Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 3

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Amaretos είπε

οταν πιανει θερμοκρασια και μαλλον μπαινει σε inverter mode το current power (το live δλδ) πεφτει πολυ χαμηλαμ 40 , 30 μεχρι και 18 εχω δει

Αυτό δεν είναι inverter mode είναι αναβοσβήνω mode γιατί δε μπορεί να κατέβει χαμηλά , σε αυτά τα watt σβήνει ομσυμπιεστης και δουλευει μόνο ανεμιστήρας 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Αυτό δεν είναι inverter mode είναι αναβοσβήνω mode γιατί δε μπορεί να κατέβει χαμηλά , σε αυτά τα watt σβήνει ομσυμπιεστης και δουλευει μόνο ανεμιστήρας 

Δλδ? Ειναι κακο? Δεν ειναι κατι στιγμιαιο, μπορει να μεινει εκει πολυ ωρα/ωρες μεχρι να ξαναδουλεψει δλδ, αν κατεβασω πχ ενα βαθμο θα ανεβει στα 400-500 κλπ. Τι εννοεις δεν μπορει να κατεβει χαμηλα? οτι θελει να δροσισει αλλα δεν μπορει? δεν νομιζω γιατι οπως σου ειπα μολις κατεβασω ενα βαθμο θα  δουλεψει "εντονα"

31 λεπτά πριν, Opel007 είπε

Το θέμα είναι όμως να μην κάνω χρυσή την ΔΕΗ!

Ακούστε λίγο , ακόμα και 1000 watt να καίει αμα το δουλεύεις 24ωρο θα σου κάψει 24 kWh πόσες μέρες θα εχε8 καύσωνα άντε να κάψεις 100-150 kWh ε δε νομίζω να κάνεις καμία ΔΕΗ χρυσή ούτε να καταστραφείς οικονομικά 

5 ώρες πριν, c-max είπε

Toshiba edge 16 εισοδο 27,5 εξοδο 13,7  , watt 470, ταχυτητα ανεμιστηρα δευτερη σκαλα αλλα δεν βρηκα στοιχεια ογκου.

Heavy srk25  εισοδο 26, εξοδο 9,2 watt 377, ροη αερα 300

Μα τα χίλια κυβικά φρέοντος , εδώ είναι το κωλό excel 😅

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Amaretos είπε

Δλδ? Ειναι κακο? Δεν ειναι κατι στιγμιαιο, μπορει να μεινει εκει πολυ ωρα/ωρες μεχρι να ξαναδουλεψει δλδ, αν κατεβασω πχ ενα βαθμο θα ανεβει στα 400-500 κλπ. Τι εννοεις δεν μπορει να κατεβει χαμηλα? οτι θελει να δροσισει αλλα δεν μπορει? δεν νομιζω γιατι οπως σου ειπα μολις κατεβασω ενα βαθμο θα  δουλεψει "εντονα"

Κανε μια αναζητηση στις σελίδες θα βρεις όλες τις πληροφορίες 

Ακούστε λίγο , ακόμα και 1000 watt να καίει αμα το δουλεύεις 24ωρο θα σου κάψει 24 kWh πόσες μέρες θα εχε8 καύσωνα άντε να κάψεις 100-150 kWh ε δε νομίζω να κάνεις καμία ΔΕΗ χρυσή ούτε να καταστραφείς οικονομικά 

Γενικά το δουλεύω πολύ χειμώνα καλοκαίρι .. ακόμα και να λείπω στην δουλειά το ανάβω κάποιες ώρες γιατί έχω ζωντανό στο σπίτι ..

Το θέμα είναι να φτιαχτεί αφού δεν είναι σωστό να δουλεύει έτσι ..

