Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

οχι οχι ηταν στα πλαισια της εγγυησης (αφου οι αλλοι τεχνικοι ειχαν δηλωσει ελαττωματικο )

Το μονο θεμα ειναι πως δεν ξερω αν τα εχουν κανει σωστα.. ουτε εξυπνες μπριζες εχω ουτε θερμομετρα

Γιατί είχαν πει ότι ήταν ελαττωματικό;

Όσον αφορά το κενό, η σωστή διαδικασία είναι συλλογή του παλιού φρεον σε φιάλη για απόρριψη, καινούργιο φρεον με ζύγισμα, κενό.

2 λεπτά είναι λίγο για 3μ.

Κάτι μου βρωμάει και αμφιβάλλω όπως τα λες ότι έγιναν όλα αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ηρθε ο πρωτος, εκανε την εγκατασταση και μετα πηγε να κανει το κενο αλλα ειχε θεμα η βαλβιδα ειπε..

μετα ηρθε ο δευτερος και λεει δεν βλεπει καποιο προβλημα οποτε και εκανε το κενο με την αντλια

ωχ με τρομαζεις @liakjim

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

ηρθε ο πρωτος, εκανε την εγκατασταση και μετα πηγε να κανει το κενο αλλα ειχε θεμα η βαλβιδα ειπε..

μετα ηρθε ο δευτερος και λεει δεν βλεπει καποιο προβλημα οποτε και εκανε το κενο με την αντλια

ωχ με τρομαζεις @liakjim

Οκ, άρα μάλλον ο πρώτος δεν άνοιξε τις βάνες για να κυκλοφορήσει το φρεον ώστε μετά να δουλέψει. Σωστά; Αν ναι είσαι κομπλέ ( αν και ο χρόνος μου φαίνεται λίγος ).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, liakjim said:

Οκ, άρα μάλλον ο πρώτος δεν άνοιξε τις βάνες για να κυκλοφορήσει το φρεον ώστε μετά να δουλέψει. Σωστά; Αν ναι είσαι κομπλέ ( αν και ο χρόνος μου φαίνεται λίγος ).

Να σου πω οτι καταλαβα... δεν ξερω τι σκατα εκανε αλλα δεν προλαβε να συνδεσει αντλια ο πρωτος οποτε υποθετω πως δεν μπορεσε να ανοιξει τις βανες

μπορω να κανω κατι τωρα να εξακριβωσω αν εχει γινει κατι στραβα;

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmysss! είπε

μπορω να κανω κατι τωρα να εξακριβωσω αν εχει γινει κατι στραβα;

Αν το κλιματιστικό αποδίδει χωρίς θορύβους, μάλλον είσαι οκ. Αν είσαι εξοικειωμένος με μετρήσεις θερμοκρασιών μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ απόδοσης αλλά θα χρειαστείς ένα ή ιδανικά δύο καλά ψηφιακά θερμόμετρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έδειξε σωστή ένδειξη το μανόμετρο, με μια καλή αντλία, λογικά δεν έχεις θέμα.., απλά αν το άφηνε λίγο ακόμα κακό δεν θα έκανε..

Εμένα στα 6 μέτρα σωλήνες, κενό (ένδειξη) έκανε σε 3 λεπτά, αλλά το αφήσαμε 10' σχεδόν (καλού κακού), από την αντλία έβγαινε κάτι σαν ατμός που βράζει όσο έπεφτε η ένδειξη (τα 3 πρώτα λεπτά), όταν έφτασε κάτω κάτω, σταμάτησε ο "βρασμός" και το αφήσαμε άλλα 7' περίπου (να κλείσει το 10λεπτο)

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
2 minutes ago, liakjim said:

Αν το κλιματιστικό αποδίδει χωρίς θορύβους, μάλλον είσαι οκ. Αν είσαι εξοικειωμένος με μετρήσεις θερμοκρασιών μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ απόδοσης αλλά θα χρειαστείς ένα ή ιδανικά δύο καλά ψηφιακά θερμόμετρα.

ενα θερμομετρο σχετικα ακριβες ισως εχω ( αυτα τα χιαμι τα μικρα)

Δημοσ.

Παιδιά η εξωτερική μονάδα εάν μπει στο μεγάλο μπαλκόνι του σπιτιού που είναι εκτεθειμένο σαν ταρατσα περίπου πειράζει? 

Θα έχει πρόβλημα από βροχή,ηλια και αέρα?

Δημοσ.
2 hours ago, liakjim said:

Ρίξε μια ματιά εδώ

Ίσως σου λύσει τον γρίφο.

