Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, life is music said:

Είχα μια διαφωνία με έναν φίλο ...να μου λέει πως δεν είναι καλά τα daikin και τα toshiba και πως έπρεπε να παρω mitsubishi που είναι κορυφαία και είναι γιαπωνέζικα 

....αν η Ιαπωνία ήταν στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα ίσχυε :D

Παντως καμια φορα σε φερνουν προ τετελεσμένων, εγκαταστατης Κωτσου ήρθε πριν κανα δυο χρόνια και του αναφέρω για την αντλία γιατί δεν είδα να εχουν μαζί τους και μου λέει την έχω στο αυτοκινητο και θα τη φερει ο βοηθός μόλις τα εγκαταστησουν στον τόιχο. Και κάποια στιγμή ακουω ένα τσαφ και το γίδι πήγε και έκανε εξαέρωση. μετα από αυτό ειλικρινά δεν είχα καμια διάθεση να κάτσω να τσακωθώ γιατί αυτό χρειάζονταν καθώς και κλωτσιες για εξω απο το σπίτι. Τελικά αναφέρθηκε στον Κωτσο ήρθε η εταιρεία βγαλανε το φρέον ξανακανανε ΚΕΝΟ και επαναπλήρωση!! Αλλά πραγματικά στην αρχή ξενέρωσα τόσο που δεν είχα σκοπό να πάρω για επανεγκατασταση...

Επεξ/σία από agnostos99
  • Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ναι τόσο τέλεια μελέτη που έβαλαν 9,000 btu με 15 μέτρα. Ζυγαριά είδες κάτω από την φιάλη;

Τα 15 μέτρα εγώ τα ζήτησα.Μου εξήγησαν εκείνοι τι παίζει αλλά λόγω διαρρύθμισης χώρου δεν επιτρεπόταν να μπει άλλου.Στο εγχειρίδιο γράφει ο κατασκευαστής μέγιστο μήκος τα 20.Σιγουρα στα 5 μέτρα μπορεί να απέδιδε λίγο καλύτερα,αλλά δεν νομίζω ο κατασκευαστής να δίνει και λάθος οδηγίες.

Ναι είχε και ζυγαριά.Ηρθαν φουλ εξοπλισμένοι.Απο θέμα εγκατάστασης είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν μπορώ να πω.Απλα αυτό έγινε μια φορά.Τωρα θα έρθει άλλος αν βρω άλλον δηλαδή για αυτό που θέλω.Ο δικός μου που ήταν εκεί έφυγε εκτός Αθηνών σε άλλη εταιρεία.

3 ώρες πριν, Opel007 είπε

Άλλαξε κάτι όταν έβγαλες το ρεύμα;

3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Στα 45€ μου, η καλυτερη εγκατασταση που εχω δει , ηταν η δωρεαν του Leroy. Τελειωνει η αγορα για τα "μαστορια" της γειτονιας. Το Leroy και το καθε Leroy εχει κανει συμβαση, και δουλευει με συγκεκριμενες προδιαγραφες. Οποιος δεν τις τηρει παει σπιτι του.

Το μαστορι της γειτονιας θα ερθει σπιτι σου, θα τα πεταξει αρπα κολλα να πληρωθει και να φυγει, και χεστηκε και αν πεις και κακη κουβεντα σε κανεναν.

Οποτε... ΜΟΝΟ δωρεάν τοποθέτηση.

Καλό ανέκδοτο.

2 ώρες πριν, life is music είπε

Liakjim τα toshiba και τα daikin ξέρεις που κατασκευάζονται?

Ταυλάνδη, Μαλαισία, Τουρκία, Τσεχία, κατά περίπτωση.

1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Εαν το πεις και δεν έχουν αντλία κενού μαζί?(γίνεται να μην έχουν?)

Πως τους διώχνεις μετά? 😞

Επίσης φίλος μου είπε να κοιτάξω μην κάνουν κόλληση στις σωλήνες. 

Ισχύει? 