Επίσης σκέφτηκα και κάτι άλλο .. επειδή μου δείχνει μόνιμα εσωτερική 32 (στην καλύτερη 31 και αυτό για λίγα λεπτά) το χειμώνα πως θα μου δουλέψει στο ζεστό;;

1 λεπτό πριν, Opel007 είπε

Επίσης σκέφτηκα και κάτι άλλο .. επειδή μου δείχνει μόνιμα εσωτερική 32 (στην καλύτερη 31 και αυτό για λίγα λεπτά) το χειμώνα πως θα μου δουλέψει στο ζεστό;;

μην το σκέφτεσαι καν , αλλαγή αισθητήρα ή πλακέτας (ότι χρειαστεί) απο τη στιγμή που είσαι και στην εγγύηση

1 λεπτό πριν, Opel007 είπε

Γενικά το δουλεύω πολύ χειμώνα καλοκαίρι .. ακόμα και να λείπω στην δουλειά το ανάβω κάποιες ώρες γιατί έχω ζωντανό στο σπίτι ..

Το θέμα είναι να φτιαχτεί αφού δεν είναι σωστό να δουλεύει έτσι ..

Είσαι μέσα στην εγγύηση , εκμεταλλεύσου αυτό 

2 λεπτά πριν, korakios είπε

μην το σκέφτεσαι καν , αλλαγή αισθητήρα ή πλακέτας (ότι χρειαστεί) απο τη στιγμή που είσαι και στην εγγύηση

Είσαι μέσα στην εγγύηση , εκμεταλλεύσου αυτό 

Πολύ ωραίο το λέτε αλλά δεν μπορώ να βγάλω γραμμή με το σέρβις της τογιοτομι.. Είχα διαβάσει άσχημα σχόλια για το σέρβις της πριν το πάρω αλλά είπα "έλα μωρέ είναι μια μεγάλη μάρκα τι να μου πάθει;" .. είχα και τογιοτομι πριν στο πατρικό μου σκυλί .. Ε πάρτα τώρα... 

Θα αγοράσω και ταπο 110 να δω και τι καίει μέσα σε μια μέρα . Αν δω συνεχόμενα μεγάλη κατανάλωση τότε θα επιβεβαιωθω ακόμη περισσότερο ότι έχει θέμα ... 

Μόλις τώρα, Opel007 είπε

Πολύ ωραίο το λέτε αλλά δεν μπορώ να βγάλω γραμμή με το σέρβις της τογιοτομι.. Είχα διαβάσει άσχημα σχόλια για το σέρβις της πριν το πάρω αλλά είπα "έλα μωρέ είναι μια μεγάλη μάρκα τι να μου πάθει;" .. είχα και τογιοτομι πριν στο πατρικό μου σκυλί .. Ε πάρτα τώρα... 

συνήγορος του καταναλωτή... εγώ θα ζητούσα και λεφτά λόγω αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος (περισσότερο για επιπλέον πίεση)

• Like 1

2 λεπτά πριν, Opel007 είπε

Θα αγοράσω και ταπο 110 να δω και τι καίει μέσα σε μια μέρα . Αν δω συνεχόμενα μεγάλη κατανάλωση τότε θα επιβεβαιωθω ακόμη περισσότερο ότι έχει θέμα ... 

απευθυνσου στο μαγαζι που το πήρες 

Μόλις τώρα, korakios είπε

συνήγορος του καταναλωτή... εγώ θα ζητούσα και λεφτά λόγω αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος (περισσότερο για επιπλέον πίεση)

Στο μυαλό μου είσαι φίλε μου .. και από αύριο θα καλώ από το κινητό μου για να έχω και αποδεικτικά γιατί τις περισσότερες κλήσεις τις έκανα από το γραφείο...

5 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

Οπως καταλάβατε είμαι άσχετος με κλιματιστικά....

αλλά έκανες αγορά πριν τσεκάρεις το νήμα 😛

12 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

1) Η δωρεάν εγκατάσταση καλύπτει 3μέτρα. Αν χρειαστώ παραπάνω πόσο να υπολογίζω για κάθε μέτρο???