Λοιπόν, δεν είναι αυτό το πρόβλημα που ήθελα να επισημάνω, πρώτα από όλα, με το Mitsubishi Electric που έλεγα... Ήξερα για το δικό σου παράδειγμα (στο οποίο με παρέπεμψες) και είναι πολύ χρήσιμο που το έκανες, ακριβώς για να καταλάβουν κάποιοι. Δεν ήταν όμως η περίπτωσή μου, γιατί μελέτησα πώς είναι με την αφύγρανση, οπότε ξέρω τέτοιες καταστάσεις. Ξέρω λοιπόν τι συμβαίνει με την αφύγρανση που κάνει το AC, ποιες συνθήκες είναι απαραίτητες κτλ., είτε είναι σε λειτουργία ψύξης, είτε σε λειτουργία Dry.
Παρεμπιπτόντως (και είναι λάθος που δεν σου απάντησα πιο αναλυτικά νωρίτερα όταν ρώτησες για το σημείο δρόσου), όταν είδα ότι η υγρασία δεν μειώθηκε, από τα 26 σετ που είχα, το μείωσα ακόμα και στο 24. Ακόμα κι έτσι, σε λειτουργία ψύξης, κακά αποτελέσματα. Και στις συνθήκες που η υγρασία στο δωμάτιο ήταν αρκετά υψηλή, δεν ασχολήθηκα άλλο.
Επαναλαμβάνω, το πρόβλημα για το οποίο μιλούσα από την πρώτη, ήταν καταρχήν το γεγονός ότι, παρόλο που άλλαξα τη λειτουργία (από Cooling σε Dry), το FAN δεν έπεσε στην ελάχιστη ταχύτητα κ.λπ. Αυτό με εξέπληξε.

Δημοσ.
28 minutes ago, johnnyman said:

Θα έχει πρόβλημα από βροχή,ηλια και αέρα?

Για εμένα ναι. Ένα σκέπαστρο θα το βοηθήσει. Ειδικά τον χειμώνα να μην θάβεται η μονάδα στο χιόνι..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Για εμένα ναι. Ένα σκέπαστρο θα το βοηθήσει. Ειδικά τον χειμώνα να μην θάβεται η μονάδα στο χιόνι..

Σαν σκεπαστρο έχεις λίγο από πάνω. 

Χιόνι σπάνια εδώ θεσσαλονικη συκιες. 

Από βροχή δεν θα έχει θέμα εάν την πιάνει? 

Δημοσ.

Από βροχή δεν έχει θέμα. Ίσα ίσα θα την καθαρίζει. Το πρόβλημα είναι θεωρητικά αν το χτυπάει η βοριάς ρε παιδί μου, για να μη ζορίζεται τελείως το χειμώνα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς άρχισε να κάνει θόρυβο το Toshiba Edge που αγόρασα πριν δύο βδομάδες. Είναι από την εξωτερική μονάδα, και φυσικά μεταφέρεται και μέσα ο θόρυβος. Αυτό την μέρα που έκανε 42 βαθμούς, ίσως παίζει ρόλο. Στο βίντεο είναι στο max, αλλά το ακούγαμε μέσα κυρίως στο Silent mode. Πάντως την νύχτα που έκανε σχετική δροσιά, νομίζω σταμάτησε, και σήμερα δεν το ακούω... αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι έχει σταματήσει, έχω γίνει παρανοϊκός.Το κινητό μου δεν έπιανε καλά τον ήχο της εσωτερικής μονάδας δυστυχώς.

https://files.fm/f/ks73z4xbu

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThanosR92 είπε

Δεν μπορώ να τα συμπληρώσω όλα γιατί δεν γνωρίζω να απαντήσω σε όλα και δεν με αφήνει να απαντήσω μόνο σε όσα γνωρίζω. 

Ποια είναι αυτά που δε γνωρίζεις; Σε αυτά απάντησε με 2-3 διαφορετικές επιλογές και σύγκρινε τα τελικά αποτελέσματα για να έχεις ένα μπούσουλα. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις πόσα τετραγωνικά είναι οι χώροι, τι κουφώματα έχει και πόσες πόρτες που είναι τα πιο βασικά. Μετά αναλόγως την ηλικία της οικοδομής απαντάς και στα άλλα. Αν είναι πριν το '85 βάλε χωρίς μόνωση να είσαι σίγουρα μέσα. Αν είναι μετά λογικά θα έχεις ελλειπή μόνωση 3 εκ.
Γενικά παίξε και δες τι θα σου βγάλει και θα έχεις ένα μπούσουλα.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...