Ε αυτό ρε φίλε.

Τόσο μπακαλιστικη δουλειά να κάνουν? 

Αντε δεν έχουν αντλία πως τους διώχνεις?...

Τους λες, έφερες αντλία; Όχι; Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να φύγετε.

25 λεπτά πριν, life is music είπε

Είχα μια διαφωνία με έναν φίλο ...να μου λέει πως δεν είναι καλά τα daikin και τα toshiba και πως έπρεπε να παρω mitsubishi που είναι κορυφαία και είναι γιαπωνέζικα 

Καλά είναι και αυτά ως και πολύ καλά ή και πάρα πολύ καλά.

16 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Τελικά αναφέρθηκε στον Κωτσο ήρθε η εταιρεία βγαλανε το φρέον ξανακανανε ΚΕΝΟ και επαναπλήρωση!!

Ωραίος!

ΥΓ Αν ξεχάσαμε κανά "πελάτη", με το συμπάθιο...

Για αγορα απο Θεσσαλονικη και εγκατασταση 9αρι κλιματιστικο προς ποια αλυσιδα θα μου προτεινατε? Καλες τιμες, γρηγορη εγκατασταση ? Και να εξυπηρετει σε ολη την Θεσσαλονικη, γιατι σε ενα απο τα καταστηματα που πηρα τηλ, δεν κανανε εγκαταστασεις πανω απο τον περιφερειακο. 

4 ώρες πριν, Trikala_city είπε

Καλησπέρα παιδιά,  μέχρι τώρα δεν είχαμε καθόλου κλιματιστικό και προχθές διαλέξαμε ένα 12άρι juropro από μεγάλη αλυσίδα με δωρεάν εγκατάσταση στα 600€. Θα μπει σε ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα 40τμ με καλή μόνωση και καινούργια κουφώματα. Το θέλουμε αποκλειστικά για ψύξη και αυτό περιστασιακά στις μεγάλες ζέστες.

1) Η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει 3μέτρα. Αν χρειαστώ παραπάνω πόσο να υπολογίζω για κάθε μέτρο??? Γενικά η δωρεάν εγκατάσταση είναι έξυπνη κίνηση ή γίνεται δουλειά τσαπατσούλικη και μετά το μετανιώνεις????

2) Η εξωτερική μονάδα καλύτερα να μπει πάνω στον τοίχο ή κάτω στα πλακάκια ???? Αν μπει κάτω, το κάτω τοιχίο της βεράντας που είναι 30cm ψηλό περίπου, δεν θα εμποδίζει την παροχή αέρα??

3) Εξω πρέπει να έχει παροχή ρεύματος στην βεράντα εκεί που θα μπει?????

4)Επειδή η βεράντα δεν έχει τέντες και το πρωί έχει ήλιο εκεί που λογικά θα μπει η εξωτερική μονάδα, θα υπάρχει πρόβλημα??? Οπως καταλάβατε είμαι άσχετος με κλιματιστικά....

Είμαι και εγώ άσχετος και οι ερωτήσεις είναι πολύ καλές αναμένω λοιπόν κάποια καθοδήγηση :-) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

41C σήμερα και οι καταναλώσεις χτύπησαν κόκκινο. 9KWh το 24άρι φουτζίτσου (σε 60τμ)  και άλλες 9KWh τα 2Χ9άρια για την οικοδομή των 120τμ (πράσινος κύκλος) .

