Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, teachertza είπε

Να το κοιτάξω το Σεπτέμβριο μήπως και μαζέψουν οι τιμές?

Δύσκολα να μαζέψουν συνολικά οι τιμές.

Μόνο σποραδικές εκπτώσεις σε κάποια μοντέλα σε τυχαίες στιγμές.

Δες τι κλιματιστικό χρειάζεσαι ώστε να σου προταθούν συγκεκριμένα μοντέλα και να παρακολουθείς τις τιμές τους.

Για παράδειγμα αυτό παίζει τις τελευταίες εβδομάδες από 540€ έως 679€

Επεξ/σία από turbat0s
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, κοιτάζω το technical manual του srk 63 zrw και δεν βρίσκω να λέει κάπου για ελάχιστα όρια χαλκοσωλήνα, μόνο τα μέγιστα και το τι χάνεις από 5 μέτρα και επάνω, ξέρει κανείς που πρέπει να κοιτάξω;

19 minutes ago, teachertza said:

είμαι ανάμεσα σε TOSHIBA - MITSUBISHI ELECTRIC - DAIKIN.

υπάρχει κάποια εταιρεία / σειρά απο τις τρείς που ξεχωρίζει?

Toshiba - από τη σειρά Edge και πάνω (π.χ. haori, daisekai). Επίσης, πολλοί είναι ικανοποιημένοι ακόμα και με μια κατώτερη σειρά όπως το Yukai/Arata.
Mitsubishi Electric - από τη σειρά AP και πάνω (π.χ. LN).
Daikin - από τη σειρά Perfera και πάνω (π.χ. Stylish, Emura, Ururu Sarara). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρούμε αρκετό κόσμο ικανοποιημένο με τις χαμηλότερες σειρές όπως Comfora, Sensira.

4 λεπτά πριν, Actinidio είπε

Καλησπέρα, κοιτάζω το technical manual του srk 63 zrw και δεν βρίσκω να λέει κάπου για ελάχιστα όρια χαλκοσωλήνα, μόνο τα μέγιστα και το τι χάνεις από 5 μέτρα και επάνω, ξέρει κανείς που πρέπει να κοιτάξω;

Δεν αναφέρει κάτι, σίγουρα θα σου πρότεινα 2-2.5 μέτρα ελάχιστο μήκος, αν μπορείς και 3 μέτρα ακόμα καλύτερα.., η εξωτερική πού θα μπει;

39 λεπτά πριν, amotida είπε

Λίγα λόγια για την αφύγρανση στα Mitsubishi Electric.
Όπως πιθανότατα γνωρίζουν πολλοί που κοίταξαν λεπτομέρειες και τεχνικές προδιαγραφές των διαφόρων AC, όσον αφορά την αφύγρανση, γενικά το ME έχει από τα χειρότερα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται μάλλον στον προγραμματισμό, στον προσανατολισμό προς μια πιο οικονομική και άνετη λειτουργία (με τις μικρότερες δυνατές διαφορές μεταξύ εισόδου και εξόδου αέρα και, λόγω του ότι ο ατμοποιητής δεν παγώνει έντονα, η αφύγρανση δεν είναι τόσο παρούσα).
Παρόλο που εξακολουθώ να κατέχω μερικές συσκευές αυτής της μάρκας σε δύο τοποθεσίες, δεν έχω χρησιμοποιήσει πραγματικά τη λειτουργία Dry όλα αυτά τα χρόνια, επομένως δεν είχα γνώμη για αυτήν. Μόνο τα τελευταία καλοκαίρια (καθώς πλέον ζω σε ένα διαμέρισμα σκιασμένο από δέντρα, με βόρειο - βορειοανατολικό προσανατολισμό, όπου προσπαθώ να ελέγξω πολύ την εσωτερική υγρασία και έχω συσκευή άλλης μάρκας) «έπαιξα» περισσότερο με αυτή τη λειτουργία, θεωρώντας την εξαιρετικά χρήσιμη, φτάνοντας και έχοντας απόψεις για το θέμα.
Τις προάλλες, φιλοξενούμενος στο σπίτι κάποιων φίλων, υψηλή ζέστη και ενοχλητική υγρασία (πάνω από 60%), χρησιμοποιώντας ME (παλαιότερη συσκευή, κατώτερης κατηγορίας), παρατηρώ ότι αν και έχει κρυώσει το δωμάτιο αρκετά, η υγρασία δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου (έξω, το νερό δεν έβγαινε πάντως) και αυτό με ενοχλεί... Έχοντας βάλει FAN σε μεγαλύτερη ταχύτητα, το έβαλα σε Dry mode και παρατηρώ ότι η ταχύτητα του ανεμιστήρα παραμένει ίδια. Περίμενα ότι η ταχύτητα θα αλλάζει αυτόματα στη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα (προσθέτω ότι η κανονική αρχή της αφύγρανσης στα AC πρέπει να περιλαμβάνει ελάχιστες ταχύτητες, ισχυρότερη ψύξη του ατμοποιητή, ώστε η διαδικασία αφύγρανσης να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονη, να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, στόχος είναι πρωτίστως η εξαγωγή υγρασίας και όχι η ταχύτερη δυνατή ψύξη του χώρου. Λοιπόν, παρατηρώ ότι η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν μειώνεται!  Έβαλα χειροκίνητα FAN στο ελάχιστο και κάποια στιγμή ακούω πώς ο ανεμιστήρας αρχίζει να κάνει κάποιους θορύβους, ήταν σαν να ήθελε η μονάδα να αυξήσει αυτόματα την ταχύτητά της αλλά, με τις ρυθμίσεις "φρένου" που επέβαλλα, συνέχισε να επιταχύνει και να φρενάρει). Το σβήνω, το ξαναβάζω σε DRY, ρυθμίζοντας FAN1.... σταματάει να επιταχύνει/φρενάρει, αλλά κάποια στιγμή ξαναρχίζει. Παράξενο. Παίρνω τηλέφωνο τη μητέρα μου (η οποία έχει και μια τέτοια συσκευή στο υπνοδωμάτιό της), της λέω να κάνει κάποιες δοκιμές στο Dry και μου λέει ότι η κατάσταση είναι η ίδια.
Με τέτοιου είδους λειτουργία, από την άποψή μου, ένα μεγάλο μείον για ME(τουλάχιστον για συσκευές lower class). Αυτό.