ρώτα το συνεργείο που θα σου κάνει εγκατάσταση . Εσύ πόσα μέτρα υπολογίζεις ?

12 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

Γενικά η δωρεάν εγκατάσταση είναι έξυπνω κίνηση ή γίνεται δουλειά τσαπατσούλικη και μετά το μετανιώνεις????

έξυπνη κίνηση μιας και δεν μπλέκεις σε περίπτωση βλάβης με τυχών ρίξιμο ευθυνών σε εγκατάσταση

απαραίτητα αντλία κενού (πάρε τηλ , αν δεν έχουν να έρθει άλλο συνεργείο , αν το συνεργείο που έρθει δεν τη χρησιμοποιήσουν τους διώχνεις), το νου σου στις τρύπες που θα κάνουν να τις μπαλώσουν καλά (ο αφρόστοκος που βάζουν είναι της πλάκας και συνήθως έξω ξεραίνεται) , 3μέτρα το λιγότερο ,δλδ αν είναι πιο μικρή η απόσταση να κάνουν κουλούρα , επίσης να μην κάνουν τσάκιση στη σωλήνα και αλφαδιασμένη η εσωτερική μονάδα για αποφυγή στάσιμων νερών , σωστή κλίση σωλήνας να φεύγουν τα νερά απο την εσωτερική

21 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

2) Η εξωτερική μονάδα καλύτερα να μπει πάνω στον τοίχο ή κάτω στα πλακάκια ???? Αν μπει κάτω, το κάτω τοιχίο της βεράντας που είναι 30cm ψηλό περίπου, δεν θα εμποδίζει την παροχή αέρα??

τότε αν είναι μικρό το μπαλκόνι καλύτερα στον τοίχο , απο την άλλοι έχω δει κάποιοι να έχουν και κατεβασμένες τέντες 😛

24 λεπτά πριν, Trikala_city είπε

3) Εξω πρέπει να έχει παροχή ρεύματος στην βεράντα εκεί που θα μπει?????

όχι , αλλά στην εσωτερική πρέπει να υπάρχει παροχή με τις σωστές διατομές

10 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μου κανει φοβερη εντυπωση, οταν πιανει θερμοκρασια και μαλλον μπαινει σε inverter mode το current power (το live δλδ) πεφτει πολυ χαμηλαμ 40 , 30 μεχρι και 18 εχω δει. Ειναι δυνατον να καιει τοσο λιγο?  Η ολα τοσο καινε οταν πιανουν θερμοκρασια?

απλά πιάνει εύκολα τη θερμοκρασία και κλείνει δουλεύοντας μόνο τον ανεμιστήρα

στο τέλος απο το διάγραμμα πάντως βλέπω οτι κατεβαίνει χαμηλά σε κατανάλωση , αν δεν αισθάνεσαι τα on/off με σκαμπανέβασμα θερμοκρασίας είσαι κομπλέ

• Like 1

απευθυνσου στο μαγαζι που το πήρες 

Το έκανα και αυτό .. και εκείνοι μου είπαν ότι σίγουρα έχει θέμα αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω και ότι έχω να κάνω με το σέρβις της τογιοτομι.. προσπάθησαν να με βοηθήσουν έως ένα σημείο .. 

Spoiler
Μόλις τώρα, Opel007 είπε

Στο μυαλό μου είσαι φίλε μου .. και από αύριο θα καλώ από το κινητό μου για να έχω και αποδεικτικά γιατί τις περισσότερες κλήσεις τις έκανα από το γραφείο...

δε χρειάζεται , αποκλείεται να πουν οτι δεν επικοινώνησες θα γίνουν ρόμπα μετά αν πουν κάτι τέτοιο

όμως καλό είναι να σημειώνεις ημερομηνία/ώρες επικοινωνίας και ονομα υπαλλήλου για να είναι πλήρες το ιστορικό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...