Κάτι πρέπει να κάνω δίπλα με τα πεθερικά. Το 12άρι μόρις τραβάει άνισο κουπί (σε 20τμ), το 18άρι άχριστον την πέφτει (σε 40τμ) παρόλο που τα έβαλα 27 το πρώτο και 26 το δεύτερο. Έκαψαν λίγο κάτω αθροιστικά για τα μισά τετραγωνικά και με έναν βαθμό πάνω ζήτηση.

image.png.01a8c288776691c90b3a5d28330b7b8b.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, sonikk said:

Μέγιστο Μήκος Σωληνώσεων m 25 --10

Eτσι το γράφει το εγχειριδιο με κάτι παύλες ανάμεσα.Τι σημαίνει το 25--10;

max height.jpg

Τώρα κατάλαβες τι «τέλεια μελέτη» έκαναν;

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, amotida είπε

max height.jpg

Τώρα κατάλαβες τι «τέλεια μελέτη» έκαναν;

Tί σημαίνει το πινακάκι; Τί είναι το drop height;;

Στις 23/7/2023 στις 1:03 ΠΜ, liakjim είπε

Πιθανότατα όχι αρκεί να έχει γίνει κενό να αντλία.

Πάντως το asyg09kmta ναι μεν χάνει ένα 10% , που δεν είναι και λίγο, αλλά μέχρι τα 15μ είναι οκ χωρίς έξτρα φρεον. Ας πει μοντέλο ο φίλος

Screenshot-2023-07-23-01-01-22-41-e2d5b3

Screenshot-2023-07-23-01-01-48-87-e2d5b3

Να επισημάνω επειδή το ξεχασα ότι η εξωτερική μονάδα του δικού μου κλιματιστικού είναι το δεύτερο σχεδιακι στην πρώτη φωτό.Δηλαδη η εξωτερική μονάδα είναι ψηλότερα από την εσωτερική.

Επεξ/σία από sonikk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sonikk είπε

Tί σημαίνει το πινακάκι; Τί είναι το drop height;;

Να επισημάνω επειδή το ξεχασα ότι η εξωτερική μονάδα του δικού μου κλιματιστικού είναι το δεύτερο σχεδιακι στην πρώτη φωτό.Δηλαδη η εξωτερική μονάδα είναι ψηλότερα από την εσωτερική.

Σημαίνει ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος σωληνώσεων δεν μπορεί να είναι πάνω από 20μ με ταυτόχρονο περιορισμό υψομετρικής διαφοράς τα 10.

Πχ μπορείς να έχεις σωλήνα 10μ οριζόντια και αλλά 10 κάθετα αλλά όχι 8 οριζόντια και 12 κάθετα.

Τέλος κάπου θα υπάρχει και πίνακας με την απαίτηση συμπλήρωσης φρεον σε ,gr/m και πίνακας με συντελεστές πτώσης της απόδοσης, αν και σε εσένα δεν έχει νόημα η κουβέντα μιας και όσο φρεον και να έβαλαν το μηχάνημα είναι εκτός προδιαγραφών. Κανονικά δεν έχεις καν εγγύηση.