Περίεργα όλα αυτά. Πχ στο asyg24kmta αν το βάλω dry, η ταχύτητα του ανεμιστήρα πάει πιο κάτω από το low , δεν ανεβαίνει.

Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις ψύξη, 25C και χειροκίνητα ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Δεν αναφέρει κάτι, σίγουρα θα σου πρότεινα 2-2.5 μέτρα ελάχιστο μήκος, αν μπορείς και 3 μέτρα ακόμα καλύτερα.., η εξωτερική πού θα μπει;

Θα μπει πίσω από το τοίχο σε προστατευόμενο χώρο από τον ήλιο γύρω στο 1.5 μέτρο κάτω από την εσωτερική μονάδα , ρωτάω για να έχω πάτημα στην τοποθέτηση, πχ την αντλία κενού την γράφει ξεκάθαρα, όπως και τις αποστάσεις από τοίχους 

Επεξ/σία από Actinidio

39 λεπτά πριν, teachertza είπε

Γειά σας,

έχω κάποιες ερωτήσεις, μιας και βλέπω οτι τα έχετε ψάξει.

Πήγα σε ένα τοπικό κατάστημα DAIKIN και μου παρουσίασε κάποια μοντέλα. Απ ότι είδα ήταν διαφορετικά απο αυτά του Κωτσόβολου (πχ) τόσο σε προδιαγραφές όσο και σε κωδικούς - άλλαζε το πρώτο ψηφίο. Έχουν κάποια διαφορά?

Δεύτερον είμαι ανάμεσα σε TOSHIBA - MITSUBISHI ELECTRIC - DAIKIN.

Εσείς που τα έχετε ψάξει υπάρχει κάποια εταιρεία / σειρά απο τις τρείς που ξεχωρίζει?

Τέλος νομίζω οτι είναι λάθος εποχή για αγορά. Να το κοιτάξω το Σεπτέμβριο μήπως και μαζέψουν οι τιμές?

Ευχαριστώ πολύ.

Είναι ίδια μηχανήματα με άλλη διάθεση.

Συνήθως προτείνουμε Toshiba λόγω εγγύησης ή Daikin αν βρεθεί καμιά καλή προσφορά οπότε με τα έξτρα χρήματα για την επέκταση σε 10 χρόνια πάει μια η άλλη.

Για πρόταση, καλό θα ήταν να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου.

8 λεπτά πριν, fonsde είπε

60τμ ενιαιος χωρος, χρηση για ψηξη. Εχω voucher αλλαζω συκσευη.

24 sendo με εγγυηση εφορου ζωης η κανα inventor? 

Προσπάθησε να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της υπογραφής μου.

10 minutes ago, liakjim said:

Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις ψύξη, 25C και χειροκίνητα ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα;

Yes.

Γενικά, φτωχά αποτελέσματα πάντως σε κάθε χειροκίνητη ρύθμιση FAN (όταν μιλάμε για τη λειτουργία Ψύξης).

23 λεπτά πριν, Actinidio είπε

Όταν το βρεις πες μας και εμάς. Ψάχνουμε χρόνια για ελάχιστο μήκος στα Mitsubishi.

