατμόσφαιρα.

Ανάλογα τα watts . Μπορεί να έχει και όχι πάνω από 10 βαθμούς διαφορά. Πχ το asyg24klca ενώ ζηταγα 25, έβγαζε 20-21.

Το αντιθετο προτεινω σιγουρα δηλ αν εχει μεγαλη διαφορα αισθανομαι ησυχος αν όχι μπορει να ψαχτει. Αλλα εν προκειμενω δεν εννοω διαφορα τη ζηταγες με το τι βγαζει αλλά διαφορα εισαγομενου αερα απο εξαγωμενου. Οποτε αν ηταν ο αερας μεσα στο δωματιο 30 και εσυ ζηταγες 25 και εβγαζε 20 πχ η διαφορα οπως το λεω και μου εχουν αναφερει και ψυκτικοι ειναι η 30-20 =10 βαθμοι διαφορα.

Παντως αν πχ εισαγωγη ειναι 25 βαθμοι και με τερμα ο κλιματισμός καταφερνει και βγαζει μονο 20 για μενα έχει θέμα. Δεν ειναι κλιματιστικό πλέον αλλά σχεδόν ανεμιστήρας σκέτος!!! Απ ότι εχω συζητησει με ψυκτικους, οπως ειπα και πριν διαφορες ρατσες αλλοι λενε πανω απο 10 βαθμοι διαφορα θεωρουν οκ την αποδοση ενω οι περισσοτεροι 15+.

Πάντα όταν έχετε θέματα οσμών το καλοκαίρι, να ρίχνετε την ταχύτητα ανεμιστήρα στο ελάχιστο μπας και πέσει η θερμοκρασία του εσ. εναλλάκτη και πλέον είναι κάτω από το σημείο δρόσου του χώρου =  θα έχουμε υγροποίηση στο στοιχείο= όχι μυρωδιές. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...