Προσωπικά θα ζηταγα τους λόγους που επέτρεψαν τέτοια εγκατάσταση. Και δεν έχει ότι επέμενε ο πελάτης. Έπρεπε να πουν ότι απαγορεύεται. Δεν ξέρω και πόση συμμετοχή είχες στην απόφαση, αν είχες ενημερωθεί κτλ αλλά είναι λάθος.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Λίγα λόγια για την αφύγρανση στα Mitsubishi Electric.
Όπως πιθανότατα γνωρίζουν πολλοί που κοίταξαν λεπτομέρειες και τεχνικές προδιαγραφές των διαφόρων AC, όσον αφορά την αφύγρανση, γενικά το ME έχει από τα χειρότερα αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται μάλλον στον προγραμματισμό, στον προσανατολισμό προς μια πιο οικονομική και άνετη λειτουργία (με τις μικρότερες δυνατές διαφορές μεταξύ εισόδου και εξόδου αέρα και, λόγω του ότι ο ατμοποιητής δεν παγώνει έντονα, η αφύγρανση δεν είναι τόσο παρούσα).
Παρόλο που εξακολουθώ να κατέχω μερικές συσκευές αυτής της μάρκας σε δύο τοποθεσίες, δεν έχω χρησιμοποιήσει πραγματικά τη λειτουργία Dry όλα αυτά τα χρόνια, επομένως δεν είχα γνώμη για αυτήν. Μόνο τα τελευταία καλοκαίρια (καθώς πλέον ζω σε ένα διαμέρισμα σκιασμένο από δέντρα, με βόρειο - βορειοανατολικό προσανατολισμό, όπου προσπαθώ να ελέγξω πολύ την εσωτερική υγρασία και έχω συσκευή άλλης μάρκας) «έπαιξα» περισσότερο με αυτή τη λειτουργία, θεωρώντας την εξαιρετικά χρήσιμη, φτάνοντας και έχοντας απόψεις για το θέμα.
Τις προάλλες, φιλοξενούμενος στο σπίτι κάποιων φίλων, υψηλή ζέστη και ενοχλητική υγρασία (πάνω από 60%), χρησιμοποιώντας ME (παλαιότερη συσκευή, κατώτερης κατηγορίας), παρατηρώ ότι αν και έχει κρυώσει το δωμάτιο αρκετά, η υγρασία δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου (έξω, το νερό δεν έβγαινε πάντως) και αυτό με ενοχλεί... Έχοντας βάλει FAN σε μεγαλύτερη ταχύτητα, το έβαλα σε Dry mode και παρατηρώ ότι η ταχύτητα του ανεμιστήρα παραμένει ίδια. Περίμενα ότι η ταχύτητα θα αλλάζει αυτόματα στη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα (προσθέτω ότι η κανονική αρχή της αφύγρανσης στα AC πρέπει να περιλαμβάνει ελάχιστες ταχύτητες, ισχυρότερη ψύξη του ατμοποιητή, ώστε η διαδικασία αφύγρανσης να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονη, να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, στόχος είναι πρωτίστως η εξαγωγή υγρασίας και όχι η ταχύτερη δυνατή ψύξη του χώρου. Λοιπόν, παρατηρώ ότι η ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν μειώνεται!  Έβαλα χειροκίνητα FAN στο ελάχιστο και κάποια στιγμή ακούω πώς ο ανεμιστήρας αρχίζει να κάνει κάποιους θορύβους, ήταν σαν να ήθελε η μονάδα να αυξήσει αυτόματα την ταχύτητά της αλλά, με τις ρυθμίσεις "φρένου" που επέβαλλα, συνέχισε να επιταχύνει και να φρενάρει). Το σβήνω, το ξαναβάζω σε DRY, ρυθμίζοντας FAN1.... σταματάει να επιταχύνει/φρενάρει, αλλά κάποια στιγμή ξαναρχίζει. Παράξενο. Παίρνω τηλέφωνο τη μητέρα μου (η οποία έχει και μια τέτοια συσκευή στο υπνοδωμάτιό της), της λέω να κάνει κάποιες δοκιμές στο Dry και μου λέει ότι η κατάσταση είναι η ίδια.
Με τέτοιου είδους λειτουργία, από την άποψή μου, ένα μεγάλο μείον για ME(τουλάχιστον για συσκευές lower class). Αυτό.

• Thanks 1

Γειά σας,

έχω κάποιες ερωτήσεις, μιας και βλέπω οτι τα έχετε ψάξει.

Πήγα σε ένα τοπικό κατάστημα DAIKIN και μου παρουσίασε κάποια μοντέλα. Απ ότι είδα ήταν διαφορετικά απο αυτά του Κωτσόβολου (πχ) τόσο σε προδιαγραφές όσο και σε κωδικούς - άλλαζε το πρώτο ψηφίο. Έχουν κάποια διαφορά?

Δεύτερον είμαι ανάμεσα σε TOSHIBA - MITSUBISHI ELECTRIC - DAIKIN.

Εσείς που τα έχετε ψάξει υπάρχει κάποια εταιρεία / σειρά απο τις τρείς που ξεχωρίζει?

Τέλος νομίζω οτι είναι λάθος εποχή για αγορά. Να το κοιτάξω το Σεπτέμβριο μήπως και μαζέψουν οι τιμές?

Ευχαριστώ πολύ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...