Ή στα τέτοια τους και παίζουν και με 10εκ ή πάλι στα τέτοια τους και μας αφήνουν να βράζουμε στο ζουμί μας που δεν το βρίσκουμε 😅

1 λεπτό πριν, amotida είπε

Yes.

Γενικά, φτωχά αποτελέσματα πάντως σε κάθε χειροκίνητη ρύθμιση FAN (όταν μιλάμε για τη λειτουργία Ψύξης).

Έχεις κοιτάξει θερμοκρασία εσωτερικού στοιχείου και σημείο δρόσου του σπιτιού;

11 minutes ago, liakjim said:

Έχεις κοιτάξει θερμοκρασία εσωτερικού στοιχείου και σημείο δρόσου του σπιτιού;

Όχι, δεν είχα τα απαραίτητα εργαλεία για να μετρήσω και δεν ασχολήθηκα άλλο.

Είχα μόνο ένα θερμόμετρο-υγρόμετρο δωματίου.

11 λεπτά πριν, amotida είπε

Όχι, δεν είχα τα απαραίτητα εργαλεία για να μετρήσω και δεν ασχολήθηκα άλλο.

Είχα μόνο ένα θερμόμετρο-υγρόμετρο δωματίου.

Ρίξε μια ματιά εδώ

Ίσως σου λύσει τον γρίφο.

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Σημαίνει ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος σωληνώσεων δεν μπορεί να είναι πάνω από 20μ με ταυτόχρονο περιορισμό υψομετρικής διαφοράς τα 10.

Πχ μπορείς να έχεις σωλήνα 10μ οριζόντια και αλλά 10 κάθετα αλλά όχι 8 οριζόντια και 12 κάθετα.

Τέλος κάπου θα υπάρχει και πίνακας με την απαίτηση συμπλήρωσης φρεον σε ,gr/m και πίνακας με συντελεστές πτώσης της απόδοσης, αν και σε εσένα δεν έχει νόημα η κουβέντα μιας και όσο φρεον και να έβαλαν το μηχάνημα είναι εκτός προδιαγραφών. Κανονικά δεν έχεις καν εγγύηση.

Προσωπικά θα ζηταγα τους λόγους που επέτρεψαν τέτοια εγκατάσταση. Και δεν έχει ότι επέμενε ο πελάτης. Έπρεπε να πουν ότι απαγορεύεται. Δεν ξέρω και πόση συμμετοχή είχες στην απόφαση, αν είχες ενημερωθεί κτλ αλλά είναι λάθος.

Ώπα γιατί τώρα κατάλαβα ακριβώς γιατί τοποθετήθηκε έτσι!

Εμένα είναι επτά μέτρα κάθετα το υψος όταν φεύγει ο σωλήνας μέσω του φωταγωγου και μετά όταν βγαίνει στην ταράτσα είναι 8 μέτρα οριζόντια.

Δηλ το όριο ποιο είναι τώρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή και την διαρρύθμιση του χώρου μου; 10 οριζόντια και 10 κάθετα;

Άρα είμαι εντός ορίων.Το λέω σωστά;

2 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ώπα γιατί τώρα κατάλαβα ακριβώς γιατί τοποθετήθηκε έτσι!

Εμένα είναι επτά μέτρα κάθετα το υψος όταν φεύγει ο σωλήνας μέσω του φωταγωγου και μετά όταν βγαίνει στην ταράτσα είναι 8 μέτρα οριζόντια.

Δηλ το όριο ποιο είναι τώρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή και την διαρρύθμιση του χώρου μου; 10 οριζόντια και 10 κάθετα;

Άρα είμαι εντός ορίων.Το λέω σωστά;

Αν είναι όπως τα λες, ναι, εντός.

Στις 19/7/2023 στις 2:15 ΜΜ, liakjim είπε

Λοιπόν:

1) Το σπίτι γύρω γύρω είμαι γυμνό, δεν ακουμπάει με άλλη κατοικία 

2) Έχει αλουμίνια και στον χώρο που θα μπει το κλιματιστικό έχει 4 παράθυρα και μαζί με την πόρτα 5.

3) Το σπίτι είναι σύνολο 85τμ αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι είναι στην σαλοκουζίνα όπου και θα μπει το κλιματιστικό 

4) Ύψος από πάτωμα μέχρι ταβάνι δεν ξέρω, αλλά σίγουρα είναι ψηλοτάβανο

5) Μόνωση δεν ξέρω αν διαθέτει, αλλά κρύο μέσα δεν μπάζει. Επίσης, ζέστη αν έχουμε κλειστά παράθυρα δεν βάζει πολύ. 

Ελπίζω να σε βοήθησαν κάπως. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...